Vizitator soso-bum Postat Decembrie 7, 2008 Partajează Postat Decembrie 7, 2008 azi la o tura de offroad cu un gimny si un terrano...vitara mea ma parasit cand era mai frumos..s-a oprit motorulBRUSC mi-am dat seama ca e la aprindere ceva nu mai vine scanteie din bobina...am verificat cu o lampa si bobina primeste curent arde CHECK ENGINE LA BORD este motorul de 1.6,,,,,16 valve....98 cai va rog daca ati mai patit careva asa ceva sau stiti de asa ceva sa ma ajutati marti am programare la rar si ma sinucid de nu o repar va multumesc am de gand sa iau o bobina maine si sa vad daca e sper sa nu fie calculatorul sau ceva grav Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
SorinD Postat Decembrie 7, 2008 Partajează Postat Decembrie 7, 2008 Re: ajutor vitara Incearca pe adresa urmatoare, daca stii un pic de engleza iti explica cum sa verifici diferite defecte, inclusiv calculatorul http://carfix.stufftoread.com/ Si bafta, o programare la rar e aur curat :h5 __________________________________ JEEP GRAND CHEROKEE 2,7 TD '03 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator rares Postat Decembrie 7, 2008 Partajează Postat Decembrie 7, 2008 Re: ajutor vitara incerarca de la o alta vitara un calculator (ECU). Eu am patit la fel, si problema era la calculator. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Catalin.V Postat Decembrie 7, 2008 Partajează Postat Decembrie 7, 2008 Re: ajutor vitara incerarca de la o alta vitara un calculator (ECU). Eu am patit la fel, si problema era la calculator. Daca ai CHECK ENGINE aprins, primul lucru pe care trebuie sa-l faci e sa verifici calculatorul. Club Sportiv x3m Valcea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator soso-bum Postat Decembrie 7, 2008 Partajează Postat Decembrie 7, 2008 Re: ajutor vitara incerarca de la o alta vitara un calculator (ECU). Eu am patit la fel, si problema era la calculator. si ce ai facut? dami te rog un nr de tel sa te sun sunt disperat Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Catalin.V Postat Decembrie 7, 2008 Partajează Postat Decembrie 7, 2008 Re: ajutor vitara Nu e foarte dificil ... gaseste pe cineva cu o Vitara cu motor ca al tau si roaga-l sa-ti imprumute calculatorul pentru test/rar. La Sam e o cutie metalica cu o mufa, prinsa in 3 suruburi sub bord partea dreapta, foarte usor de demontat/montat. Cred ca nu-i foarte diferit nici la Vitara. Club Sportiv x3m Valcea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator soso-bum Postat Decembrie 7, 2008 Partajează Postat Decembrie 7, 2008 Re: ajutor vitara box]Nu e foarte dificil ... gaseste pe cineva cu o Vitara cu motor ca al tau si roaga-l sa-ti imprumute calculatorul pentru test/rar. La Sam e o cutie metalica cu o mufa, prinsa in 3 suruburi sub bord partea dreapta, foarte usor de demontat/montat. Cred ca nu-i foarte diferit nici la Vitara. in mures ...mai greu :p Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator soso-bum Postat Decembrie 8, 2008 Partajează Postat Decembrie 8, 2008 Re: ajutor vitara box]incerarca de la o alta vitara un calculator (ECU). Eu am patit la fel, si problema era la calculator. Daca ai CHECK ENGINE aprins, primul lucru pe care trebuie sa-l faci e sa verifici calculatorul. cum dau de costelcalar din medias care a avut aceasi problema ca si mine si am inteles ca a rezolvato Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
florum Postat Decembrie 8, 2008 Partajează Postat Decembrie 8, 2008 Re: ajutor vitara scoate o borna si vezi daca mai insita becul ala... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator soso-bum Postat Decembrie 9, 2008 Partajează Postat Decembrie 9, 2008 Re: ajutor vitara scoate o borna si vezi daca mai insita becul ala... am gasit baiu...cred bobina din delcou nu zice nimik daca are cineva asa ceva..vreau,,,delcou de 1.6....16 valve nu merge de la altceva am sa pun o poza cu delcoul desfacut sa se vada bobina Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator soso-bum Postat Decembrie 10, 2008 Partajează Postat Decembrie 10, 2008 Re: ajutor vitara scoate o borna si vezi daca mai insita becul ala... e gata utilajul defectiunea; cand se opreste motorul in mers si nu mai aveti scanteie se intrerupe bobina din delcou care da semnal sau impuls la aprinderea electronica trebuie inlocuita bobina sau rebobinata se gaseste delcou la un tip de la odorhei ce dezmembreaza vitara....costa 200eur sau se rebobineaza cu 20 eur eu am ales rebobinatul si merge ca noua colegul de la sibiu a cheltuit de o luna 300eur cu acelasi defect si a si facut km la greu pe platforma asta ca sa nu va frigeti si sa ne ajutam intre noi urmeaza bodyliftul si gumele sper sa scoata stolo taxa ca a ajuns 1800eur la a mea daca nu bulgaria Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
SorinD Postat Decembrie 10, 2008 Partajează Postat Decembrie 10, 2008 Re: ajutor vitara Iti multumesc de pont, dar de ce 1800 eur taxa? motorul e euro1,1589cmc= 1350 sau ma insel? Nu de alta, dar si a mea trebuie s-o prezint in ianuarie... __________________________________ JEEP GRAND CHEROKEE 2,7 TD '03 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator soso-bum Postat Decembrie 10, 2008 Partajează Postat Decembrie 10, 2008 Re: ajutor vitara Iti multumesc de pont, dar de ce 1800 eur taxa? motorul e euro1,1589cmc= 1350 sau ma insel? Nu de alta, dar si a mea trebuie s-o prezint in ianuarie... 1.6....16 valve...serie de motor G16A...adica euro 1....din 94.....noua taxa 1864...vekea 610....sper so scoata de tot Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
SorinD Postat Decembrie 10, 2008 Partajează Postat Decembrie 10, 2008 Re: ajutor vitara ai dreptate,vechime 14-15 ani... eu trec de 15 ani,sunt batran... :wink: ai dreptate, poate se-ndura stolo si scoate (sau o readuce pe vechea) taxa... __________________________________ JEEP GRAND CHEROKEE 2,7 TD '03 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adamu Postat Decembrie 11, 2008 Partajează Postat Decembrie 11, 2008 Re: ajutor vitara ma bucur ca ai rezolvat problema.eu stiu Vitare care merg de 2-3 ani cu Check engine aprins si nu au nici pe darcu!bobina din delco...bine ca n-a fost mai grav,si ca ati depistat-o!!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
AdrianZUZ Postat Decembrie 12, 2008 Partajează Postat Decembrie 12, 2008 Re: ajutor vitara ma bucur ca ai rezolvat problema.eu stiu Vitare care merg de 2-3 ani cu Check engine aprins si nu au nici pe darcu!bobina din delco...bine ca n-a fost mai grav,si ca ati depistat-o!!! Eu o stiu pe a mea ca merge de 5 ani cu becul aprins ... da m-am obisnuit :grin: FJ40 '77(vandut), HZJ74 01 HZJ80 '94, HDJ100 '98 (vandut), 120 '06 (vandut) UZJ100 03, Celica SupraMK2 82, Suzuki SJ500 88 ... si lista ramane deschisa Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator soso-bum Postat Decembrie 12, 2008 Partajează Postat Decembrie 12, 2008 Re: ajutor vitara ma bucur ca ai rezolvat problema.eu stiu Vitare care merg de 2-3 ani cu Check engine aprins si nu au nici pe darcu!bobina din delco...bine ca n-a fost mai grav,si ca ati depistat-o!!! am facut treaba si azi am scoso la noroi.....apare alta problema daca accelerez brusc nu percuteaza.....merge bine numai in ture mari la turatii mici se ,,baseste'' a mai patit cineva ?...si cum a remediato? eu ma gandesc sa skimb filtru de benzina ,sa scot bujiile astept raspunsuri Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cormosilviu Postat Decembrie 12, 2008 Partajează Postat Decembrie 12, 2008 Re: ajutor vitara schimba fisele.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Decembrie 12, 2008 Partajează Postat Decembrie 12, 2008 Re: ajutor vitara exact cum a spus Silviu....plus ...vezi pe intuneric ...sa nu-ti fure curent pe undeva.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator soso-bum Postat Decembrie 12, 2008 Partajează Postat Decembrie 12, 2008 Re: ajutor vitara exact cum a spus Silviu....plus ...vezi pe intuneric ...sa nu-ti fure curent pe undeva.... m-am uitat si pe intuneric relantiul e beton si dak accelerez in gol mere....in sarcina se baseste se pare ca nui ajunge benzina e pe injectie multipunct cu rampa comuna Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
SorinD Postat Decembrie 12, 2008 Partajează Postat Decembrie 12, 2008 Re: ajutor vitara daca inainte de problema cu bobina nu facea la fel, atunci e posibil sa fie de umblat la pozitia delcoului... sau poate fi chiar de la bobina noua, cine ti-a rebobinat-o a avut ceva valori dupa care sa masoare parametrii? __________________________________ JEEP GRAND CHEROKEE 2,7 TD '03 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cfantana Postat Decembrie 12, 2008 Partajează Postat Decembrie 12, 2008 Re: ajutor vitara Daca nu ai suficienta presiune in rampa simtomul e tocmai pe dos adica nu merge bine la turatii mari. Vezi ca ai o problema de aprindere,ori nu e bun avansul ori noua bobina nu e in parametrii. Sau cum a zis Silviu verifica in primul rand fisele. Offroad Racing Romania-THE ORIGINAL since 2006 KAMIKAZE TEAM Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator soso-bum Postat Decembrie 12, 2008 Partajează Postat Decembrie 12, 2008 Re: ajutor vitara Daca nu ai suficienta presiune in rampa simtomul e tocmai pe dos adica nu merge bine la turatii mari. Vezi ca ai o problema de aprindere,ori nu e bun avansul ori noua bobina nu e in parametrii. Sau cum a zis Silviu verifica in primul rand fisele. dimineata voi verifica fisele apoi skimb filtru de benzina apoi scot delcoul sil pun un dinte in fata incerc tot si reax din bv...acelasi motor...aceasi simptome....si nu a umblat la NIMIK la motor brusc nu mai trage la turatii mici Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator soso-bum Postat Decembrie 12, 2008 Partajează Postat Decembrie 12, 2008 Re: ajutor vitara Daca nu ai suficienta presiune in rampa simtomul e tocmai pe dos adica nu merge bine la turatii mari. Vezi ca ai o problema de aprindere,ori nu e bun avansul ori noua bobina nu e in parametrii. Sau cum a zis Silviu verifica in primul rand fisele. dimineata voi verifica fisele apoi skimb filtru de benzina apoi scot delcoul sil pun un dinte in fata incerc tot si reax din bv...acelasi motor...aceasi simptome....si nu a umblat la NIMIK la motor brusc nu mai trage la turatii mici bobinajul s-a efectuat cu aceasi cantitate de sarma....e un profesionist omu si scanteia este bestiala,bobina respectiva nu face decat sa dea impuls de masa aprinderii electronice nu are influenta asupra avansului ,,,,,,,ea merge sau nu merge.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
SorinD Postat Decembrie 12, 2008 Partajează Postat Decembrie 12, 2008 Re: ajutor vitara inainte de a schimba ceva la motor eu m-as uita de zece ori bine-bine la ceea ce s-a umblat cu ocazia rezolvarii problemei cu bobina (mufe,fire,legaturi,pozitia delcoului)... Nu sunt de meserie (insa ma straduiesc sa invat :twisted: ) dar dat fiind faptul ca injectia este controlata de computer, acesta la randul lui preia o gramada de informatii de la diversi senzori a caror fire trec pe langa delcou... e de-ajuns sa fie deconectat un fir... ziceai mai sus ca o sa pui poze cu delcoul desfacut, nu le ai? __________________________________ JEEP GRAND CHEROKEE 2,7 TD '03 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate