Liviu-San Postat Martie 10, 2019 Partajează Postat Martie 10, 2019 Va salut! Motorul in cauza: 2.2 PSA. Prin vara trecuta m-am confruntat cu o problema si anume, la drum lung incepea sa scoata fum in jurul rotii drepte fata. Am ajuns la concluzia ca nu era fum de esapament,ci miros de ulei ars. Sapand mai adanc,am decoperit ca pe traseul admisiei,se prelingea ulei pe capacul de la tacheti si ajungea pe saxofon,iar de acolo provenea fumul de la uleiul ars.Mi-am indreptat atentia catre filtrul epurator,care este pozitionat in fata motorului,intr-o carcasa sigilata,o piesa deloc ieftina si foarte anevoios de schimbat. Pana la urma m-am incumetat si am schimbat-o iar la o saptamana iar a inceput sa scoata fum. Ce ma deranjeaza este faptul ca nu se intampla mereu si tot am scurgeri de ulei pe traseu. Nu apar erori in bord si motorul trage in parametri. Nu mai stiu ce si unde sa mai caut. 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Martie 10, 2019 Partajează Postat Martie 10, 2019 Baga niste poze. Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Aprilie 7, 2019 Autor Partajează Postat Aprilie 7, 2019 [ATTACH=JSON]{"data-align":"none","data-size":"medium","data-tempid":"temp_269598_1554662462083_636"}[/ATTACH] Pozele sunt facute azi, la o luna,dupa ce am curatat capacul cu spray de frane. Fum n-a mai iesit de atunci,dar ulei tot am pe capac. 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
daniel 4x4 Postat Mai 5, 2019 Partajează Postat Mai 5, 2019 Te salut, Eu am vazut cateva zeci de Freelander 2 si toate au scurgerea aia. Am acum 3 bucati Freelander 2 acasa si la toate 3 e la fel. La una din ele am schimbat tot traseul ca cica cel vechi nu etansa bine, dupa o luna era la fel. 2 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Mai 7, 2019 Autor Partajează Postat Mai 7, 2019 Ma gandesc sa schimb garnitura de la capacul tachetilor,desi uleiul se prelinge de pe furtunele de deasupra capacului. Nu a gasit nimeni o rezolvare inca? 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Mai 7, 2019 Partajează Postat Mai 7, 2019 (editat) Confirma te rog piesa pe care ai schimbat-o e separatorul LR003188 (nr 6 in schema atasata) ? daca da, ar trebui sa schimbi valva(se gaseste doar intr-un kit) LR032035 ca daca acel PCV nr 2 in schema nu lucreaza se poate sa se creeze suprapresiune in sectiunea pana la separator(epurator) si acei aburi isi cauta loc sa iasa pe unde pot. Citeste "OVERVIEW - Crankcase Ventilation System" , in cazul in care motorul tau are asa ceva ca asta deja ma depaseste, zice ca pana in VIN care se termina cu DH335318 dar documentul atasat e din cartea tehnica "WSM-7811 - Workshop manual Freelander 2 2007-10 MY" , diferente apar dupa 2011 dar eu m-am lamurit si cu cartile astea ca uneori sunt cu greseli Fl 2 Td4 2.2 crankcase breather system.pdfFl 2 Td4 2.2 crankcase breather system.pdf Editat Mai 7, 2019 de sierrafery 1 NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Mai 8, 2019 Autor Partajează Postat Mai 8, 2019 Da, piesa descrisa de tine am schimbat-o. O s-o schimb si pe cealalta,sa vedem ce se intampla. Multumesc de sfat.:h5 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Denischis.09 Postat Aprilie 1, 2020 Partajează Postat Aprilie 1, 2020 Salutare! Detin un lend rover freelander 2 din 2008 Td4 2.2 160cp și îmi curge ulei sub mașina între motor și cutie din câte am vazut nu stiu de unde se prelinge sau curge ,m-am bagat sub mașina motorul este uscat nu are ulei deloc pe la turbina se vede putin,azi am desfăcut traseul la filtru de aer și am vazut ulei proaspăt și filtru de aer stropit putin dar mașina merge foarte bine treaba bine nu scoate fum,nu am erori in bord ir Motorul merge rotund,spuneți-mi va rog care ar fi problema ca îmi stă pe creier deja,Vă multumesc frumos! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Aprilie 2, 2020 Partajează Postat Aprilie 2, 2020 Capacul de la culbutori sau O-ringul de la conducta epuratorului. Ridica masina pe un elevator si verifica in partea din spate a motorului, deasupra galeriei de evacuare. 1 Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Denischis.09 Postat Aprilie 3, 2020 Partajează Postat Aprilie 3, 2020 Salut,se poate decupla haldexul la 4x4 permanent Lend rover freelander 2. 2.2 160cp Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Tm48amc Postat Aprilie 22, 2020 Partajează Postat Aprilie 22, 2020 Salut,se poate decupla haldexul la 4x4 permanent Lend rover freelander 2. 2.2 160cp Da se poate decupla...scoti siguranta F06 din panoul de sigurante din portbagaj doar ca o sa iti dea eroare de tractiune in bord Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Tm48amc Postat Aprilie 22, 2020 Partajează Postat Aprilie 22, 2020 Salutare! Detin un lend rover freelander 2 din 2008 Td4 2.2 160cp și îmi curge ulei sub mașina între motor și cutie din câte am vazut nu stiu de unde se prelinge sau curge ,m-am bagat sub mașina motorul este uscat nu are ulei deloc pe la turbina se vede putin,azi am desfăcut traseul la filtru de aer și am vazut ulei proaspăt și filtru de aer stropit putin dar mașina merge foarte bine treaba bine nu scoate fum,nu am erori in bord ir Motorul merge rotund,spuneți-mi va rog care ar fi problema ca îmi stă pe creier deja,Vă multumesc frumos! Vezi ca posibil sa fie garnitura de la arborele cotit locul unde vine prinsa volanta...asta ii o problema comuna pe care o am si eu, iar uleiul din filtru provine de la gazele de carter eu am montat un filtru epurator(catch can oil) si am scapat de.problema cu ulei in turbo/intercooler.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Iunie 19, 2020 Autor Partajează Postat Iunie 19, 2020 Vezi ca posibil sa fie garnitura de la arborele cotit locul unde vine prinsa volanta...asta ii o problema comuna pe care o am si eu, iar uleiul din filtru provine de la gazele de carter eu am montat un filtru epurator(catch can oil) si am scapat de.problema cu ulei in turbo/intercooler.... Poti pune niste poze cu lucrarea facuta si eventual sa detaliezi un pic?:tk Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Iunie 20, 2020 Partajează Postat Iunie 20, 2020 Poti pune niste poze cu lucrarea facuta si eventual sa detaliezi un pic?:tk E procedura de resigilare de carter inferior si inlocuire simering volanta. Se dau jos trenul fata, planetarele, IRD-ul, cutia de viteze, baia de ulei si carterul inferior. Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate