hyperterminal Postat Aprilie 4, 2019 Partajează Postat Aprilie 4, 2019 Buna ziua, incep in a spune ca am o masina Freelander din 2000, am o problema de ABS. stau aprinse cele 3 becuri TC ABS si (Masina Galbena cu semnul ! (daca nu ma insel HDC). E aceea varianta cu ABS WABCO. In urma testului initial WOW si DEPLHI imi dadea senzor stanga fata (dupa schimbare) a aparut o alta eroare la senzor DREAPTA SPATE am schimbato si pe acesta ... insa martorii in stateau in continuare aprinse, am verificat cablul pana in ECU (cel de sub scaun pasager) continuitate, scurt de la senzori nimic, dupa schimb aleatoriu imi da senzor fata stanga sau spate dreapta ... avand in vedere ca exista citirea valorilor in test am zis sa vedem ce vede calculatorul la viteze problema e ca daca las conectate cele 4 senzori la calculator la 5km/h aproximativ ma deconecteaza de la ecu si numi afiseaza valori, insa daca deconectez oricare din senzori (spate fata nu conteaza restul 3 imi indica valori indiferent de viteza) fara a ma deconecta. insa daca las toti senzorii conectati ma deconecteaza si dupa reconectare la ecu imi zice ca ba senzor spate dreapta ba senzor fata stanga ... 66&64 eroarea ca cod ... ok am zis ca e din ECU fiind din Arad am gasit un shrot care aveau 2 freelandere unul din 2000 celalalt din 99 am luat calculatoarele ECU ABS de pe acelea si la-m pus pe al meu martorii in continuare stau aprinse si la fel indata ce masina se pune in miscare ma deconecteaza de la ECU) am schimbat comutatorul de frana .... am vazut ca sunt probleme si la pompa ABS dar ce treaba are POMPA cu masuratul vitezei pe care o vede ecu? problema e ca schimb si restul de senzori doar ca nu vad pt ce din moment ce masoara daca sunt doar 3 la al 4 lea legat (deconectat aleatoriu) indica anapoda. voltajul indicat de test si de multimetru arata ca e alimentat corespunzator.... acum ma pregatesc sa fac pompa (ocolirea circuitului intel ca cei doi sani sau cum se numesc) .... insa pur si simplu nu are logica cca la masurare functioneaza .... cu multimetru... mai am de verificat daca am sau nu G-senzor pa masina lang frana de mana. o singura data am reusit ca vad o erroare 86 si 88 imi zicea eroare necunoscuta si nu am reusit sa gasesc nimic despre acestea pe forumuri, poate aveti si voi un sfat ... 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Aprilie 4, 2019 Partajează Postat Aprilie 4, 2019 Salut, asa e configurat ECU sa deconecteze la viteze mai mari de 7km/h ca pana acolo e valid protocolul de self test(asa e facut chiar daca nu e prea logic) cu un senzor deconectat e pe default de eroare si nu mai decupleaza, scoate un senzor pe care nu-ti da defect si urmareste inputurile de viteza pe drum drept la cei doi pe care ai coduri comparativ cu cel conectat pe care nu aveai cod iar daca vezi diferente si senzorii sunt noi problema e din inelul reluctor sau rulment unde este joc si afecteaza semnalul... daca nu ii dai de capat suna-ma dupa ora 19 .... 0732239396 2 NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
hyperterminal Postat Aprilie 4, 2019 Autor Partajează Postat Aprilie 4, 2019 Multumesc pentru raspuns, acuma am vazut ca esti si tu din ARAD. 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate