Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Sfat achizitie masina pentru expeditii

alex_albu

Postări Recomandate

Buna ziua,

Ma numesc Alex Albu, locuiesc de ceva ani in Austria si acum ceva timp am reusit sa imi negociez contractul la noul loc de munca in asa fel in cat sa am concediu doua luni pe an, pentru a avea suficient timp pentru pasiunile mele.

In ultimii ani pasiunea pentru expeditii si off road a crescut exponential ,asa ca acum m-am hotarat sa achizitionez o masina care imi poate satisface aceasta pasiune . Am tot cautat pe diverse forumuri care ar fi cea mai potrivita alegere pentru bugetul meu , tind sa mentionez ca bugetul de achzitionare a masinii va fi de 7500 Euro plus inca 5000 Euro pentru ulterioarele modificari . Masinile vizate de mine sunt Nissan Patrol , Discovery 2 , Toyota Land Cruiser J 12 . Mentionez ca masina va fi folosita 10 luni pe an doar pentru mers la cumparaturi , mici iesiri cu familia si aproximativ 4-5 saptamani de mers cu ea prin lume . Din experientele voastre care dintre aceste modele credeti ca s-ar potrivi cel mai bine pentru asa ceva , sunt deschis si pentru alte idei daca credeti ca alte modele ar fi mai in regula . As vrea ca autoturismul sa nu aiba motor mai mare de 3 litri si sa fie automat. Daca vreun pasionat de aici se gandeste sa isi vanda masina si indeplineste criteriile cerute de mine , il rog sa imi lase un mesaj in privat cu oferta lui.

Multumesc anticipat pentru viitoarele idei si opinii !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

O sa fim 3 persoane , nu o sa dormim in masina , m-am gandit sa cumpar un cort care se fixeaza pe plafonul masinii. Nu m-am gandit sincer pana acum la un minim de dotari . M-am gandit la ulterioare modificari : - bara fata spate ARB

-troliu

-anvelope AT

- kit suspensii si telescoape OLD Man

- cort pentru plafon

-snorkel

-schimbat preventiv piesele care sunt problematice la fiecare model in parte

Editat de alex_albu
Link spre comentariu

Eu as renunta din start la barele ARB- usurez masina de niste kg bune si oricum in traficul European sunt overkill si degeaba. plus legislatie si politisti.

Ascunde troliul in bara originala si gata. toate celelalte dorinte pot ramane linistit

Am cumva senzatia ca dorintele vin de la urmatit youtube, nu din experienta......si atunci pot aparea ceva probleme.

Tu ai nevoie de muuult mai mult decat de snorkel,anvelope si cort pt atare masina. Veti sta in masina zile, treb sa fie comoda,sa ai tot ce iti poti imagina- veti avea nevoie de un frigider pt a fi autonomi cateva zile, o extra baterie pt el,sistem de incarcare, bucatarie pt gatait orice oricand la nevoie si dorinta.

eu as pune- si am pus - mai mult accentul pe autonomie si necesitati decat pe partea de offroad dedicat. Iar ce ai enumerat tu acolo se refera in principal la offroad.

Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată.

Dream It, Do It, Live It....

Link spre comentariu

Achiziția cortului este în funcție de înălțimea și greutatea fiecărei persoane ce va folosi cortul! Adaug la cele spuse de colegi capitolul greutate maxim admisibila pe mașină! Vei fi forțat sa cântărești înainte pe hârtie tot ce intenționezi sa iei cu tine! Nu uita sa adaugi și apa!
sa mai auzim si de Bine,ca de rau este pamantul plin!
Link spre comentariu

Am fost oarecum in situatia ta si eu acum 2-3 ani. Aproape un an m-am tot uitat dupa diverse modele. Si tot uitandu-ma pe YT imi imaginam cat de mult o sa modific masina dupa ce o cumpar, iar unii youtuberi chiar stiu cum sa-ti induca ideea ca fara produsul X nu poti face overlanding. Cu masina din dotare insa, in afara de anvelope (ceva soft AT, nimic special) si o baterie deep cycle (pt frigider) inca nu am mai modificat nimic. Scos banchetele din spate, o saltea buna, frigider, aragaz si un dus si deocamdata pentru ture de 2-3 saptamani mi-a fost suficient (2 persoane).

Legat de masina cateva intrebari care sa te ajute sa mai elimini din optiuni:

Daca bugetul e generos cred ca poti sa-i pui to ce iti doreste inima cu mentiunea ca orice chestie in plus de care nu ai neaparata nevoie o sa iti ocupe spatiu si ingrasa. Tot tipul explica intr-un clip de ce ceva mai performant nu e neaparat mai bun pentru overlanding... KISS (keep it stupid simple). In plus, cum presupun ca bugetul e finit ar trebui sa vezi ce proportie vrei sa bagi in masina, si ce proportie in expeditia in sine.

Cred ca cel mai bun sfat insa pe care l-am vazut pe YT a fost get out there. Fa o iesire de un weekend cu masina stock. Vezi ce-ti lipseste. Apoi o saptamana... In felul asta nu cheltui o gramada de bani pe chestii de care nu ai neaparata nevoie...

aproximativ 4-5 saptamani de mers cu ea prin lume

Cum foarte bine zice RZV si tipul din clip, cand esti intr-o tura mai lunga o sa incerci sa ocolesti pe cat posibil zonele dificile. Ultimul lucru pe care il vrei e sa ramai pe undeva intr-un colt uitat de lume - asta in ideea sa modifici cat mai putin masina si sa iei doar lucrurile esentiale...

Editat de crispus
Vad ca mantra universal valabila: redu la minim ce iei cu tine, ia lucruri cu mai multe intrebuintari, etc...
Link spre comentariu

Intai gandeste-te cam pe unde vrei sa umbli, una e Europa, alta e restul lumii.

orice iei, las-o cat mai standard posibil, orice ai alege din cele trei de mai sus sunt mai mult decat capabile pentru expeditii cum au iesit din fabrica.

Cum mai spunea cineva , gandeste-te la cat mai mare autonomie chiar si in europa , diferentele de pret la combustibili si sezonul grevelor face foarte importanta capacitatea rezervorului

Vezi pretul si cat de usor se pot gasi piese de schimb pe drum, TOATE masinile se strica, mai des sau nu darSE strica.

si geamurilor tare le place sa se sparga

Editat de gusteru
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare