AlinC20 Postat Iunie 18, 2020 Partajează Postat Iunie 18, 2020 (editat) Salutare tuturor. Sunt nou pe acest forum, ma gandesc sa achizitionez un "acaret" de iesit in teren, de genul plimbare, drumuri forestiere, peisaje, de cateva ori pe an. Nu sunt adeptul noroiului sau catararilor extreme. Detin o Toyota CHR Hybrid si o Skoda Octavia, dar cu acestea nu pot decat sa ajung la baza unui munte... Ca si specificatii: 1. Cel mai important aspect, sunt paralel cu tot ceea ce inseamna mecanica, deci imi trebuie ceva fiabil, cu care sa plec din Bucuresti si sa ma intorc inapoi fara sa ma lase pe drum. 2. Imi doresc ceva confortabil pe drum, viteza decenta, aer conditionat, in sensul de a nu ajunge rupt de spate sau super transpirat... Consumul afara nu ar trebui sa depaseasca 9-10 %. 3. De principiu imi doresc o masina mare, pe care sa o pot inmatricula autoutilitara. Alt aspect important, nu imi plac masinile in 3 usi. 4. Cred ca nu as vrea ceva mai vechi de anul 2000, iar achizitia se va efectua in toamna-iarna. 5. Bugetul va fi in jur de 4-6000 Euro. Ca variante, pana in prezent, ma gandesc la Toyota Land Cruiser, dar e greu de integrat in buget, Mitsubishi Pajero, Land Rover (Range sau Discovery), poate un Jeep grand Cherokee sau Nissan Patrol, despre care nu am prea citit mare lucru Desi nu exclud din start, nu prea ma pasioneaza genul Duster.... Multumesc anticipat pentru raspunsuri Editat Iunie 18, 2020 de Astral Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DeathArcher Postat Iunie 20, 2020 Partajează Postat Iunie 20, 2020 (editat) Și eu caut o mașină de genul ăsta, doar că ceva mai mică, așa că am studiat pe îndelete piața și netul. Cred că mari, cu ceva valențe de off-road și în buget ar fi Nissan Terrano II și Pajero Sport. Cu mai puține valențe de off-road dar mai adaptate la șosea ar fi Pathfinder, Pajero lung. Tot la capitolul "autobuze off-road" ar fi și Isuzu Trooper și Isuzu D-Max, doar că-s ceva mai exotice. Mai mică și cu ceva valențe de off-road: Grand Vitara până în 2005, Jeep Cherokee. Mai de șosea: Duster, Subaru Forester. La Pajero ar fi probleme cu fiabilitatea unor motoare, din ce am citit. La Grand Vitara ar fi probleme cu rugina. La Forester ar fi de evitat motoarele diesel. De Land Cruiser și Patrol aș uita la bugetul ăsta. Nu-s posesor de mașină off-road, colegii de forum sigur îți pot da sfaturi mai avizate. Editat Iunie 20, 2020 de DeathArcher Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sean70 Postat Iunie 20, 2020 Partajează Postat Iunie 20, 2020 Discovery2 Discovery 4 2010 Discovery 2 2000 Defender 90 1997 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Iunie 21, 2020 Partajează Postat Iunie 21, 2020 Discovery2 Subscriu ! :h5 REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
crispus Postat Iunie 21, 2020 Partajează Postat Iunie 21, 2020 (editat) In dilema ta am fost si eu acu ~2 ani. Ma saturasem sa agat pe dedesubt masina pe drumurile de munte (am reusit sa sparg si baia de ulei pe coclauri) sau sa trebuiasca s-o las prea departe. Voiam "autobuz off-road" cum zice @DeathArcher sa am optiunea sa dorm in masina, ceva nu foarte vechi + sa aiba reductor si diferential(e) blocante. Si asa am ramas cu Land Cruiser, PathFinder si Pajero. M-am mai uitat si dupa o Vitara din ~2012, motor 2.4 benzina, cutie automata + reductor (sunt destul de rare, erau pe mobile.de). Nu mai stiu ce preturi au acum masinile, dar de banii de atunci al unui Pajero MK4 (2007-2011) as fi luat un Pathfinder mai nou (2011?, euro 5) sau un LandCruiser mai vechi (2004 cred). Am ramas cu Pajero. Motor 3.2 diesel, autoutilitara (impozit ~450 lei / an, tot cam atat si rovigneta - insa dezavantaj in alte tari (austria 40€ ceva taxa poluare, 30€ (fata de 15) vigneta la sloveni, 75€ RCA pe 15 zile la kosovari, etc). Oricum, tot sunt pe plus avand in vedere ca impozitul ca autoturism la noi trece de 1000€. Daca nu as avea constrangeri de buget probabil ca l-as schimba doar cu un Landruiser 78/76 (https://landcruiser70.ro). Cine stie, in cativa ani poate or fi si la SH :grin:. @DeathArcher, @AlinC20 Daca vreti mai multe detalii despre Pajero (sa va ajute sa-l adaugati sau sa-l scoateti de pe lista trimiteti-mi un PM si povestim). Sau chiar si aici daca sunt intrebari punctuale. Editat Iunie 21, 2020 de crispus 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
AlinC20 Postat Iunie 22, 2020 Autor Partajează Postat Iunie 22, 2020 Salutare. Am primit zeci de sfaturi, mai ales pentru un Duster nou. Inca nu stiu ce sa spun... Discovery ar fi cam pe locul 3, am citit cate ceva, dar ... Pe primele 2 locuri ar fi Pajero sau Land Cruiser. Stiti cumva cum poate fi inmatriculata ca autoutilitara? Se spune ca ar trebui la RAR adus[e acte de modificare, sau sa fie inmatriculata ca atare direct de afara. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
crispus Postat Iunie 22, 2020 Partajează Postat Iunie 22, 2020 Nu e mai pot inmatricula ca autoutilitare din 2013 (asa mi-au spus prin email mai multe reprezentante RAR) Din data de 04.10.2013, nu se mai poate face transformare din autoturism M1 in autoutilitara N1. Exceptie sunt vehiculele care au la baza o autoutilitara (exemplu: Mercedes Sprinter, Ford Transit, VW Transporter, etc.). Mai sunt acceptate in continuare autovehiculele care au fost transformate inainte de data 4.10.2013 si se poate face dovada faptului ca aceasta transformare a fost facuta inaintea acestei date. Asa ca a trebuit sa le caut ca autoutilitare. Pe mobile.de, autoscout24.de cel putin eu nu am gasit niciuna care sa fie autoutilitara. Am luat-o de la noi... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
OvidiuSG Postat Iunie 22, 2020 Partajează Postat Iunie 22, 2020 Salutare, e cam greu sa le impaci pe toate la bugetul pe care il ai, eu ti-as recomanda sa te interesezi si de Touareg, de la actuali sau fosti proprietari, nu de la cei ce vorbesc din auzite, nu este o masina foarte rezistenta, dar la ce vrei sa faci tu cu ea nu cred ca iti va face probleme si daca va face, tot te va duce acasa, daca gasesti una cu suspensie normala si cutie manuala s-ar putea sa nu ai probleme prea mari(exceptand costurile de intretinere care sunt mari). Am folosit ceva timp Touareg si l-am muncit destul de tare, a fost mai mereu cate ceva de reparat, dar nu am ramas pe drum, ca tinuta de drum si confort este o masina exceptionala, poti sa conduci o zi intreaga fara probleme, incaltata cu ce trebuie se descurca destul de bine si in teren. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate