Farfarello Postat Noiembrie 26, 2008 Partajează Postat Noiembrie 26, 2008 Salutare, de curand mi-a ajuns cutitul pe care mi l-am dorit de multa vreme...dupa ce am studiat o gramada de modele. Mi-a facut nevasta-mea un cadou frumos de sarbatori! Este un model fabricat in colaborare cu Bear Grylls pentru serialele de televiziune "Man vs Wild" ÅŸi "Născut supravieÅ£uitor". Este un cutit nu foarte mare, robust si solit, executat in totalitate manual, fiecare purtand o serie distincta, cu un mare accent pus pe calitate. Este insotit de o teaca din piele, care poate fi prinsa in diverse moduri, pe care gasesti si un amnar, in ideea in care ramai undeva si este nevoie se faci si focul. Mai multe detalii gasiti pe: http://www.bayleyknife.com/site/bear.aspx Revin si cu niste foto ulterior. Bogdan, Facebook: Suzuki Restore Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Noiembrie 26, 2008 Partajează Postat Noiembrie 26, 2008 Re: Un cutit asa cum mi-am dorit. un cutit frumos, robust, versatil si cu o lama dura tecile sunt superbe pretul un pic cam mare, dar sigur e marfa de calitate, deci poate fi justificat off topic acel "supravietuitor" bear grylls, este un real pericol pentru cine "se inspira" din "lectiile" lui incalca atatea reguli de supravietuire DE BAZA, face atatea prostii in "incercarile" lui, incat oricine incearca sa ii puna in practica "invataturile" are sanse multiple sa moara "cu zile" un antipol a lui bear este ray mears, care consider ca are cu totul alta abordare a situatiei, este cumpatat si pregatit si NU TE INVATA SA FACI LUCRURI RISCANTE acolo unde daca ai tras "pailul scurt"...nu mai ai nici o sansa sa o "dregi" cine i-a vazut pe amandoi .. deja cred ca stie, cine l-a urmarit doar pe bear gryls... sa caute ray mears si sa vada si fimele lui...MERITA forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Farfarello Postat Noiembrie 26, 2008 Autor Partajează Postat Noiembrie 26, 2008 Re: Un cutit asa cum mi-am dorit. Intr-adevar pretul e putin mare, dar luand in considerare ca ce facem noi e pasiune, eu am renuntat sa contorizez cat am investit in masina si in echipamentele/accesoriile care o insotesc. O sa pun niste fotografii cu el pentru a va da seama de el. Calitatea este intr-adevar una deosebita. Bogdan, Facebook: Suzuki Restore Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Farfarello Postat Noiembrie 26, 2008 Autor Partajează Postat Noiembrie 26, 2008 Re: Un cutit asa cum mi-am dorit. Legat de Bear Grylls, daca dai un search pe Youtube, intr-adevar te ingrozesti. Majoritatea lucrurilor sunt duse la extrem. Sper sa nu ajung niciodata intr-o astfel de situatie. Bogdan, Facebook: Suzuki Restore Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Noiembrie 26, 2008 Partajează Postat Noiembrie 26, 2008 Re: Un cutit asa cum mi-am dorit. Legat de Bear Grylls, daca dai un search pe Youtube, intr-adevar te ingrozesti. Majoritatea lucrurilor sunt duse la extrem. Sper sa nu ajung niciodata intr-o astfel de situatie. ideea nu e ca situatiile sunt extreme, ci cum reactioneaza el in situatiile date 1. e tot timpul extrem de agitat si grabit tot timpul trebuie sa se grabeasca undeva sau sa faca ceva o regula de aur a supravietuirii este sa te calmezi si prima data sa evaluezi situatia cu calm, sa te organizezi, sa-ti faci un plan si apoi sa actionezi in cel mai sigur mod posibil 2. pentru el, desi repeta tot timpul ca nu e cazul, e foarte importanta mancarea omul in conditii extreme poate sa reziste pana la 30 zile fara mancare. din contra, in anumite conditii, e mai bine sa nu mananci (este un efect urmarit si prin post), iar IN NICI UN CAZ sa manaci orice, numai ca sa mananci aici ma refer la anumite lucruri care l-ea mancat desi probabil ca nu era indicat (grasime de camila moarta, scorpion, sarpe viu, paianjen viu, etc) si care cu siguranta pot sa-ti cauzeze neplaceri f f mari, mai ales CA NU TE POATE AJUTA NIMENI daca dai de dracu 3. adapostul, are pentru el o importanta f mica, mereu se lasa pe ultimul minut si improvizeaza adaposturi f f nepotrivite in care in loc sa se odihneasca, se chinuie toata noaptea si dimineata e istovit 4. capcanele lui si metodele de a face rost de mancare, sunt puerile si total ineficiente laturile de prins iepuri facute din sfoara de la bocanci, pescuitul la copca la pastrav, prinsul de pastrav cu mana, fiertul de ferigi (desi el a plecat fara acel ceaun, porbabil ca era ingropat sub ferigi), toate sunt puerile, ineficiente si minciuni pe fata cand le arata eficienta 5. el creaza situatiile dramatice si dificile, cu modul aberant cu care reactioneaza, pt ca daca ar lua-o mai calm, totul ar fi mult mai usor, nu ar trebui nici sa sara peste rauri, nici sa ce catere si apoi sa se chinuie sa coboare etc toul e un imens scenariu in care prima data agraveaza situatia apoi se mira cum de reuseste sa faca fata forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marcel Postat Noiembrie 26, 2008 Partajează Postat Noiembrie 26, 2008 Re: Un cutit asa cum mi-am dorit. Eu nu i-as baga in aceiasi oala. Ray Mears e vorba aia 'old school'. De la el poti invata cite ceva. Emisiunile lui te pregatesc sa traiesti in armonie cu ce iti ofera natura. Bear Grylls joaca in alta liga. Citeodata am impresia ca se pune in tot felul de situatii ca sa-si satisfaca nevoia de adrenalina. Poate ca ii lipseste viata din fortele speciale. Dupa mine, Bear ne arata cite poate indura organismul, nu neaparat tehnici de supravietuire. Parerea mea. I Have No Idea What You Are Talking About Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
aztec Postat Noiembrie 26, 2008 Partajează Postat Noiembrie 26, 2008 Re: Un cutit asa cum mi-am dorit. Unul te invata sa bei pipi sa nu mori de sete.. Altul.. cum sa obti apa din diverse si prin diverse metode. Dar oricum.. sculele sunt importante..daca le ai atunci cand trebuie. ... undeva, candva, altundeva... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Farfarello Postat Noiembrie 26, 2008 Autor Partajează Postat Noiembrie 26, 2008 Re: Un cutit asa cum mi-am dorit. Aici vedeti cutitul pe care mi l-a dus mosul in avans. Are exact acest model de teaca. Bogdan, Facebook: Suzuki Restore Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Noiembrie 26, 2008 Partajează Postat Noiembrie 26, 2008 Re: Un cutit asa cum mi-am dorit. Aici vedeti cutitul pe care mi l-a dus mosul in avans. Are exact acest model de teaca. adica nu poti sa-l pui la curea normal? e un pic cam mica lama si cu un unghi de ascutire cam mare pentru un cutit de outdor, este mai mult un cutit de zi cu zi, nu unul care sa fie "abuzat", avand taisul concav si cam ascutit in rest, f frumos lucrat si, cum am mai spus, versatil un cutit care intrebuintat normal, te tine o viata in acelasi site e si un cutit copie dupa cutitul propus de ray mears, dar cu acelasi tais subtire a se cauta pe net cutitul propus de ray mears si se va constata un tais f f gros, cu unghi mare si sectiune concava avantaj... tais f rezistent dezavantaj... nu prea tai, mai mult rupi forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdan4x4 Postat Noiembrie 26, 2008 Partajează Postat Noiembrie 26, 2008 Re: Un cutit asa cum mi-am dorit. eu unul chiar asteptam cu mare interes parerea ta Soimule Nu de alta.......dar cutitul ala imi place rau doar ca atunci cand am vazut pretul......... :ooo Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Noiembrie 26, 2008 Partajează Postat Noiembrie 26, 2008 Re: Un cutit asa cum mi-am dorit. deci, sus am gresit putin concav-convex...uite cum sta treaba taisul poate fi ascutit in 3 feluri: concav, drept si convex convex rezulta un tais fin (de brici) care, in functie de cat de mult este "insistat" pe prelucrarea taisului, poate deveni ata de fin incat sa taie mai bine ca un brici, lucru penalizat de o sensibilitate ridicata a lamei si taisului taisul drept, este un tais fin, folosit indeosebi la cutitele de bucatarie profesionale, si care imbina duritatea cu taisul fin, dar nu este foarte dur taisul concav este ffolosit indeosebi pentru lame f dure, intens abuzate un tais concav intalnim la baionetele de tip vechi (din al 2 lea razboi mondial) LA CUTIELE DE OUTDOR "LA COMANDA" si la sabii de cavalerie, kukri etc taisul este f f dur, dar nu este taios, avand probleme la lucrari fine (nu poti taia o rosie in felii subtiri de ex) personal, daca ar fi sa am un cuti de zi cu zi, nu as alege un tais concav ci unul drept sau convex. pentru a produce cutite cu lama dura, firmele au gasit o solutie de compromis folosesc taisul convex sau drept, dar nu pana la buza taisului, acolo folosind un dispozitiv "grosier" de ascutire (cum sunt cele neprofesionale cu 2 role) si care dau un tais brutal, cu unghi f mare de taiere si de penetrare redusa pt outdor, desigur, am cutit concav (mai mute chiar), avantaj mare la ascutire, pt ca se ascute perfect si egal pe o banda de smighel agatata de ceva, tinuta intinsa, peste care tragi taisul pe lat forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Farfarello Postat Ianuarie 3, 2009 Autor Partajează Postat Ianuarie 3, 2009 Re: Un cutit asa cum mi-am dorit. Acum la sfarsit de an cu ocazia revelionului facut cu prietenii la Toplita, am "abuzat" putin mai mult cutitul (am taiat lemne, am despicat lemne lovind in cutit cu alt lemn), si pot spune ca se comporta exemplar. O sa pun cateva poze cu el, in timpul operatiunilor, dupa ce le primesc. Ce-i drept pana acum nu am avut cu mine un cutit mai mare, bazandu-ma mai mult pe multifunctionalul (Leaderman Wave) pe care il iau cu mine oriune ma duc indiferent daca iesim in natura sau mergem in vizita la prieteni. De fapt multifunctionalul si o lampa frontala Petzl e ceea ce apare la mine prioritar e orice lista la intocmirea bagajelor. Bogdan, Facebook: Suzuki Restore Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator rares Postat Ianuarie 5, 2009 Partajează Postat Ianuarie 5, 2009 Re: Un cutit asa cum mi-am dorit. Cu asta poti sparge si cauciucurile braconierilor :F . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Farfarello Postat Ianuarie 5, 2009 Autor Partajează Postat Ianuarie 5, 2009 Re: Un cutit asa cum mi-am dorit. E un cutit asa cum mi-am dorit dintotdeauna. La prima iesire il vei vedea live. Bogdan, Facebook: Suzuki Restore Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
eko Postat Februarie 22, 2009 Partajează Postat Februarie 22, 2009 Re: Un cutit asa cum mi-am dorit. Bear Grils e show .....chiar el zice la un moment dat.. Survivarman este taticul (Les Stroud) la astfel de emisiuni .. referitor la cutite .... sunt slabe ce ati aratat.... uite aici.. http://knifetests.com/ cam aici se reduce .. eu personal mi'am comandat de la RAT Cutlery RC-4 .. e pe siteul ala ce poate sa faca .... cine mai vrea sa imi dea PM.. "Think globally, act locally" vw uber alles Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RuffRider Postat Februarie 23, 2009 Partajează Postat Februarie 23, 2009 Re: Un cutit asa cum mi-am dorit. un cutit frumos, robust, versatil si cu o lama dura tecile sunt superbe pretul un pic cam mare, dar sigur e marfa de calitate, deci poate fi justificat off topic acel "supravietuitor" bear grylls, este un real pericol pentru cine "se inspira" din "lectiile" lui incalca atatea reguli de supravietuire DE BAZA, face atatea prostii in "incercarile" lui, incat oricine incearca sa ii puna in practica "invataturile" are sanse multiple sa moara "cu zile" un antipol a lui bear este ray mears, care consider ca are cu totul alta abordare a situatiei, este cumpatat si pregatit si NU TE INVATA SA FACI LUCRURI RISCANTE acolo unde daca ai tras "pailul scurt"...nu mai ai nici o sansa sa o "dregi" cine i-a vazut pe amandoi .. deja cred ca stie, cine l-a urmarit doar pe bear gryls... sa caute ray mears si sa vada si fimele lui...MERITA http://www.beargrylls.com/ aici ,printre altele, se poate afla ca omu asta a fost cel mai tanar britanic 23 ani, care a cucerit everestu, intrind in Guinness Book, si in 2007 a fost primul care a zburat cu parapanta de pe everest. plus ca a facut 3 ani la SAS, unde a invata el de supravietuire ce si cum sta treaba adevarata. eu cred ca bear grylls se prcepe ma bine la cutite ca multi dintre noi. soimule, poate ii fi si tu ceva membru de trupe speciale si nu stim s noi, de te crezi mai destept ca bear grylls, sau poate nu te-ai info mai intai despre el, si ai deschis si tu gura ca un mare supravietuitor ce esti . de nu-ti place emisiunile lui, muta postu. :cl Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Februarie 23, 2009 Partajează Postat Februarie 23, 2009 Re: Un cutit asa cum mi-am dorit. un cutit frumos, robust, versatil si cu o lama dura tecile sunt superbe pretul un pic cam mare, dar sigur e marfa de calitate, deci poate fi justificat off topic acel "supravietuitor" bear grylls, este un real pericol pentru cine "se inspira" din "lectiile" lui incalca atatea reguli de supravietuire DE BAZA, face atatea prostii in "incercarile" lui, incat oricine incearca sa ii puna in practica "invataturile" are sanse multiple sa moara "cu zile" un antipol a lui bear este ray mears, care consider ca are cu totul alta abordare a situatiei, este cumpatat si pregatit si NU TE INVATA SA FACI LUCRURI RISCANTE acolo unde daca ai tras "pailul scurt"...nu mai ai nici o sansa sa o "dregi" cine i-a vazut pe amandoi .. deja cred ca stie, cine l-a urmarit doar pe bear gryls... sa caute ray mears si sa vada si fimele lui...MERITA http://www.beargrylls.com/ aici ,printre altele, se poate afla ca omu asta a fost cel mai tanar britanic 23 ani, care a cucerit everestu, intrind in Guinness Book, si in 2007 a fost primul care a zburat cu parapanta de pe everest. plus ca a facut 3 ani la SAS, unde a invata el de supravietuire ce si cum sta treaba adevarata. eu cred ca bear grylls se prcepe ma bine la cutite ca multi dintre noi. soimule, poate ii fi si tu ceva membru de trupe speciale si nu stim s noi, de te crezi mai destept ca bear grylls, sau poate nu te-ai info mai intai despre el, si ai deschis si tu gura ca un mare supravietuitor ce esti . de nu-ti place emisiunile lui, muta postu. mai baiatule, eu am motivat parerea mea, am dat si exemple, OMUL E O CATOASTROFA LA SUPRAVIETUIRE si care face ca el, o sa moara "pe mana lor", asta e garantat sunt altii muuuult mai buni, dar care " nu sunt asa dragutei" ca sa ii popularizeze pe "sticla"... baiatule, nu tre sa fii la trupele speciale ca sa studiezi si aprofundezi arta supravituirii, din contra, pt trupele speciale e un curs de 2 saptamani..si atat, in rest esti ocupat cu altceva, pe cand daca ai timpul necesar..... poti sa fii f f bun pt ca te dedici mai mult, e simplu treaba cu cutitele... asa o fi, dar sigur sunt muuulti altii care se pricep mult mai bine ca el, mai ales ca omul nu a facut vreodata EL un cutit...ci a zis cam ce cerede el...si mai mult a vandut imaginea lui pentru cutitul ala (adica pt ca cutitul sa fie mi "vandut"... primeste bani ca sa lase firma sa "il bage in fata" desi el nu a facut nimic, asta ti-o grantez eu.... si daca ai fost suficient de marlan sa ma ataci atat de direct, o pun pe sema faptului ca bear asta o fi ce va ruda apropiata sau inca esti la varsta cand ai idoli cu care ai postere pe peretii camerei si "ei sunt mai presus de tine"...asa ca esti scuzat forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
eko Postat Februarie 23, 2009 Partajează Postat Februarie 23, 2009 Re: Un cutit asa cum mi-am dorit. Dar omu declara ca prin emisunile sale cauta cel mai rau scenariu si cele mai grele si dificile tehnici de supravietuire... referitor la cutite... firmle americane si cele japoneze sunt parintii in cutie. "Think globally, act locally" vw uber alles Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Februarie 23, 2009 Partajează Postat Februarie 23, 2009 Re: Un cutit asa cum mi-am dorit. Dar omu declara ca prin emisunile sale cauta cel mai rau scenariu si cele mai grele si dificile tehnici de supravietuire... referitor la cutite... firmle americane si cele japoneze sunt parintii in cutie. da, dar in fiecare emisiune FACE GRESELI MAJORE ... si apoi trage ponoasele, iar cine face cum a facut el, greseste f mult, nu discutam de punctul de plecare in "operatiune" ci de riscurile pe care si le asuma in situatii unde nu e cazul, mai ales daca esti in situatii limita, unde nu vei putea cere ajutor pt ca ai rupt un picior sau o mana (cand te-ai aruncat de la 5 m inatime in apa sau pe malul opus) sau ca ai diaree groaznica ca ai mancat porcarii (mortaciuni sau apa vizibil infestata) despre cutite...si eu folosesc oteluri japoneze, dar formele cutitelor japoneze lasa f f mult de dorit (chiar si cele f scumpe) iar cele americane, au forme super frumoase, dar absolut toate, au un tais extrem de gros si care e f greu de modificat (fara a le distuge straturl protector care e acum "la moda") personal, pana la acest moment, nu am vazut un cutit american "taios", absolut toate sunt cu un unghi de tais f mare si cu lama exagerat de groasa (unde incepe taisul...) americanii exceleaza (groso modo) in cutite de lupta si de campare, f robuste si versatile dar fara pic de finete in executie si in finisare mult mai frumoase si mai bine finisate sunt cele spaniole, chiar daca folosesc materiale mai proaste (oteluri) germanii, in general au forme "eficiente" dar fara nici un simt estetic, cautandu-se strict utilitatea cam asta e parerea mea discutatnd in linii f f mari ps aici nu am adus in disctie decat cutitele de fabrica, cele custom sunt cu totul alta poveste cine cauta asta... e perfect despre oteluri... pana acum nu am gasit otelul perfect...inca mai caut forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Februarie 23, 2009 Partajează Postat Februarie 23, 2009 Re: Un cutit asa cum mi-am dorit. uitati un lucru esential...el face asemenea greseli in mod deliberat si iese relativ bine din ele datorita faptului ca este f bine antrenat.... un om obisnuit pus in asemenea situatii are 110% sanse de a da coltul :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pitonul Postat Februarie 23, 2009 Partajează Postat Februarie 23, 2009 Re: Un cutit asa cum mi-am dorit. Referitor la cutite...majoritatea suntem utilizatori si admiratori. De multe ori suntem impresionati de forma pe ansamblu a cutitului fara sa ne intereseze prea mult(mai ales din necunoastere) calitatea si taisul lamei. Soimu` nu face parte din aceasta categorie. El construieste cutite, stie sa aleaga otelul, stie sa le ascuta, stie ce vorbeste. Rubicon 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
SFX Postat Februarie 24, 2009 Partajează Postat Februarie 24, 2009 Re: Un cutit asa cum mi-am dorit. Si intr-un final e doar un show tv. :P Navara sau Rubicon? Asta e intrebarea? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Februarie 24, 2009 Partajează Postat Februarie 24, 2009 Re: Un cutit asa cum mi-am dorit. eu am inceput offtopicurile...deci eu trebuie sa le pun capat cutitul de la care a plecat topicul, este un cutit f reusit, simplu, fara brizbrizuri solid si care dispune de o teaca formidabila. o continuare a discutiilor pe acest topic o propun in sensul...sa spuna fiecare cam ce isi doreste de la cutitul "ideal" mare-mic, usor-solid, un tais sau doua, aspect clasic-modern, etc. forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
crysst Postat Februarie 24, 2009 Partajează Postat Februarie 24, 2009 Re: Un cutit asa cum mi-am dorit. personal, pana la acest moment, nu am vazut un cutit american "taios", absolut toate sunt cu un unghi de tais f mare si cu lama exagerat de groasa (unde incepe taisul...) americanii exceleaza (groso modo) in cutite de lupta si de campare, f robuste si versatile dar fara pic de finete in executie si in finisare cine cauta asta... e perfect despre oteluri... pana acum nu am gasit otelul perfect...inca mai caut Soimu, hai sa iti zic eu de un cutit american taios...si cand zic taios ma refer la un cutit care taie firu de par de pe mana dupa ce ai jupuit cu el 3 mistreti (vanatorii stiu ce inseamna sa jupoi un mistret cu un cutit.....pana acum nu am gasit cutit care sa isi pastreze cat de cat gura dupa ce a jupuit un singur mistret nu 3) Cutitul se numeste Buck Kalinga si este facut din otel S30V...dezavantaj...este destul de casant......cat despre tais......traiesc cu speranta sa gasesc un otel care sa-si tina gura mai bine ca asta. http://www.basspro.com/webapp/wcs/store ... rchResults Nissan Patrol 3.3 SD Audi A4 1.9 TDI Mitu L200 2.5 DI-D Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Februarie 24, 2009 Partajează Postat Februarie 24, 2009 Re: Un cutit asa cum mi-am dorit. nu stiam de modelul acesta, si chiar pot sa te cred pe cuvant pt ca te stiu un mare pasionat de cutite (pe care le si folosesti) de cand folosesc oteluri pe care le calesc singur, traiesc cu spaima in suflet pentru ca nu stiu dinainte ce doreste omul daca vrei sa tina f f bine taisul, este la limita de a fi casant (taisul, pt ca otelurile sunt infoliate in straturi moi si lama propriuzis nu se rupe) sau le fac obisnuite....dar nu folosesc calitatile otelului la maxim ps o lama are mai multe puncte de referinta sau calitati, una din ele e proprietatea de a tine tais in teste de taiere, si asta are de-a face cu duritatea otelului..dar nu totul, adica un otel forjat se pare ca da un tais mult mai rezistent decat acelasi otel dar ne batut... calite la aceleasi valori de duritate taisurile cele mai rezistente de care am auzit eu sunt din pulberi metalurgice si se spune ca tin cam de 10 (zece)ori mai mult decat otelurile industriale bune, dar nu pot fi ascutite decat cu pulbere de diamant forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate