Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Un cutit asa cum mi-am dorit.

Postări Recomandate

Re: Un cutit asa cum mi-am dorit.

@ soimu:

Please, mi s-a oferit spre cumparare cutitul din poza.

Cum ti se pare? Ce e numarul ala "51"?

poate fi orice

pare un cutit obosit si facut cu materiale destul de ieftine (manerul)

adica atat garda cat si capatul manerului se pot cumpara noi de pe internet, sunt piese turnate si in mijoc in cel mai bun caz e un corn pus neinspirat (adica peste cap ...la cum arata)

lama nu am ideie ce otel poate fi, dar atentie, la cutitele mai vechi sunt 2 aspecte

ori e un otel carbon bun ori un inox prost, pt ca tehnologia materialelor , mai alex inoxurilor, nu era grozoava dar otelul carbon se stia sa se trateze f f bine de unii mesteri si atunci

oricum ar fi, cand ajunge la tine poate sa fie un cutit bunicel sau o catastrofa, daca taisul este intr-un unghi prost (dat de fabricant sau de cei care l-au reascutit dealungul vremii) si atunci poti doar sa il strici de tot cu o noua ascutire (optic) sausa il pasterezi asa dar sa nu te astepti sa taie vreodata bine...dar arata "old"

daca l-as tine in mana probabil ca as puea sa intuiesc mai multe...cam atat as spune din poze

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 111
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vrea 150 lei pe el....m-as risca....

Dupa ce o sa-l am, ti-l trimit pt o expertiza....

Apropo te-ai intors din Canada?

vineri ajung in draga Romanie...

sa stii ca nu trbuie sa il trimiti

e otel carbon si cineva a modifiat destul de mult varful si am impresi aca si unghiul taisului

personal nu imi place forma si proportiile deloc, dar gusturile nu se dicuta

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Pana vine arma de la soimu` m-am gandit sa-mi achizitionez ceva cu ce sa ma joc...

http://www.onestop.ro/images/products/zoom/Cutit-Combat-2000_0.jpg

Produs de Mil-Tec, lama 18 cm, otel tratat, teaca plastic cu prindere si la bocanc... un cutit foarte ok din punctul meu de vedere...

pareri?

P.S arata MULT mai bine in realitate, poza e de pe net...

[URL="http://www.youtube.com/watch?v=HwELajFteTo&feature=topvideos"]I expect nothing. I fear no one. I am free.[/URL]
Link spre comentariu

Pana vine arma de la soimu` m-am gandit sa-mi achizitionez ceva cu ce sa ma joc...

...............

pareri?

Si cand va veni.....o sa dai cu asta, vorba aia, dupa caini.....ca altceva nu stiu ce sa faci cu el.....

N-o sa suporte comparatie.... :h5

Link spre comentariu

...............

pareri?

Si cand va veni.....o sa dai cu asta, vorba aia, dupa caini.....ca altceva nu stiu ce sa faci cu el.....

N-o sa suporte comparatie.... :h5

Sunt convins da nu strica sa ai 2... 3...100 :ha:

[URL="http://www.youtube.com/watch?v=HwELajFteTo&feature=topvideos"]I expect nothing. I fear no one. I am free.[/URL]
Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

O parere despre acest cutit :hi

http://www.coldsteel.com/bushmanseries.html

Multumesc

am tinut un asemenea cutit in mana

am ramas impresionat din ce pot scoate altii bani

e o tabla indoita tip coada de lopata si ascutita f grosier

daca iti trebuie o sulita e buna

daca vrei cutit... cauta altceva

mare lucru nu oti taia cu ea

sau daca crezi ca mergi in africa si o sa ajungi in situatia de a vana cu sulita...pro babil ca e recomandata

totusi, pretul la care lam vazut eu era mult mai mare

daca e la 30 dolari...e ieftina si daca nu ai bani de altceva poti sa o iei... dar nu ca si cutit de folosit , ceva asa...de rezerva rezervei

Link spre comentariu

armamentul meu din dotare e asa:

Falkniven F1

http://www.fallkniven.com/index.php?pag ... =1&lang=en

Suficient de mic si in acelasi timp suficient de mare sa poti face orice cu el, de la mancat slana la ascutit lemne, belit vanatul, samd. E preferatul meu, nu ies la munte fara el. L-am luat cu teaca neagra de plastic dur. recomand oricand sa aveti un F1, e printre cele mai bune si versatile cutite din lume. Pilotii suedezi il au in dotare pentru supravietuire. Manerul este plan in sectiune (nu rotund) si poti face oricand din el un varf de lance pt prins peste de ex.

Ka Bar Warthog Folder

https://www.kabar.com/product/productDe ... g/Sporting

E bun de buzunar, il port la mine tot timpul. Mic, solid, rezistent, negru.

Ka Bar Full size black, straight edge

https://www.kabar.com/product/productDe ... y/Tactical

Cutit de lupta. Daca merg prin pustietati mai multe zile il leg la bocanc.

Mai am doua modele de Ka Bar recent scoase din fabricatie, astea sunt heavy duty. Mari, grele, de taiat, zdrobit, sapat si de aparare prin munte in caz de ceva.

Ka Bar Long Heavy Bowie

http://sportsmansmax.com/blog/2009/09/k ... ary-knife/

Ka Bar Camp Knife

http://mulecountryoutfitters.com/catalo ... 3f2bc4f1be

Nu asa de mare si greu ca Heavy Bowie dar la fel de rezistent.

Mercedes Gelandewagen. The best.

Photo: http://picasaweb.google.com/bogdan.branzas

Link spre comentariu

toate sunt mari, ieftine (made in china) si utile pentru ce au fost concepute

mai putin F1 care e un cutit de calitate buna dar si scump

buna colectia

ps

pt mers prin padure si dat in copaci si tait crengi, nici eu nu mi-am facut un cutit custom, am preferat sa iau unul mare si ieftin dar de firma (lama 29 cm) (numai materialul de calitate ma costa aproape cat am dat pe el)

Link spre comentariu

toate sunt mari, ieftine (made in china) si utile pentru ce au fost concepute

mai putin F1 care e un cutit de calitate buna dar si scump

buna colectia

ps

pt mers prin padure si dat in copaci si tait crengi, nici eu nu mi-am facut un cutit custom, am preferat sa iau unul mare si ieftin dar de firma (lama 29 cm) (numai materialul de calitate ma costa aproape cat am dat pe el)

"great minds think alike" :)

F1 Falkniven e scump dar face toti banii. E unul dintre cele mai adevarate cutite din lume. Sigur, nu exista superlativ absolut nici in domeniul asta dar e printre cele mai adevarate.

Ka Bar-urile mari si ieftine sunt perfecte pentru scopul si utilitatea lor.

Link spre comentariu

• 3 luni mai târziu...

pentru "cutitari: http://www.bussecombat.com

se pare ca sunt cele mai tari/rezistente cutite. otel superspecial. pret pe masura.

man... se vede treaba ca iti place subiectul, dar nu prea ai prtat prin mana multe piese de calitate, e de inteles, ca la cat castigam noi, cumperi unul si il tii o viata sau nu cumperi niciunul, iei numai ieftinaturi de la chinezi

astea busse, nu sunt cutite, sunt leviere

sa te uiti ce sectiune au si sa imi zici cum dracu sa se strice taisul sau sa se rupa lama cand ele au un tais de dalta de spart beton si o lama groasa cat un levier profi...

acuma vin si intreb... nu la ce iti trebuie asa gos, (ca deh, poate o sa gasesti un raspuns la extrema), cicum sa il folosesti la lucruri comune, gen:taiat slanina, rosie, paine, ascutit o frigare, jupuit un animal...cand el e asa gros incat efectiv nu taie si nu intra in nimic, datorita unghiului nesimtit...si mai are pe el si vopsea groasa "de protectie", care il face 100% inutilizabil ...la ce folosesti un cutit normal

sau dai 250 dolari minim pe unu deasta si nu il folosesti decat pentru sapat gropi, si mai iei unul ascutit pe care il folosesti ?

care e treaba?

am patit si eu asa cand am luat un outcast de la kershaw, otel D2, lama 28 cm, pt taiat arbusti cand facem drum cu masinile... dupa ce l-am primit am vazut incredibilul, un tais de 2.5 mm ascutit brici

adica avea un tais brici ponind de al 2.5 mm grosime...chiar de dinainte de tais

lama nu intra in nimic, taia foaia de hartie...daca era pusa pe lemn si trageai pe deasupra ei, ca de intrat, nu intra in absolut nimic, avand unghiul ala nesimtit de gros

si dupa ce l-am ascutit si subtiat taisul, am vazut ca e un D1 (un superotel) tratat ingrozitor, cred ca au facut o revenire inalta de 450 grade ca nimica, pentru ca sa nu poata fi rupta lama, in dauna taisului

fix la fel e si cu otelul "infi",

Link spre comentariu

asa e, n-am purtat un busse in mana. mie-mi place falkniven (vezi posturi anterioare) si il port tot timpul cand ies in natura. e bun de la taiat slanina pana la facut frigari sau chiar tepusa de "vanat" pastravi in apa din cauza manerului plat care se poate lega la capatul unui batz. samd. dupa mine e cel mai versatil cutit si cel mai bun, si nici nu e mare ca un large bowie de la ka bar. totusi, un cutitoi de-asta are si el avantajele lui, ma refer aici la ka bar-ul asta urias. decat sa car o secure dupa mine mai bine cutitul asta si defrisez padurea sau arbustii cu el, tai lemne de foc, fac bete pt foaia de cort, sap gauri in pamant, etc.

am postat link-ul busse ca sa te incit avand in vedere ca te pasioneaza subiectul, ca si pe mine. tipii se lauda cu cel mai special otel, am citit ce scriu ei despre material si mi s-a parut interesant. de cumparat un busse nu ma bate gandul, arsenalul meu il consider complet chiar daca ma mananca in palma cateodata sa-mi iau un kershaw sau mai stiu eu ce scula care-mi face cu okiul.

Link spre comentariu

man..pot sa iti zic cu mana pe inima, ca decat un cutit mare si greu , de o mie de ori mai bine un topor smal forest ax dinala suedez

lama de 700 grame, caoda lunga, tai cu el fantastic, e MULT MAI ASCUTIT DECAT UN KUKRI SAU MAI STIU EU CE CUTITOAIE GROSOLANE si e megaelegant si usor de folosit

un topor nu cred ca poate fi inlocuit, asa cum nu poate fi inlocuita o macheta

nu exista (spun asta de 1000 de ori) scula universala

ca si exemplu ca am dreptate, vezi cum spune si ra mears (nu e o biblie ci o confirmare) , ca in anumite medii e indispensabila macheta, in altele toporul si in unele lopata de zapada

oricand prefer un cutit normal (lama de 10-13 cm) si completat cu o scula potrivita pentru mediul unde merg

desi nu e jungla, vara la campie e foarte importanta macheta, iarna as zice la fel de topor...asta la noi

la deal probabil ca maceta nu ai nevoie

un cutit mare are utilitatea lui...dar si limiutelel lui, dar nici o scula nu poate inlocui un cutit normal, care este baza

Link spre comentariu

secure am tot timpul la mine cand merg aiurea prin munti cu masina. ar fi bine sa am si o drujba, dar deocamdata ramane in plan. cand merg pe jos, tot aiurea, prefer sa fiu cat mai light si atunci folosesc cutitoiul. chestie de preferinta. il leg la bracinar sau de ruksak si am uitat ca-l am pana cand am nevoie de el. n-am avut pana acum nici o situatie in care sa nu ma descurc si sa simt nevoia unei securi, mici sau mari.

personal, pun mare baza pe eficienta echipamentului versus greutate, mai ales cand sunt per pedes. de ex, cand sunt aiurea prin munti nu car corturi si o multime de alte nazbatii. cea mai mare parte a greutatii e mancarea, si aia rationalizata la greu. incerc sa duc in spate cat mai putin si sa distribui greutatea pe corp, daca e posibil. si este. pana acum am reusit ca in tura de munte 4 zile sa car in total 15 kg. scopul meu e sa cobor pana la 10-12 pentru tura de 4-5 zile pe jos.

dar hai ca am derivat de la subiect. in rezumat, ma simt mai confortabil cu ka barul ala mare si cu F1 mic.

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Din start spun ca nu ma pricep la cutite si de-aia intreb aici, intre profesori. Pentru iesiri, cum este ca si cutit "universal", sa zicem (taiat o craca, taiat carne sau cioplit ceva) un Cold Steel Bushman? Multumesc, Iulian.

Link spre comentariu

Din start spun ca nu ma pricep la cutite si de-aia intreb aici, intre profesori. Pentru iesiri, cum este ca si cutit "universal", sa zicem (taiat o craca, taiat carne sau cioplit ceva) un Cold Steel Bushman? Multumesc, Iulian.

nu l-as recomanda

Cold Steel Bushman e un "cutit" dar cu ghilimele

in fapt, e o bucata de tabla groasa si mare, care are forma de varf de lance, nu taie prea bine (unghi de ascutire pe langa care toparele suedeze sunt briciuri), calit la duritate mica pentru a nu fi casant, maner foarte incomod si superinestetic

recomand sa cauti un cutit cu un unghi de ascutire cat mai bun (daca se poate convex, pentru outdoor), dar care sa tiae bine, lama groasa de cam 3-4 mm si lunga pe la 11-13 cm, cu maner ergonomic

eu asta recomand, pentru ca 99% din utilizarile unui cuit sunt pentru taiere lucruri moi, si pentru care ai nevoie de un tais fin, cu care sa iti placa sa lucrezi, nu sa ai un tais de dalta care nu taie numai rupe si despica

in plus, lama lunga e incomoda la folosit pentru taieri uzulae

dupa ce ai un cutit normal care sa iti placa si de care sa te folosesti la chestii uzulae..poti sa te gandsti la ceva mare cu care sa cioplesti (ca doar nu o sa cioplesti tot timpul sau la fecare iesire...doar pana te urasti de el) si acolo recomand un kukri sau ceva de acel gen

Link spre comentariu

Multumesc pentru raspunsul foarte prompt si complet:tk.

Poti sa-mi recomanzi ceva, intr-o gama apropiata de pret cu Bushman (deh, criza...)?

Inca ceva, ce parere ai de SWISSTOOL X, de la VICTORINOX? E ceva ce merita sa ai la tine tot timpul, sau e doar hobby? Sau doar un VICTORINOX HUNTER (Military)?

Link spre comentariu

nu stiu preturile de la cold steel, si nici la ce preturi poti lua tu... ca si asta conteaza in Romania

victorniox e foarte bun in bricege multifunctionale...si atat

sunt profund dezamagit de cutitele lor, sunt convins ca sunt facute in china, si daca nu e asa, poate ar trebui sa incerce, ca nu cred ca se pot face mai rau de atat, calitate slaba in materiale si foarte proasta in finisaje si in produs in general

cutite sunt foarte multe, chiar ai de unde sa alegi,

e vorba de chestii personale cand alegi un cutit

ce imi place mie, poate mai place la 5 dar sigur sunt 20 pe care ii lasa rece si vreo 10 care sunt chiar impotriva..:2dr

indiferent de forma, materialul e important, chiar daca nu place forma si designul, un material bun va impune respect si va face diferenta...cand ai nevoie de el, nu cand il tii pe birou

ieftin si bun nu este, dar poti pua produse cu un raport calitate pret bun, totul e sa cauti putin si te si ajut cu ce pot

Link spre comentariu

• 3 luni mai târziu...
Vizitator ronin13

Buna ziua,

Cred ca a venit timpul sa am si eu un cutit bun (pe langa briceagul victorinox primit cadou mai de mult).

Sunt nou pe acest forum si deasemenea in domeniul cutitelor.

O sa va rog sa ma scuzati pentru avalansa de intrebari pe care le am, dar citesc de vreo saptamana pe net si stiu din ce in ce mai putin ce vreau.

SCOPUL cutitului (cel mai important aspect) este bushcrafting-ul (gen maers).

Cea mai importanta intrebare a mea este care cutite din magazinele din Ro (stiu ca in general regula e valabila) au un pret care justifica calitatea. Spun asta pentru ca am vazut cutite la 300-400 ron cu caracteristici similare unora de 500-600 eur. Asta ma face sa cred ca dai multi bani si pe brand (pe langa calitate binenteles).

Pana in acest moment, m-am orientat spre cateva cutite pentru bugetul meu, oarecum flexibil intre 100 si 250 ron - spun asta pentru ca daca gasesc ceva la 250 ron care are reviewuri, l-au cumparat multi si sunt foarte multumiti, brandul nu se gaseste doar pe site-uri romanesti sau bulgaresti, sunt dispus sa dau banii astia.

Din cate cred ca s-a inteles, nu vreau busse, fallkniven, sog, becker, rat, roselli si nici bayley-ul lui grylls (pentru ca nu am atatia bani).

Din cate am gasit, in bugetul meu se incadreaza cold steel, smith&wessen, helle, gerber si poate si altii dar nu-i stiu eu. Va rog mult sa-mi spuneti ce stiti (mai ales din propria experienta) despre modele din aceste brand-uri, sau chiar alte brand-uri care mi-au scapat mie.

Sau despre "Smith&Wesson Hunting Series #1" (care pe arcuri-cutite.ro costa 129 ron si pe alte 3-4 site-uri costa in jur de 300 ron - asta nu prea inteleg).

Poate imi puteti spune si o parere despre Nieto Olivo (care se lauda cu 440c-ul, dar stiu ca depinde mult si cum a fost fabricat acest cutit, nu numai otelul lui).

Am strans cateva cerinte pentru cutitul care sper sa-l am foarte multi ani de acum inainte:

sa ma pot barbieri cu el http://bushcraft.cmuntean.ro/forum/Smileys/default/smiley.gif (am vazut niste demonstratii de taiat hartie)

Duritate: 55 - 60 HRc,

Tais: single bevel (tipul/genul drept - "scandinav" cum ii zice)

Otel inox: 440C (eventual laminat) sau echivalent, pt ca nu-mi dau seama ce inseamna "rugineste repede".

Lama: full-tang

Lunigme lama: 11 - 14 cm

Grosime lama: 3 - 4 mm

Maner: fiind unicul cutit, nu as vrea un plastic urat (cum este cel "Gator Fixed Blade")

Scuze inca o data pentru post-ul meu imens si sper sa-mi cumpar cutit-ul ala o data, ca se termina internet-ul si tot nu o sa-mi dau seama ce e mai bine sa achizitionez.

Va multumesc.

PS1: sunt foarte confuz si ma dezorienteaza si mai mult replicile gen "iti vei da seama cand il vei tine in mana" sau "vei stii atunci cand o sa-l vezi" sau "tu stii daca ti se potriveste sau nu".

PS2: nu cred (si nici nu-mi doresc) ca voi ajunge vreodata intr-o situatie de supravietuire in pustietate. Nu-mi doresc sa defrisez padurea. Nu vreau sa ma lupt cu mistreti sau ursi. La munte daca ajung de 2-3 ori pe an inseamna un an bun (mai mult sunt pe la pescuit http://bushcraft.cmuntean.ro/forum/Smileys/default/smiley.gif. Vreau doar un cutit pentru "sufletul meu" (asta chiar a sunat ciudat).

Link spre comentariu

in primul rand se vede treaba ca ai cautat multe informatii si ai incercat sa le pui cap la cap, ceea ce e un efort laudabil

otelurile sunt de tare multe feluri si fiecare are parti bune si parti ...mai putin bune

cel mai interesant e ca fiecare tip de otel se potriveste foarte bine la anumiti oameni si care il vor lauda faorte mult, in schimb vor huli oricare alt tip de otel

din experienta proprie spun ca

otelul carbon e cu marele pacat ca oxideaza repede, dar se ascute usor si face tais foarte fin

inoxurile se ascut greu si "urat" iar taisul nu iese niciodata fin

semiinoxidabilele sunt o buna medie intre cele 2 de mai sus, si din clasa lor se disting oteluri speciale care bat de departe orice inox sau otel carbon (deja vezi ca sunt subiectiv la semiinoxidabile)

pulberi metalurgice- oteluri speciale cu rezistenta foarte foarte foarte mare a taisului, dar care nu prea le ascuti acasa si care in general sunt casante

pentru ce vrei tu cutit... eu spun sa nu te uiti la 440C care e otelul banal si comod

daca ai un minim de interes sa il ingrijesti, ai putea foarte bine sa alegi un otel carbon

in rest... fulltang e solutia perfecta recomandata si de mine

Link spre comentariu

Vizitator ronin13

Am luat ceva pana la urma.

Au mai trecut nopti peste decizia mea si in final am ales cel mai apropiat cutit ce ceea ce cred ca mi se potriveste.

Este vorba despre Smith & Wesson CKH1 Hunting Series #1 de la arcuri-cutite.

Ca si "calitati":

Pro:

• Lama full-tang pe toata suprafata manerului (de fapt manerul din corn de bivol e format din doua laterale care prind lama)
  • Formatul lamei este drop-point (cu varful cel mai rezistent ca geometrie)
  • Manerul din corn de bivol arata exceptional (are un aspect de piatra aproape)
  • Otelul cred ca este otel inox 440C (cel putin din descrierile de pe site-uri web) - recunoscut ca cel mai bun compromis (duritate si rezistenta la corodare)
  • Lungimea lamei - 10.1 cm
  • Lungime totala cu tot cu maner - 21.3 cm
  • Grosimea lamei - 3.2 mm (incepand din capatul manerului pe toata lungimea lamei)
  • Greutatea - 180 grame
  • Simetrie foarte buna a ascutirii.
  • Husa din piele naturala groasa cu retinere prin capsa (foarte aproape de lama)
  • Cutitul vine extrem de bine ascutit (a mers un mic barbierit cu el)
  • Aspectul este foarte calitativ - foarte bine lucrat (spun asta fiind cusurgiu din fire)

Contra:

• Nu sunt absolut sigur ca este otel 440C (nu pe toate site-urile apare in descriere).
  • Ascutirea este double-bevel (nu single-bevel) - taisul nu este unic (exista un prim tais initial, si imediat inainte de muchia lamei, mai este un tais final.
  • Semi-contra: este fabricat in China sub licenta USA - Smith&Wesson (dar cred ca de aceea l-am putut achizitiona la un pret acceptabil pentru mine)

Mi se pare foarte fain (doar e cel mai aratos cutit al meu) si pentru ca ma doare deja inima sa-l pun la treaba, mi-am comandat si un Mora Clipper 860MG pentru "initiere in bushcraft".

Cel mai probabil, urmatorul cutit (dintr-un viitor mai indepartat totusi) va fi unul comanda personalizata (cu toate calitatile dorite).

Multumesc mult pentru sfaturi.

PS: acum ca hardware sunt ok, astept cu nerabdare iesirile in natura.

Link spre comentariu

Eu sunt de parere ca cel mai bun cutit e acela care il ai la tine cand ai nevoie de el

personal am tot timpul in masina un cutit cu lama de 17 cm no name(creca e facut pe la armatura) cu maner de aluminiu sunt multumit de el avand in vedere ca am taiat sarma ,am sapat dupa rame la pescuit si inca rezista

Cei ce simpt a offroad-ului chemare pe asfalt sunt vesnic pierduti
Link spre comentariu

Am luat ceva pana la urma.

Au mai trecut nopti peste decizia mea si in final am ales cel mai apropiat cutit ce ceea ce cred ca mi se potriveste.

Este vorba despre Smith & Wesson CKH1 Hunting Series #1 de la arcuri-cutite.

....................

Felicitari pt achizitie, dar nu ma pot abtine de la un singur comentariu : asa cutite bune face Soimu ca eu nu mi-as mai lua altul din alta parte....!!!!!!!! Iar faptul ca le poate si personaliza.......

In sfarsit.......eu sunt un fan al maiestrie lui si al cutitelor pe care le face.......am deja unul de la el si ma enerveaza ca nu pot sa mai imi iau inca unul ca asta e suficient de bun si nu-l pot inlocui cu altul !

Editat de Astral
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare