Endevour Postat Martie 2, 2019 Partajează Postat Martie 2, 2019 Intrucat despre acest subiect s-a discutat prea putin (spre deloc) si pentru ca exista o mare posibilitate de confuzie si deci probabilitatea luarii unei decizii gresite cu repercursiuni dpdv tehnic, am ales sa postez acum aceasta documentatie atasata, extrem de bine formulata si argumentata, pentru a folosi acelora care nu doar bifeaza inlocuirea uleiurilor / lichidelor in grupuri diferentiale si cutii viteza, respectiv de transfer, ci si doresc sa puna acel ulei sau lichid POTRIVIT. ”Often recommendations are made to use GL-5 gear oil instead of (the VW) specified GL-4 when changing transaxle fluid (standard trannies only). But this is wrong. For manual transmissions, DO NOT use GL-5, only GL-4. There is a reason manufacturers don't use it in manual transmissions. GL-5 is a differential oil and should only be used in differentials. So (the VW) transmission is a transaxle - both transmission and differential? Still use GL-4. Reason is, transmissions and transaxles have syncronizer rings and differentials do not. The syncro rings are made of brass or other alloys of soft metals. GL-5 has an additive that is fine for hardened gears but will corrode and shorten the life of syncro rings.” Transaxle_oil.pdf 1 “If you want to see Africa bring a Land Cruiser, if you want to meet the people bring a Land Rover” Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cristi80 Postat Martie 3, 2019 Partajează Postat Martie 3, 2019 bine ar fi sa se citeasca acele manuale ale utilizatorului. am fost sa cumpar uleiuri pt masina.am vrut 75w90 GL4 pt cutie si reductor.vanzatorul a incercat sa ma imbrobodeasca ca gl5 este o evolutie de la gl4 si ca toate masinile merg acum cu gl5,etc(nu avea pe stoc gl4). cand am ajuns acasa am citit diferentele dintre gl4 si gl5(in afara de pret). ideea este ca mecanicii si vanzatorii vor sa scoata un ban in plus, de asta este bine sa ne facem temele inainte. 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate