Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Actuala Land Cruiser Seria 70, acum cu Euro 6 si disponibila in Romania

matteo_tgv

Postări Recomandate

Re: Actuala Land Cruier Seria 70, acum cu Euro 6 si disponibila in Romania

@emanoeladrian:

GRJ-urile vandute de firma noastra au avut 227 cp la inceput insa, dupa optimizarea ECU, acum chiar au 272 cai, am mai intrebat o data :) Sigur, la cerere, pot ramane la 227 de cai dar cine ar vrea asta?

Am sunat la Dello. Norocul meu ca stiu eu ceva germana pentru ca agentul care a raspuns nu stia ceva engleza. Omul a zis asa: masina aia, daca se vinde la export, se vinde tot asa, cu inmatriculare prealabila in Germania pentru ca nu are COC. Nu este un import oficial al Toyota (fac si ei un "ciubuc" pe langa, probabil) si ei NU ofera nici un fel de garantie la Seria 70. A zis ca pe site se ia cu copy-paste, probabil, o formulare generala de anunt sau un formular, ceva, asa cum e si la masinile celelalte care sunt importate oficial de Toyota in UE. Te rog sa suni acolo daca nu ma crezi. Vorbim dupa. Sau, mai simplu, le dai un mail (banuiesc ca se vor descurca sa-l traduca din engleza sau poate au, totusi, in ditai firma, pe cineva care o intelege), ii intrebi de garantie si de ce mai consideri tu si apoi ne poti pune, daca vrei, raspunsul lor aici.

E drept si ca masina lor GRJ76 este cu cca. 10.000 Euro mai scumpa decat una similara, tot GRJ76, de la noi dar, totusi, are, poate, si ceva dotari in plus (cel putin jante de aliaj, din ce vad in poze).

Ah, acum am vazut ca ai zis ca ai putea sa-i vizitezi, chiar ar fi fain s-o faci si sa ne spui ce ai constatat. Astept vesti.

Despre sasiu pot sa-ti spun ca noi oferim si o optiune de protejare a sasiului cu ceara (wax) Carlofon, impotriva coroziunii, costa 1000 Euro. In orice caz, in timp, orice fier rugineste si nu stiu cati producatori vand masinile cu sasiul gata terosonat din fabrica (e drept si ca poti face singur treaba asta, daca vrei, nu costa mare lucru). Am vazut asa ceva pe caroserii dar nu si pe sasiu. La LC VZJ95 a mea sasiul nu are nici un fel de astfel de protectie, a ruginit un pic doar in spate, am rezolvat-o eu, in rest este inca peste tot culoarea aia de otel brunat, chiar si acum, dupa 20 de ani :)

@Big Ursu:

Te salut si eu! Iti inteleg temerile, mai ales ca ai avut experientele pe care le-ai relatat. Ce pot sa-ti zic? Hai sa mai traim si-om vedea :) Eu stiu sigur ca e totul OK, o sa rog unul din viitorii clienti sa ma lase sa postez aici poze de pe CIV-ul lui romanesc, cu mentiunea Euro 6.

Importator oficial Toyota Land Cruiser Seria 70 actuala, Euro 6, inmatriculabila. Detalii pe https://www.landcruiser70.ro
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 89
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

In anuntul lor scrie clar : Neuwagengarantie.

Nu cred ca un dealer serios Toyota din Germania sa faca greseli sau omisiuni in ceeace priveste textul cand vine vorba de publicitate.

Este la 30 de minute de mine dealerul Dello si maine sau sambata dimineata le fac o vizita, dupa care revin cu detalii .

Sa inteleg ca toate masinile pe care le vindeti vin standard cu jenti de otel nu ? E bine sa afisezi si o lista de optiuni si cu preturile aferente daca site-ul oficial intarzie sa apara.

Personal, sincer sa fiu, nu ma incanta ideea de a plati primariei 6.000lei anual ca impozit. De aceea motoare de capacitate mare, din punctul meu de vedere, ar trebui mntate pe masini categoria N1. Alternativa mea ar putea fi un LC150 Luxury, N1 in jur de 42.000Euro , nou nout, la comanda Toyota Lituania. Mai vedem....

Numai bine si spor la treaba .

Editat de emanoeladrian
RAV 4 Model Luxury 2018.
Link spre comentariu

Mie asta mi-a spus omul la telefon (am intrebat tintit, am vazut si ce scrie in anunt). Suna si tu. Daca poti merge acolo, e si mai OK. Asteptam vesti.

Nu neaparat toate vin cu jante de otel. Cand ies loturile din fabricatie, fiecare importator prinde ce poate. Uneori au si jante de aliaj, se simt si in pret. Aceeasi poveste si cu geamurile electrice si cu versiunile de echipare, in general. Ce prinzi, cum prinzi, aia iei. Nu e la fel de simplu ca la masinile care se fabrica in UE si te duci la reprezentata si iti faci un configurator pe o foaie si apoi astepti sa ti-o fabrice pentru tine.

Totusi, firma noastra le evita pe cele complet chele. In general, urmareste sa ia masini care au, totusi, ceva dotari dar nu sunt mereu toate la fel. Cand vrei una anume, ti se comunica ce e pe stoc, care din cele de pe stoc atinge sau depaseste optiunile dorite de tine. Daca iti convine o iei. Daca nu, poti sa mai cauti sau sa astepti sa apara una asa cum vrei tu, in cel mai mic dealiu. Dar, totusi, cam greu cu pretentiile de lux pe modelul asta...

Daca vrei cutie automata, nu exista la cele cu volan pe stanga. Vrei tapiterie de piele, e la fel. Cele cu dotari chiar de lux se fabrica in numar extrem de mic si doar pentru piata din Japonia, sunt EXTREM de scumpe (pot trece si de 100.000 Euro) si au, invariabil, volan pe dreapta. Si nu cred ca vrei volan pe dreapta la pretul acesta :)

Pe site va fi afisata o lista cu echiparile pe care le putem face noi, in Germania sau in Romania, de la caz la caz. Dar ca masini, ca echipari din fabrica, se vinde doar ce e in stoc iar acolo echiparile pot diferi de la una la alta. Da, se pot face si comenzi speciale, cum ar vrea un client foarte pretentios, dar in limita echiparilor disponibile pentru masinile cu volan pe stanga, ar dura cateva luni importul si trebuie achitat un avans de 50% din pretul ofertat. Asta este.

Ca autoutilitara N1 sunt doar 78, 79 SC si 79 DC. Cele 71 si 76 sunt autoturisme. Doar asa au reusit sa le omologheze.

Povestea cu impozitul la clasa autoturism o cunosc bine. A mea LC VZJ95 are motor de 3.4, impozitul ar fi peste 5000 lei iar asigurarea cam 2000 lei. Dar o am pe Bulgaria, pe numele unui prieten bulgar, platesc 82 euro/an impozit si 180 Euro/an asigurare. O sa-mi fac si o rezidenta pe Bulgaria, sa mi-o trec pe numele meu.

LC150 e alta clasa si, daca vrei masina luxoasa, mergi pe LC150, desigur. LC70 sunt masini facute pentru misiuni grele, nu pentru lux. Nu se compara la confort si lux dar nici nu sta LC150 langa LC70 la fiabilitate, intretinere usoara si ieftina si capabilitate in teren. Nici nu are sens sa le comparam, sunt universuri complet diferite.

Editat de matteo_tgv
Importator oficial Toyota Land Cruiser Seria 70 actuala, Euro 6, inmatriculabila. Detalii pe https://www.landcruiser70.ro
Link spre comentariu

[nu sunt interesat de achizitionarea unei asemenea masini(lipsa buget), daca postul meu deranjeaza se poate sterge]

aceste masini sunt practica veche in Europa.

in Fr spre exemplu unde sunt eu acum sunt inmatriculate de multi ani.

pot fi vazute des la hingherii de masini sau la firme de depanaj, in Paris au fost multe scandaluri cu ele.

https://www.capital.fr/economie-politique/le-scandale-des-fourrieres-parisiennes-1211382

Sunt si in alte mari orase, Toulouse, etc. dar mai in umbra.

mai pot fi vazute la munci grele gen cariere de piatra, etc.

e si o mica piata de pasionati cu dare de mana.

dar in principal sunt vandute pt munci grele la anumite "firme", unde mor 3 hilux-uri si 78/79 inca fluiera. de aici si "rentabilitatea" lor. adica: http://www.jige-international.com/depanneuses-petites-annonces,mid-city-jige,1565,0.html (a se remarca "valoarea" masinii date fiind km si anul).

In Fr pe la inceputul anilor 2000 erau vandute si inmatriculate ca noi.

Firme "proxy" sunt si in Elvetia (care nu e in UE) sau Luxemburg de ani buni.

cu cele care circula pe "CH" e alta "smecherie". ca si cu cele pe Monaco...

exemplu mai vechi, "euro 5" in Fr:

https://www.equip-raid.fr/ressources/catalogues/plaquette-toyota-afrique-v3_light.pdf

intre euro 5 si euro 6 chior dif e nula mai ales la modelele cu DPF, spre exemplu fostul meu DCi de 1.5 2016 Euro 6 e acelasi lucru cu DCi-ul de 2L 2011 Euro 5 pe care il am acum din punctul de vedere al normele si restrictiilor in Fr(bulina galbena).

spre exemplu, masina 2019 din primul link, ce euro 6 e? adica poti sa "pacalesti" restrictiile ce pot/vor veni sau doar te pacalesti?

https://www.fleeteurope.com/en/taxation-and-legislation/europe/features/do-you-know-your-euro-6-your-6c-and-6d-temp

garantia e data de firma din Germania pe hartie si optionala dintr-un motiv bun, a fost data de Toyota de unde a venit masina. In pdf-ul de mai sus, ele au venit din Africa (neamtul zice de unde vin ?).

pe cei care cumpara ii doare fix de "garantie". sunt firme "speciale" cu "derogari" care folosesc aceste masini.

spre exemplu ea poate pleca din Africa, ajunge in DE la un proxy unde sa zicem se face inmatricularea(regulile din DE permit), pleaca in Fr/etc la "carosier" (alt proxy, care de obicei o modifica de "munca"/placere, inmatriculeaza in fr) si pe urma merge la "firma" unde munceste. euro X, garantii fix pix neinteresante (ca idee, in pdf-ul de mai sus garantia era de 12 luni, mult sub cea data de Toyota).

nu au inventat romanii apa calda si nici smecheria.

Toyota nu vinde in Europa pt ca masinile astea nu sunt euro 6 cum nu au fost nici euro 5(si nici nu vor fi niciodata avand aceeasi fiabilitate/anduranta). si nu din pricina altor fake news :grin:

Ele nu trec testele Euro 6 la omologare de catre constructor care nu s-a "obosit". Se foloseste o portita pentru a trece testele "usoare" de catre "samsari next level". ca si garantia, euro e pe "hartie".

deci dragilor care visati ca o asemenea masina e ca si una vanduta de Toyota noua in 2019 in europa gen LC150 (KM 0, euro 6d, garantie 5 ani toyota sau cat o fi etc, nu KM 1 unde e alta smecherie cu norma de poluare euro 6 daca in carte scrie 2018 sau garantie proxy...), masina e una de nisa pt cei ce si-o permit si nu se uita la "detalii".

[edit]

daca termenul de "samsar next level" deranjeaza, o mica explicatie: unii cu buletin de ro modifica km, altii cu buletin de de modifica norma euro...

Editat de adrianfd
Link spre comentariu

Te salut! Foarte interesanta postarea ta! Mi-a placut maxim! :g

Masinile pe care le vindem noi sunt fabricate exact in Japonia, se poate da si act in acest sens, nu e problema. Ce se vinde in Africa este fabricat in Portugalia, sunt masini chele-chele, nu au nici un fel de dotari in afara de snorkel si aerul conditionat si am inteles ca nu e pe toate nici ala.

Iata o lista de dotari de pe o proforma pe care am trimis-o astazi, asta fiind una dintre masinile, din Germania, cu cele mai putine dotari (pe culoarea si motorizarea dorita de om, doar asa sunt pe stoc acum):

- optimizare ECU la 272 cai (față de 227 inițial)

- Culoare: bej Sahara

- Aer condiționat manual de mare putere

- Geamuri electrice

- Radio CD cu USB și intrare AUX

- Priză de aer pentru motor înălțată (snorkel)

- hub-uri AVM heady duty freewheel (cum sunt MLR-urile)

- ABS și ESP

- Capacitate rezervor benzină 130 litri

- Airbag-uri frontale (șofer+pasager)

Toyota, daca ar vrea, ar putea fara probleme sa le introduca pe astea oficial pe Europa daca le-ar pune, de exemplu, motorul de pe actualul LC150. Chiar nu cred ca asta ar fi o problema pentru ei. Dar masinile astea nu genereaza nici tendinta de schimbare (cumparare de alta masina) in cativa ani dupa cumparare, nici venituri zdravene pentru service (piese de origine + manopera competenta Toyota) la scurt timp dupa perioada de garantie sau pe unele repere neacoperite de garantie, nici exclusivitate de competenta pentru unitatile service Toyota. Sunt tancuri si tancurile astea rezista mult si bine la abuz, fara sa bage proprietarul mereu bani in ele, sunt simple si se repara simplu intr-un mare tarziu, cand mai cade cate ceva etc.

La masinile astea se adauga EGR, DPF, catalizatoare etc. si astfel ele devin astazi Euro 6. Da, sigur, omologarea se face mult mai usor in Germania decat in alte tari. Bravo lor! As vrea si eu sa putem face asta direct in Romania, ar ajuta la coborarea pretului final.

Orice norma de poluare ramane in urma. Cand mi-am luat masina noua, acum niste ani, era Euro 4 ca aia era ultimul racnet atunci. Acum, pe vremea lui Euro 6, ea este considerata o masina ramasa in urma cu normele de poluare. Corect. Azi cumperi Euro 6, maine apare Euro 7 si poimaine vine si Euro 8. Si? Asta inseamna ca nu mai cumparam masini azi pentru ca ele vor fi depasite de viitoarele norme de la anul sau de cand va fi asta? S-ar bloca total vanzarile de masini noi daca ar merge cineva pe mentalitatea asta.

Garantia da, este data de firma germana pentru ca Toyota nu da nici o garantie la masinile astea acolo unde nu le vinde ea insasi, in mod oficial. Vrei garantie oficiala Toyota? No problem! Cumpar-o din Dubai sau din Zambia si prezint-o la garantie in Dubai sau in Zambia. E atat de simplu. Dar, daca vrei s-o folosesti un UE, asta este, n-ai garantie oficiala Toyota ci doar garantia data de firma care le importa, le omologheaza si le comercializeaza aici. Ai zis bine: in general, cine-si permite si cumpara asa ceva, nu-si bate capul cu garantia si mai si stie ca astea nu pica in garantie.

Caci, totusi, astea nu pica precum actualele masini care se vand in UE, indiferent de marca. Chiar tu ai zis ca sunt preferate de firmele care fac munci grele pentru ca, atunci cand Hilux-urile sau altele de genul se frang, astea fluiera pe langa ele.

Ca este o piata de nisa pentru ultra-profesionisti si pasionati cu dare de mana, da, ai perfecta dreptate. Se vand destul de putine pentru ca nu sunt pentru oricine, nu atrag pe oricine si nici nu si le permite oricine. Si, de acord, cei care cumpara asa ceva, stiu exact ce cumpara si nu stau in loc de lipsa garantiei oficiale Toyota.

Evident ca o masina din asta nu are nici o treaba cu ce vinde Toyota in Europa, fabricat in Europa. Si e chiar foarte bine ca e asa pentru ca, cei ce iau un Seria 70, tocmai ca nu vor masini firave si ultra-electronizate precum cele fabricate pentru Europa.

Iti multumesc pentru postare, foarte faina!

Link spre comentariu

@gedaci:

1. Intre timp am intrebat la ei. Cica, da, sunt cateva, putine, cumparate pentru Romania in ultimii cativa ani si inmatriculate aici. In toate cazurile, au fost in prealabil inmatriculate in Germania, ca nu fie probleme la RAR cu lipsa COC-ului (pentru cei care nu stiu ce e asta, este Certificatul de Conformitate cerut de UE, o birocratie). La nemti se poate face omologare si fara COC, daca masinile corespund normelor si echiparilor necesare, atunci cand sunt verificate de TUV. Cu aia se inmatriculeaza in Germania si apoi, ca urmare, se pot reinmatricula in orice alt stat UE, ca Euro 6. Nu este omologare de tip ci se fac omologari individuale, fiecare masina in parte trece prin procedura de verificare in TUV.

2. La motorizarile diesel, da, exista toate cele mentionate de tine, altfel nici n-au cum sa le aduca la Euro 6. La motoarele pe benzina, norma Euro 6 se poate obtine doar din adaugarea convertoarelor catalitice (catalizatoare) si optimizare ECU. Oricum, din standard, motoarele lor pe benzina, desi nu sunt declarate ca Euro, sunt, tehnic/pe noxe, extrem de aproape de Euro 6. In plus, dupa optimizarea ECU pentru Euro 6, partea interesanta este ca versiunile GRJ (4.0 litri V6, benzina) ajung la 272 cai!!! Eu am un LC VZJ95 benzinar, tot V6 dar mai mic (3.4 litri), care are 180 de cai si deja este racheta. Abia astept sa-mi iau un GRJ78 care, clar, e chiar mult mai racheta decat VZJ95 si in care, clar, voi avea mult mai mult spatiu pentru camperizare decat am avut in VZJ95 (caci, da, am facut-o si pe asta si sunt pasionat de asta:

).

3. Masina vine cu brif de Germania, in care este Euro 6, se dau si documentele de omologare de la TUV, ca Euro 6. Ce alte acte ar mai trebui??? Vine o masina omologata si inmatriculata Euro 6, dintr-un alt stat UE. Cred ca ne invartim, la modul complicat, in jurul unui lucru care este extrem de simplu. Masinile astea sunt omologate Euro 6 pentru ca sunt convertite pe bune la Euro 6 si inmatriculate, ca Euro 6, intr-un alt stat UE de unde ele doar se transcriu, de pe Germania pe Romania.

Cu placere :)

Salut,

Faza cu transcrierea din Germania in Romania a unui vehicul care este inmatriculat o zi cu norma de poluare euro 6 este poveste de adormit copiii. Daca masina nu vine insotita de acte (test report cel putin) care sa ateste tipul de incercari efectuate pentru noua norma de poluare sau un COC stagiu 2 dat de firma care a facut montajul retrofit o sa coste mult omologarea/inmatricularea(asta daca se va putea).

Am ceva experinenta cu RAR-ul(6 ani de laborator) si pot spune ca: Nu tot ce zboara se mananca.

Succes!

EX-NISSAN :tk
Link spre comentariu

Cu garantia in Germania este destul de simplu, cel putin asa stiu eu, orice dealer ce vinde o masina trebuie sa`i acorde garantie si daca este veche.

Baiatul si`a luat un Terrano II SH acum vreo 12 ani de 3 sau 4 ani vechime, a primit garantie de la dealer 1 an si chiar si`a respectat`o, nu mare lucru, termostat blocat deschis, manifestare tipica la T2.

Deci garantie va fi clar la ele.

Problema cu retragerea modelului 70 este mult mai simpla, in Europa nu exista piata pentru ele, la fel ca si pentru Patrol.

Toti vor masini confortabile, mai nou accesorizarea este MULT mai importanta decit masina! nu aici, pe alte forumuri...

Platesti pentru "tableta" mai mult decit pentru masina.

La fel au facut cu Terrano II, la inceput 2,7TDi nu putea fi dus peste norma Euro 3, au pus 3l pe el apoi ca ala era prea scump au scos Terrano din productie desi puteau sa puna motorul de 2,5l...decizie clar economica, multi operatori au plins dupa Terrano...dar nu suficienti.

Cu omologarea, nu stiu decit ca in Germania se practica aceasta crestere a normei, la Patrol-ul de 2.8l s`a pus catalizator de catre Dekra si in talon este cu EURO3. A costat spre 1000E dar am inteles ca din impozit a iesit in cistig dupa 2-3 ani proprietarul.

Pina la urma masini pentru pasionati sau cei care le folosesc la munci grele.

Fain este ca inca se fac MASINI.

Sa va iasa!!

Link spre comentariu

@gedaci_2005:

Masina vine si cu documentele si omologarea furnizate de TUV. Normal...

Link spre comentariu

@Ion Bumbu: multumesc pentru postare si urare! Timpul le la rezolva pe toate. Momentan sunt destui care inca sunt neincrezatori, asa este orice inceput :)

Link spre comentariu

Asteptam cu nerabdare prima inmatriculare in RO si detalii de la proprietar mai apoi cu privire la usurinta inmatricularii si eventual piedicile intampinate....

RAV 4 Model Luxury 2018.
Link spre comentariu

Lucrurile se clarifica oarecum in mintea mea :). Anul trecut cat mai cautam LC150 si pe la nemti , numa dau peste anunturi cu LC 70 din 2015 sau 2016 ( cred , oricum masini f noi dupa 2010 ) cu norma de poluare euro 5. Bun ,bun mi-am spus , sunt noi ca se mai fabrica pentru unele piete ... da cum au facut de au obtinut norma euro 5 ( poate fi adevarat ? ) . Ei se pare ca se poate. Un lucru tare fain. Poate la un moment dat se va intampla la fel si cu Y61 :grin: . O masina de genu , daca ai grija de ea te duce 30 de ani lejer.

Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT

Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT

Natura si aventura

Link spre comentariu

@emanoeladrian:

Asteptam vesti despre vizita promisa la dealerul acela din apropierea ta :)

Te inteleg si voi anunta cand si cum se vor fi inmatriculat primele in RO, de acum inainte, dar, totusi, nu cred ca te poti astepta ca cineva care cumpara genul asta de masina sa bata din calcaie si sa vina la raport pentru ca asa cere un baiat de pe un forum. Nu cred ca ai ales cea mai buna formulare chiar pana la capatul mesajului :)

@irod: multumesc de interventie, asa este :)

Editat de matteo_tgv
Link spre comentariu

Baiatul asta are vreo 56 de ani...e cam trecut de prima tinerete...iar formularea mea se referea la un coleg de pe forum cand va deveni proprietar de noua serie LC70. Nici prin gand nu mi-a trecut ca cineva care nu are cont pe acest forum sa de-a 'raportul' ce si cum...

Esti in eroare.

RAV 4 Model Luxury 2018.
Link spre comentariu

Sunt de aceeasi parere si @emanoeladrian...O mie de vorbe pe tema asta nu valoreaza nimic....Singurul argument care va indeparta retinerile va fi un CIV Romanesc pentru o astfel de masina, CIV obtinut pe calea cea dreapta...

Daca vrei sa te ocupi de vanzarea acestor modele in Romania si crezi in promisiunile celor din Germania investeste tu intr-una, masina de showroom, inmatriculeaz-o si apoi garantat o sa ai cumparator pentru ea....

Poti face un sondaj aici sa vezi care are cea mai mare intentie de cumparare si fa testul pe ea..

Cu un "78 nu cred ca poti da gres....sunt multi prin Romania care viseaza la un astfel de camper..

Editat de georgei23
Link spre comentariu

@emanoeladrian: multi inainte! Era o formulare amicala, iti dai seama. Ramane de vazut daca vreun coleg de pe forum se va incumeta :)

Vesti de la vizita la dealerul acela?

@georgel23: ai dreptate! Numai ca n-o s-o vand pe aia, va fi un 78, o s-o camperizez, cum am facut si cu alte masini, asta e placerea mea. Toate la timpul lor :)

Link spre comentariu

Am vesti de la dealer-ul Dello din Rellingen, nu am ajuns eu inca dar am rugat un coleg sa vorbeasca pentru mine...germana fireste, deci:

Masinile lor provin din Dubai, nu au COC dar sunt gata de inmatriculare cu toate actele necesare in Germania. Nu a stiut sa-mi spuna daca exportand masina in Romania o pot inmatricula...si e de inteles.

Garantia oferita la aceasta masina este garantia Autohaus-ului Dello, nimic de a face cu garantia oficiala Toyota si este de 2 ani. Masina este Euro6 conform normelor din Germania.

RAV 4 Model Luxury 2018.
Link spre comentariu

Deci am avut dreptate ca nu exista garantie oficiala Toyota in UE...

In fine, mie, cel cu care am vorbit, mi-a spus ca le vand ca si Gebrauchtwagen (adica inmatriculate in prealabil) si ca nu dau garantie nici la service-ul lor propriu. Totusi, nu e nici o ingrijorare garantia pt ei intrucat stiu si ei ca nu sunt riscuri de defectare in garantie. In plus, la asa ceva, e chiar rentabil sa oferi garantie pentru ca, astfel, ca sa n-o piarda, clientul e obligat sa-si faca reviziile la tine si, evident, si asta mai aduce ceva venituri.

Bine, hai sa vedem ce si cum va fi in Romania cu inmatricularea ca Euro 6 ;)

Orice inceput e greu, multi doar intreaba de curiozitate insa asta e in toate domeniile. Ramanem aproape si va tin la curent.

Editat de matteo_tgv
Link spre comentariu

ca idee luati doar ca info.

in preumbarile prin tara, acum 2-3 ani, am intalnit doua bucati 78, noi-noi, volan acolo unde trebuie,manuale si AC ca era vara si se simtea prin geam .

Apartineau unei AsociatiiNonprofit ( aici parca erau colantate cu Tasuleasa, dar nu bag mana in foc).

Discutand 5 minute cu unul din soferi, dupa intrebari despre drum,orientare,campare und stuff,am intrebat ,normal, de masini.

raspunsul a fost -donatie din DE anul trecut, au venit pe roti,noi,cu numere de DE, si le-am inmatriculat aici.Ambele aveau numere de RO, bancheta 3 locuri in fata si bancheta normala in spate.

Spor!

Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată.

Dream It, Do It, Live It....

Link spre comentariu

Este foarte probabil ca acestea sa fie unele dintre masinile de care mi-au spus colegii din Germania ca s-au mai vandut prin Romania in ultimii ani.

Ele, din fabrica, vin cu 13 locuri. Trei in fata si 10 in spate, atasez o poza exemplificativa. DAR nu pot fi omologate decat ca autoutilitare N1 cu 3 locuri (cele din fata).

Se dau clientului toate banchetele dar, conform actelor, n-ai voie sa le folosesti decat pe cele din fata. Pe cele din spate le demonteaza ei cand le duc la omologare si ti le pun tot ei apoi in portbagaj dar fara sa ti le mai monteze la loc pentru ca asta ar putea fi interpretat ca ei te indeamna sa incalci legea utilizand toate cele 13 locuri. Oricum, la 13 locuri ti-ar trebui deja permis categoria D, nu ar mai merge cu B-ul.

933093942_LC78diagramalocuritroopy.jpeg.c26ed17a1fa24113633434fe27e5a0f7.jpeg

Editat de matteo_tgv
Link spre comentariu

Este foarte probabil ca acestea sa fie unele dintre masinile de care mi-au spus colegii din Germania ca s-au mai vandut prin Romania in ultimii ani.

Ele, din fabrica, vin cu 13 locuri. Trei in fata si 10 in spate, atasez o poza exemplificativa. DAR nu pot fi omologate decat ca autoutilitare N1 cu 3 locuri (cele din fata).

Se dau clientului toate banchetele dar, conform actelor, n-ai voie sa le folosesti decat pe cele din fata. Pe cele din spate le demonteaza ei cand le duc la omologare si ti le pun tot ei apoi in portbagaj dar fara sa ti le mai monteze la loc pentru ca asta ar putea fi interpretat ca ei te indeamna sa incalci legea utilizand toate cele 13 locuri. Oricum, la 13 locuri ti-ar trebui deja permis categoria D, nu ar mai merge cu B-ul.

cred ca fac eu greseli de nr pt Toy... 78.ma-sa.. erau modelul cu 5 usi. - 7X lung cu 5 usi.... alea maron-rahatiu din pozele de la inceputul topicului.

Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată.

Dream It, Do It, Live It....

Link spre comentariu

Din descrierea ta, ma gandesc ca ar putea fi modelul 76. Am pus un print screen de pe site, se vede clar care e care (dar site-ul nu trebuie considerat ca fiind gata, se lucreaza la el). Mai e, pe langa acelea, modelul 71, cel scurt, in 3 usi, pun si o poza separata cu el.

1781868231_depesitelc2.thumb.jpg.d504b8b30924afb840dc637157f81b09.jpg

Toyota-Land-Cruiser-70-Image-04.thumb.jpg.5fdcfd7dd10dc0bffa3b5cb58f91a70a.jpg

Link spre comentariu

Ii foarte fain ca masinile adevarate mai au o sansa sa fie vandute de noi si pe meleagurile noastre. Ei... dar daca s-ar aduce si HDJ 80 , ei atunci ar fi extraordinar.

:app HDJ 80.

Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT

Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT

Natura si aventura

Link spre comentariu

Seria 80 nu se mai fabrica, din pacate.... tot ce mai e astazi cum a fost odata este doar Seria 70

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare