Vizitator iam Postat Decembrie 2, 2008 Partajează Postat Decembrie 2, 2008 Salutare! Sunt nou inregistrat pe forum si nou in ale off road-ului. In mare graba mi-am luat un Grand Cherokee ZJ 4L din 1999 la care am inceput sa fac ceva modificari pentru off road. Dupa ce am montat pe ea un kit OME, am constatat insa, ca trebuie sa schimb masina datorita faptului ca este destul de costisitor sa schimb puntile, diferentiale si alte accesorii de directie pentru a o face off road. Acum discutant cu cei care se pricep la off road si citind cate ceva pe forum am ajuns la concluzia ca pentru a avea ceva rezultate trebuie sa-mi aleg o masina mai buna si mai usor de modificat. Sa inteleg ca aproape la orice masina chiar si japoneza trebuie sa intervii la trenul de rulare. In afara de anvelopele care merita sa fie unele mari mai trebuie inaltata, schimbat punti daca este cazul, diferential blocabil daca n-are unul si ce-o mai ramane de modificat la rapoarte. Analizand ce-i pe piata si vazand cu ce se da lumea pe la concursuri m-am gandit sa aleg intre urmatoarele variante: - Mitsubishi Pajero V6 3000 12 V automatic, benzina, diferential blocabil din fabrica; - Suzuki Vitara JLX automatic sau un altul la recomandare daca e mai competitiv; - Toyota LC J7 Avand in vedere ca nu am mai avut de-aface cu modificari la masini pentru a le face pt off road si nici nu sunt expert in ale off roadului, va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi in ceea ce priveste cutia automata sau manuala, cat de usor sau de greu este sa modifici garda si trenul de rulare la aceste masini si nu in ultimul rand care este cea castigatoare. Ma gandesc ca piese pentru modificat se gasesc la aceste tipuri nefiind foarte noi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Clau4x4 Postat Decembrie 2, 2008 Partajează Postat Decembrie 2, 2008 Re: SFATURI PENTRU ACHIZITIONARE MASINA OFF ROAD Daca esti atent pe ici , pe colo , le gasesti gata preparate . Bafta. :h5 Isuzu Trooper 97, 3200cc , 180cp. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Mugur Postat Decembrie 3, 2008 Partajează Postat Decembrie 3, 2008 Re: SFATURI PENTRU ACHIZITIONARE MASINA OFF ROAD Bine ai venit !... :grin: :h5 :cl Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
asfalttango Postat Decembrie 3, 2008 Partajează Postat Decembrie 3, 2008 Re: SFATURI PENTRU ACHIZITIONARE MASINA OFF ROAD :W :h5 Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bigdaddy Postat Decembrie 3, 2008 Partajează Postat Decembrie 3, 2008 Re: SFATURI PENTRU ACHIZITIONARE MASINA OFF ROAD No servus! :hi Bine ai venit! :grin: Pentru inceput ar trebui sa te gandesti foarte exact ce vrei sa faci cu masina - adica sa-ti definesti ce intelegi prin off-road - vrei competitie,vrei extrem, vrei ture cu gashca, plimbari in natura cu famelia. Cherokee-ul , chiar daca poate nu e "ultimate off-road machine" e totusi o masina capabila - parerea mea :p . later edit: Bineinteles tre' sa definesti si bugetu', aspect destul de important pana la urma! Nissan Terrano II SGX - 2.4i - 1994- SWB - Strajerul NISSAN DRIVER Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator iam Postat Decembrie 8, 2008 Partajează Postat Decembrie 8, 2008 Re: SFATURI PENTRU ACHIZITIONARE MASINA OFF ROAD No servus! :hi Bine ai venit! :grin: Pentru inceput ar trebui sa te gandesti foarte exact ce vrei sa faci cu masina - adica sa-ti definesti ce intelegi prin off-road - vrei competitie,vrei extrem, vrei ture cu gashca, plimbari in natura cu famelia. Cherokee-ul , chiar daca poate nu e "ultimate off-road machine" e totusi o masina capabila - parerea mea :p . later edit: Bineinteles tre' sa definesti si bugetu', aspect destul de important pana la urma! Dupa ce am vazut la Ursus Free Track vreau off road extrem. Cherokee-ul o sa ramana sa-l folosesc la vanatoare si pentru iesiri in natura. La vanatoare l-am testat si e ok. EXTREM - sunt parasutist de performanta din 1996, urmeaza ca anul viitor sa-mi iau brevet de pilot de ultrausoare(zbor cu motor) si pasionat de vanatoare unde ma duc de fiecare data cand am ocazia. Din aceasta cauza ma intereseaza o masina cu care pot concura si pot obtine rezultate printre cele mai bune. Bugetul nu-i o problema din acest punct de vedere, important fiind rezultatul. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
atar Postat Decembrie 8, 2008 Partajează Postat Decembrie 8, 2008 Re: SFATURI PENTRU ACHIZITIONARE MASINA OFF ROAD Din aceasta cauza ma intereseaza o masina cu care pot concura si pot obtine rezultate printre cele mai bune. Bugetul nu-i o problema din acest punct de vedere, important fiind rezultatul. In cazul asta nu cred ca Vitara poate fi una din optiuni. Vezi si Wrangler Rubicon. Parerea mea "Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator kecske Postat Decembrie 8, 2008 Partajează Postat Decembrie 8, 2008 Re: SFATURI PENTRU ACHIZITIONARE MASINA OFF ROAD Incearca Toyota LJ;Nissan Patrol GR sau Mercedes G vezi in care te simti mai bine si cumpara.Sunt cele mai accesibile la modificat si cu cele mai putine probleme.E parere personala ,dar cred ca e subiectiva. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Decembrie 9, 2008 Partajează Postat Decembrie 9, 2008 Re: SFATURI PENTRU ACHIZITIONARE MASINA OFF ROAD ieri inca mai era un range rover proaspat scos la vanzare mai avea si ghita (gabic) un wrangler pregatit e muuult mai ieftin sa-l iei gata pregatit decat sa il faci tu nu numai ca daca aduni piesele iesi mai scump ca si masina, dar vezi ca sunt o gramada de erori care o sa le ai...si alea sunt tot pe bani... iese de 2-3 ori mai scumpa masina ta gata pregatita decat una gata facuta, pe care sa o poti testa si apoi gata...la teren hard cu ea majoritatea care ajung sa isi faca o masina de teren pentru extrem ajung sa o aibe dupa ani de zile in care au avansat ei odata cu masina, initial neavand asemenea scopuri (extremul), dar incet incet, au intrat mai tare in teren, a mai cazut ceva sau nu a mers bine altceva, si au pus cate un pic tot ce era mai bun... iar la sfarsit... au masina de extrem daca tu stii dinainte ca asta urmaresti, reduci mult bubetul luand una gata facuta totodata vezi ca majoritatea care au o masina de concurs, fiind fortati sa se cam implice pana la coate si peste cap in ea, au o multime de cunostinte despre modele, piese, dileri de piese, accesorii, si de aceea majoritatea tin aporoape de o singura marca. ar fi bine daca ai deja un jeep sa iei si pt extrem un jeep, chiar daca nu e acelasi model, o sa stii de unde sa iei ambreaj sau mai stiu eu ce mai ai nevoie, pt amandoua cand e cazul... parerea mea forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
niros05 Postat Decembrie 9, 2008 Partajează Postat Decembrie 9, 2008 Re: SFATURI PENTRU ACHIZITIONARE MASINA OFF ROAD Bine ai venit ! Mare dreptate ai Soimule ! Asa am facut eu si uite acum cum ma uit dupa un Mitsubishi V6, 3000 cu blocant din fabrica si cutie automata, pe benzina , desi eu eram mai mult cu motorina. www.mitsubishi.org.ro T 44 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator iam Postat Decembrie 10, 2008 Partajează Postat Decembrie 10, 2008 Re: SFATURI PENTRU ACHIZITIONARE MASINA OFF ROAD ieri inca mai era un range rover proaspat scos la vanzare mai avea si ghita (gabic) un wrangler pregatit e muuult mai ieftin sa-l iei gata pregatit decat sa il faci tu nu numai ca daca aduni piesele iesi mai scump ca si masina, dar vezi ca sunt o gramada de erori care o sa le ai...si alea sunt tot pe bani... iese de 2-3 ori mai scumpa masina ta gata pregatita decat una gata facuta, pe care sa o poti testa si apoi gata...la teren hard cu ea majoritatea care ajung sa isi faca o masina de teren pentru extrem ajung sa o aibe dupa ani de zile in care au avansat ei odata cu masina, initial neavand asemenea scopuri (extremul), dar incet incet, au intrat mai tare in teren, a mai cazut ceva sau nu a mers bine altceva, si au pus cate un pic tot ce era mai bun... iar la sfarsit... au masina de extrem daca tu stii dinainte ca asta urmaresti, reduci mult bubetul luand una gata facuta totodata vezi ca majoritatea care au o masina de concurs, fiind fortati sa se cam implice pana la coate si peste cap in ea, au o multime de cunostinte despre modele, piese, dileri de piese, accesorii, si de aceea majoritatea tin aporoape de o singura marca. ar fi bine daca ai deja un jeep sa iei si pt extrem un jeep, chiar daca nu e acelasi model, o sa stii de unde sa iei ambreaj sau mai stiu eu ce mai ai nevoie, pt amandoua cand e cazul... Cu siguranta voi lua o masina gata pregatita. Acum daca n-o avea chiar tot pe ea n-o fi bai ca in timp mai pot adapta ce consider ca am nevoie. Dilema mare este urmatoarea: - vreau o masina gata preparata sau in curs de, cu care sa fac performanta dar G-ul sincer mi se pare prea greu pentru extrem chiar si decupat (nu contest abilitatile sale extraordinare si mai ales fiabilitatea), iar Susi mi se pare prea mic pentru mine nemaisocotind ca s-ar putea sa-l ingreunez cu vreo 180Kg eu si copilotu fara toale si casca si la un motoras de 1,3 - 1,6l cred ca o sa geama.Acum cu Wrangler-u, asta mi se pare prea stilat si mie imi trebuie un tarnacop... Pe de alta parte imi plac motoarele puternice de la care iei cata putere vrei stiind tot timpul ca ai de unde. Parca m-ar tenta o Toyota LJ70 dar pe care as pune un motor de 3-4l si as despuiao. E foarte greu sa iei o decizie mai ales cand n-ai foarte multa experienta atat cu tipul masinii cat si cu simtamintele extremului. Daca ar fi decat sa ies cu gasca la padure si aventura ar fi simplu dar adevarata adrenalina e de la start incolo. Cu piesele nu mi se pare a fi o problema datorita faptului ca pentru urbanele mele ma aprovizionez din Germania unde am si ceva discounturi nemaispunand ca fata de preturile din Romanica aia sunt necivilizati. In cazul in care gresesc cu ceva va rog sa ma corectati si sper sa n-o ia nimeni in nume de rau. Astept sa-mi impertasiti voi din experienta pe care o aveti. In 2009 trebuie sa particip la primul concurs si pentru asta treuie sa-mi gasesc o „parteneraâ€� dupa care sa incep munca. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdan4x4 Postat Decembrie 12, 2008 Partajează Postat Decembrie 12, 2008 Re: SFATURI PENTRU ACHIZITIONARE MASINA OFF ROAD Eu zic sa te uiti atent la ambele masini pe care ti le-a recomandat soimul. Sunt masini pregatite prin excelentza pt extrem. Parerea mea. L.e. Sa inteleg ca tu vrei sa te dai din prima la "extrem"? Uite ce sfat ti-ash da........ia o masina......sau prepara-ti una........si macar doua trei etape da-te la open si vezi ce inseamna.Scuze......poate iti dau mai multe sfaturi decat ti-ar placea sa auzi dar zau ca sunt spre binele tau. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate