Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Nou posesor de LR2 Automata

Nelulepra

Postări Recomandate

Salutare, de azi sunt posesor de Discovery TD5 automata. Cateva detalii despre masina

An fabricatie 1999

238000km

Anvelope 235/70/16

Roofrack

Bara metalică față cu spatiu pt troliu

Distanțare roti 4cm

ACE

A avut perne, acum are arcuri

Nu cred ca este înălțată

Probleme:

Martorul de diff lock aprins

Curge ceva ulei pe la capac motor

Mici urme de rugină pe sașiu la partea din spate, langa rezervor dar nu putrezit, doar la suprafață. In rest surprinzător nu are rugină.

In primul rand intenționez să schimb toate lichidele si filtrele, garnitura de la capac, verificare directie, buc si, etc. Dacă aveți sugestii pentru uleiuri de motor, cutie, diferential, nu doar tipul ci marci pe care le-ați folosit

Doresc sa achiziționeze un troliu, poate aveti vreo sugestie de marcă, model.

Multumesc

Discovery 2 TD5 1999 Automata, ACE, HDC
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salut. S-o stapanesti sanatos... pt alte raspunsuri ma tin de ce am scris cu rosu in propria-mi semnatura. Bafta

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu

Am editat semnătura dar nu apare. Mai incerc

A apărut în final, cred ca era pe drum:grin:

Revin cu încă o rugăminte, dacă cunoașteți un service Bun pentru Discovery în Constanța sau împrejurimi.

Mulțumesc

Editat de Nelulepra
Link spre comentariu

Eu nu stiu nimic in Constanta dar in caz de criza macar ai un coleg nu prea departe(la Tulcea) cu tester dedicat https://www.club4x4.ro/forum4x4/forum/masinile-noastre-sau-ca-si-ale-noastre/land-rover/anunturi-si-sugestii-importante/39130-posesori-de-tester-lr-dispusi-sa-ajute ia legatura cu el poate stie el mai multe din zona...si la mine au mai venit baieti din Oradea care e cam la aceasi distanta. Bafta

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Link spre comentariu

Am reusit sa o pun pe tester, avea ceva erori pe care le-am sters ca sa vedem daca mai apare ceva. Curge ceva ulei pe la capac motor, capace axa came fata/spate, motorina pe la regulator.

Am comandat harness pt injectoare, garnituri de capac motor, axa cu came, retur ulei turbo, kit de filtre pt revizie si caut regulator de motorina.

In continuare nu stiu la ce brand-uri de ulei sa ma hotarasc.

Un lucru ciudat cu acel martor de diferential central blocat.

Daca se cupleaza manual se aprind martorii de ABS si TC(asa cum este normal daca am inteles bine) dar martorul rosu de diferential blocat ramane aprins in orice pozitie.

Cu Nanocomul conectat, indiferent daca reductorul se cupleaza pe Low sau High in tester apare cuplat pe low. Daca stie cineva ce inseamna asta. Deasemenea referitor la cuta de transfer, are

joc la iesirea de la cardanul fata. Aveti idee unde se poate repara/reconditiona?

Multumesc

Link spre comentariu

Daca martorii ABS/TC reactioneaza la blocarea centrala inseamna ca problema cu martorul poate fi de la altceva... ia vezi, ti se aprind becurile de frana ?... martorul ala mai ramane aprins daca e arsa siguranta F25 dar asta e si pt frane.

La selectia HI/LOW testerele arata invers ca se refera la puterea semnalului care e High pe Low deoarece pe Low se inchide circuitul si semnalul e High deci e suspect switchul hi/low de pe cutia de transfer care nu inchide sau a sarit mufa de pe el, trebuienrezolvat ca pe baza inputului acela ECU trece pe o mapare mai "agresiva" specifica reductorului cuplat

Cutia de transfer ti-o poate reconditiona orice mecanic priceput care a mai desfacut diferentiale ca nu e filozofie, ai nevoie de asta https://www.ashcroft-transmissions.co.uk/diy-rebuild-kits/lt230-rebuild-kits/lt230-master-rebuild-kit.html

Link spre comentariu

Am rezolvat cu scurgerile, am inlocuit garnitura de la capacul motorului, cele 2 capace de la axa cu came, maine schimb harness-ul de la injectoare si fac revizia. Am comandat un FPR ca al meu picura putin, urmeaza sa il schimb si pe acesta. Tot maine urmeaza sa desfac consola sa vad ce se intampla cu acel martor, daca s-a facut vreo modificare.

La suspensii am decis sa achizitionez un kit +2 de la Terrafirma. Nu sunt inca sigur ce arcuri sa iau, medium or heavy load. Am bara metalica fata si urmeaza sa montez si un troliu. Ar fi binevenite niste sugestii.

Troliul am gasit unul tot de la Terrafirma, daca mai are cineva de la acest brand si poate impartasi din experienta utilizarii acestuia.

Urmeaza si un tuning si achizitionarea unui pirometru si a unui ceas pt EGT. Daca aveti informatii de unde sa iau unele cat de cat exacte. Eventual si unul pentru temperatura lichidului de racire, din ce am ctit cel din bord nu este prea precis.

Si eterna dilema, cauciucurile. Din ce am vazut 245/75/16 sunt undeva limita maxima fara investitii majore in transmisie. Oscilez intre acestea si 265/75/16.

Multumesc pentru orice sfaturi sau informatii.

Link spre comentariu

Sper ca pt FPR ai comandat si garnitura metalica pt ca nu se poate refolosi, e cu insertie de aer... la chestii cu liftinguri si arcuri nu ma bag, uita de 265/75/16 fara investitie in transmisie( planetare si flex plate HD obligatoriu dar ar trebui si torque converter tot HD) ... eu mi-am luat echipamentul pt EGT si ECT de pe ebay, chinezesti, linkurile alea au expirat , nu ai nevoie de mare precizie ci de o idee despre ce se intampla.. aratatorul de la bord pt ECT urca la mijloc la 70*C si sta acolo pana la 119, cand urca pe rosu de obicei de prea tarziu, ceasul meu arata cu 4 grade mai mul verificat cu tester si stiind treaba asta e OK, cand vad 105 deja e alarmant.

Link spre comentariu

Sper ca pt FPR ai comandat si garnitura metalica pt ca nu se poate refolosi, e cu insertie de aer... la chestii cu liftinguri si arcuri nu ma bag, uita de 265/75/16 fara investitie in transmisie( planetare si flex plate HD obligatoriu dar ar trebui si torque converter tot HD) ... eu mi-am luat echipamentul pt EGT si ECT de pe ebay, chinezesti, linkurile alea au expirat , nu ai nevoie de mare precizie ci de o idee despre ce se intampla.. aratatorul de la bord pt ECT urca la mijloc la 70*C si sta acolo pana la 119, cand urca pe rosu de obicei de prea tarziu, ceasul meu arata cu 4 grade mai mul verificat cu tester si stiind treaba asta e OK, cand vad 105 deja e alarmant.

Multumesc de informatii, o sa raman la 245/75/16. Am gasit niste ceasuri pe un site din Romania, intrebarea este unde sa le montez? La apa daca nu este direct pe chiulasa, sa zicem ca se blocheaza termostatul va indica eronat? Sau sa caut un adaptor si sa il montez in paralel cu cel de pe masina? Si in legatura cu uleiul din cutia automata, este recomandat sa pun si acolo un ceas ?

As mai avea o intrebare despre ECU tuning. Am vazut intr-o postare recenta ca ati recomandat pentru chip tuning o firma din UK. Aveti link-ul mai jos. Puteti va rog sa-mi spuneti daca este ceea ce-mi trebuie pentru masina mea?

De curiozitate, asta e cipul pe care l-ai luat ? https://www.ebay.com/itm/Land-Rover-...IAAOSwM4xXZuJM eu am conlucrat cu tipul asta cand a inceput sa faca aceste cipuri si mi-a trimis ambele variante(sport si eco) platind doar transportul ca sa fac teste si sa vad cam unde mai trebuie umblat si cel putin pe varianta manuala sunt remapate perfect, pe automat nu am putut sa incerc.

Multumesc.

Link spre comentariu

Da, cipul ala e bun. Ceasurile(cu conditia sa fie de 52mm) se monteaza pe asa ceva https://race-shop.ro/suporturi-unive...iABEgL-8fD_BwE necesita doar usoara polizare pe dinauntru si la baza, am rezolvat usor cu un flex, pt sonda de apa se gaureste si fileteaza langa senzorul masinii si pt EGT daca e anulat EGR in placa de blankaj sau se da gaura in galerie chiar in fata turbinei ca aici

gallery_407_73_1068.jpg.41847ad26ae52924370049a1ba2a794d.jpg

la mine sunt asa

77625078_Gaugesrelocated.jpg.3d484edfd85509870444ed1f08ff9620.jpg

1467205980_mysensors.jpg.cd62942d9d8f8549c43b3930f7a0213b.jpg

Editat de sierrafery

Link spre comentariu

Am reusit sa termin cu partea de revizii si ceva componente care trebuiau schimbate. Am curatat si mufa rosie de la ECU ca avea ceva ulei. In general sunt multumit de masina, trage ok, cutia schimba bine, mai am o mica scurgere la cutia de transfer dar aceasta va fi probabil rezolvata cand voi trimite cutia la reconditionat. Urmatoarele lucrari sunt:

Upgrade suspensii kit +2 Terrafirma plus toate celelealte compunente(turele, conuri, etc) care sunt pe drum, sper sa ajunga la sfarsitul saptamanii.

Upgrade convertizor P38 plus kitul de la Aschroft. Si astea sunt pe drum.

La capitoulul ECU am decis sa schim MSBul cu un NNN. Intrebarea este daca un NNN de manuala se poate scrie pe una automata. Am tot citit forumuri in ultimele zile dar nu am reusit sa ajung la o conclzie clara. Mai exact am gasit ECU NNN 500250 si unul NNN 000120 nu stiu daca poate fi configurat/remapat sa lucreze pe masina mea. Eu acum am un MSB 101192.

Si ca incheiere am scos masina in weekend la o tura si am reusit sa rup o parte din bara de spate. Daca cunoasteti o firma care confectioneaza bari metalice as aprecia niste informatii de contact.

Multumesc

Link spre comentariu

Nu se poate folosi niciunul din acele ECU de manual pe automat si nu din motive de soft, lipseste ''hardware''-ul pt CAN.

Link spre comentariu

Nu se poate folosi niciunul din acele ECU de manual pe automat si nu din motive de soft, lipseste ''hardware''-ul pt CAN.

Deci sa inteleg ca am nevoie neaparat de unul din cele 2 NNN000130 sau NNN500030?

Link spre comentariu

Upgrade suspensii kit +2 Terrafirma plus toate celelealte compunente(turele, conuri, etc) care sunt pe drum, sper sa ajunga la sfarsitul saptamanii.

Arcurile si amortizoarele de la Terrafirma nu-s cele mai reusite... le vei schimba repede!

Upgrade convertizor P38 plus kitul de la Aschroft. Si astea sunt pe drum.

Nu stiu daca castigi ceva cu convertizorul ala! Nici nu stiu daca se potriveste mecanic!

Varianta HD ar fi fost convertizorul de la D2 V8, construit pentru o putere mai mare a motorului!

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

Arcurile si amortizoarele de la Terrafirma nu-s cele mai reusite... le vei schimba repede!

Probabil ca aveti dreptate dar, avand in vedere pretul, le voi schimba fara prea multe regrete atunci cand va fi nevoie si eventual voi face un alt upgrade la o marca mai buna.

Nu stiu daca castigi ceva cu convertizorul ala! Nici nu stiu daca se potriveste mecanic!

Varianta HD ar fi fost convertizorul de la D2 V8, construit pentru o putere mai mare a motorului!

Este recomandat de cei de la Aschroft convertizorul de P38 4.0 sau P38 4.6 Thor si intadevar cel de la D2 V8. Probabil ca sunt identice, habar nu am. Sper sa nu fi gresit comanda, am sa mai vorbesc cu cei de la Aschroft maine sa fiu sigur.

Link spre comentariu

Deci sa inteleg ca am nevoie neaparat de unul din cele 2 NNN000130 sau NNN500030?

Da, si de cineva sa il rescrie pt Eu 2

Link spre comentariu

Este recomandat de cei de la Aschroft convertizorul de P38 4.0 sau P38 4.6 Thor si intadevar cel de la D2 V8. Probabil ca sunt identice, habar nu am. Sper sa nu fi gresit comanda, am sa mai vorbesc cu cei de la Aschroft maine sa fiu sigur.

Eroarea mea: m-am gandit doar la cel de 2.5 DSE!

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

Da, si de cineva sa il rescrie pt Eu 2

Am găsit un NNN000130, am pus harta standard pt eu2, merge perfect, nu am nici o eroare. Acum aștept o harta tunată de la storm tuning. Am găsit și un ceas EGT, unul pt temp apa și unul pentru boost ca sa țin motorul sub observație. Și am ajuns iar la dilema cauciucurilor. Tot citind pe forumuri am văzut ca limita maxima este 245/75/16 fără sa stresezi prea mult moroul și transmisia. Dar mie îmi fac cu ochiul 265/70/16 și din câte am văzut pe tiresize.com e o diferență de circumferința intre cele doua de doar 0.3% respectiv 2mm. Poate afecta așa de mult 9 diferența așa de mica?

Link spre comentariu

Tot citind pe forumuri am văzut ca limita maxima este 245/75/16 fără sa stresezi prea mult moroul și transmisia.Dar mie îmi fac cu ochiul 265/70/16 și din câte am văzut pe tiresize.com e o diferență de circumferința intre cele doua de doar 0.3% respectiv 2mm. Poate afecta așa de mult 9 diferența așa de mica?

Importanta e diferenta fata de dimensiunea standard nu fata de ce spun pe forumuri unii pe care daca ii intrebi habar nu au ce e EGT sau VSS(in special la automata) care e emis de SLABS ECU si ala nu poate fi tunat iar toate functiile ABS,TC,EBD,HDC sunt date peste cap. Eu unul am obosit sa tot explic si spun pt ultima data ca mai mari de 245/70/16 creaza probleme. punct... dar pune domnule ce roti vrei sa faci monster truck din D2, bafta cu forumurile, eu pe subiectul asta am incheiat.

P.S: Apropos, ceea ce poate nu s-a scris pe alte forumuri e ca la remapare si roti mari trebuie si intercooler marit mai ales la automate care il au mai mic din start din cauza racitorului de ulei. Sa ne tii la curent cu ce EGT va fi cu kick-down la deal cu anvelopele alea.

Editat de sierrafery

Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...

Salutare colegi, revin cu niste noutati despre al meu Disco 2.

Am termina de modificat masina"Stage1" ca sa zic asa. Enumar mai jos tot ce sa facut pana in prezent.

- Schimbat suspensie si inaltat cu 2' cu Terrafirma cu tot ce presupune asta(lungit fire abs, kit conuri dislocare,etc)

- Inlocuit turbina cu una hibrida

- Remapare profesionala facuta pentru masina mea cu ajustari pana la nivelul dorit de mine.(Ceva mai mult zvac dar fara fum si valori mari la EGT)

-Demontat galerie evacuare, taiat nervurile, si refacuta planeitatea plus marit gauri prindere la M10 si inlocuit prezoane si piulite.

- Montat ceasuri EGT, Apa, presiune ulei si presiune turbo.

- Inlocuit convertizor cu unul mai mare de la un RR P38,

- Schimbat anvelope cu 265/70/16 Cooper st Maxx

-Activat CDL cu un kit pe vacuum

-SLABS SRD500070(avea deja, am cumparat unul si cand sa il inlocuiesc am observat ca a facut-o cineva inaintea mea)

-Montat troliu, ranforsat bara fata.

Am facut cateva iesiri in natura si pot sa spun ca pana la momentul asta sunt foarte multumit de rezultat. EGT la deal in kick-down cu masina incarcata plus 4 persoane merge la maxim 750. Trage de rupe, nu scoate fum, per total sunt foarte multumit.

Urmeaza un intercooler mai mare in viitorul apropiat si de reconditionat caseta de directie pentru ca lasa cateva picaturi de ulei la 24h.

Link spre comentariu

Ce turbina hibrida ai montat? Am vazut la cei de la TD5 Inside una cu VGT dar preturile mi se par cam mari. A mai adaptat cineva de pe forum vreo turbina pe TD5 ? Deasemenea, intercooler la comanda cine si-a facut?
If I’m going to hell, I’m going in a Land Rover!
Link spre comentariu

Ceea ce fac aia de la Td5inside sunt in special pt defendere de competitie, pt D2 folosit mixt nu competitie sau tractari grele eu nu prea vad rostul montarii unei turbine VGT/VNT (si in nici un caz la stage 1), pt asta e nevoie si de alt sensor MAP cu plaja mai mare si remapare dedicata pt presiune marita asa numitul "stage 3" la care intercooler mare e primul element obligatoriu. Daca vrei raspuns mai bun de la turbina ajunge un actuator wastegate de la forge si miez upgradat la turbina existenta https://www.turborebuild.co.uk/websh...Cartridge.html (astea le am eu si se simte).. astia care iau bani pe remapari "profesionale" si vand turbine ii intereseaza profitul nu ca distrugi motorul de aia unii vand si acele asa numite "boost box" care de fapt e un limitator de tensiune montat pe senzorul MAP sa fenteze ECU si asta e cea mai mare golanie existenta. Eu nu cunosc in Romania(dealtfel nici in lume) pe nimeni sa faca remapare dedicata pt VGT/VNT LA D2 automat(asta nu inseamna ca nu exista dar ma indoiesc) ca pt asta trebuie reconfigurat tot "fuel map"-ul pe o varianta ca de defender fara management pe wastegate in schimb nimeni nu a facut mapare de defender automat ca nu exista ... la automate e o chestie foarte complexa daca vrei sa fie facuta ca lumea nu doar de dorul lelii numai sa aiba masina ''cojones''. Editat de sierrafery

Link spre comentariu

Am mai gasit actuator de turbina asemanator cu cel de la forge dar trebuie sa comand arcul corespunzator. Cel original opereaza la 1.2 bari? Sa-l iau cu o treapta mai sus? Sau au si ceva reglaj mai fin?
If I’m going to hell, I’m going in a Land Rover!
Link spre comentariu

Au reglaj din brat iar presiunea pe valva e reglata si prin modulator prin care ECU taie din presiunea pe valva in functie de citirea MAP, e mai bine sa aiba arcul mai moale iar daca mai trebuie reglaj aditional sa se faca cu un controler manual montat intre modulator si valva ca ramane graficul mai liniar decat cand arcul e tare sau bratul scurt

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare