Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Ce extinctor folositi?

Farfarello

Postări Recomandate

Re: Ce extinctor folositi?

Extinctoare cu praf, 2 bucati de 1 litru. Unul este prins in partea drapta a consolei, la picioarele copilotului si al doilea in portbagaj, in partea stanga.

Bine-inteles... sunt si altfel de stingatoare, gen cola dupa wiskey, sau apa dupa palinca... dar alea-s off-topic...

OMU'e inainte de toate!
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• 3 săptămâni mai târziu...

Mi-am montat unul de 4 kg, cu manometru.

Sper sa nu fie cazul sa-l folosesc.

Am inteles ca in strainatate in competitiile offroad si nu numai nu se accepta stingatoarele cu praf respectiv manometru...din motive ecologice...sa asa ceva.

Stiti despre asa ceva?

Bogdan,

Facebook: Suzuki Restore

Link spre comentariu

eu am unul de la munca....5kg...praf cu CO2

sper sa nu-l folosesc :ha:

Tinand cont ca majoritatea incendiilor la auto. provin din sursa electrica , singurele care pot fi cu adevarat utile sunt cele cu praf si co2 , de dimensiuni cat mai mari(5-10kg ar fi ok desi creste proportional si spatiul ocupat in porbagaj) . Dar atentie , acestea trebuie reancarcate sau macar desfacute si verificate in fiecare an .

Verificarea consta in urmarirea calitatii prafului , care trebuie sa ramana la stadiul de "praf" si nu de pietricele sau pietroaie :ha: . Deci acel praf se poate intari datorita umiditatii absorbite de-a lungul timpului si implicit nu va mai fi eliminat din recipient de catre co2 , in cazul utilizarii(doamne fereste).

De asemenea se verifica greutatea buteliei de co2. Greutatea buteliei incarcata cu co2 , trebuie sa fie poansonata pe ea(cu + sau - de rigoare).

Aceasta verificare este necesara deoarece exista posibilitatea ca datorita proastei etanseitati . gazul (co2) sa iasa , in timp , din butelie.

Eu am acum in masina doua stingatoare de 1 litru , din comert , dar sunt sigur ca , in caz de necesitate(doamne fereste) nu vor fi bune de nimic. :h5

Isuzu Trooper 97, 3200cc , 180cp.
Link spre comentariu

6 litri, praf, co2, fixat pe verso-ul banchetei spate. urmeaza si al doilea, prins in pop-nituri pe podea in spatele scaunului dreapta, cu declansare direct in compartimentul motor. asta primavara am folosit unul.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare