Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Cateva intrebari pt Disco2

insider

Postări Recomandate

Salut, am niste intrebari si le adresez doar celor care au rabdare sa citeasca toata 'moartea caprioarei', mai jos :)

In deja ~ 4 luni de 'ownership' al Disco 2-ului, ne-am mai familiarizat, si revin cu niste intrebari (unele pot parea retardate sau puerile, dar nu dati cu pietre :) ).

Disco 2, 2002, TD5, manuala (ACE, fara SLS, fara CDL).

1) Martorii lui Iehova au aparut si la mine, si din ce zice o diagnoza mai 'generalista' : "shuttle valve switch electrical falure". Dupa sapaturi pe internet/youtube, e chestie electrica / de contacte, la switch ul ala sub modulul ABS. Pot aborda problema in 2 moduri:

a) ABS Modulator shuttle valve repair kit (Wabco), pe Island4x4 (38 lire)

b) merg la un electrician auto priceput, sa aplic 'fix'-ul pe care l-am vazut in clipurile de youtube.

In situatia a) trebuie deconectate tevile care intra in modulul ABS si facut un bleed la tot lichidul de frana, corect? Desi cred ca si in situatia b) trebuie sa fac la fel, deoarece e greu sa ridici modulul ala ABS si sa desfaci cele 3 suruburi de dedesubt, ca sa ai accces la shuttle valve switch, fara as nu scoti din modul tevile alea subtiri.

2) Intr-o tura recenta prin tara de 2000+ km, am observat ca am pierdut 2 litri si ceva de antigel. Am observat 'the hardway', motorul tragea ciudatel, si am vazut cum acul de la temperatura a crescut 1mm peste mijloc, si am tras urgent pe dreapta, am stat 5-10 min sa se raceasca, si am completat cu antigel (noroc ca umblu cu 5L de apa distilata si 4L de antigel concentrat). E a treia oara cand patesc asta, primele 2 dati am fost ignorant, insa acum, patind-o a treia oara,sunt retardat. Sper sa nu fi afectat ceva ca s-a 'incalzit' motorul de vreo 3 ori in mers.

Problema este ca nu-mi dau seama pe unde pierde. Pata sub masina nu am, se pare ca-l pierde doar in mers. In compartimentul motor nu am vazut scurgeri care sa dea de gol. Tind sa cred, din simptome si felul cum dispare, ca e posibil sa fie de la radiatorul ala pt caldura, care-i undeva in spatele bordului/torpedo-ului. Se poate ajunge la el fara sa demontezi toata plansa de bord? Am inteles ca trebuie sa desfaci doar pe la torpedo.

In general ala se poate remedia? sau trebuie inlocuit? Alte posibile locuri pe unde as putea pierde antigel, din experienta voastra, care ar fi? Stiu ca la fiecare cauzele au fost/pot fi diferite, dar orice 'hint' e binevenit, ca sa stiu unde / dupa ce sa ma uit.

3) De cand am luat masina, de la 85/90 km/h incep sa am o vibratie in toata masina, fix simptomele pe care le ai cand ai putin noroi pe una din jante sau daca ti-a sarit un plumb. Am schimbat crucile cardanice la cardanu fata (tzacaneau) si am zis ca o fi de acolo. Am schimbat anvelopele (am luat anvelope noi Cooper ST MAXX 245/70 R16), si la fel, n-a disparut.

Cred ca e ceva la trenul de rulare, si nu la motor, pt ca daca o scot pe liber la 90-95 km/h , face la fel. Nu-mi dau seama ce poate fi.

4) Subiect tabu: uleiuri & shit.

Voi, posesorii de D2, ce ulei folositi in general? ma intereseaza vascozitatea, pt ca daca o dam in brand-uri,discutia e lunga si infinita. Tot din curiozitate, la ce interval (km) le schimbati voi? (motor)

V-ati inspectat surubul care tine pinionul de la pompa de ulei? am inteles ca e o problema deoarece nu s-a pus loctite din fabrica si te poti trezi ca se desfileteaza -> ceea ce se traduce prin kaput la motor. Initial se spunea ca-s probleme la primele generatii,dar au avut 'surprize' si posesori de D2 model 2004 chiar....

Aceeasi intrebare cu vascozitatea la uleiurile din grupuri + cutie transfer

5) singura pata pe care o am sub masina, aparent e lichid de servo (am observat ca doar lichidul din vasul de servo directie scade ffffff vag in timp) . Buba e la unu din furtune cred, care pleaca din/spre el, mai jos (inspre pompa de servo). E aglomerare mare acolo si nu-mi dau seama exact pe unde pierde. Nu e ceva de speriat inca, e ok, dar vreau in viitorul apropiat sa remediez si asta. Buba e doar la servo,nu la ACE.

tot la capitolul servo & Ace, cand am vrut sa completez , m-am uitat sa vad ce lichid am in vas,si aparent am din ala maroniu, nu am verde. Sa-mi fac griji? vad ca toata lumea spune ca au pus verde. Parca nu m-as apuca acum de un bleed complet la ACE & servo....

6) Cand am cumparat masina, nu mai condusesem vreodata vreun alt Disco, nici nu mai mersesem (macar pasager) in alt Disco 2.

Recent si-a luat un amic un Disco2 2004, si am condus-o si pe a lui. Am observat ca 'ride-ul' in a mea e mult mai dur, desi umblu cu presiune de 2 sau 2.1 bari (fata/spate). O simt rigida mai ales pe drumuri peticite,cu gropi, iar pe viraje, daca prind o gura de canal,simt ca-mi arunca ff vag,1-2 cm, spatele.

Cred ca simptomele astea imi spun ca suspensia mea e cam uzata ( deh, 18 ani si cred ca-i aia originala/stock).

Also , am observat ca dpdv al sunetului motorului,a lui e mai 'civilizata' cand te apropii de 3000/3200 RPM, a mea devine o idee mai 'zgomotoasa' ,nu-mi dau seama de la ce poate fi.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salut, alta data ia=le mai pe rand nu amesteca asa multe subiecte ca se pierde ideea

1. kitul de reparatie de la island e frectie la picior de lemn fara bypasul electric ca problema in 99% din cazuri e in circuitul intern al modulatorului, nu trebuie desfacute tevile la modulator, se scot din clipsurile de plastic si se poate ridica modulatorul cat sa incapa un imbus pe suruburi sa fie scos switch pack-ul, se taie firele catre mufa(aia se arunca), se prelungesc firele, se scot prin capac si se leaga unul la masa si celalalt la firul galben/verde(se taie si asta)... in unele tutoriale nu se taie firele dar asta e gresit... vezi doar de la minutul 10 cum se ridica modulatorul sa poti desface suruburie de la SVS (tu scoate tevile din clipsuri ca e mai bine, restul ce zice ignora)

2. foloseste un reactiv in lichidul de racire apoi verifica cu lanterna UV si se vor vedea urmele pe unde a iesit si evaporat apa, ceva de genul asta http://www.shop4pc.ro/aditiv-concent...l-p-42996.html dar sunt mai multe variante... daca ai noroc a scapat garnitura de chiulasa, daca nu atunci nu, se mai pot ''fragezi" o-ringurile de la injectoare si atunci o sa bage motorina in ulei, verifica din cand in cand nivelul sa nu creasca

3. nu stiu

4. pt motor cel ai bun e ulei dedicat pt motoare cu pumpe duze, eu folosesc Comma PD plus 5W40, la grupuri si CT ulei 75W90 ... ar trebui sa te uiti in cartea tehnica

5. ...

6. presiunile trebuie sa fie cele din cartea tehnica nu 2.1 de-a roata iar managementul celor facelift e diferit si de obicei sunt mai "smooth" .

Bafta

Editat de sierrafery

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu

Multumesc pt reply, si da, mi-am dat seama dupa aia ca am gresit deschizand atatea 'topicuri' in aceeasi postare.

3. ul ma roade foarte tare, ca nu stiu cum sa-i dau de cap..

Apropos de presiune, daca pun cat zice in carte, pare-mi se ca zice 2.2 fata si 2.4 spate (o sa ma uit sa vad exact), masina devine CIOCAN. Anvelopele oricum is mai rigide, si daca pun si presiunea 'recomandata', masina e ciocan ciocan , mai ales cand merg pe un drum asfaltat peticit.

Asta-mi spune ca amortizoarele si bucsele-s cam gata, dar n-am acum 3-4000 ron sa le schimb, o sa o fac la anul, de aia preferam sa merg cu 2.1 sau 2.0 . Doar la drum lung ridic presiunea (gen 2.2 - 2.3)

Link spre comentariu

In carte scrie 1.9 fata si 2.6 spate, pt astea pe roti marime standard au fost calibrate toate sistemele electronice, inclusiv management motor, daca cu presiunile astea nu e OK problema e de la suspensie/bucsaraie

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu

Da, asa tind sa cred si eu ca e de la bucse (care se vede ca-s cam 'coapte', majoritatea). Suspensia are 18 ani, n-a umblat nimeni la ea....

Apropos, ce suspensie recomanzi? ca brand (ceva echilibrat, sa nu fie nici foarte scump,dar sa fie decent spre bun). O sa pun tot inaltime stock (fara lift & shit)

Mersi pt cifrele de la presiune, chiar nu-mi imaginam ca e 1.9 standard pe fata. Ma mira discrepanta asta intre fata si spate. O sa pun 1.9 si 2.6, sa vad cum se comporta.

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...
  • 3 săptămâni mai târziu...

Pt 2) am schimbat intr-adevar pompa de apa si garniturile la racitorul de motorina (fuel cooler), chestia aia cilindrica, lunga

la 3) s-ar putea intr-adevar sa fie bucsele. Nu m-am uitat atent pana acu ,dar asa cat am observat, par cam duse..... Si oricum feelingul overall al masinii e ca bucsaraia e cam impuscata. Dar nu e asa grav inca, asa ca ....la anul de acum, in primavara.

Link spre comentariu

• 5 luni mai târziu...
3) Ține frâna de mână după trei click-uri?Dacă nu, încearcă să o ajustezi căci s-ar putea să scapi d vibrație sau măcar să o atenueze

Salut,

Frana de mana incepuse sa nu tina mare lucru, mi-a strans-o mecanicul in iarna cred, dar tot nu pot sa ma declar multumit de cum tine.

Nu m-am gandit ca o fi de la frana de mana. Imi poti da mai multe detalii?

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare