Ionut_Mihu Postat Februarie 12, 2021 Partajează Postat Februarie 12, 2021 (editat) Buna ziua! Ma numesc Ionut si sunt din Timisoara. Ma gandesc de ceva vreme sa imi strang banuti pentru o masina 4x4. Am descoperit acest forum acum cateva zile si sunt foarte incantat ca am gasit niste oameni ce ma pot sfatui si ajuta in decizia pe care urmeaza sa o iau. Asadar, doresc sa imi cumpar o masina 4x4 pentru mine si prietena mea. Bugetul este undeva la 3000 / 4000 €. Doresc sa o pot folosi in oras, sa ma duc la parinti la Suceava, sa mergem la munte, la mare, sa mai pun un bagaj in spate, sa ma pot baza pe ea ai pe sosea, dar si pe noroi, deci o masina buna la toate. Doresc sa pot merge cu ea in siguranta si pe autostrada, dar sa pot merge si pe un drum de tara cu teren accidentat. Un off road soft, nimic extrem. M-am tot uitat la diverse masini si am ramas cu gandul la un Mitsubishi Pinin. Am observat ca nu are o garda foarte inalta. Ar merita sa iau una si sa ii aduc eu niste modificari? Un kit de inaltare, alte roti? Sau sa ma indrept spre altceva? Dupa niste cercetari mai in detaliu am inteles ca nu prea se gasesc piese, iar cele originale sunt destul de scumpe. As dori sa fie si usor de intretinut, sa nu trebuiasca sa imi vand din casa pentru a plati taxe si impozite. Eu ma gandeam la un 2.0 benzina. Mi-au mai facut cu ochiul si un Nissan Terrano 2, un Jimny, un Ford Maverick, un Opel Frontera. Tin sa precizez ca imi plac foarte mult masinile cu o gard la sol cat mai ridicata si acea senzatia pe care ti-o ofera o masina de genu'. Multumesc anticipat si spre ca nu am cauzat probleme cu acest topic! Editat Februarie 12, 2021 de Ionut_Mihu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Geo_ZGA Postat Februarie 20, 2021 Partajează Postat Februarie 20, 2021 Daca nu vrei roti mai mari, kit-ul de inaltare de pe olx e bun si ieftin, o ridica 4.5-5cm. Toate japonezele sunt scumpe la piese, consumabilele (pivoti, bielete etc) sunt cam ca la orice masina. Au 2 probleme mari: varsta (incep sa cada piese mai importante, eu m-am trezit cu rezervorul gaurit) si rugina. Nu rugina la un prag sau o aripa... rugina grava, la contra aripi, sasiu etc. Pe sosea nu exceleaza, consumul e maricel, dar in afara asfaltului isi face treaba f bine, mai ales cu niste anvelope mai bune (eu am pus AT-uri). La fel ca tine am cautat si eu, cu tot cu masina am depasit 5000 euro in vreo 3 ani... 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
jineas Postat Februarie 22, 2021 Partajează Postat Februarie 22, 2021 uita de pinin, mergi pe un GV1 2.0 16v benzina face lift an 2004-2005! 1 "If you see someone repairing a Daihatsu, call 112. Daihatsu don't have problems " Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
OvidiuSG Postat Februarie 23, 2021 Partajează Postat Februarie 23, 2021 Daca ai putea sa maresti bugetul pe la 5000-6000 euro ai putea sa iei in calcul si un Duster. 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Ionut_Mihu Postat Aprilie 7, 2021 Autor Partajează Postat Aprilie 7, 2021 Multumesc pentru sfaturi! M-am gandit si la varianta de Terios 2007-2008. Am vazut unele ok la 4500. Si Dusterul e in calcul. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Geo_ZGA Postat Aprilie 9, 2021 Partajează Postat Aprilie 9, 2021 Terios sunt rare si greu de gasit piese pt ele. Grand Vitara e ok, dar nu la fel de capabila pe offroad. Dusterul nici atat... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Ionut_Mihu Postat Aprilie 11, 2021 Autor Partajează Postat Aprilie 11, 2021 Rav 4 in 3 usi cum sunt? Am auzit ca scumpe la intretinere. Asa e? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
OvidiuSG Postat Aprilie 19, 2021 Partajează Postat Aprilie 19, 2021 Am avut si Rav4(2.0 GPL, 2003) si Frontera B(2.2 DTI, 2002), ambele in trei usi si mi-a placut mai mult Frontera, de la tinuta de drum, spatiu interior, confort si fiabilitate pana la costuri de intretinere si exploatare ma declar multumit de Frontera B. Nu am avut probleme in teren cu niciuna dintre ele, m-au adus acasa de fiecare data, dar nici offroad extrem nu am facut, maxim o aratura(unde la Rav4 s-a rupt bara de torsiune). Ca si costuri de intretinere nu pot sa ma pronunt, nu am schimbat decat consumabile si cateva bucsi, intr-adevar au fost scumpe, dar au fost piese de origine, poate aftermarket se gasesc mai ieftine. 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Ionut_Mihu Postat Mai 13, 2021 Autor Partajează Postat Mai 13, 2021 Multumesc pentru sfat Ovidiu. Am pus ochii acum pe un Tucson de prin 2008. Sa vedem ce e de capul lui. Am vazut ca e o masina laudata. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate