ruler Postat Martie 26, 2019 Partajează Postat Martie 26, 2019 Salutare. Incepand de astazi sunt posesor de grand vitara, 2005, motor 2.0 diesel. Am cateva intrebari, intrucat inainte am avut un pajero 3 cu motor de 2.5 si nu sunt familiar cu GV u. E foarte tare pedala de ambreaj, cel putin comparativ cu fostul Pajero, trebuie apasat serios pe pedala pana jos, e ceva normal la GV sau ar trebui sa verific/repar cevA? De asemenea daca nu e turata bine zdruncina rau in treapta a 2, ma asteptam ca la un 1500 rpm sa poti merge lejer in 2 fara sa zdruncine, dar se pare ca nu e asa. Inchiderea centralizata imi pare ca merge cumva random, uneori deschide doar usa de la sofer, alteori le deschide pe toate, alteori nu merge numai din cheie. In afara de baterie slaba ar putea fi alta problema ? Ar fi recomandat un scut sub cutia de viteza/transfer ? Este asa ceva after market ce potriveste fara modificari si la un pret decent ? Masina imi pare destul de joasa, cel putin prin comparatia cu pajeroul care era imbatabil la garda. Multumesc frumos. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Nmoxx Postat Martie 26, 2019 Partajează Postat Martie 26, 2019 Legat de inchidere pot sa-ti zic ca la mine este la fel, la prima apasare deschide doar usa de la sofer dupa care la o a doua apasare le deschide si pe celelalte, asa functioneaza, nu mai stiu cum se numeste sistemul, dar este o protectie antifurt in mers, adica sa nu-ti poata deschide cineva usile la semafor sa-ti fure ceva. 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RZV Postat Martie 27, 2019 Partajează Postat Martie 27, 2019 Este ceva specific Suzuki...Si la modelul + 2015 face acelasi lucru. Cum ar spune cineva " Ie boala lor, domne' " 1 Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată. Dream It, Do It, Live It.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ruler Postat Martie 29, 2019 Autor Partajează Postat Martie 29, 2019 Se pare ca am o problema cu inchiderea centralizata din telecomanda. Merge foarte rar si random, in marea majoritate a timpului trebuie sa folosesc cheia. Telecomanda a fost testat de un electronist si e buna, bateriile sunt noi (am incercat vreo 3 tipuri), inchiderea de pe cheie si de pe butonul din interior functioneaza fara probleme. Ceva idei la ce ar trebui sa ma uit ? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Nmoxx Postat Martie 29, 2019 Partajează Postat Martie 29, 2019 Este ceva specific Suzuki...Si la modelul + 2015 face acelasi lucru. Cum ar spune cineva " Ie boala lor, domne' " Adica vrei sa zici ca e un defect? Ca eu stiam ca asta e principiul de functionare. La mine urmeaza acelasi model de deschidere de fiecare data. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RZV Postat Aprilie 1, 2019 Partajează Postat Aprilie 1, 2019 nu este defect, asa este principiul de functionare. chestie de gust, eu o consider idiotenie cretinoida de la batranul inginer japonez Suzuki Muiamulta..... Apas la butoane de ma satur sa bag copii in masina, sa pun cumparurile in portbagaj, indeosebi cand vreau sa faca aceste chestii impreuna.....eu am si butoane de acces fara cheie pe usile fata si portbagaj, jmecherie, ce functioneaza la fel....dubla apasare pt toata masina, echilibristica cu chea in buzunar si mainile pline de bagaje..... Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată. Dream It, Do It, Live It.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cipxlz Postat Aprilie 1, 2019 Partajează Postat Aprilie 1, 2019 Este ceva specific Suzuki...Si la modelul + 2015 face acelasi lucru. Cum ar spune cineva " Ie boala lor, domne' " "Asa face toate".:happy Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Nmoxx Postat Aprilie 1, 2019 Partajează Postat Aprilie 1, 2019 Pana la urma e chestie de gusturi, recunosc ca si mie mi-a luat destul de mult pana am inteles logica, mai ales ca aveam o rapciuga de telecomanda, care credeam ca are o vointa proprie. Acum nu ma mai deranjeaza deloc, chiar uneori mi se pare utila aceasta functie. Am avut parte de vreo doua contacte cu d-aia care te blocheaza in trafic si coboara la tine pe diferite motive, iar atunci, faptul ca am putut sa inchid usa de la mine punand elegant cotul de "motul" ala, mi s-a parut super utila. Acele specimene, daca vad ca nu pot deschide usa, tind sa se calmeze... Banuiesc ca se poate rezolva oricand, pentru cei carora nu le place "neam", schimband modulul de inchidere centralizata Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ruler Postat Aprilie 5, 2019 Autor Partajează Postat Aprilie 5, 2019 buna. Mai revin cu o problema. Dupa ce se incalzeste motorul ac u nu mai raceste, parca ar baga aer doar de afara. oare sa fie lipsa freon sau alta problema? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cristianhaulica Postat Aprilie 8, 2019 Partajează Postat Aprilie 8, 2019 Asta e prima miscare care trebuie sa o faci. Te duci la un service sa-ti verifice etanseitatea instalatiei, si sa o umple. (eventual si cu substanta de contrast, sa vezi daca scapa pe undeva) Nu stiu exact la modelul tau cum e, dar la Vitara si GV prima generatie, am inteles ca nu exista robinet pe caloriferul de incalzire din bord. Circula apa prin el mereu, tu doar redirectezi aerul prin el sau pe langa. Din cauza asta, fara AC, aerul care il baga in masina (cu motorul cald) e o idee mai cald decat cel de afara. Intrebarea ta sugereaza ca AC-ul ar functiona cat motorul e rece. Esti sigur de asta? Sau e doar aerul mai rece, de afara? Suzuki Grand Vitara 2.0 16valve 1998 0745-009633 cristianhaulica@yahoo.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ruler Postat Aprilie 8, 2019 Autor Partajează Postat Aprilie 8, 2019 In urma explicatiei tale, imi dau seama ca e foarte posibil sa am lipsa freon, pentru ca nici cu motorul rece nu pot sa zic ca raceste foarte tare. M-am programat la un service de clima peste 2 zile si sper sa rezolv. As mai avea o intrebare legata de inaltarea GV ului, am vazut pe olx un kit vandut de cineva din sibiu la 350 ron, oare kitul asta e safe sa fie montat? Afecteaza cu ceva stabilitatea pe sosea, sau reglajul directiei ? Ar fi recomandat asa cevA? Nu ma intereseaza sa fac off road puternic cu masina, vreau doar sa pun cauciucuri at 235/70/R16 si sa fie putin mai inalta pentru forestierele cu bolovani. Aveti ceva recomandare de inaltare la un pret mai decent, in afara acestui kit care inteleg ca inalta arcurile, telescoapele ? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cristianhaulica Postat Aprilie 8, 2019 Partajează Postat Aprilie 8, 2019 (editat) Nu stiu ce contine kitul de care zici. Un kit bun, ar trebui sa fie metalic (nu plastic), si ar trebui sa contina minim urmatoarele: - Distantiere arcuri - Distantiere limitatoare de cursa - Prelungiri telescoape - Camber bolts ... Daca e nevoie sa corectezi unghiul rotilor fata (eu nu am) Pt mai mult de 5 cm, si/sau offroad mai extrem mai trebuie - Kit coborare grup fata - Flansa cardan spate - Obligatoriu camber bolts - De preferat grup fata de fonta + planetare HD (Verzi) Eu am Suspensio Lift (SL) de 5 cm + grup de fonta + planetare, si se comporta f bine in offorad mediu. Nici pe asfalt nu mi-e rusine cu ea. Recomand cu incredere pe SOSO, (Salagean Sorin 0751246474) pt orice piesa de Vitara/GV, si orice sfat tehnic (Sta in Targu Mures, poate sa te ajute si cu montajul) PS: Pt ca mi-au cedat amortizoarele si arcurile-s obosite, am luat de la el un kit, cu componente noi, pt SL de 8 cm (inca nu l-am montat). Evident pretul e mai mare, dar oricum trebuia sa schimb arcurile si amortizoarele. PS2. Legat de AC. Daca il umpli si in timp scapa, fara sa se vada pe unde, sa te uiti in fata, pe bara, fix in spatele mastii, e o teava prinsa cu 2 coliere. Are obiceiul sa oxideze sub coliere. Eu am rezolvat-o cu "Bison Epoxi Metal" (Instalatia golita, curatat bine cu smirghel, degresat...dat 2 straturi ) Editat Aprilie 8, 2019 de cristianhaulica Suzuki Grand Vitara 2.0 16valve 1998 0745-009633 cristianhaulica@yahoo.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ruler Postat Aprilie 10, 2019 Autor Partajează Postat Aprilie 10, 2019 Merci de sfaturi, l-am contactat pe Sorin pentru inaltare. Intre timp la problema cu AC u, e defect sau electromagnetul de la compresor sau tot compresolrul de clima. Aveti idee de o sursa buna de piese din dezmembrari de unde as putea cumpara un compresor de clima ? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cristianhaulica Postat Aprilie 10, 2019 Partajează Postat Aprilie 10, 2019 Pe facebook "Dezmembrari Vitara" ,"Mlo Nippon" ... Sau pui anunt intr-un grup de profil cu ce cauti, si-ti raspunde cine are. ("Suzuki Vitara Off-Road", "Off-Road Romania Official"...) Suzuki Grand Vitara 2.0 16valve 1998 0745-009633 cristianhaulica@yahoo.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ruler Postat Aprilie 24, 2019 Autor Partajează Postat Aprilie 24, 2019 Stupid question: Cum se schimba stergatoarea spate la GV, fara sa dai jos roata de rezerva. Orice am incercat nu se opreste stergatoarea in pozitia de sus, sa o pot schimba. Ma gandesc ca ar fi de porc sa trebuiasca sa dai jos roata de rezerva de pehaion pentru atata lucru :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cristianhaulica Postat Aprilie 25, 2019 Partajează Postat Aprilie 25, 2019 Eu am reusit sa schimb lama stergatorului asa, cum se opreste el jos. Poti sa-l departezi suficient de geam cat sa o schimbi. Suzuki Grand Vitara 2.0 16valve 1998 0745-009633 cristianhaulica@yahoo.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ruler Postat Aprilie 25, 2019 Autor Partajează Postat Aprilie 25, 2019 Sa traiasca atunci chinezul care a proiectat treaba. Am mai avut 2 masini 4x4 inate de GV, toate cu roata de rezerva pe haion si la toate stergatorul era proiectat sa stea in pozitia de sus la start ... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cmarin Postat Aprilie 26, 2019 Partajează Postat Aprilie 26, 2019 La 1500 este subturata, de aici acel comportament. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate