Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Mi-am luat Pinin! 2.0 GDI, automat

VladyCu

Postări Recomandate

Salutare. După ce m-am uitat după mai multe mașini, începând cu Pinin, trecând și prin Vitara sau Jimny... am găsit un Pinin fain și l-am luat. Azi :D

2.0 GDI, transmisie automată, 236k km, 2001 - 4.200 euroi, mi s-a rupt sufletul :))

Am vrut o mașină de la un proprietar, nu adusă pentru vânzare, și am găsit-o pe asta în stare bună, antifonată recent, 4x4 funcțional.

Bube:

1. Dreapta față bate ceva, cică ar fi un braț de schimbat.

2. Un senzor de ABS e rupt (?), apare eroare la ABS în bord și, evident, nu funcționează sistemul.

Astea mi le-a zis proprietarul.

3. Ușa la portbagaj nu se mai deschide începând cu această seară, parcă mânerul merge în gol. Nu știu ce o fi pățit, zilele astea cât am mai testat mașina funcționa fără probleme.

4. Relanti-ul stă ușor prea jos uneori, cred că scade puțin sub 500 de ture (sau ceva prin zonă) și trepidează cam urât.

5. Beculețele de la Super Select care ar trebui să fie stinse pâlpâie, deși mașina decuplează, atât puntea față cât și diferențialul central.

6. Centura șoferului nu prea se retrage singură, e cam enervant. Și cuplează destul de greu când vrei să o prinzi, trebuie să încerci de mai multe ori să intre. La pasager nu știu, n-am testat.

7. Scaunul șoferului nu glisează prea frumos, parcă se blochează cumva pe poziție și trebuie să-l freci să se miște. Și când rabatezi scaunul nu se dă și în față. Cel din dreapta merge bine.

Mașina e destul de sus, habar n-am cât are gardă la sol, dar e înălțată binișor.

Momentan are niște BF Goodrich AT, oare ar fi mai bine să-i iau ceva de iarnă special? Mie mi se pare că trage bine și nu frânează rău, nici pe zăpadă / gheață.

Proprietarul mi-a zis că i-a pus un filtru de benzină de Logan, că astea Pinin cică nu au deloc, doar acel microfiltru care se tot înfundă. Păreri? :D

Cam atât, în mare. Vă las și câteva fotografii și continuăm discuția. Mi-ar plăcea să aud câteva păreri despre aspectele pe care le-am menționat.

P.S. I-am făcut plinul cu benzină de 95, să vedem cât ține :)) Că îi place grozav benzina!

Să pun oare de aia premium, de 100? Am zis să întreb, să nu fac vreo prostie, că e prima mașină pe benzină pe care o am.

638053666_WhatsAppImage2018-12-16at23_08_24.thumb.jpeg.3a59f10bfacacd43137a0a240169fe78.jpeg 112066504_WhatsAppImage2018-12-16at23_08.24(1).thumb.jpeg.f1c01a3fca6ff5926483a5bcc139dc93.jpeg 1980101727_48364502_10216242814356549_4822659712564592640_o1.thumb.jpg.7cbe07b2032e815ae90f65c4e5bfa26c.jpg

Editat de VladyCu
  • Like 1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Mi-am luat Pinin! 2.0 GDI, automat

Sa te bucuri de ea!

Pot sa te ajut cu situatia manerului de deschidere al haionului. Ia cauta tu pe la rubrica de Pinin aici pe forum ca am facut mai demult un mic "tutorial" despre reconditionarea mecanismului de deschidere aferent portbagajului.

Link spre comentariu

Sa te bucuri de ea!

Pot sa te ajut cu situatia manerului de deschidere al haionului. Ia cauta tu pe la rubrica de Pinin aici pe forum ca am facut mai demult un mic "tutorial" despre reconditionarea mecanismului de deschidere aferent portbagajului.

Mersi! Deocamdată s-a rezolvat asta, l-am sunat azi pe fostul proprietar și a zis că a mai pățit treaba asta, se întâmplă dacă tragi de mâner fără să descui în prealabil :))

Și am încuiat și descuiat de câteva ori și am mai tras de mâner și a funcționat! Al naibii, cu el la telefon. Că asta am încercat și eu ieri și n-a funcționat :D

În rest, cu celelalte dichisuri, ceva sugestii?

Mersi!

Link spre comentariu

Salut.

Sa o stapanesti sanatos si ea sa fie functionala!

Pot sa iti spun cum am rezolvat la Pininul ce l-am avut , unele probleme.

Problema cu incuietoarea la usa spate io am rezolvat-o simplu cu 2 sprayuri, mai intai am dat cu un spray de contacte, m-am gandit io ca ar trebui sa curete eventualul praf si ce-o mai exista pe acolo , iar apoi am dat cu un spray cu vaselina, dupa operatiunea asta, timp de 4 ani cat am tinut masina, probleme cu incuietoarea n-am mai avut.

Problema cu trepidatul si oscilatul relantiului am rezolvat-o curatand clapeta de acceleratie, nu credeam ca asa ceva o sa descopar vreodata intr-o clapeta de acceleratie,erau depuneri mai ceva de cum gasesti intr-un horn de sobă necuratat de 10 ani si folosit zilnic.

Problema cu filtrul de benzina e simpla si aia de rezolvat, cand am curatat clapeta de acceleratie io am curatat si rezervorul si-am inlocuit si microfiltrele care sunt 2.Si exista si pe pompa de benzina aia din rezervor un filtru cam cat un pliculeț de ceai si ca forma si ca marime.Eh dupa operatiunile astea , la fel, timp de 4 ani n-am mai avut probleme de genul sa trepideze sau sa fie subturat motorul in relanti.

Problema cu beculetele din bord, cred ca am mai scris intr-un post legat de ele.Sunt niste sonde sau senzori sau cum le-o zice care fie trebuie curatate, fie vreun fir intrerupt, rupt sau oxidat sau e defect pur si simplu.Am avut aceleasi probleme dar atata timp cat cuplajele functionau regulamentar io n-am umblat acolo.

A si apropos, microfiltrele alea se schimba ceva mai greu ca nu prea ai acces la pompa sau ai cam multe de demontat ca sa ajungi acolo, dar cu scule ,pricepere si rabdare se schimba si alea.

Asadar spor la treaba sa ai! Pune-o repede la punct ca vine zapada si sincer, cu un Pinin pe zapada ii chiar misto sa te dai.

Baftă!

Link spre comentariu

La noi, la Gura Humorului, e ceva zăpadă... și mașinuța merge foarte fain!

Doar că nu știu cum naiba o conduc, când am luat-o afișa consum 14%, acum deja a sărit la 14,3%. Și după ce i-am făcut plinul și nici 100 de km nu am mers, acul deja e pe la 3/4 :))

Dar ideea asta cu filtrul de benzină de Logan e bună, agreată, a mai făcut-o cineva oare? Influențează cumva mersul mașinii?

Curățarea clapetei de accelerație presupune și procedura aia de reinițializare a relanti-ului, nu?

M-am interesat și pentru senzorul ăla de ABS, mi-a sărit pălăria când am văzut cât costă... aproximativ 800 de lei!! La Audi am dat 70 de lei pe aceeași piesă :(

Editat de VladyCu
Link spre comentariu

Vis a vis de consum, io sub 14 L / 100 km n-am scos niciodata, e adevarat ca port 46 la pantofi :grin: , cu senzorul incearca la dezmembrari, am mai vazut pe net unele care se dezmembreaza.

Cat despre acel filtru de care spui, nu pot sa spun nimic pentru ca nu stiu iar ce a mai facut mecanicul cand am curatat clapeta nici asta nu mai tin minte.Tot ce pot sa-ti spun e ca dupa operatiunile ce ti le-am spus am rezolvat problemele la jucărie.Am mai auzit pe la unii ca au curatat la fel si problema a persistat, acum ce sa zic? Habar n-am.Aaa si era sa uit, chiar cand am adus-o in tara din Austria, am schimbat distributia cu tot ce inseamna plus toate curelele si bujiile si-am verificat uleiurile la cutie si grup.Nefiind scurgeri si masina cu 130.000 de km, nici nu le-am inlocuit.De 8 luni am vandut masina unui vecin care e extrem de multumit de ea.

Apropos, am auzit pe alti posesori de Pinin cu consum de 7 virgula nu stiu cat...io unu nu cred veci asa ceva, la fel cum nu ii cred nici pe aia cu mai stiu io ce masini si spun ca au consum de 4% dar nah, ei sunt liberi sa spuna ce vor si io liber sa cred sau nu ceea ce spun ei.

Editat de Aviatorulx
Link spre comentariu

De aici am luat eu senzor dreapta fata: https://www.autopieseonline24.ro/senzor-turatie-roata/mitsubishi/pajero-pinin-h6-w-h7-w

Te mai costa transportul vreo 50 lei, dar tot iesi f bine. E montat de prin iulie-august, functioneaza f bine pana acum. Problema mare o sa fie la demontarea celui vechi, iese pe bucati cu dalta si ciocanul (sau bormasina).

Da, ideal e sa-i faci si un reset si idle learn, gasesti in manual procedura. Mai complicata putin, dar nimic extraordinar. Totusi nu e garantat sa se rezolve problema, la mine nu s-a rezolvat nici dupa curatare clapeta si egr.

Vezi bujiile cum se prezinta, daca e cazul schimba-le, arcul de la bobine sa nu fie ruginit/oxidat, filtrul de aer schimbat... cu rotile originale scoteam cam 13-14% consum in Bucuresti, 9-10% pe autostrada la 130km/h, 8-9% pe dn-uri la 90km/h. Cu rotile mai mari, consumul e cam cu 1% mai mare.

Calculatorul de bord nu indica chiar cum trebuie intotdeauna, consumul exact il calculezi la pompa... ori plin-plin, ori refacut plinul dupa 100 km.

Link spre comentariu

De aici am luat eu senzor dreapta fata: https://www.autopieseonline24.ro/senzor-turatie-roata/mitsubishi/pajero-pinin-h6-w-h7-w

Te mai costa transportul vreo 50 lei, dar tot iesi f bine. E montat de prin iulie-august, functioneaza f bine pana acum. Problema mare o sa fie la demontarea celui vechi, iese pe bucati cu dalta si ciocanul (sau bormasina).

Da, ideal e sa-i faci si un reset si idle learn, gasesti in manual procedura. Mai complicata putin, dar nimic extraordinar. Totusi nu e garantat sa se rezolve problema, la mine nu s-a rezolvat nici dupa curatare clapeta si egr.

Vezi bujiile cum se prezinta, daca e cazul schimba-le, arcul de la bobine sa nu fie ruginit/oxidat, filtrul de aer schimbat... cu rotile originale scoteam cam 13-14% consum in Bucuresti, 9-10% pe autostrada la 130km/h, 8-9% pe dn-uri la 90km/h. Cu rotile mai mari, consumul e cam cu 1% mai mare.

Calculatorul de bord nu indica chiar cum trebuie intotdeauna, consumul exact il calculezi la pompa... ori plin-plin, ori refacut plinul dupa 100 km.

Hmm, păi și la mecanic de ce-i apărea în toate programele numai la 700-800 de lei senzorul ăla? Sau o fi fost altă piesă? :))

Ideea e că ar trebui diagnosticată cumva, probabil, înainte...

O să încerc curățarea clapetei de accelerație și schimbarea bujiilor, să vedem dacă se rezolvă.

Mașina are niște AT-uri BF Goodrich cred că 215/70/R16.

Am făcut 110 km și deja acul rezervorului e la jumate :(

Îmi spunea cineva că dacă e frecată sonda Lambda sau e de aia universală, poate să ducă la consumuri exagerate. Știu că a fost schimbată, dar habar n-am de care e.

O să refac plinul să văd exact. De data asta am să-i bag benzină de 100, să văd dacă e vreo diferență la mers sau la consum :)

Mersi frumos de răspuns, Geo!

Link spre comentariu

Pai daca senzorul e rupt, ce mai e de diagnosticat? Calculatorul ABS il vede lipsa... aprinde becul. Daca e doar firul rupt, il repari imediat lipind firele.

Astia sunt senzorii, cei din linkul meu, doar ca sunt de un producator aftermarket necunoscut, cu greu am gasit atat de ieftin.

Sonda lambda se poate verifica pe tester sau cu un voltmetru, ar trebui sa varieze voltajul la accelerare/revenire. Nu mai retin valorile, parca le gasisem prin manual.

Tot 215/70/16 am si eu, AT-uri. In ultima saptamana cam ca tine stau cu benzina... jumatate de rezervor cam la 150km. Doar ca in Bucuresti, oras f aglomerat. Cu benzina de 99, ca era "super oferta" :))

Link spre comentariu

Mă cam sperie puțin consumul. Am 110 sau 120 km făcuți și am ajuns la jumate.

Parcă se duce acul în jos văzând cu ochii :cn

În bord arăta 14% când am cumpărat-o, a crescut la mine la 14,3%, acum azi a scăzut la 14,2%.

O să-i fac în weekend plinul din nou, să calculez exact cât a consumat.

Dacă trebuie să-i bag câte 200 de lei la fiecare câteva zile o bag în mă-sa de mașină! :))

Editat de VladyCu
Link spre comentariu

Am refăcut plinul după 135km parcurși, rezervorul arăta jumătate consumat (sau jumătate plin, depinde de optimismul fiecăruia :)) ).

Au intrat 23,03 l, adică un consum de 17,05%, prețul deplasării fiind de 1 leu / km.

Link spre comentariu

17% am scos si eu, consum facut la pompa, in Bucuresti. Pe autostrada estimez ca a luat cam 10-11%. Mi se pare multicel 17%, desi toata lumea mi-a zis ca e normal... iarna, aglomeratie (maxima), motor de 2000...

Link spre comentariu

Salut. Am si eu aceeasi masina. Mie pe computer imi arata 12-13/100 in oras. La prima 1000 de km facuta chiar intr-o excursie mi-a luat 9,5 - 10 / 100. Si a fost chiar de 1 dec prima ninsoare si prima iesire cu ea off road. Calculele au fost facute pe distante ( intervale) de 350 - 400 km. Cu plinul cam 500 km imi arata computerul ca fac la drum intins si asa am si confirmat ca e.

In rest in oras nu am prea avut ocazia sa o folosesc dar acum iarna ma astept sa fie 14-15 lejer fiind benzina. Mai mult de atat mie personal mi se parte o mica problema.

Link spre comentariu

Depinde mult de distanta parcursa, daca apuca sa se incalzeasca motorul sau nu cum trebuie, depinde de aglomeratia din oras (in ultimile 2 sapt a fost haos in Buc), depinde de greutatea piciorului drept, depinde si de anvelope (eu am AT-uri mai mari, 215/70)... in mod normal imi ia in jur de 13% in Bucuresti, mers calm.

Link spre comentariu

Așa și mie îmi arată în bord 14 l / 100 km :))

Na, asta-i treaba, oricum îmi place cum se mișcă pe zăpadă, când îi văd pe toți cum patinează zilele astea și eu trec peste orice fluierând :D

Printre altele, am observat că nu are pișătoarea aia de la geamul din spate și nici dezaburirea nu funcționează. Ușa din spate a fost schimbată cu una de volan pe dreapta. Ar trebui să rezolv cumva, că e cam enervantă chestia asta, nu știu exact cum.

Și mi s-a ars un bec. Mașina asta folosește H4? Că am observat că are ambele faze pe același bec, o stinge pe cea scurtă când îi dau lungă.

Link spre comentariu

Da, H4 sunt becurile la far. T10 la pozitie.

E diferita usa de Anglia? Dezaburirea nici nu are treaba... sunt 2 fire, atat.

Mersi! Nu cred că e diferită, atât că în spate scrie Shogun Pinin :D

Pișătoarea aia pentru spălat geamul nu e pe ușă, ci pe caroserie, deasupra ușii.

Iar dezaburirea probabil că nu e conectată, altfel nu-mi explic.

Link spre comentariu

Stiu ca stropitoarea e pe caroserie, dar tu ai zis de usa de Anglia... si nu intelegeam care-i treaba cu ea :) Pt stropitoare vezi sa ai lichid suficient, sa nu fie infundata stropitoarea, sa mearga pompa (nu obligatoriu arsa, mai curand mufa oxidata), sa fie furtunul intreg...

Cutia de viteze are 5 trepte, 4 sunt la comutarea 4x4.

Link spre comentariu

• 4 săptămâni mai târziu...

Stiu ca stropitoarea e pe caroserie, dar tu ai zis de usa de Anglia... si nu intelegeam care-i treaba cu ea :) Pt stropitoare vezi sa ai lichid suficient, sa nu fie infundata stropitoarea, sa mearga pompa (nu obligatoriu arsa, mai curand mufa oxidata), sa fie furtunul intreg...

Cutia de viteze are 5 trepte, 4 sunt la comutarea 4x4.

Păi la mine nu există deloc stropitoarea, e o gaură în locul ei :))

Fac mâine update cu o poză.

Link spre comentariu

O chestie nouă pe care am descoperit-o astăzi: eram la vale, pantă suficient de mare, și am scos-o pe liber. În mod normal ar fi trebuit să crească viteza, doar că, surpriză, mașina frâna. Încet și sigur :(

Bănuiesc că ar trebui să-i verific sistemul de frânare, să nu fie vreun etrier blocat sau poate fi altceva?

Link spre comentariu

Da. Verifica dupa o tura daca e vreo roata incinsa. Daca nu, ridica masina pe cric si invarte de fiecare roata, vezi care ar putea fi mai infranata.

Referitor la stropitoarea de pe spate, daca nu o ai, o poti lua din dezmembrari. Vazut si daca mai e furtunul si daca nu cumva a anulat si pompa de pe vas.

Link spre comentariu

• 1 an mai târziu...
Salutare. După ce m-am uitat după mai multe mașini, începând cu Pinin, trecând și prin Vitara sau Jimny... am găsit un Pinin fain și l-am luat. Azi :D

2.0 GDI, transmisie automată, 236k km, 2001 - 4.200 euroi, mi s-a rupt sufletul :))

Am vrut o mașină de la un proprietar, nu adusă pentru vânzare, și am găsit-o pe asta în stare bună, antifonată recent, 4x4 funcțional.

Bube:

1. Dreapta față bate ceva, cică ar fi un braț de schimbat.

2. Un senzor de ABS e rupt (?), apare eroare la ABS în bord și, evident, nu funcționează sistemul.

Astea mi le-a zis proprietarul.

3. Ușa la portbagaj nu se mai deschide începând cu această seară, parcă mânerul merge în gol. Nu știu ce o fi pățit, zilele astea cât am mai testat mașina funcționa fără probleme.

4. Relanti-ul stă ușor prea jos uneori, cred că scade puțin sub 500 de ture (sau ceva prin zonă) și trepidează cam urât.

5. Beculețele de la Super Select care ar trebui să fie stinse pâlpâie, deși mașina decuplează, atât puntea față cât și diferențialul central.

6. Centura șoferului nu prea se retrage singură, e cam enervant. Și cuplează destul de greu când vrei să o prinzi, trebuie să încerci de mai multe ori să intre. La pasager nu știu, n-am testat.

7. Scaunul șoferului nu glisează prea frumos, parcă se blochează cumva pe poziție și trebuie să-l freci să se miște. Și când rabatezi scaunul nu se dă și în față. Cel din dreapta merge bine.

Mașina e destul de sus, habar n-am cât are gardă la sol, dar e înălțată binișor.

Momentan are niște BF Goodrich AT, oare ar fi mai bine să-i iau ceva de iarnă special? Mie mi se pare că trage bine și nu frânează rău, nici pe zăpadă / gheață.

Proprietarul mi-a zis că i-a pus un filtru de benzină de Logan, că astea Pinin cică nu au deloc, doar acel microfiltru care se tot înfundă. Păreri? :D

Cam atât, în mare. Vă las și câteva fotografii și continuăm discuția. Mi-ar plăcea să aud câteva păreri despre aspectele pe care le-am menționat.

P.S. I-am făcut plinul cu benzină de 95, să vedem cât ține :)) Că îi place grozav benzina!

Să pun oare de aia premium, de 100? Am zis să întreb, să nu fac vreo prostie, că e prima mașină pe benzină pe care o am.

[ATTACH=CONFIG]291900[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]291902[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]291901[/ATTACH]

Salut, cum pot sa iau legatura cu tine? Merci

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare