pitonul Postat Februarie 24, 2009 Partajează Postat Februarie 24, 2009 Re: Un cutit asa cum mi-am dorit. Conteaza si cum sunt folosite. Am doua Buck-uri, cutit si briceag. Briceagul nu l-am folosit, dar cutitul dupa nu stiu cate fripturi taiate in farfurie, nu mai este ca-n prima zi. Prima impresie a fost ca le puteai compara cu un brici,lama fiind de grosimea unui cutit de bucatarie cu taisul subtire si foarte lat. Atat cutitul cat si briceagul, datorita manerului generos, au o priza foarte buna in mana. Rubicon 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RuffRider Postat Februarie 25, 2009 Partajează Postat Februarie 25, 2009 Re: Un cutit asa cum mi-am dorit. un cutit frumos, robust, versatil si cu o lama dura tecile sunt superbe pretul un pic cam mare, dar sigur e marfa de calitate, deci poate fi justificat off topic acel "supravietuitor" bear grylls, este un real pericol pentru cine "se inspira" din "lectiile" lui incalca atatea reguli de supravietuire DE BAZA, face atatea prostii in "incercarile" lui, incat oricine incearca sa ii puna in practica "invataturile" are sanse multiple sa moara "cu zile" un antipol a lui bear este ray mears, care consider ca are cu totul alta abordare a situatiei, este cumpatat si pregatit si NU TE INVATA SA FACI LUCRURI RISCANTE acolo unde daca ai tras "pailul scurt"...nu mai ai nici o sansa sa o "dregi" cine i-a vazut pe amandoi .. deja cred ca stie, cine l-a urmarit doar pe bear gryls... sa caute ray mears si sa vada si fimele lui...MERITA http://www.beargrylls.com/ aici ,printre altele, se poate afla ca omu asta a fost cel mai tanar britanic 23 ani, care a cucerit everestu, intrind in Guinness Book, si in 2007 a fost primul care a zburat cu parapanta de pe everest. plus ca a facut 3 ani la SAS, unde a invata el de supravietuire ce si cum sta treaba adevarata. eu cred ca bear grylls se prcepe ma bine la cutite ca multi dintre noi. soimule, poate ii fi si tu ceva membru de trupe speciale si nu stim s noi, de te crezi mai destept ca bear grylls, sau poate nu te-ai info mai intai despre el, si ai deschis si tu gura ca un mare supravietuitor ce esti . de nu-ti place emisiunile lui, muta postu. mai baiatule, eu am motivat parerea mea, am dat si exemple, OMUL E O CATOASTROFA LA SUPRAVIETUIRE si care face ca el, o sa moara "pe mana lor", asta e garantat sunt altii muuuult mai buni, dar care " nu sunt asa dragutei" ca sa ii popularizeze pe "sticla"... baiatule, nu tre sa fii la trupele speciale ca sa studiezi si aprofundezi arta supravituirii, din contra, pt trupele speciale e un curs de 2 saptamani..si atat, in rest esti ocupat cu altceva, pe cand daca ai timpul necesar..... poti sa fii f f bun pt ca te dedici mai mult, e simplu treaba cu cutitele... asa o fi, dar sigur sunt muuulti altii care se pricep mult mai bine ca el, mai ales ca omul nu a facut vreodata EL un cutit...ci a zis cam ce cerede el...si mai mult a vandut imaginea lui pentru cutitul ala (adica pt ca cutitul sa fie mi "vandut"... primeste bani ca sa lase firma sa "il bage in fata" desi el nu a facut nimic, asta ti-o grantez eu.... si daca ai fost suficient de marlan sa ma ataci atat de direct, o pun pe sema faptului ca bear asta o fi ce va ruda apropiata sau inca esti la varsta cand ai idoli cu care ai postere pe peretii camerei si "ei sunt mai presus de tine"...asa ca esti scuzat[/quote:34xsnntd] apoi mai nene soimule de nu poti digera s alte pareri diferite de a tale pe un forum intro tara libera unde fiecare om are pareri propii si diferite....apoi tu cum esti? toata lumea are voie sa vb direct si liber. cenzura e a comunistilor Eu unu nam numa un idol si ala e Dumnezeu. dar respect oameni care au realizat ceva in viata lor indiferent de domeniu. cat despre peretii mei sunt curati vopsti in despersit,culori calde si deschise, unde doar niste icoane sfintite si-au gasit locul! si poate ca as pune un trofeu ...da nam cutit bun de belit. :wink: ai zis bine -arta supravietuirii- se poate nvata s in afara armatei, numa ca acolo mai ales la t.s. leau cam perfectionat si au cam adunat multa info si metode de supravietuire, ca au avut destui soldati dealungul timpului care au avut de supravietuit sau nu. si nu dureaza 2 sapt. daca bear vinde cutite ,carti ,show tv, vinde pe munca, norocu si carisma lui. inseamna ca e ceva de capu lui s e bun la supravietuire.diferenta dntre el si ray e ca dintre un bugatti si un logan. am inchis si eu paranteza cu arta supravietuirii. acuma lamurestema si pe mine , baioneta de akm romanesca din ce e facuta lama, cu ce se ascute cel mai bine. pana la urmatoru dialog direct :hi :x nenea soimu :cl Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Februarie 25, 2009 Partajează Postat Februarie 25, 2009 Re: Un cutit asa cum mi-am dorit. baioneta de AKM nu mai stiu (chiar am uitat) ce material e folosit, dar e un otel carbon cu o concentratie medie spre mare a carbonului se ascute bine tocmai pentru ca e otel carbon si nu e un otel inoxidabil cred ca cel mai apropiat otel ca si proprietati a lamei de baioneta de akm este otelul de arc, care, exact ca si cel de baioneta, este otel carbon cu o concentratie ridicata de carbon nu este stralucitoare in ce priveste rezistenta la taiere, pentru a fi suficient de rezistenta este cam casanta (dar daca ar fi mai mare, ar fi putut sa o caleasca diferentiat, cum sunt calite Kukriurile alea originale facute din arc de camion, de sunt imposibil de rupt dar tine taisul bine pt ca e calit doar taisul) dar se ascute usor pentru toate aceste proprietati, otelul carbon este preferat de multa lume, pentru ca se ascute usor si in functie de calire e mai rezistent in tais sau mai elastica lama, dar intre cele 2 compromisuri sunt o gramada de variante, si toate sunt acceptabile. dar oxideaza si trebuiesc intretinute... un dezavantaj capital pentru unii, dar fara importanta pentru altii... otelul din baioneta de AKM e un otel bun (nu extraordinar, dar e bun), dar din pacate forma lamei si manerul te cam impiedica sa scoti un cutit dein baioneta de AKM, fiind scurta, ingusta si cu acel tip de ascutire in Z din fabrica si sunt oteluri carbon mai bune.... forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
crysst Postat Februarie 25, 2009 Partajează Postat Februarie 25, 2009 Re: Un cutit asa cum mi-am dorit. din punctul meu de vedere, de la un cutit poti cere 2 lucruri 1. sa isi tina gura foarte bine ascutita atata timp cat nu te apuci sa tai cabluri de otel cu el 2. sa fie foarte rezistent la muncile grele...asta include taiatul cablurilor, lemnelor, folosirea lui pe post de topor etc..... Sunt convins ca nu exista un otel care sa acopere ambele puncte, dar e accesibil sa ai 2 cutite fiecare sa acopere cate un punct si sa le folosesti pe fiecare acolo unde a fost destinat sa fie folosit Nissan Patrol 3.3 SD Audi A4 1.9 TDI Mitu L200 2.5 DI-D Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Februarie 25, 2009 Partajează Postat Februarie 25, 2009 Re: Un cutit asa cum mi-am dorit. din punctul meu de vedere, de la un cutit poti cere 2 lucruri 1. sa isi tina gura foarte bine ascutita atata timp cat nu te apuci sa tai cabluri de otel cu el 2. sa fie foarte rezistent la muncile grele...asta include taiatul cablurilor, lemnelor, folosirea lui pe post de topor etc..... Sunt convins ca nu exista un otel care sa acopere ambele puncte, dar e accesibil sa ai 2 cutite fiecare sa acopere cate un punct si sa le folosesti pe fiecare acolo unde a fost destinat sa fie folosit f corect scris... si pentru punctul 2 cred ca e mai potrivit un topor de calitate.... forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
imacri Postat Februarie 25, 2009 Partajează Postat Februarie 25, 2009 Re: Un cutit asa cum mi-am dorit. soimule, cum e cu topoarele facute de fierari pe la tara, din lama de arc? e ceva de capul lor? pe linga sighisoara am gasit un sas batrin, care mi-ar face unul. acum folosesc un Fiskars, de care sunt foarte multumit. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Februarie 25, 2009 Partajează Postat Februarie 25, 2009 Re: Un cutit asa cum mi-am dorit. soimule, cum e cu topoarele facute de fierari pe la tara, din lama de arc? e ceva de capul lor? pe linga sighisoara am gasit un sas batrin, care mi-ar face unul. acum folosesc un Fiskars, de care sunt foarte multumit. mai.. pot fi f bune sau f proaste otelul de arc e un otel cu reale calitati... dar totul depinde de prelucrare SI TRATAMENT TERMIC, dar sasii sunt mari mesteri la facut barzi si topoare (umbla la ei cu barda cum umbla osanu cu cutitul, si fiecare are barda lui cu care lucreaza orice, te si miri la ce se poate folosi o barda) eu zic sa il iei si sa il testezi, vezi pe urma cele suedeze au otel f apropiat cu cel de otel de arc si cred ca in principiu ar putea fi reproduse, atat ca forma cat si ca si calitati... dar intrucat nu stii cum lucreaza nici omul tau de la sighisoara nici suedezii... eu zic sa iei toporul din sighisoara si daca nu esti multumit sa comanzi unu suedez, pt ca 300 ron nu e o avere fiskarsul va ramane incet incet "de rezerva"... ca ma crezi sau nu, tot asa se va intampla ps daca poti sa imi trimiti si mie nr de telefon a batranului sa ma duc sa il cunosc daca trec prin zona in vara, pt ca sunt fascinat de fierarii traditionali forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
whoratiu Postat Februarie 25, 2009 Partajează Postat Februarie 25, 2009 Re: Un cutit asa cum mi-am dorit. Cunosc in Cj un tip, foarte bun prieten, care face niste cutite extraordinare, si calitativ si arata super. Daca intereseaza pe cineva, dau detalii sau pun ceva poze cu ce a mai lucrat. E chiar un artist in meseria asta. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Februarie 25, 2009 Partajează Postat Februarie 25, 2009 Re: Un cutit asa cum mi-am dorit. Cunosc in Cj un tip, foarte bun prieten, care face niste cutite extraordinare, si calitativ si arata super. Daca intereseaza pe cineva, dau detalii sau pun ceva poze cu ce a mai lucrat. E chiar un artist in meseria asta. ia pune poze si detalii despre materiale cu care lucreaza... oricum topicul e varza, de la ideea de a spune fiecare ce isi doreste de la un cutit.... iaca , sa vedem ce marfa are prietenul tau forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
whoratiu Postat Februarie 25, 2009 Partajează Postat Februarie 25, 2009 Re: Un cutit asa cum mi-am dorit. ok! povestesc cu el zilele astea si ...dau un raport! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pitonul Postat Februarie 25, 2009 Partajează Postat Februarie 25, 2009 Re: Un cutit asa cum mi-am dorit. Topicul s-a ciufulit un pic la inceput, dar mergem in linia lui. Ce facem:am pus ochii pe un cutit, l-am luat. Nu vorbim de cutitele luate ptr. colectie. Cum le intretinem daca le folosim corect ?Personal am dat un exemplu cu un Buck pe care l-am frecat in farfurie de ceramica. Cutitul taia ca un brici initial, dar dupa un porc in farfurie nu mai era acelasi. Este suficient ascutitul pe un masat ? Cu intretinera cutitului dorit sper sa fim ontopic. Rubicon 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Februarie 25, 2009 Partajează Postat Februarie 25, 2009 Re: Un cutit asa cum mi-am dorit. pai, ceramica este un material dur, e normal sa se distruga taisul fin in sau pe ea normal orice profesionist recomanda ca un cutit sa fie intretinut in permanenta ascutit, si nu sa fie ascutit cand este taisul distrus de tot pentru cutitele de bucatarie, in timpul lucrului, se poate folosi masatul, dar atat... masatul nu ascute, el de fapt creaza PRIN DISTRUGEREA TAISULUI o "gura" falsa, un span de material dizocat din tais si care are o margine ascutita, dar care nu e nici rezistenta si nici normala.. cel mai corect, pentru cutitele de vanatoare, se foloseste dupa fiecare folosire care are urmari minore pe tais, o gresie potrivita aceata poate fi cu o granulatie sau mai multe granulatii, in functie de preferinte pe greie se va urmari sa se mentina cat mai fidel linia de ascutire pentru a nu se crea alte unghiuri care sunt inestetice si pot sa iroseasca timpul petrecut pentru ascutirea taisului daca se procedeaza asa, cutitul niciodata nu va fi cu un tais compromis complet si se poate folosi in permanenta in conditii optime total gresit sa folositi acele dispozitive de ascutire cu cilindri sau role, acelea sunt dispozitive destinate cutitelor ieftine si care vor distruge probabil de la prima utilizare, un cutit de valoare, la fel si cu masatul, doar ca la acesta e mai usor de indreptat taisul dupa aceea cutitele din otel carbon, obligatoriu se vor sterge de mizerie si mai ales de substante acide, dupa fiecare folosire si inainte de a se introduce in teaca, periodic se vor curata de stratul oxidat mai mare (se lasa doar un strat uniform si opac) si pentru perioade mai lungi de folosire si/sau periodic se va folosi ulei camelia, care va conserva lama de oxidare forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pitonul Postat Februarie 25, 2009 Partajează Postat Februarie 25, 2009 Re: Un cutit asa cum mi-am dorit. La un tais convex , totusi e destul de dificil daca nu ai experienta de a urmari unghiul cand dai pe gresie. Rubicon 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Februarie 25, 2009 Partajează Postat Februarie 25, 2009 Re: Un cutit asa cum mi-am dorit. La un tais convex , totusi e destul de dificil daca nu ai experienta de a urmari unghiul cand dai pe gresie. la un tais convex, (punem si o poza sa nu ne confuzam) nu prea poti sa diai pe gresie ... decat daca ai una cu adanciturra.. :grin: recomanda sa se foloseasca banda de smirghel intinsa bine de capete si care va urmari perfect sectiunea convexa foloseste te rog un 800 daca e f grav si in rest tine pe 1000 si 2000 granulatia forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pitonul Postat Februarie 25, 2009 Partajează Postat Februarie 25, 2009 Re: Un cutit asa cum mi-am dorit. Greu, tare greu mai smulgem, aflam asemenea lucruri. De asta am rugat, apropos de intretinere: l-ai cumparat,dar daca nu sti sa-l intreti, indiferent cat de super este, il pierzi. Multumim Rubicon 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RuffRider Postat Martie 1, 2009 Partajează Postat Martie 1, 2009 Re: Un cutit asa cum mi-am dorit. baioneta de AKM nu mai stiu (chiar am uitat) ce material e folosit, dar e un otel carbon cu o concentratie medie spre mare a carbonului se ascute bine tocmai pentru ca e otel carbon si nu e un otel inoxidabil cred ca cel mai apropiat otel ca si proprietati a lamei de baioneta de akm este otelul de arc, care, exact ca si cel de baioneta, este otel carbon cu o concentratie ridicata de carbon nu este stralucitoare in ce priveste rezistenta la taiere, pentru a fi suficient de rezistenta este cam casanta (dar daca ar fi mai mare, ar fi putut sa o caleasca diferentiat, cum sunt calite Kukriurile alea originale facute din arc de camion, de sunt imposibil de rupt dar tine taisul bine pt ca e calit doar taisul) dar se ascute usor pentru toate aceste proprietati, otelul carbon este preferat de multa lume, pentru ca se ascute usor si in functie de calire e mai rezistent in tais sau mai elastica lama, dar intre cele 2 compromisuri sunt o gramada de variante, si toate sunt acceptabile. dar oxideaza si trebuiesc intretinute... un dezavantaj capital pentru unii, dar fara importanta pentru altii... otelul din baioneta de AKM e un otel bun (nu extraordinar, dar e bun), dar din pacate forma lamei si manerul te cam impiedica sa scoti un cutit dein baioneta de AKM, fiind scurta, ingusta si cu acel tip de ascutire in Z din fabrica si sunt oteluri carbon mai bune.... merci de informatii! dupa ce leam primt ,leam dta la ascutit ca nu pareu preg de razboi :grin: , si mi sa parut ca sa mancat cam mult din latimea lamei. mi sa zis ca lea ascuti la pasla sau cam asa ceva, se vedea ca lea ascuti bine ca taiau cum tre sa taie un cutit, parerea mea. io ca desteptu am obsv ca pe parte dreapta a lemi a ramas neste foite nesemnificative, de la ascutire , da tot mam pus de lea curatat. si sa cam deteriorat minor, fata lamei. tot a taiat biine rosiile cand am folosito :) de aia intrebam de ele. ca ele par a fi facute pt treburi seriose, sa fie si foarfeca cu teaca, din astea, cei ce au factu armata stiu mai bine,ca sau jucat cu ele:) de ruginit nau ruginit,sau oxidat, desi au trecut vreo 8 ani de cand le am eu, e drept leam uns si sters cu ulei mecanica fina, si nici nau vazut multa actiune in teren. dn ce stiu eu pe la cugir se faceu cutite de tot felu, de este vreun coleg sa ne lamureasca ,nu neam supara :) o zi buna la toti :cl Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RuffRider Postat Martie 1, 2009 Partajează Postat Martie 1, 2009 Re: Un cutit asa cum mi-am dorit. baioneta in cauza, de reusesc sa bag poza :cl Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
xnx Postat Mai 1, 2009 Partajează Postat Mai 1, 2009 Re: Un cutit asa cum mi-am dorit. Bear Grils e show .....chiar el zice la un moment dat.. Survivarman este taticul (Les Stroud) la astfel de emisiuni .. referitor la cutite .... sunt slabe ce ati aratat.... uite aici.. http://knifetests.com/ cam aici se reduce .. eu personal mi'am comandat de la RAT Cutlery RC-4 .. e pe siteul ala ce poate sa faca .... cine mai vrea sa imi dea PM.. -- da-ne si noua un pret pt rat rc4 ala cat costa -Fără un 4x4 ,,viața e pustiu” Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Mai 1, 2009 Partajează Postat Mai 1, 2009 Re: Un cutit asa cum mi-am dorit. merci de informatii! dupa ce leam primt ,leam dta la ascutit ca nu pareu preg de razboi :grin: , si mi sa parut ca sa mancat cam mult din latimea lamei. mi sa zis ca lea ascuti la pasla sau cam asa ceva, se vedea ca lea ascuti bine ca taiau cum tre sa taie un cutit, parerea mea. io ca desteptu am obsv ca pe parte dreapta a lemi a ramas neste foite nesemnificative, de la ascutire , da tot mam pus de lea curatat. si sa cam deteriorat minor, fata lamei. tot a taiat biine rosiile cand am folosito :) de aia intrebam de ele. ca ele par a fi facute pt treburi seriose, sa fie si foarfeca cu teaca, din astea, cei ce au factu armata stiu mai bine,ca sau jucat cu ele:) de ruginit nau ruginit,sau oxidat, desi au trecut vreo 8 ani de cand le am eu, e drept leam uns si sters cu ulei mecanica fina, si nici nau vazut multa actiune in teren. dn ce stiu eu pe la cugir se faceu cutite de tot felu, de este vreun coleg sa ne lamureasca ,nu neam supara :) o zi buna la toti era pe forum un mester de cutite de la cugir vezi pe la vanzari diverse ca avea cateva modele de bricege si de cutite, dar nu zicea din ce material sunt forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator ciolo Postat Iunie 8, 2009 Partajează Postat Iunie 8, 2009 Re: Un cutit asa cum mi-am dorit. Acesta este unul din cutitele mele de care sunt extrem de multumit. Este facut in USA de firma RAT Cutlery, lama otel 1095, maner Mycarta Din pacate in Ro nu poti sa gasesti aceasta firma si daca ar fi sa aduca cineva ar fi exagerat de scumpe. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Farfarello Postat Iulie 5, 2009 Autor Partajează Postat Iulie 5, 2009 Re: Un cutit asa cum mi-am dorit. Si eu sunt f multumit de cutitul meu. Mama ce ati facut din topic ! :h5 Bogdan, Facebook: Suzuki Restore Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator jul Postat Iulie 31, 2009 Partajează Postat Iulie 31, 2009 Re: Un cutit asa cum mi-am dorit. Salut Farfarello! Am încercat ?i eu o comand? pentru cu?itul Bear Grylls dar sunt foarte solicita?i acum.Peste 6 luni minim m? contacteaz? ?i la 19milioane cred c? pot face multe alte lucruri în ?ar? pe tema asta.M? mir cum ai reu?it(eu f?cusem comanda prin martie).Spor la ie?iri cu el! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Ninja Postat Iulie 31, 2009 Partajează Postat Iulie 31, 2009 Re: Un cutit asa cum mi-am dorit. Va recomand cu caldura sa va aruncati putin ochii pe cutitele suedeze de la Fallkniven. Au trei modele care mi s-au parut interesante si la preturi omenesti, A1, A2 si S1, facute din otel japonez VG10. A1 este cutitul infanteristului suedez, S1 este cutitul aviatorului suedez (foarte apropiat ca dimesiuni de cutitul lui Bear Grylls) iar A2 este un cutit mare de supravietuire (cu care totusi nu ai nici o sansa in fata lui Chuck Norris chiar daca este neinarmat:) A1 are 6mm grosime la partea superioara a lamei, langa maner, si, desi arata modest, este incredibil de rezistent. Daca nu ma insel A1 si A2 sunt in gama 59-60 de duritate. Nu sunt ieftine dar dupa parerea mea sunt cel putin la fel de bune, daca nu mai bune decat cutitele lui Bear Grylls, pe care le suspectez de exces de publicitate. Eu am cumparat un A1 si un S1 si am ezitat mult intre ele si niste modele de la K-Bar si SOG. In final le-am luat pentru ca mi s-au parut mai bine lucrate decat K-Bar si mai "cinstite" decat mult laudatele SOG. Singura chestiune care ma nemultumeste la A1 este ca, negasind varianta clasica, am luat varianta cu lama de culoare neagra. Aceasta culoare provine din imbracarea lamei intr-un strat de teflon care se zgarie rapid la folosire si care arata rau. N-am inteles de ce au facut-o asa (ca sa nu straluceasca cutitul in noapte cand te duci sa barbieresti un inamic?) In rest, numai de bine! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Farfarello Postat August 17, 2009 Autor Partajează Postat August 17, 2009 Re: Un cutit asa cum mi-am dorit. L-am rugat sa-l produca mai repede, spunandu-i ca-i un cadou pt un prieten. Stiu ca acum e foarte aglomerat. Pretul e intr-adevar cam mare... Bogdan, Facebook: Suzuki Restore Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
requin Postat Octombrie 5, 2009 Partajează Postat Octombrie 5, 2009 Re: Un cutit asa cum mi-am dorit. Ma sfatuieste si pe mine cineva cu un cutit de outdoor care sa suporte multe abuzuri? Imi plac la nebunie cele cu maner din os si bucatica aia de piele(snur) care atarna din maner si as vrea ceva cu o lama lunga, un 25-30 cm sa zicem. Ceva care sa inspire frica in inima diverselor obiecte in care urmeaza sa taie (de la mici la stiu eu ce :ha: ). Mersi! P.S evident ceva ce poate fi comandat de pe net, am vazut multe prin sua(pe net evident) dar trimit exclusiv in sua... [URL="http://www.youtube.com/watch?v=HwELajFteTo&feature=topvideos"]I expect nothing. I fear no one. I am free.[/URL] Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate