atar Postat Decembrie 7, 2008 Partajează Postat Decembrie 7, 2008 Deschid acest topic pentru a impartasi din experienta noastra celor care nu au, sau nu au folosit inca statii CB dar vor sa-si echipeze masinile cu asa ceva dar nu stiu "ce si cum". Statiile au inceput sa fie din ce in ce mai folosite, si tot mai multi le folosesc si le monteaza "dupa ureche". Ar fi interesant sa stim si cam ce performante obtineti (in mod normal) cu ele in teren si pe sosea. Voi ce folositi, ce ati folosit si ce recomandati? "Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Sensei Postat Decembrie 8, 2008 Partajează Postat Decembrie 8, 2008 Re: Ce statie CB si ce antena folositi? Eu cu recomandatul mai greu, ca am doar de cateva zile statia si este prima. Pot sa spun doar cum se comporta in oras, afara inca nu am scos-o. In Bucuresti am vorbit cu colegi care au statii puternice pe masini si ne-am inteles fara probleme indiferent unde eram (Ghencea-Pantelimon, Viilor-Chitila, etc). Dupa spusele lor in camp deschis ar trebui sa ne auzim fara probleme la 30-40 de kilometri, ramane sa probez si va spun. Statia este Midland Alan 8001 cu antena Sirio Performer 5000. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bigdaddy Postat Decembrie 8, 2008 Partajează Postat Decembrie 8, 2008 Re: Ce statie CB si ce antena folositi? Eu folosesc o statie Maxon CM 10 Multi cu antena Santiago 1200, fixa. Poate ca e solutie "de buget", nu bate zeci de km, e echipament simplu, fara brizbriz-uri, dar merge super, sunt foarte multumit. Nissan Terrano II SGX - 2.4i - 1994- SWB - Strajerul NISSAN DRIVER Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
atar Postat Decembrie 8, 2008 Autor Partajează Postat Decembrie 8, 2008 Re: Ce statie CB si ce antena folositi? Eu pana azi am folosit un President Herbert cu un Sirio Megawatt 3000. Azi am primit 3 statii noi, si nu am rezistat sa nu opresc una pt. Wrangler. Deci de maine voi avea ALBRECHT AE 6890 de 8W cu afisaj demontabil si cu ocazia asta schimb si antena. Voi monta un Sirio Turbo 5000. Va tin la curent despre cum merge. "Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
trenu Postat Decembrie 8, 2008 Partajează Postat Decembrie 8, 2008 Re: Ce statie CB si ce antena folositi? Salut, eu am un Yaesu FT-857 D pe care il folosesc pentru CB si banda de 2m, doua antene: sirio performer 5000 si sirio turbo sau ceva de genu asta... nu prea ma pricep, am luat-o de la un amic care-i radioamator si acuma ma invata si pe mine una alta. e chiar interesant ce imi povesteste amicu asta a meu EX - Toyota LJ70 - Marocanca bruneta Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Klez Postat Decembrie 9, 2008 Partajează Postat Decembrie 9, 2008 Re: Ce statie CB si ce antena folositi? Mi-a venit si mie un tti 770 cu antena ML 145 de 160cm pe magnet. Pe w.e. dau un edit sa va spun cam cum se comporta ca deocamdata nu-i montata(lipsa de timp). Am ales antena pe magnet pentru masina de serviciu, cand mut statia pe cea de teren, o voi conecta la antena fixa. Va tin la curent :grin: __________________________________________________________________ Later edit: Am montat azi statia pe Pajero, aceeasi problema cand aprind xenoanele, drept urmare imi voi cumpara dupa sarbatori si un filtru pentru statie, am gasit la 100 si ceva de lei. Avand in vedere ca mai toata ziua sunt pe drumuri cu masina de servici, am luat-o de pe Pajero si am montat-o pe cea de la firma. Si...surprizaaa... am vorbit(eu eram in centrul orasului) cu un tirist aflat la aprox 12 km de unde eram eu. Se aude super clar, cred ca e cea mai buna alegere pentru un raport calitate/pret bun. P.S: Statia + Antena m-au costat 480 de roni. __________________________________________________________________ Si mai Later Edit: In seara asta am vorbit cu un coleg aflat la 29 de km distanta... Se auzea ok, cu putini paraziti, dar se intelegea bine. Asta inseamna ca tti-ul e chiar asa de bun? :grin: OMU'e inainte de toate! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
asfalttango Postat Februarie 11, 2009 Partajează Postat Februarie 11, 2009 Re: Ce statie CB si ce antena folositi? Eu am luat un STORM CB400 TURBO -Clona de ALAN de 10W cu antena SIRIO 4000 de 2metri si talpa magnetica. Se aude bine dar cred ca doar pe 4-5 km in Constanta...Seara,multe comunicatii,un pic de ceata... Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
David Postat Februarie 11, 2009 Partajează Postat Februarie 11, 2009 Re: Ce statie CB si ce antena folositi? Folosesc un INTEK M490 si o antena sirio pe talpa magnetica dar imi doresc sa scimb si eu cu un ALBRECHT AE 6890 :) Degeaba gandesti daca esti prost! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
terrano Postat Februarie 11, 2009 Partajează Postat Februarie 11, 2009 Re: Ce statie CB si ce antena folositi? Am una portabila Intek H-520 legat la o antena Sirio Megawatt 4000 de 2 metri. Merge intre 5-10 km, va trebui sa-i pun un difuzor extern , cateodata se aude distorsionat. Suzuki Jimny 1,3, an1999 Nissan Terrano II, 2,7 TDI, an2001 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
chrisland Postat Martie 7, 2009 Partajează Postat Martie 7, 2009 Re: Ce statie CB si ce antena folositi? Eu tocmai am montat un Magnum S 9 cu o Sirio 4000.O statie cu tot tacamul putere 40w ,roger beep,super turbo echo multe altele,bate 30-40 km lejer! Jeep Wrangler YJ 2.5i Opel Vectra OPC 2.8 V6 TS 255hp BMW Z3 2.0 24V Yamaha WR 450F 2009 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dan Cilan Postat Martie 7, 2009 Partajează Postat Martie 7, 2009 Re: Ce statie CB si ce antena folositi? Tocmai am dat comanda la un Albrecht AE 6690 cu antena Sirio Performer 1000. Va rog sa-mi spuneti care este diferenta intre Sirio 1000 si Sirio 5000 si la ce m-ar ajuta diferenta aceea de la 1000 W la 5000 W ! 0745634366 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
AdiOnWeb Postat Martie 7, 2009 Partajează Postat Martie 7, 2009 Re: Ce statie CB si ce antena folositi? Ce parere aveti de chestia asta ?? Sa dau banii ? http://www.artero.ro/product_info.php?c ... cts_id=453 https://serviceautobragadiru.business... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
AdiOnWeb Postat Martie 7, 2009 Partajează Postat Martie 7, 2009 Re: Ce statie CB si ce antena folositi? Sau asa ceva? http://www.artero.ro/product_info.php?c ... cts_id=422 https://serviceautobragadiru.business... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
chrisland Postat Martie 7, 2009 Partajează Postat Martie 7, 2009 Re: Ce statie CB si ce antena folositi? Ce parere aveti de chestia asta ?? Sa dau banii ? http://www.artero.ro/product_info.php?c ... cts_id=453 Nu-ti recomand pretul e f.bun problema este antena care este slabuta rau.la distante mai mari nu vei fi receptionat sau nu vei receptiona bine.Mai bine cumperi pachetul Harry President Jeep Wrangler YJ 2.5i Opel Vectra OPC 2.8 V6 TS 255hp BMW Z3 2.0 24V Yamaha WR 450F 2009 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
AdiOnWeb Postat Martie 7, 2009 Partajează Postat Martie 7, 2009 Re: Ce statie CB si ce antena folositi? Multumesc mult de sfat ! O sa vina si berea !!! https://serviceautobragadiru.business... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
atar Postat Martie 8, 2009 Autor Partajează Postat Martie 8, 2009 Re: Ce statie CB si ce antena folositi? nici nu te gandi la prima varianta. Daca e sa aleg, President fara discutii. "Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Martie 9, 2009 Partajează Postat Martie 9, 2009 Re: Ce statie CB si ce antena folositi? la banii aia poti lua statia si o cuplezi cu o antena Sirio 5000...si va merge bine....ca doar nu vrei sa faci concurenta la Radio Romania :ha: daca mai ai putina rabdare....o sa-ti spun eu cum merge :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
AdiOnWeb Postat Martie 9, 2009 Partajează Postat Martie 9, 2009 Re: Ce statie CB si ce antena folositi? Un prieten spune ca as putea gasii la Tg. Mures ceva ieftin si bun .. Acolo cica ar fi `mama lor` . Chiar asa sa fie ? Si daca da , sunt ceva siteuri cu ce au pe acolo de vanzare? Cu respect ! https://serviceautobragadiru.business... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pinti Postat Martie 9, 2009 Partajează Postat Martie 9, 2009 Re: Ce statie CB si ce antena folositi? eu folosesc de curand un tti 775 si o antena albrecht mica de 125 parca si sunt multumit ARO M461 din '65 Daca doi oameni iti zic ca esti beat este bine sa te duci sa te culci. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
low gear Postat Decembrie 2, 2011 Partajează Postat Decembrie 2, 2011 Re: Ce statie CB si ce antena folositi? Sal baieti, folosesc President Walker cu Sirio Performer 5000 Va rog sa-mi spuneti care este diferenta intre Sirio 1000 si Sirio 5000 si la ce m-ar ajuta diferenta aceea de la 1000 W la 5000 W ! @Dan Cilan diferenta este in sensibilitatea/castigul antenei Performer 1000 are Gain 6.0 dBi (foarte bun) Performer 5000 are Gain 7.2 dBi (fantastic) G 300GD W460 short - for sale G 300TD W463 long - for rides KTM 525 EXC - sold Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat Decembrie 2, 2011 Partajează Postat Decembrie 2, 2011 Re: Ce statie CB si ce antena folositi? Cred ca din 2009 Dan Cilan o fi aflat diferenta. Da' las-ca o fi utila informatia si altora. Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
corich Postat Ianuarie 6, 2012 Partajează Postat Ianuarie 6, 2012 Re: Ce statie CB si ce antena folositi? Buna seara si "La multi ani" tuturor. De un an folosesc o statie Albrecht AE 6890 (4 W), cuplata la o antena Sirio 5000 fixata pe bara fata la un L200. Pe A1 vorbesc fara probleme la 15-18 km, iar in anumite conditii (partener cu statie CB buna) ne-am inteles clar si fara paraziti de la 24-26 km. Luna trecuta, de la Ranca (releul TV) am vorbit cu TIR-istii de pe DN (dincolo de Novaci), cam 35-38 km. Statia este super, cu unitatea montata sub scaunul dreapta iar fata detasabila pe capacul scumierei. Iar antena, "mai mare = mai bun". Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
atar Postat Ianuarie 6, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 6, 2012 (editat) Re: Ce statie CB si ce antena folositi? Aceeasi combinatie am avut-o pe doua masini si o am si acum, doar ca, intretimp a mai aparut un amplif. :) Vad ca ai montat invers panoul de comanda in soclu. Cum l-ai fixat? Editat Ianuarie 6, 2012 de atar "Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
corich Postat Ianuarie 7, 2012 Partajează Postat Ianuarie 7, 2012 Re: Ce statie CB si ce antena folositi? Aceeasi combinatie am avut-o pe doua masini si o am si acum, doar ca, intretimp a mai aparut un amplif. :) Vad ca ai montat invers panoul de comanda in soclu. Cum l-ai fixat? Am intors suportul si am practicat decupaje pentru mufa, dupa care l-am fixat cu suruburi de capacul scrumierei. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierra213 Postat Ianuarie 7, 2012 Partajează Postat Ianuarie 7, 2012 Re: Ce statie CB si ce antena folositi? Salut Baieti! Dupa luni de probe si incercari cu anumite stati am ajuns si eu la un setup final: Statie Magnum S45 HP ( 80 Watt), Amplificator KL 300 P ( 200 Watt) si antena Sirio 4000. Vorbesc 40 - 50 Km fara porbleme. Amplificatorul il cuplez doar cand vreau sa ma fac auzit peste zgomot la distante foarte mari. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate