Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Suspensia fata mai rigida dupa instalare arcuri de troliu Pink/Brown

Floriin

Postări Recomandate

Anul trecut mi-am instalat un troliu si cum arcurile fata erau mai lasate din cauza varstei, am instalat o pereche de arcuri Pink/Brown, cum se recomanda la manual.

Am sesizat ca suspensia fata a devenit mult mai rigida, se simte imediat orice denivelare din teren, ca si cum arcurile ar fi rigide si nu elastice.

Ca o comparatie, cand treceam peste cocoasele transversale (speed bumps), suspensia fata nu simtea mai nimic, doar spatele care este pe perne de aer.

Acum, trecand peste aceleasi cocoase, fata simte mai tare decat spatele.

Din experienta voastra, cauza ar fi arcurile Britpart, calitate proasta sau ca nu am incarcare destula pe puntea fata, nu am bara de otel, scut la directie, iar troliu este cu fir sintetic?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Poate ar trebui sa iti pui si amortizoare noi. Recomand Bilstein. Nu as crede ca din cauza ca sunt Britpart arcurile se comporta asa, ceea ce e clar e ca pink/brown sigur sunt mai rigide decat cele std indiferent de marca, adica cele mai rigide din toata gama de arcuri pt troliu. De ce ai ales astea, ai avut cu portocaliu alea originale ?

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu

Am avut White/Purple fiind model 2002. dar in tabelele din manual nu apare nicio varianta pentru troliu la W/P, asa ca am luat Pink/Brown, cam asta am înțeles si eu de pe forumuri ca si-a instalat lumea.

Mai erau doar 2 arcuri mai inalte decat cele stoc de 383mm, asa ca am ales pe cele mai lungi, dar fara sa am nicio idee despre elasticitatea lor, caci nu e mentionata.

Amortizoarele sunt Monroe de mai putin de 2 ani, am dat de o recomandare mai veche a ta pe forum.

Editat de Floriin
Link spre comentariu

Din pacate recomandarea mea cu Monroe era doar pt bara stock, le-am schimbat cu Bilstein dupa ce mi-am pusa bara metalica si troliu ca erau prea moi, nu mai amortizau nimic. Din cautarile mele arcuri P/N cum ai pus tu se pun doar cand original erau cu /orange, la mine am pus G/O (tot Britpart)si mi se pare OK dar doar dupa ce am schimbat amortizoarele

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Link spre comentariu

Am reluat un pic studiul privind arcurile fata si mi-am dat seama de ce am ales Pink/Brown.

Eu aveam White/Purple original, fiind model 2002,dar nu gasesc nimic in manual ce sa pun daca instalez troliu pentru codul asta de culoare.

Am ales Pink/Brown pentru ca arcul are acelasi numar de spire, anume 7,6, pe cand celelalte au numai 7,4.

Partea si mai proasta este ca daca vreau sa iau White/Purple ca inainte, nici macar nu se gasesc codurile in LRCAT

Ai idee ce cod ar trebui sa fie pentru W/P?

As putea sa o iau pe ghicite, daca tu ai bara si troliu si esti multumit cu Green/Orange, atunci eu care nu am bara metalica ar trebui sa iau unul "teoretic" mai moale, adica Yellow/Orange?

Link spre comentariu

E un intreg haloimas cu astea... eu cred ca e o greseala pt ca W/P nu exisa listat ca numar de piesa, presupun ca e confundat cu Grey/Purple ca acel gri e destul de deschis la culoare. REB101340 am vazut cu alb dar cred ca au fost folosite doar pt scurt timp pana la facelift Ce e cert e ca P/N cum ai pus tu e valabil pt D2 V8 cu motor de 4.6 sau doar la alea care din fabrica au avut Y/O - G/O, parearea mea e ca tu ai nevoie de G/O(REB000360) dar nu bag mana in foc, eu astea am pus pe a mea si coroborat cu amorizoare Bilstein e OK, e de luat in seama ca motorul 10P e sensibil mai usor decat 15+P. Bafta Editat de sierrafery

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare