Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Aerisire sistem răcire

Ilie2019

Postări Recomandate

Sistemul se aeriseste singur in mod normal, nu trebuie sa ii faci nimic. Numai daca termostatul nou a ramans blocat pe inchis si atunci a fiert motorul. Alta explicatie nu am.

Varianta mai grava e ca s-a prajit garnitura de chiulasa si atunci "fierbe" apa in vasul de expansiune.

Ca sa verifici, scoti termostatul complet si vezi daca se comporta masina normal. Daca da, atunci ai cumparat un termostat defect.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pentru grizzlee : Esti sigur ca se aeriseste singur suta la suta? pentru ca furtunele de la incalzire sunt mai sus decat busonul pe unde pui antigelul.

https://www.youtube.com/watch?v=D7dHF5Tc-ug din ce am vazut eu aici are o palnie cu adaptor buson anume pentru japoneze ca sa fie mai inalt nivelul lichidului si atunci 100% aerisesti corect.

Si eu am intrebat daca a schimbat preventiv sau a avut probleme cu supraincalzirea si nu a raspuns.

Editat de BogdanIlon
Link spre comentariu

Te referi de busonul de pe radiator sau de busonul de la vasul de expansiune?

Ce a facut nenea e sa puna un dop cat a scos palnia, sa nu intre aer. A lasat motorul sa mearga pana a iesit tot aerul din radiator. Ca sa fii sigur ca iese tot aerul, poti ridica vasul de expansiune peste radiator si lasi sa mearga asa motorul vreo 30 min. Dupa aceea il montezi inapoi si e sigur aerisit.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare