Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

ceasuri bord freelander

cristian.cojocar

Postări Recomandate

SAlutari,

am un set de ceasuri de UK - in mile- si altul de EU. La ceasul de EU nu merg becurile de frina de mina si bujii incandescente. Mai precis, cel de la frina de mina se aprinde la testul casurilor, atunci cind pun contactul, dar apoi se apinde aleatoriu, desi frina de mina e trasa. Cel de bujii nu se aprinde nici la test, si nici la incalzirea bujiilor.

m-am uitat la vitezometru, si as schimba numai " tabla' cu cifrele. Ca sa o scot am dous suruburi si acul indicator. Inrebarea este, ce se intimpal cu acul? se poate trage pur si simplu de acolo, si infige la loc ulterior?

multumesc,

cc

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu am raspuns clar ca nu am desfacut dar oricum il ai pe ala defect la care nu merg martorii asa ca incepe cu ala si vezi cum merge cu acul sau cum se scoate tot ceasul. In mod normal ar trebui sa iasa daca tragi de el dar cine stie ca LR nu le-e facut sa fie desfacute, unii zic ca sunt lipite, altii ca nu se porivesc citirile, cred ca ce mai bine ar fi sa schimbi tot ceasul daca se poate, aici vei fi pionier in domeniu, ceva idei aici https://www.landyzone.co.uk/land-rover/removing-needles-from-speedometer.217525/

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu

Inca ceva ce stiu... martorul de bujii incandescente se poate sa nu mearga daca instrumentatia a fost scoasa de pe benzinar ca se pot face setari cu tester dedicat cand e IP-ul pe masina pt diesel si "petrol" si daca e pt benzina martorul pt bujii e anulat din soft... la ala de frana de mana poate fi doar un contact imperfect undeva... oricum cu dibacie ar trebui sa o rezolvi cumva, sa ne tii la curent.

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Link spre comentariu

Inca ceva ce stiu... martorul de bujii incandescente se poate sa nu mearga daca instrumentatia a fost scoasa de pe benzinar ca se pot face setari cu tester dedicat cand e IP-ul pe masina pt diesel si "petrol" si daca e pt benzina martorul pt bujii e anulat din soft... la ala de frana de mana poate fi doar un contact imperfect undeva... oricum cu dibacie ar trebui sa o rezolvi cumva, sa ne tii la curent.

masina a fost transformata de pe drapta pe stinga. Poate si din aceste motive, unele din intreabrile mele par mai abstracte... :) Ce pot a spun acum este ca ambele borduri sint de diesel, si ca pe cel in mile martorul de bujii e functional. deci asta confirma ca si cablarea masinii este OK la acest nivel. La acest model de bord, nu sint becuri ci leduri SMD, si e trist sa inlocuiesc un astfel de led. Asta incontextul in care as reusi sa dau placa electronica jos. Pare un mare calculator acolo...

Pina in acest moment am scos acul. Cu tot cu ax. Nu este sudat/lipit/blocat in bobine. Mai pe seara o sa vad cum il infig la loc, si mai ales daca o sa mai mearga.

Am suprapus cele doua cadrane. Vitezele se potrivresc, asa ca dc o sa reusesc sa infig acul si sa mai si mearga, cred ca am rezolvat.

Link spre comentariu

La acest model de bord, nu sint becuri ci leduri SMD, si e trist sa inlocuiesc un astfel de led. Asta incontextul in care as reusi sa dau placa electronica jos. Pare un mare calculator acolo..

Asa e la toate LR-urile fabricate dupa '98...chiar si la unele si mai vechi, in foarte rare cazuri e problema cu LED-ul, cel mai des sunt intreruperi in placa sau rezistente arse :wink:

Bafta

• Like 1

Link spre comentariu

Daca ai schimbat doar afisajul verifica totusi cu GPS acuratetea vitezei... vad ca esti descurcaret asa ca mai bine descarca toata documenatia ca sunt si scheme electrice si tot si vei vedea in manualul de utilizare(Controls and instruments - Warning lights) unde sunt descrisi toti martorii ca cel de bujii trebuie sa se aprinda cand pui contactul. E bine sa citesti si recomandarile de cum sa fie condus vehiculul in diverse situatii. Bafta

Link spre comentariu

Daca ai schimbat doar afisajul verifica totusi cu GPS acuratetea vitezei... vad ca esti descurcaret asa ca mai bine descarca toata documenatia ca sunt si scheme electrice si tot si vei vedea in manualul de utilizare(Controls and instruments - Warning lights) unde sunt descrisi toti martorii ca cel de bujii trebuie sa se aprinda cand pui contactul. E bine sa citesti si recomandarile de cum sa fie condus vehiculul in diverse situatii. Bafta

incerc, sper sa fi reusit. Multumesc

Link spre comentariu

Am verificat cu Waze. este pe aproape. Ca deobicei 5-6 km/h dferenta intre ce sa un satelit si vitezometrul de pe masina. Si asta e valabil si la vitezometrul ala cu cifre nu numai la ace. PAre de ce?

Oricum, am reusit sa descaf si sa fac la loc fara sa stric, fara sa imi ramina suruburi.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare