Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Ce statie CB si ce antena folositi?

atar

Postări Recomandate

Re: Ce statie CB si ce antena folositi?

Sa ai mereu grija cat setezi statia cand folosesti amplificatorul.

Imput-ul maxim recomandat de producator la amplificator este 5W.

Sa-l montezi undeva unde e bine ventilat, iar daca il folosesti frecvent, incearca sa-i pui un cooler.

E un amplif ok, dar necesita putina atentie. Imi place ca reeleele au inertie foarte mica la KL insa mai mult de 130-135W nu am obtinut niciodata in FM.

"Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

- Statie Radio CB TTi TCB 775 ; 10w

- Antena Radio CB Sirio ML 145 PL

- Talpa Magnetica 140mm

Statia merge f. bine. Aveam impresia ca e cam zgomotoasa, pana cand am auzit, in repetate randuri, tiristii ca se plangeau de propagarea proasta (ca nu mai auzeau nimic de paraziti), iar eu auzeam f. bine, fara nici un zgomot de fond.

Ca distanta, nu stiu exact, dar la peste 10km se aude ok. Sigur prinde la distante mai mari la cei 10W.

http://i1191.photobucket.com/albums/z462/Adrian_Dinu/My%20Hover/SNC00540.jpg

Link spre comentariu

• 3 luni mai târziu...

Salutare tuturor !

Am un Intek M100 Plus 4W (avantajul este ca are dimensiuni reduse si se poate instala oriunde in masina) si o antena ML145.

Sunt multumit de ea deoarece in tara bate cam 10-15 km iar afara e imposibil sa nu auzi un roman pe statie indiferent ca e Bulgaria-Grecia-Turcia sau drumurile spre vest.

Din ce am prins odata o discutie, cele mai performante ar fi statiile President la care sa atasezi o antena Sirius 5000.Daca mai pui si un amplificator si un filtru deja e alta poveste...

PS : cea mai buna propagare am prins-o in Sinaia (stateam bara la bara sus in oras) si am auzit colegi din Arad -Timisoara.Initial am crezut ca e un cretin care face vreo gluma insa in momentul in care au intervenit si altii care erau in coloana mi-am dat seama ca e pe bune.

Azi refuzi sa participi la viata publica.

Maine vei ajunge sa fi condus de inferiorii tai !

Link spre comentariu

• 4 săptămâni mai târziu...

Statie radio Avanti kappa20w 1 si antena sirio titanium 1400 pe suport fix

Iar pe a doua masina President jackson 1 55w si sirio titanium 1900 tot pe suport fix

Bineinteles ca cel mai multumit sunt de Jackson dar si avanti isi face treaba .

Link spre comentariu

• 6 luni mai târziu...

Midland Alan 52 + antena Midland ML145

Statia e compacta, usor de transferat daca o folosesti in mai multe masini.

Merge bine pe o raza de 5-10 km cu toate ca nu am acordat inca antena.

In plus am achizitionat si o casca handsfree, e buna cand mergi cu sotia si soacra/mama in masina si nu vrei ca ele sa auda ''comentariile'' colegilor :ha:

DSCF0934.thumb.jpg.1fa226bcd5480a1bca82c4e30276e32e.jpg

"Good goods are never cheap / Cheap goods are never good"
Link spre comentariu

Am avut:

Jopix (nu mai retin modelul)

Albrecht 6890

President Walker

President Jackson II (actualment o foloseste un user al acestui forum)

LaFayette Venus

Midland Alan 52

Intek H520 Plus

Albrechtul.......buna cand merge. M-a lasat pe Rucar Bran, cand imi era lumea mai draga. Ba ramanea in emisie, ba nu ma receptiona nimeni....M-a slujit fix 1 an.

President Walker....nu a excelat la nimic. Mai am una, care deserveste o dubita...Rezista insa de vreo 4 ani, ceea ce este OK.

President Jackson II - prea mare si prea simandicoasa pentru uz normal. Am cumparat-o cand aveam bani de aruncat si nu stiam pe ce sa-i arunc. Strict in ceea ce ma priveste, nu a fost cu nimic mai sus decat Walker.

LaFayette Venus - arata excelent...poza de pe cutie. Incomparabil mai slaba decat Albrecht. De fapt, Albrecht a tinut...asta dupa 2 luni a capotat.

Midland Alan 52 - cred ca cel mai bine as descrie aceasta statie...poc poc. E buna cand mergi in coloana. Fiind mica, o poti ascunde in torpedou cu usurinta. O am de vreo 2 ani, nu prea am folosit-o, acum cand mai ies pe munte o imprumut cuiva care nu are o statie (impreuna cu o antena President Florida). Pe distante scurte este OK.

Intek H520 Plus - a fost prima statie CB cu squelch automat. Am abandonat-o pentru ca la mufa de alimentare a avut probleme si nu s-au putut rezolva. Ma tot gandesc la ea....s-ar putea sa-mi iau alta.

Actualmente, folosesc pe masina de oras un President Harry 3, la fel am si pe cea de distractii. Pe civila, folosesc un Wilson 5000, de care sunt foarte multumit (a si costat o caruta de bani), pe cea de distractie un President Colorado. Cea din urma antena nu este cine stie ce, intentionez sa o schimb in viitor.

PS. Referinte bune am auzit despre Danita 440, si s-ar putea sa o incerc in locul President Walker.

Editat de Big.Ursu

NADS Fitted

Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul.

Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii.

Link spre comentariu

Scuze, era mai mult o gluma, nu pot sa cred ca ar renunta la Walker pentru Danita 440.

Am vazut un mesaj "scos" de Astral, insa banuiesc ca ma implica poe mine, macar dupa numele de statii vehiculate. Dac nu ma insel, atunci rog moderatorii sa nu-mi stearga mesajul. Asadar....

@Tavian - ai observat in lista de mai sus ca am avut destule statii, chiar si varful de gama CB de la President si totusi am ales sa-l dau si pe acela (pentru Albrecht). Walker nu m-a incantat cu nimic, nu are vreo performanta notabila sau ceva demn de lauda (este doar parerea mea). Scumpa ca porcul pentru aceleasi caracteristici pe care alte statii CB le ofera... In afara de statiile enumerate in postul meu anterior, au mai fost si altele, dar perioada foarte scurta (cateva ore/zile) in care le-am avut nu-mi permite sa-mi exprim parerea despre ele.

Am luat decizia de a posta in acest thread pentru simplul fapt ca sunt multi care iau o decizie referitoare la alegerea unei statii CB, in conformitatecu ceea ce citesc pe un topic/forum. Avand "in portofoliu" multe statii, mi-am spus ca opinia mea (repet inca o data ca utilizator care scoate bani din buzunar - destul de bine fondata ) poate ajuta pe altii sa nu arunce banii in vant.

PS. @Tavian, am vazut ca esti din Craiova. Daca folosesti serviciile lui Mihai sau ti-ai luat statia de la el, iti sugerez o recalibrare a antenei. Vei vedea ca nu vobesc tampenii. Desi a fost o vreme cand l-am recomandat....vremurile se schimba, la fel ca si oamenii. Ce inainte se facea din pasiune/placere, acum se face la norma/doar ca sa scape de tine mai repede.

Editat de Big.Ursu

NADS Fitted

Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul.

Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii.

Link spre comentariu

Am inteles acum, citisem cumva "pe diagonala" si dedusesem ca ai prefera in masina 440-ul Presidentului ca performante si nu ca raport pret/calitate. Nu folosesc respectivele servicii, calibrarea o fac singur, iar daca vrei sa verifici reflectata, iti pun la dispozitie oricand un reflectometru bun fara nici o obligatie.

P.S. Daca vrei sa resuscitezi Albrechtul, cred ca te pot ajuta.

Editat de Tavian
Nissan Patrol Y61
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare