Seniorfelix Postat Decembrie 15, 2019 Partajează Postat Decembrie 15, 2019 (editat) Salut! As vrea sa stiu daca ma poate ajuta cineva. Am un Discovery 4 din 2013. Am mai avut Disc 3 si 4. Pe asta am cumparat-o acum vreo 2 luni. De cand am cumparat-o am observat ca suspensia este mai joasa de fata. Am incercat la un servis in Craiova care intamplataor au avut un tester care avea functia pt reglat suspensia. A incercat de cateva ori, nu a reusit sa o faca corect, dupa care le-a dat eroare. Am fost la BRITT motor la Pitesti. I-au facut programul, s-a mai ridicat putin, dar nu atat cat as fi considerat normal, ca la celelalte masini. Le-am semnalat problema, dar au zis ca nu au ce face, pt ca programul lor nu le permite sa introduca manual niste valori. Ca seteaza suspensia si gata. Mi-am cumparat un JLR 154. Face programul pt suspensie. II setez valori de 490 mm peste tot, dar dupa ce termina programul este tot jos de fata. Are 44 cm FS, 45 cm FD, 50 SS si 51 SD. Nu are erori in bord. La testare se deschid/inchid toate valvele. La setarea suspensiei observ ca niciu-un senzor nu are acelasi numar de volti si ca cei care sunt mai jos (cum este cel de pe stanga fata), are si voltajul cel mai mic-1.63 V. Ceilalti au valori de 2.14, 2 si ceva pana la 3.2 V (cel de pe dreapta spate, unde masina este si cea mai ridicata). Are cineva idee ce se intampla? Ce ar trebui facut?. Multumesc! Editat Decembrie 15, 2019 de Seniorfelix Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Decembrie 15, 2019 Partajează Postat Decembrie 15, 2019 Salut. Senzorii/contactele in mufe se mai uzeaza in timp si valoarea setata din tester nu mai corespunde exact cu outputul astfel incat la acelas input sa dea valori identice... calibrarea prin inserare de valoare in meniul testerului ar functiona cu toti cei 4 senzori noi si contact perfect in mufe... nu stiu exact cum functioneaza testerul ala dar daca poti umfla din el pernele individual umfla-le intre timp masoara de-a roata sa fie la aceasi inaltime peste tot apoi salveaza acele valori chiar daca ele nu corespund intre ele deci poti avea o situatie in care valorile salvate sunt diferite dar masina e perfect ''aliniata" la nivel. Mai poti incerca sa schimbi senzorii intre ei de pe dreapta pe stanga sa vezi ce face ca atunci vor lucra toti pe partile nefolosite ... in nici un caz sa nu deconectezi senzori fara ca bateria sa fie deconectata NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Seniorfelix Postat Decembrie 15, 2019 Autor Partajează Postat Decembrie 15, 2019 Multumesc pt promptitudine. Am sa verific maine dimineata daca se poate umfla fiecare perna. Dupa cate tine minte (am lucrat 2 zile cu testerul) parca sa zic ca merge doar sa deschid valvele de la fiecare perna si de la butelie, adica sa le desumflu. Nu retin daca exista si varianta umflarii si mai ales a salvarii in pozitia respectiva. Azi am mai citit pe net. Se pare ca treaba asta (lucru pe fiecare roata) face EAS Control. Dar mi se pare f scump (300 Lire). In articol mai spune ceva si de niste coduri de la Land Rover. Maine ma uit daca testerul are vreo functie care sa permita umflarea pernelor separat, desi nu cred. L-am butonat ceva in astea 2 zile! Varianta cu schimbatul o iau in considerare ultima data. E destul de dificil de umblat la senzori, mai ales ca nu am rampa, nimic. Dar, daca va trebui.... si nu gasesc altfel de solutii, am sa fac si asta. Multumesc inca o data! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Decembrie 15, 2019 Partajează Postat Decembrie 15, 2019 Chiar daca nu are functia de umflare dar are aia de salvat valori atunci poti pe un teren drept sa o ridici din doua cricuri sa stea orizontal la ce inaltime iti place si sa salvezi valorile alea. Sistemul isi asuma valorile stocate ca fiind ''target heights'' si umfla/dezumfla in functie de alea nu il intereseaza ca nu-s egale... cel putin asa e la alte modele nu stiu sigur la D4 NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Seniorfelix Postat Decembrie 16, 2019 Autor Partajează Postat Decembrie 16, 2019 Ok. Incerc azi dupa amiaza. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate