Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Amai vazut cineva asa ceva ?

bratu romeo

Postări Recomandate

Buna, in fotografie este un intercooler de pe un Frel 2 TD4 care a fost schimbat ieri. Deoarece singura presiune atat de mare incat sa produca o semenea deformare se poate produce in cilindri ma gandesc ca una din supapele de admisie nu inchide bine. Nu imi dau seama daca asta s a intamplat one time off sau scapa presiune permanent si s a deformat in timp. Nici o eraore stocata, MIL nu s a aprins, ieri la probe pe autostradadupa ce am schimbat intercoolerul , a functionat perfect, motorul suna bine, trage, are vana. Ramane de verificat presiunea pe fiecare cilindru pentru ca confirma sau infirma aceasta ipoteza.Pacientul se elibereaza ameliorat, ramane sub supraveghere si se prezinta la control lunar. :)

M2.thumb.jpeg.43e3d23b8ab83e523afa686e0efda592.jpeg

Editat de bratu romeo
Land ROver Freelander 2002 Td4 2,0
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu are nimeni nicio idee de se s a umflat in halul asta ?

Probabil, inainte sa ajunga la tine, motorul "a beneficiat" de niste rateuri in admisie... sau de o turbina care a luat-o razna! Sau fostul proprietar s-a "jucat" un pic pe la reglajele turbinei! De multe ori, furtunele de cauciuc, daca-s noi, rezista mai bine la presiune decat un intercooler de aluminiu... mai ales daca se combina cu un EGT marit!

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

Parerea mea este ca de vina este calitatea piesei, Am vazut aceeasi deformare la alta marca de autovehicul, care a avut montat radiator intercooler after-market. In mod normal daca presiunea in admisie depaseste limita maxima , calculatorul de motor memoreaza codul de defect si functioneaza in regim de avarie. Editat de SMC
Link spre comentariu

thumbnail.thumb.jpg.c011b47a5ade53cba6018e1e11d5f96c.jpg

Parerea mea este ca de vina este calitatea piesei, Am vazut aceeasi deformare la alta marca de autovehicul, care a avut montat radiator intercooler after-market. In mod normal daca presiunea in admisie depaseste limita maxima , calculatorul de motor memoreaza codul de defect si functioneaza in regim de avarie.

Am primit mai multe opinii similare de la prieteni mecanici. Au remarcat faptul ca nu toate "tevile" s au deformat uniform ci doar trei dintre ele cele mai de pe mijloc care le-au impins pe celelalte. Mai am cateva foto, in realitate erau aproape rotunde cu in diametru de 1 cm daca nu mai mult. Intercoolerul era aftermarket, Nissen.

Editat de bratu romeo
Link spre comentariu

Eu am vazut aceasta deformare a intercooler-ului la VW Crafter 2,5TDI. Radiatorul era after-market, nu mai tin minte producatorul dar era asemanator ca si constructie (cu inaltimea mica in raport cu lungimea). Eu nu as mai face alte verificari decat daca acest defect ar fi aparut la un intercooler original Land Rover. Piesa inlocuita ar trebui sa aiba garantie 2ani , oricum este posibil ca acest defect sa apara doar in anumite conditii si dupa o perioada de utilizare.
Link spre comentariu

Eu am vazut aceasta deformare a intercooler-ului la VW Crafter 2,5TDI. Radiatorul era after-market, nu mai tin minte producatorul dar era asemanator ca si constructie (cu inaltimea mica in raport cu lungimea). Eu nu as mai face alte verificari decat daca acest defect ar fi aparut la un intercooler original Land Rover. Piesa inlocuita ar trebui sa aiba garantie 2ani , oricum este posibil ca acest defect sa apara doar in anumite conditii si dupa o perioada de utilizare.

Multumesc, deocamdata ramane i observatie, din grecventa raspunsurilor am aflat ca este o intamplare foarte rara si nu a stat nimeni sa ii dea de capat.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare