Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Quadra drive

dragoslav

Postări Recomandate

Ciudat au scris altii. Eu am facut un drum Cluj-Zalau-Cluj pe zapada proaspata, cu all-season, si mare parte din drum am circulat mai repede decat turismele. Un Tiguan a derapat in fata mea cu aceeasi viteza de deplasare ca si a mea...alo, ESP, esti pe receptie?

Am facut tot acelasi drum cu o masina usoara cu tractiune spate si cauciucuri de iarna vechi. Dupa multi o masina de genul "o sa mori la primul viraj" si inca traiesc.

Trebuie sa fii constient ca misti 2 tone

Am o intrebare pt dl SSRLI ... daca ma hotarasc sa iau un GC, si daca nu apar nici un fel de erori /coduri la tester iar masina merge in mintiile ei, in afar schimbului de fluide si filtre, as lua inclusiv si o placa de la selector....dar pe langa astea , ce altceva sa schimb, cu piesa noua , ca sa nu ma trezesc in mijlocul padurii cu masina...si aici ma gandesc in mod special la partea electonica/senzori/releee etc... sau spuneti-mi dv cum ar trebui sa fie/sau cum este masina dv pregatita de drum si cu maxima incredere ca nu veti avea probleme? .... evident...nimic nu e sigur 100%, sunt constient ca poate pica la masina orice oricand , dar asa, pt confortul psihic...

Editat de dragoslav
Land Rover Discovery 2 TD5 , Manual an 2000
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Din ce am mai citit eu GC si ML impart aceeasi platforma tehnica.

WJ/WG are la comun cu ML doar motorul si cutia de viteze,

WH/WK are la comun cu ML doar motorul, ML cu OM642 are NAG2, pe cand pe Jeep a ramas NAG1.

Sunt avantaje si dezavantaje in ceea ce priveste greutatea unei masini la zapada, am avut masini grele(RR P38 - 2240 kg, Frontera B - aprox 1750, Passat 4motion - 1800, Allroad - 1920, Touareg - 2280 kg, GLK-1880) unele cu ESP, altele fara, pierd greu aderenta dar si cand o pierd, duse sunt. Nu mai stiam de ce au considerat unii ca GC nu se derscurca bine la zapada, citisem ceva de ESP, poate ca tocmai lipsa lui, pe de alta parte nu toata lumea poate sa conduca la fel de bine, unii au nevoie de ajutor(din partea masinii). Personal o consider o masina buna, nu am condus asa ceva si nici nu am cunostinte care sa fi avut. In ceea ce priveste Tiguanul, consider ca este o rusine sa compari orice model mai vechi din gama Jeep cu Tiguanul, care este o masina comerciala construita strict pentru sociatatea de consum din vremurile noastre, in schimb cu Touaregul si tinuta lui de drum poti sa faci o comparatie, am condus Touareg pe toate terenurile posibile cu platforma plina, goala, supraplina, pe vant, ninsoare, polei etc. si nu am avut probleme, m-a adus acasa(cu consumul extraordinar de rigoare si ceva daune normale la VW ca mai mereu se strica ceva). Poate ca daca ai compara GC cu masini din clasa ei care au ESP sau alte sisteme electronice de asistenta la rulare rezultatul ar fi altul.

Eu am mentionat greutatea doar pentru ca unii nu sunt constienti de inertie si transfer de mase.

Oricand ceva cu suspensie independenta, macar fata, o sa fie mai manevrabil decat ceva cu 2 punti rigide :)

Editat de ssrli

'02 WG CRD - EGR delete

'94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid.

Link spre comentariu

Si ML270 si WG CRD vor avea aceleasi probleme pe partea de motorizare:

O-ringuri care necesita inlocuire (ca au deja 15 ani) si costa cativa lei

Injectoare care au multi km si necesita reconditionare, din fericire nu costa mult

Posibil injectoare care scapa pe la saiba de foc, problema prinsa devreme iarasi nu o sa coste mult.

Pe parte de cutie de viteze la Jeep te poti astepta la un PCB de selector care pica, costa 300 euro nou, cu garantie pe viata.

Apoi placa cu senzori din cutia de viteze are o varsta si e posibil sa cedeze, costa 600 lei una noua - problema valabila si la ML270 automat.

'02 WG CRD - EGR delete

Link spre comentariu

Si ML270 si WG CRD vor avea aceleasi probleme pe partea de motorizare:

O-ringuri care necesita inlocuire (ca au deja 15 ani) si costa cativa lei

Injectoare care au multi km si necesita reconditionare, din fericire nu costa mult

Posibil injectoare care scapa pe la saiba de foc, problema prinsa devreme iarasi nu o sa coste mult.

Pe parte de cutie de viteze la Jeep te poti astepta la un PCB de selector care pica, costa 300 euro nou, cu garantie pe viata.

Apoi placa cu senzori din cutia de viteze are o varsta si e posibil sa cedeze, costa 600 lei una noua - problema valabila si la ML270 automat.

legat de selector...am gasit pe olx un anunt cu o firma din Bucuresti care repara aceasta placa si la fel ofera garantie.... stiti ceva de ei sau ramane doar varianta din Lituania? acea placa de senzori de la cutie , 600 ron e noua sau second? daca e noua , se gaseste la noi sau musai alte surse externe? in afara de aceste probleme, mai sunt ceva senzori/relee sau alte matraplazacuri sensibile la aceasta masina care pot opri masina din rulare? adica sa nu ma pot intoarce acasa? ...defectele de genul aer, becuri, beculetze sau alte minunatii de genul nu ma intereseaza...doar ce e legat de o rulare in parametri normali a motorului si a transmisiei....

https://www.olx.ro/oferta/reconditio...tml#868c2111b9

Editat de dragoslav
Link spre comentariu

In Lituania am incredere 100%. Pentru diferenta de 50 de euro nu merita. Mai ales daca folosesti aplicatia gratuita de diagnoza (pe care a muncit), daca cumperi de la lituanian, intr-un fel ii sustii munca de pana acum

Placa cu senzori se gaseste la orice furnizor de piese auto.

Cu varsta mai sunt lucruri care cer atentie:

Motorasul de la clapetele de admisie moare - se inlocuieste cu o rezistenta de 4.7 k ohmi

Regulatorul de presiune in rampa - da semne cand e bolnav

Solenoid de blocat convertizorul de cuplu - rar, dar se poate intampla daca a fost neglijata mentenanta cutiei de viteze

Pompa de inalta presiune - pompe reconditionate la schimb se gasesc incepand cu 150 euro

Cardan fata - avem furnizor local de kit de cardan cu cruci duble

Am facut pana acum 90.000 km cu al meu si m-am lovit de suficiente probleme din cauza varstei si intretinerii la fostii proprietari.

M-a lasat in drum doar o data, in tara, din cauza unui dop lipsa la ECU, prin care a intrat apa.

De tras remorca am tras o singura data:

'02 WG CRD - EGR delete

Link spre comentariu

In Lituania am incredere 100%. Pentru diferenta de 50 de euro nu merita. Mai ales daca folosesti aplicatia gratuita de diagnoza (pe care a muncit), daca cumperi de la lituanian, intr-un fel ii sustii munca de pana acum

Placa cu senzori se gaseste la orice furnizor de piese auto.

Cu varsta mai sunt lucruri care cer atentie:

Motorasul de la clapetele de admisie moare - se inlocuieste cu o rezistenta de 4.7 k ohmi

Regulatorul de presiune in rampa - da semne cand e bolnav

Solenoid de blocat convertizorul de cuplu - rar, dar se poate intampla daca a fost neglijata mentenanta cutiei de viteze

Pompa de inalta presiune - pompe reconditionate la schimb se gasesc incepand cu 150 euro

Cardan fata - avem furnizor local de kit de cardan cu cruci duble

Am facut pana acum 90.000 km cu al meu si m-am lovit de suficiente probleme din cauza varstei si intretinerii la fostii proprietari.

M-a lasat in drum doar o data, in tara, din cauza unui dop lipsa la ECU, prin care a intrat apa.

De tras remorca am tras o singura data:

Multumesc frumos pt raspuns... sunt 99% hotarat sa iau un GC... merg dupa masa ca sa vad unul/testez.... poate poate...intru in club.

Link spre comentariu

Mai este un aspect legat de comportamentul pe zapada. Lumea pune AT-uri sau MT-uri pe masini cum e WJ, si pe zapada batatorita sunt mai putin aderente fata de un all-season sau un cauciuc de iarna Editat de ssrli
  • Like 1

'02 WG CRD - EGR delete

Link spre comentariu

Ciudat au scris altii. Eu am facut un drum Cluj-Zalau-Cluj pe zapada proaspata, cu all-season, si mare parte din drum am circulat mai repede decat turismele. Un Tiguan a derapat in fata mea cu aceeasi viteza de deplasare ca si a mea...alo, ESP, esti pe receptie?

Am facut tot acelasi drum cu o masina usoara cu tractiune spate si cauciucuri de iarna vechi. Dupa multi o masina de genul "o sa mori la primul viraj" si inca traiesc.

Trebuie sa fii constient ca misti 2 tone

Exact asta voiam sa spun, trebuie sa fii constient de conditiile de drum. Nu exista o problema ca ii lipseste ceva masinii, trebuie sa nu lipseasca capul intre volan si scaun!

Aderenta AT-urilor vechi iarna o rezolvam mergand cu 1.7-1.9atm. Dupa ce le-am schimbat cu AT noi, s-a schimbat si aderenta... Deci sunt multi factori de luat in calcul.

Dragoslav: GC-ul are cel mai bun raport pret-confort si ceva capabilitati offtoad, peste ML sau orce alt SUV. Odata inlaturate si problemele cunoscute, o sa te bucuri de masina

Link spre comentariu

Vorbind de stabilitate pe zapada...Eu am facut A2 cu un WH dupa cateva ore de cod portocaliu de viscol

....putin inainte de a se inchide.... cu viteza destul de mare si depasiri, ca nu vream sa fiu deviat pe drumul vechi daca o inchid sau se blocheaza de zapada. Masina s-a comportat impredionant. Masina are acum undeva aproape 300k km, fara problema semnificative, dar corect intretinuta.

Link spre comentariu

Va multumesc tuturor pt informatiile oferite ! din pacate sau fericire...om vedea in viitor, am primit o oferta foarte buna pt mine si am achizitionat un Discovery 2... om vedea daca e ce-mi trebuie.
Link spre comentariu

• 3 luni mai târziu...

Salutare,

Sunt nou p-aici si rog help:

Am un jeep GC 2005, 3.0 CRD si mi s-a aprins in bord "service 4wd system" .....

Are cineva vreo idee??

Multumesc,

Editat de sqrt72
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare