Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Sfat achizitie 4x4 de familie - pana in 10k euro

Tim

Postări Recomandate

Sarbatori fericite!

Dupa sarbatori vreau sa cumpar o masina de teren si e cam greu sa ma decid care.

Masina o sa circule undeva la 15000 de kilometri pe an, ca masina de famile (2 adulți, 1 copil si cateodata 1 caine, poate la anu mai iau unul).

Stau in Navodari, deci, nu imi fac probleme cu bulevarde aglomerate sau cozi la semafor, plus ca o sa pastrez, pentru o perioada, si micuta Ford Fiesta.

Heavy Offroad nu o sa fac, dar daca fac un drum la Vadu sau Corbu sa nu ma sperii ca o sa ploua, plus o sa ies si la un soft offroad pe plaiurile Dobrogene.

Buget pana in 10000 de euro.

Dupa o balanta, intre ce imi trebuie si ce imi place, am ramas la 4 autoturisme: Grand Cherokee wk, Patfinder, Freelander 2, Pajero IV

Acum sa le iau pe rand:

1. Preferata mea Grand cherokee wk 2008-2010 (s limited daca se poate)

Pro: motor Mercedes

Mecanica solida

Acceleratie 0-100 sub 10 secunde (m-am saturat sa stau in spatele camioanelor cu fiesta)

Contra: impozit mare

2 Patfinder dupa 2008

Pro : masina mare, spatioasa

Frumoasa din exterior

Impozit decent

Mecanica simpla (daca nu gresesc)

Contra : interior slabut, sub 10000 vine fara piele sau navigatie si totul e plastic

3. Preferata sotiei Freelander 2 td4, as prefera sd4 dar depaseste bugetul

Pro: cred ca se comporta cel mai bine pe sosea

Consum mic

Impozit decent

Contra: multa electronica

Dupa spusele multora fiabilitate slaba si scumpa la reparat.

4. Pajero dupa 2006, doar autoutilitara, cea dupa 2012 depaseste bugetul.

Pro : totul, chiar imi place masina

Mare, spatioasa cun un interior bine facut (parere personala)

Contra: acceleratia de la 0 la 100 in 14 secunde, iar stau dupa camioane.

Poate asta cu camioanele gresesc, pentru ca depasirile nu se fac de la 0 ci dupa 90 si s-ar putea acolo sa fie mai sprintena datorita cuplul-ui mare, dar asta doar un posesor ar putea sa ma lamureasca.

Voi ce ati alege si de ce? Va mulțumesc!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Sfat achizitie.

Iti trebuie o masina de offroad dar care sa fie si confortabila la drum lung. Buuuun. Ce ai selectat tu acolo cu exceptia Jeep-ului sunt niste biete SUV-uri :(. Nu sunt bune , mai ales daca mai incolo iti vine pofta de mai mult. O sa vin cu niste propuneri adevarate pentru fiecare producator pus de tine in parte.

1. Jeep Grand Cheroke dar cel cu punti fata spate rigide , pana prin 2005 daca nu ma insel.

2. Nissan , aici uita de puscatoarea Pathfinder si mergi pe Terrano R20 sau mai bine pe Patrol Y61.

3. Land Rover , frilander ? Serios ?:wtf1: bun ar fi un Discovery 2 ingrijit

4. Pajero , aici musai trebuie sa mergi pe Pajero MK2 lung si cu superselect , o masina extraordinara.

Si ca sa fiu si inafara a ce vrei tu la banii astia ai putea gasi si LC 90 sau LC 120 , asta ca sa nu te bag prin specialitati mai vechi. LC e deja altceva.

Citeste , documenteaza-te , intreaba si apoi ia decizia corecta. Renunta la drumul gresit pe care ai apucat inainte sa bagi banii , ca dupa ce i-ai bagat , pa pa.

Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT

Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT

Natura si aventura

Link spre comentariu

:grin:

ai ales cu gustul...

Toate cele mari-ordinea mea,din ce ai enumerat, ca preferinte este asta-Mitsu-Jeep-Nissan-Freelander

pentru toate trebuie sa vezi chichitele, toate au ceva ce treb bibilit. cu mai multi bani, experineta si costuri pe masura.

de obicei mari.

cauta un Toy 120 serios, cu istoric,dabanii la verificare si la 10-14 mii gasesti ce trebuie....cred ca avea un coleg de forum una la vanzare care este foarte ok....omul este serios, masina intretinuta.

frrelander treb sa fii norocos sa gasesti una buna si intretinuta.mecanici priceputi nu exista la CT- vii la Bucuresti....

mitsu are 2-3 bube cunoscute, mercedes cu Jeep la fel...rezolvabile dar sa ai 2000E disponibili dupa ce cumperi si meserias ca stie exact .

pathfinder ...aici chiar nu recomand.

ia fiecare sectiune in parte si vezi bubele singur. nu astepta sa spuna cineva,fiecare-si lauda cioara...

iarasi un patrol daca vrei tanc, iarasi este unul la vanzare 2005 dar sare din buget....doar mers la clujsa probezi inseamana 2-3 zile...

treb sa te hotarasti tu ce vrei, ca de recomandat, o sa primesti multe.

esti genul mecanic ? iti place sa surubaresti? ai banii sa dai 3000 -8000 leila o serisare anuala? ai buget pt taxe la diesel de 3000 cm?

sunt chestii care doar tu le cunosti...... eu, pt iesit la vadu 20km, am lua un Jimny,decapotabil... cu 6-8 mii as face cea mai ok masina de vara pt Constanta......

daca vrei sa te duci 3 sapt prin tara sa dormiti in masina as lua Toy 120 sau Mitsu sau Patrol....

Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată.

Dream It, Do It, Live It....

Link spre comentariu

Din ce povestesti acilea ...una lunga ti s-ar potrivi cu un singur amendament ...chestia a 0-100 in 10 e ca teoria penisului de 24 ...e mare, se scoala mai greu ...dar si cand se scoala ...nu mai poti sa o potolesti! Combinatia troaca de 3to / viteza "pe repede" ...nu "exista" :ha:

Renunta la ideea de Mitsu, Gaylander sau alte porcarii de genul...

Eu as zice in bugetul ala sa te uiti dupa urmatoarele (ordinea e aleatorie):

Nissan Patrol Y61 2006+ lung

Toyota LC 120 2006+ lunga

Land Rover Disco3 2008+

Ar fi interesat de urmarit si urmatoarele troace ...mai ales ca le gasesti utilitare:

Toyota Hilux 2008+

Mitsu L200 2008+

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Cred ca te incurca amanuntul cu acceleratia : sa fie si "un fel de 4x4", dar si sprintena, atunci e cazul sa te orientezi catre un Touareg sau altceva care a fost construit mai mult pentru sosea, iar acel 4x4 pe care il poseda a fost construit doar pentru cei cu case pe pamant si a caror strada inca nu e asfaltata....:ha:

Lasand gluma la o parte, daca pe masina 4x4 pe care o vei alege nu vei pune alta marime de anvelope decat cele recomandate de producator, iti garantez ca va fi mai iute in depasiri decat....Fiesta ! :wink:

Daca ar fi sa aleg intre LC 120 si Patrol Y61, as alege LC120 doar pentru ca un Y61 este mai greu la propriu.

Freelander-ul se va dovedi a fi neincapator pentru ce vrei tu.....

Link spre comentariu

Re: Sfat achizitie 4x4 de familie

Mai greu la Propriu nu e ceva neaparat rau. In caz de impact cred ca orice kil in plus conteaza. Lasand povestile cu accident etc totusi cred ca LC 120 e din liga mica fata de y61. Nu avem ce compara. Merg pe ceva zone cu colegii unde daca nu ai fata rigida parerea mea e ziua si pivotii.

Editat de Irod

Natura si aventura

Link spre comentariu

Stand asa si cugetand , ma gandeam cum noi astia " vechi " , " gandim " cam la fel. Adica toti am recomandat cam aceleasi masini. Pe cand cei care sunt la inceput de drum in acesta frumoasa pasiune parca tot spre ce nu trebuie trag ...

Natura si aventura

Link spre comentariu

Freelander-ul se va dovedi a fi neincapator pentru ce vrei tu.....

Nu confunda Freelander 1 cu Freelander 2!:wink:

Iar la 2 as recomanda 2010+

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

Nu confund pentru ca, oricum, ambele, pot sa pariez, au un spatiu interior mai mic decat Discovery-ul tau !:wink:

Nu paria! Nu in ce priveste 2-ul!

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

Multumesc pentru sfaturi.

Despre Patrol si Land cruiser nu am pomenit nimic pentru ca sunt peste buget, una dupa 2008 bine intretinuta sub 10000 e dubios de ieftin.

Ambele imi plac si au o mecanica solida.

Merg pe ideia, ca daca sunt construite heavy duty, la ce o s-o folosec eu ma va tine o viata.

Ma uit dupa masini dupa 2008, pentru ca pot gasi una cu sub 200000 km in banii astia, intentionez sa o pastrez multi ani dupa achizitie (ideal ar fi vreo 10)

De aceea preferata mea la categoria 3.0 L e grand cherokee wk, e sub buget si chiar imi place cum arata.

Discovery 3 arata bine si e capabila, dar ma lovesc iar de fiabilitate, suspesiile pe aer am inteles ca ar fi foarte costisiroare la reparat.

Din categoria sub 2.5 L (cea mai agreata, datorita impozitului)

Nu prea am ce sa aleg, de aceea am mers pe Patfinder si Frelender 2 sunt cam singurele care (cel putin asa am crezut eu) s-ar descurca onorabil in teren

Toareg, nu imi place

Volvo xc 90, imi place, dar trebuie sa raman pe sosea+prea multa electronica

Ar mai fi Kia sorento 2008, dar nu stiu nimic despre ia

La categoria autoutilitara: Pajero, L200, Navara, Hilux

O categorie atractiva datorita impozitului, dar pick up-ul nu cred ca e pentru mine.

Nu am de carat lucruri inalte si o masina de teren cu banchetele rabatate ofera un mai mare spatiu de depozitare

De acceia in lista a ramas doar Pajero

Despre impozitul pe 3.0L, ma tot gandesc daca merita

Oricum dau mult mai mult de 2500 de lei anual pe alte vicii, as putea sa mai renut la unele sa dau pe un nou viciu.

Dar daca stiti ceva bun pana 2.5L,e binevenit.

Am omis categoria : tiguan, rav 4, forester ,qashqai . Pentru ca nu imi plac.

Poate doar un Forester 2.5 benzina, dar deja vorbim de alta categorie.

Momentan sunt plecat din tara, o sa revin pe la sfarsitul luni sau la inceputul anului, deci mai am timp sa ma documentez.

Multumesc inca o data pentru sfaturi

Si daca mai aveti unele noi le astept cu drag

Editat de Astral
MERITA ! NU "se merita ! http://forum.club4x4.ro/showthread.php?50746-Dictionar&p=740241&viewfull=1#post740241 .......Da-l-n mortii lui de "se merita" !!!
Link spre comentariu

Faza cu impozitul doar tu o stii , cat merita pentru tine versus cum stai cu banii si ce prioritati ai.

Problema achizitiei la tine e mai grea ca vad ca te tot legi de treaba cu anu masinii. De ce vrei tu sa fie dupa 2008 ? De ce nu dupa 2000 sa zicem. Sa stii ca anul fabricatiei e doar o cifra pe o hartie , atat , realitatea este starea tehnica si mecanica a masinii. Eu gresala asta cu anul am facut-o o data , nu o mai repet ...

Cand cautam LC 150 , m-am uitat o buna bucata de vreme si dupa 120 -uri. Unele aveau preturi chiar foarte decente. Si daca te stresezi ca un 120 la banii astia nu o sa fie ingrijit poti extinde cautarile si spre LC 90 . Patrol y61 intre ani 1998 si pana in 2004 poate chiar 2005 poti gasi pana in 10 k € daca e in pielea goala.

Natura si aventura

Link spre comentariu

L-am pus la 'auto de vanzare pe net' este in Luxembourg, o masina probabil bine intretinuta si nealergata avand in vedere cum se circula acolo. Pret decent pentru ceeace vrei si in plus autoutilitara :

https://www.2ememain.be/autos/toyota/land-cruiser/toyota-land-cruiser-3-0td-excellant-470029857.html?utm_content=button&utm_campaign=link_advertentie&utm_source=bod_geplaatst&utm_medium=email

Editat de emanoeladrian
RAV 4 Model Luxury 2018.
Link spre comentariu

Aia in doua usi numai de familie nu o vad :)

Gasesc topicul intersant pt ca vad aceleasi probleme ce m-au framantat si mine, eu pe moment caut L200 cu hardtop, ca si design sunt unele chiar fff reusite, uite un exemplu:

http://i65.tinypic.com/5ulpon.jpg

Link spre comentariu

Re: Sfat achizitie 4x4 de familie - pana in 10k euro

Salut,

Ai pomenit de Kia Sorento, am avut una din 2008 de noua cu toate optiunile posibile 2.5 D si resoftata la SKN Tuning 200 CP si 500 Nm, am tinut-o 2 ani si vreo 50.000 km perioada in care am facut si offroad soft si batut toata Europa cu ea, nu am ce sa-i reprosez.

Confort, stabilitate, demaraj, cuplu, spatiu si consum decent, iar in offroad reductorul isi facea treaba foarte bine avand in vedere ca nu am avut anvelope dedicate sau alte modificari specifice.

Si acum imi pare rau ca am vandut-o.

Link spre comentariu

Grandul chiar este o masina tapana, merge exemplar pe sosea, putere mare, cuplu incredibil.

Impozitul nu ar fi chiar de speriat, se poate incerca si gasirea unei utilitare pentru a se adresa acestui aspect (eu inca nu am vazut facelift utilitara, 2005-2008 insa da).

Motorul si cutia de pe generatia asta de Grand mi se pare cea mai potrivita combinatie posibila din clasa/perioada.

Foarte confortabila la drum, in teren nu dezamageste.

In ciuda minusurilor eu tot pe varianta asta as merge, mai ales daca vrei sa o tii mai mult, macar sa iti faca placere cand o conduci, cand te uiti la ea, cand depasesti, este o masina care chiar ofera.

Editat de Astral
Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

La multi ani !

Dupa o revizuire de buget, am cumparat un Nissan Pathfinder 2007 cu 7100 de euro.

Masina are multe optiuni si dupa 300 de km ma declar multumit.

Stiu ca nu e un odf road-er veritabil dar consider ca e suficient pentru mine.

Miercuri am programare Nissan, vreau sa schimb toate filtrele si uleiurile, stiu ca o sa fie cam scump dar macar primul service sa il fac la Nissan.

Daca stiti voi un service mai decent pentru urmatoarele interventii, e binevenit.

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...
  • Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare