Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

easy select versus super select

flyer

Postări Recomandate

Re: easy select / super select

Undeva pe consola centrala la partea de jos langa priza de bricheta pentru accesorii se afla un buton pe care scrie RD Lock

Acela este butonul care actioneaza diferentialul spate. Dar merge apasat si cupleaza numai de la 4HLc in sus. Cand cupleaza se aprinde becul portocaliu de pe puntea spate.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 84
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Undeva pe consola centrala la partea de jos langa priza de bricheta pentru accesorii se afla un buton pe care scrie RD Lock

Acela este butonul care actioneaza diferentialul spate. Dar merge apasat si cupleaza numai de la 4HLc in sus. Cand cupleaza se aprinde becul portocaliu de pe puntea spate.

Am inteles!

Multumesc.

:h5 :h5

Vrabia malai viseaza.....cum visez eu la un HDJ80...
Link spre comentariu

si becul de ABS, ETCS sau cum ii zice sau ASR, ESP ..... adica iti taie jos toate sistemele de control al tractiuni, franarii si traiectoriei.

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

si becul de ABS, ETCS sau cum ii zice sau ASR, ESP ..... adica iti taie jos toate sistemele de control al tractiuni, franarii si traiectoriei.

Alooo, in afara de ABS, ce sisteme electronice de control a tractiunii???????? Ca nu mai e nici unul.

De cand are MK2 sisteme de control???

ABS-ul nu am observat sa fie oprit atunci cand bagi 4LLc, am sa incerc Duminica, in 4HLc sigurrrrr functioneaza la MK2 ca m-am lovit eu de el pe la Calugareni

Link spre comentariu

Alooo, in afara de ABS, ce sisteme electronice de control a tractiunii???????? Ca nu mai e nici unul.

De cand are MK2 sisteme de control???

ABS-ul nu am observat sa fie oprit atunci cand bagi 4LLc, am sa incerc Duminica, in 4HLc sigurrrrr functioneaza la MK2 ca m-am lovit eu de el pe la Calugareni

ERA vorba de R/D Lock (blocarea differentialului spate) si atunci se aprinde. Pe 4LLC nu se aprinde.

Nu mai functioneaza ABS pe RD Lock ca daca intervine si franeaza rotile diferit ii cam nasoala treaba ca ele vor sa se invarta egal.

Link spre comentariu

• 1 an mai târziu...

Cred ca pana la urma am inteles, va rog sa ma corectati daca gresesc:

1-am cutie automata super-select(mk2, 1992, 2.5td)

2-am dif blocabil central (se aprinde in bord becul galben cu inscriptia C/D-lock) care transmite puterea 50/50 f/s

3-pe spate banuiesc ca am lsd care transmite puterea la roata cu aderenta mai buna (nu am butonul R/D -lock)

Si acum va rog sa-mi spune-ti si mie de ce cand cuplez in treapta 4 LLc se aprinde cu rosu in bord diferentialul spate??? ce anume se intampla, cum functioneaza masina diferit (in afara de faptul ca este pe redus) fata de modul in care doar C/D lock este cuplat.

Link spre comentariu

Se pare ca difera si constructia celor doua tipuri de transmisii. Am fost azi sa cumpar o cutie de viteze second hand pentru ca a mea are un rulment spart si nu semana prea mult cu ce am eu pe masina (cred ca super select cu diferential spate blocant) asa ca mi-a fost teama sa o cumpar. Asta daca omul de la dezmembrari nu voia cumva sa-mi vanda cine stie ce cutie... a zis ca e "easy select".

Pajero sport 2.8TD

:pl1

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

pana acum am inteles ca la Pajero Sport (2003) am easy select dar nu am gasit info daca se poate cupla din 2H in 4H din mers. in practica, am facut asta de multe ori, cupleaza bine, etc, dar nu stiu daca e si indicat sa cuplezi din mers. daca da, pana la ce viteza se poate face asta in siguranta, si care ar fi viteza maxima de mers in 4H (asfalt)?

multumesc.

Editat de Optimus
Link spre comentariu

Din 2H in 4H am cuplat (deci se poate cupla) si la 150 km/h

In 4H fara central blocat poti merge cu ce viteza vrei si vei fi chiar foarte in siguranta (mai mare decat 2H)

Conditia esentiala ca sa cuplezi din mers 4H este ca toate cele 4 roti sa sa se invarta cu aceiasi viteza respectiv sa ruleze pe aceiasi suprafata ( in linie dreapta, nu in curbe unde rotile ruleaza cu viteze diferite, cu toate rotile pe asfalt, cu toate rotile pe zapada dar nu cand una dintre ele patineaza si se invarte cu turatie mai mare ca restul)

Sper ca ai inteles ideea.

Link spre comentariu

2-am dif blocabil central (se aprinde in bord becul galben cu inscriptia C/D-lock) care transmite puterea 50/50 f/s

3-pe spate banuiesc ca am lsd care transmite puterea la roata cu aderenta mai buna (nu am butonul R/D -lock)

Si acum va rog sa-mi spune-ti si mie de ce cand cuplez in treapta 4 LLc se aprinde cu rosu in bord diferentialul spate??? ce anume se intampla, cum functioneaza masina diferit (in afara de faptul ca este pe redus) fata de modul in care doar C/D lock este cuplat.

ma lamuriti va rog si pe mine cu intrebarea de mai sus, adica care este treaba cu becul rosu care ,,ilumineaza,, diferentialul spate (din bord binenteles)

Link spre comentariu

ma lamuriti va rog si pe mine cu intrebarea de mai sus, adica care este treaba cu becul rosu care ,,ilumineaza,, diferentialul spate (din bord binenteles)

Se aprinde ca sa te anunte ca blocantul poate fi actionat numai in 4HLc.

@BooBoo

Daca nu era in siguranta sa cuplezi in mers,prin constructie nu iti permitea cutia. Ar fi trebuit sa caraie si sa nu-ti permita sa cuplezi daca masina era in mers.

Link spre comentariu

multumesc pt raspuns, am inteles acum cum e treaba.

si rectific, am Easy Select pe Pajero Sport, am scris eu aiurea mai sus, in graba, abia acum am vazut :grin:

Si eu am la fel ca tine, si scrie in carte ca poti cupla din 2H in 4H pana la viteza de maxim 100km/h. Invers NUMAI de pe loc. Si celelalte cuplari tot numai de pe loc. Si nu e limita de viteza in 4H, e indicat sa-l folosesti pe drumuri cu aderenta scazuta, si atunci cand tractezi o remorca.

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link spre comentariu

Si eu am la fel ca tine, si scrie in carte ca poti cupla din 2H in 4H pana la viteza de maxim 100km/h. Invers NUMAI de pe loc. Si celelalte cuplari tot numai de pe loc. Si nu e limita de viteza in 4H, e indicat sa-l folosesti pe drumuri cu aderenta scazuta, si atunci cand tractezi o remorca.

Tavi vrei sa spui ca trecerea din 4H in 2H se poate face doar cu masina oprita? iar trecerea din 2H in 4H se poate face si cu masina in mers ?

Link spre comentariu

Exact. Din 2H in 4H se poate trece in mers pana la viteza de 100km/h. Invers doar de pe loc. Asa scrie in manualul utilizatorului.

La mine treptele sunt 2H-4H-4HLC-4LLC, si in plus, la buton, actionabil doar in treptele 4HLC si 4LLC, am blocarea diferentialului posterior.

Asta la Mitsubishi se numeste SUPER SELECT, corect?

03042009698.jpg.fb7570fa5757afd5bdfca0d85dd3c5c1.jpg

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link spre comentariu

Ciudat ca la super select se poate fae cuplarea in mers dar decuplarea nu ....

La easy select se poate face si cuplare si decuplare in mers ... decuplarea functioneaza ok dar cuplarea ii din cand in cand :bc .. pana la 30 kmph se face cam 95% dar peste viteza asta cam 10%. Nu am incercat nici odata peste 60kmph o cuplare.

Ideal ar fi ca in ambele cazuti sa fie masina oprita.

Link spre comentariu

Eu nu am cuplat niciodata nimic in mers, si cu toate ca am incredere in ce zic japonezii, nu am incredere deplina in ce au tradus italienii in manualul de user...

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link spre comentariu

Eu am cuplat/decuplat 2H-4H in mers, de multe ori, dar la viteze mici, pana in 30-40 km/h, super select, cutie automata, dar nu in sarcina.

Scump si prost am tot vazut. Ieftin si bun NU EXISTA! :grin:

Prahova 4x4

Link spre comentariu

am primiun raspuns la intrevarea mea de la SEFULIK dar nu cred ca a citit bine intrebarea mea sau nu am inteles eu, asa ca va rog sa mai cititi o data intrebarea de mai sus pe care am postat-o mai demult si sa mai imi da-ti un raspuns doua fiindca tot nu m-am lamurit

Link spre comentariu

am primiun raspuns la intrevarea mea de la SEFULIK dar nu cred ca a citit bine intrebarea mea sau nu am inteles eu, asa ca va rog sa mai cititi o data intrebarea de mai sus pe care am postat-o mai demult si sa mai imi da-ti un raspuns doua fiindca tot nu m-am lamurit

Majoritatea mitsubishiurilor pajero/l200 care sunt automate LSD pe spate.

Se aprinde cu rosu pt ca nu sunt 100% cuplate rotile din spate intre ele. Cuplare / decuplarea se va face automat.

Link spre comentariu

@Tavi

2H mode - Rear wheel drive. Vacuum-disconnected front axle (the front driveshaft is disconnected from the transfer case; a free wheel mechanism disconnects the right wheel, left left and right front driveshafts are freewheeling).

4H mode - Permanent all wheel drive, 33%/67% torque distribution front/rear in normal conditions, up to 100% to either axle if slippage occurs (via center differential with viscous coupling). Switching from 2H to 4H is allowed at speeds up to 100 kph (65 mph). From 4H to 2H at any speed.

4HLc mode - Permanent all wheel drive, fixed 50/50 torque distribution (via locked center differential) in normal conditions. Shifting from 4H to 4HLc is allowed at speeds up to 100 kph (65 mph). From 4HLc to 4H at any speed.

4LLc mode - Permanent all wheel drive, fixed 50/50 torque distribution (via locked center differential) with 1.9 : 1 low gear. Full stop required to switch to 4LLc and back.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare