Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Ajutor montare kit SL +5cm poliamidă

krystallboy

Postări Recomandate

Salutare tuturor și La Mulți Ani!

Am nevoie de ajutor!

Am achiziționat de la un anume tip Roly , un kit de înălțare suspensie din poliamidă de 5cm pentru un Land Rover Discovery 1, 300 tdi din 1998. Am fost cu ea la un service pentru montarea kit-ului, iar băieții de acolo, după ce au demontat și încercat să-mi monteze acest kit, au renunțat. Motivul a fost faptul că, după spusele lor, acest kit nu se poate monta fără prelungitoare la telescoape. Menționez că pe mașină am telescoape normale pentru Land Rover Discovery 1, produse de Kayaba. Am urmărit după aceea un tutorial de montare de pe YouTube, unde chiar nu este nevoie de acele prelungitoare... Cine mă poate ajuta cu câteva sfaturi?

P.S : imediat l-am sunat pe Roly am vrut să-i fac retur la ele și nu a mai vrut, deci om neserios, nu cumpărați de la el!

Vă mulțumesc anticipat pentru ajutor!

Editat de krystallboy
Disco 1, 300tdi, 1998, manuala
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Mda.... l-am sunat înainte și i-am explicat perfect ce vreau să fac și asta mi-a vândut! Foarte de treabă și tu...

Intai ar fi trebuit sa-ti cunosti masina, sa stii exact ce vrei de la ea!

Kit-urile SL sunt compuse cel putin din arcuri+amortizoare mai lungi! Ce ai cumparat tu sunt niste simple bucse de poliamida, similare du cele ce se puneau pe vremuri la Dacia, cand se lasau prea tare arcurile!

Si spun: "cel putin" pentru ca, de multe ori mai sunt necesara si alte piese: bucse caster, pt corectia unghiului cardanului fatza, flansa prelungitoare de cardan, furtune de frana mai lungi... si lista ar putea continua!

Roly ti-a vandut piesele la care el poate oferi garantie... ar fi fost mult mai util sa mergi 8ntai intr-un atelier specializat in modificari de genul asta si sa afli exact ce-ti trebuie!

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

In mod normal ar fi trebuit sa se poata monta , daca arcurile sunt cele originale oricum sunt lasate fata de standard , cu distantierele de 5 cm nu cred ca se inalta mai mult de 2-3cm fata de inaltimea standard. Singura problema poate sa fie in partea din fata ,daca amortizorul are diametru mai mare si nu trece prin distantier ( sau are tija filetata prea scurta) dar cred ca se poate rezolva prin modificarea distantierului : majorarea alezajului in partea superioara ca sa intre amortizorul sau prin reducerea inaltimii distantierului astfel incat partea groasa a amortizorului sa ramana deasupra. Asta ca sa rezolvi problema pana o sa cumperi un kit complet de suspensie.

• Like 1
Link spre comentariu

SMC Mulțumesc frumos pentru răspuns, ești un exemplu pozitiv al acestui forum, unde căutăm soluții, nu căutăm ceartă cu Unii Experți, fără să întrebe de fapt ce am eu acolo și ce vreau să obțin... Exact ăsta se întâmplă... Amortizorul față nu trece prin gaura de la bucșa de poliamidă...nu ajunge filetul până jos sub talerul de la arc că să-i pui bucșa de cauciuc, șaiba și piulița. Amortizoarele sunt cele normale pentru acest model... Zi-mi te rog exact ce să-i fac sa pot sa le pun...pe spate nici nu au mai încercat...am dat și de niște ciufuți care vor doar bani degeaba, fără să muncească mult.. trebuie să le aduc schiță de montaj la pachet... încă n-am renunțat la ideea de a le monta...

Link spre comentariu

Era normal si cu bun simt, ca cel care a vandut khitul sa dea dreptul celui care l-a cumparat si e nemultumit sau nu i se potriveste, sa-l poata returna. Foamea de castig nu lasa loc de omenie.:uameni
  • Like 1
Link spre comentariu

Incearca sa masori inaltimea dintre talerul de arc pana la partea groasa a amortizorului . Distantierul ar trebui sa aiba grosimea cu aprox. 3mm sub aceasta , eventual masori si cat filet a mai ramas sub piulita inferioara ( ar fi bine sa fie doar una cu autoblocare si nu doua ) , si daca mai este de exemplu 1 cm montezi un distantier deasupra saibei de la bucsa superioara. In felul acesta ar trebui sa poti monta un distantier cu inaltimea de 3cm. Varianta asta mi se pare cea mai simpla dar pe fata nu poti sa o mai inalti 5cm, eventual distantierele de pe spate pot sa ramana de 5cm, depinde de diferenta actuala de nivel suspensie fata-spate .

Editat de SMC
Link spre comentariu

Pune un kit dedicat +5 cm arcuri + amortizoare! nu te carpi, la final tot aici o sa ajungi!

Cat despre vanzator fa-i reclamatie la protectia consumatorului si report pe OLX! Oricum vinde numai improvizatii de genul care sunt niste mizerii!

• Like 1
"If you see someone repairing a Daihatsu, call 112. Daihatsu don't have problems "
Link spre comentariu

Pune un kit dedicat +5 cm arcuri + amortizoare! nu te carpi, la final tot aici o sa ajungi!

Cat despre vanzator fa-i reclamatie la protectia consumatorului si report pe OLX! Oricum vinde numai improvizatii de genul care sunt niste mizerii!

Merci frumos...nu mă apuc eu să fac așa ceva...am postat aici doar ca să știe și alții pe viitor și să se ferească de așa specimene...

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare