Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

rotary coupler

cristian.cojocar

Postări Recomandate

Nu se poate repara, trebuie schimbat dar pt asta ar trebui citit codul de eroare la SRS ca daca e orice altceva decat airbag sofer atunci nu e de acolo si la claxoane poate fi o problema colaterala cu switchul ... de obicei cand se intrerupe in coupler nu prea e intermitent

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

SAlutari,

A desfacut/reparat cineva un rotary coupler? Claxoanele imi merg aleatoriu si martorul SRS este aprins. Din cite am mai citit, problema ar fi de la piesa asta.

Multumesc

Cristian

Se poate repara ,chiar eu o am reparata dar de un elc specializat ın aşa ceva ın İstanbul

Link spre comentariu

Se pare ca unii s-au specializat in a repara chestii ireparabile... eu am zis ca nu se poate repara nu in sensul ca nu se pot face improvizatii care pot deveni periculoase ci in sensul ca nu e recomandabil a se umbla la el ci pt siguranta e bine sa fie schimbat...eu am desfacut unul si stiind exact ce are in el consider ca o ''carpeala'' cu ciocan de lipit sau alta improvizatie e riscanta... sper sa nu se trezeasca nimeni cu airbagul in nas la 130kmh pe autostrada daca vrea sa claxoneze sau sa dea volumul mai tare la radio din volan din cauza ca umbla cu carpeli facute la piesa asta. Si altii cred la fel http://www.apttony.co.uk/Servicing/Coupler.html

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Link spre comentariu

In tara ştiu cum stau treburile,mai ales la piese şi reparatii de meserie şi eu mecanic ,ın tara folosesc un Ford focus 1,8 din 2000 ,am avut şi cu Ford ceva probleme şi tot ın İstanbul am rezolvat piese şi meşter aici e o alta viata cu piese şi meşteri

Link spre comentariu

Chestia e ca aceste piese de tip rotary coupler sunt asamblate in mediu robotizat de inalta precizie si interventii cu scule de orice alt tip sunt riscante, asta nu are legatura cu tara in care se face ''interventia''. Doar cativa microni diferenta la o lipitura pot sa duca la declansarea airbagului cand apesi pe claxon, asta in cazul ca masina mai are airbag si nu e carpita si pe zona aia, ca daca nu are atunci e OK... cei care au studiat mai profund despre ce e vorba stiu iar faptul ca unii au avut noroc sa nu se intample nu insemna ca nu exista riscul. Eu doar reiterez ca nu e recomandabil sa se refoloseasca aceste piese dupa unele "reparatii". In rest fiecare face ce crede de cuviinta.

Link spre comentariu

Piesulica aia se ocupa si de stabilitatea pe franare, cazul franarii in curba.

Reading the Owners Manual doesn't hurt.

NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.)

KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru')

SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah)

KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix)

Link spre comentariu

Piesulica aia se ocupa si de stabilitatea pe franare, cazul franarii in curba.

Esti sigur ca nu o confunzi ?

Link spre comentariu

Se pare ca unii s-au specializat in a repara chestii ireparabile... eu am zis ca nu se poate repara nu in sensul ca nu se pot face improvizatii care pot deveni periculoase ci in sensul ca nu e recomandabil a se umbla la el ci pt siguranta e bine sa fie schimbat...eu am desfacut unul si stiind exact ce are in el consider ca o ''carpeala'' cu ciocan de lipit sau alta improvizatie e riscanta... sper sa nu se trezeasca nimeni cu airbagul in nas la 130kmh pe autostrada daca vrea sa claxoneze sau sa dea volumul mai tare la radio din volan din cauza ca umbla cu carpeli facute la piesa asta. Si altii cred la fel http://www.apttony.co.uk/Servicing/Coupler.html

depinde de circuitul defect. Tocmai stiu pe unu' care a desfacut piesa..... ca doar nu era sa ma uit la ea.... :)

circuitele sint separate si este imposibil sa le incurci. Cele de al airbag sint mai groase si separate de celelalte 8 pentreu claxoane si conrtol audio. Orice ai face nu poti sa le amesteci pentreu ca panglica se lipeste de contactele "pieptenelui" in care intra cupla de claxon& audio.

probelma este ca nu se pot lipi decit cu un dispozitiv automat care incalzeste si preseaza. Incercarile cu letconul, fie si termostatat si superfludor si colofoniu.Sta daca sint toatr dezlipite.

daca este un singur cirsuit de la aibag, ala se poate lipi, traseele sitn mai late.

Asadar ramine intrebarea: De unde iau unul nou si cit de repede imi va ajunge?

c

Editat de cristian.cojocar
Link spre comentariu

Esti sigur ca nu o confunzi ?

Greseala de exprimare, in functie de pozitia volanului pompa de ABS moduleaza presiunea din circuitele de frana astfel incat masina sa-si pastreze traiectoria.

Reading the Owners Manual doesn't hurt.

NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.)

KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru')

SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah)

KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix)

Link spre comentariu

depinde de circuitul defect. Tocmai stiu pe unu' care a desfacut piesa..... ca doar nu era sa ma uit la ea.... :)

circuitele sint separate si este imposibil sa le incurci. Cele de al airbag sint mai groase si separate de celelalte 8 pentreu claxoane si conrtol audio. Orice ai face nu poti sa le amesteci pentreu ca panglica se lipeste de contactele "pieptenelui" in care intra cupla de claxon& audio.

probelma este ca nu se pot lipi decit cu un dispozitiv automat care incalzeste si preseaza. Incercarile cu letconul, fie si termostatat si superfludor si colofoniu.Sta daca sint toatr dezlipite.

daca este un singur cirsuit de la aibag, ala se poate lipi, traseele sitn mai late.

Asadar ramine intrebarea: De unde iau unul nou si cit de repede imi va ajunge?

c

Spuseem ca am desfacut si eu unul si stiu exact despre ce vorbesc si la lipituri ma refeream nu la panglica dar daca e intrerupt in panglica ce faci?, oricum daca esti asa expert de ce ai mai intrebat?

cat despre unul nou dai codul piesei pe google si alegi, cat timp e verificat si garantat merge si SH, de exemplu https://dezma-auto.ro/91789-spirala-...-id168551.html ai si codul in link cel mai ieftin din UK nou e aici https://www.lrdirect.com/XRC100390-Coupler-Rotary/ ajunge in max o saptamana

Editat de sierrafery
  • Like 1

Link spre comentariu

ci si de unde?

https://www.lrdirect.com/XRC100390-C...AaAt6QEALw_wcB

Cu putina rabdare, s-ar putea gasi si in tara... exclus SH, insa!

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

Spuseem ca am desfacut si eu unul si stiu exact despre ce vorbesc si la lipituri ma refeream nu la panglica dar daca e intrerupt in panglica ce faci?, oricum daca esti asa expert de ce ai mai intrebat?

Cind am intrebat nici nu ma gindeam sa desfac unul. Expert am devenit ulterior.

Link spre comentariu

Un pic de atentie te rog ca altfel postarile incep sa semene cu a unui "troll" ... am postat si eu si @teddybear link de la lrdirect(magazin online care nu vinde SH) unde pretul piesei noi cu TVA inclus e mai mic decat la Parkers fara TVA(am si specificat ca e cel mai ieftin in UK) deci pretul nu e cam mic pt nou, asta e pt aftermarket Bearmach, original LR e ''obsolete'' si ala ar fi mult mai scump se vede aici https://www.brit-car.co.uk/product.p...eelander_1_wa_ , unde pretul Bearmach e tot mai mic ca la Parkers.

Link spre comentariu

Apropos... daca l-ai desfacut pe al tau, ai gasit intrerupere vizibila atat pe circuitul de SRS cat si pe claxoane? daca nu reciteste postarea #3 sa nu cumperi unul nou degeaba. Cat despre SH, e chesie de noroc cred. Eu cand am cumparat masina in 2007 nu mergeau claxoanele din cauza asta si pe vremea aia am pus SH functional care mai merge si acum.

Link spre comentariu

Un pic de atentie te rog ca altfel postarile incep sa semene cu a unui "troll" ... am postat si eu si @teddybear link de la lrdirect(magazin online care nu vinde SH) unde pretul piesei noi cu TVA inclus e mai mic decat la Parkers fara TVA(am si specificat ca e cel mai ieftin in UK) deci pretul nu e cam mic pt nou, asta e pt aftermarket Bearmach, original LR e ''obsolete'' si ala ar fi mult mai scump se vede aici https://www.brit-car.co.uk/product.p...eelander_1_wa_ , unde pretul Bearmach e tot mai mic ca la Parkers.

Ok, mltumesc pentru lamuriri. inca nu stiu who is who in zona LR si nici am o experienta in preturi. Abia am 10 zile de cind am luat masina. M-am uitat pe site la BEARMACH O sa comand de la https://www.steveparkers.com/product/xrc100390-freelander-1-rotary-coupler/ au si 3 ani garantie..

Cred ca m-am lamurit cu rotary coupler. Acum o sa trec la ceasurile de bord... . Si flanse, si Webasto, si ce-o fi tulumba aia de la picioarele pasagerului ...Desigur in alte topicuri. ne vedem acolo... :)

Link spre comentariu

oare si astea sint pentru volan pe stinga sau pe dreapta? sper ca nu, nu ar avrea logica. Voi ce stiti?

Nu! Sunt identice!

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

Pag. 92 para 3 http://v12.dyndns.org/Land%20Rover/F...%20Academy.pdf

"On initial fitment of a new rotary coupler the factory centred position is indicated by the fitment of a blue locking peg installed in the cassette assembly. The peg should remain installed until the moment the steering wheel is about to be installed"

insista sa cauti informatii in documente ca sunt gratuite nu asa in general pe net

Editat de sierrafery

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare