virusz Postat Septembrie 20, 2021 Partajează Postat Septembrie 20, 2021 salut, după cum spune și titlul topicului, sunt momentan fără un 4x4, vreau să iau unul și din primele cercetări am ales un Nissan Partol y60, îmi place tare, ideea e că nu îl vreau pentru offroad, dacă fac offroad o să fie ceva ușor, de aceea alternativa la care mă gândesc e o Dacia Duster 4x4. Vreau neapărat Patrolul dar nu vreau să regret pe urmă, de aceea am ales și o alternativă. Voi folosi mașina pentru a parcurge un drum de 200Km, din care o bună bucată e autostradă, în rest asfalt drept, asta e, în rest pentru nevoile de zi cu zi unde nu e nevoie de offroad, offroad poate doar în week, și aia doar ceva ușor. Am scris pe forum pentru că vă rog să mă ajutați cu o vorbă bună, în sensul să fac o alegere potrivită, se poate justifica un patrol (consumul lui cred că e cea mai mare problemă) pentru utilizările de mai sus?, Dusterul se justifică dar cum o scot cu tancul? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
rdk84 Postat Septembrie 20, 2021 Partajează Postat Septembrie 20, 2021 Daca nu ai nevoie de off-road mediu sau tractari, nu mai bine te orientezi catre o masina cu diferential central (sau un SUV care sa-ti permita sa mergi in 4x4 si pe asfalt)? Si pui niste ATuri pe ea. Ca vad ca ai mai mult asfalt/autostrada. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
virusz Postat Septembrie 20, 2021 Autor Partajează Postat Septembrie 20, 2021 (editat) sunt la faza de documentare momentan, m-a prins Patrolul pentru că e rigid, e tanc ce mai, mă gândesc să iau ceva asemănător doar pentru asta că e mai brut, dacă am de reparat, de sudat la el să fac, nu cred că pe generațiile noi de mașini mai poți repara atât, te rog rdk84 să îmi dai ceva exemple de mașină cu diff central și sau suv la care te refereai, pentru mine sunt termeni desul de noi aceștia și pe exemplu cred că înțeleg mai ușor după ce studiez. mă uitam acum și am dat de Suzuki Grand Vitara care pare a fi ceva mai pretabil pentru cerințe. Editat Septembrie 20, 2021 de virusz Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
rdk84 Postat Septembrie 20, 2021 Partajează Postat Septembrie 20, 2021 Masini cu diff central sunt o gramada, dar in off-road sunt preferate sistemele cu part-time (fiabilitate mai mare, dar dezavantaj ca trebuie sa mergi in 4x4 doar pe aderenta slaba). Gasesti gramada de info pe aici in functie de marca care te intereseaza. Exemple Suzuki GV 2, Jeepurile, Mitsubishi (cele cu Superselect, EasySelect este part time), Land Rover, Lada Niva si cu siguranta mai sunt. Acum si SUV-urile astea cu ambreiaj central se descurca bine la ce vrei tu (Freelander, SantaFe, Rav4, Duster si lista poate continua cu multe modele, dar in general nu au reductor. Insa multe au TractionControl si este de ajuns pentru ce vrei tu - transfera cuplul de la roata fara aderenta catre roata cu aderenta) Suzuki Grand Vitara: - GV generatia 1 - part time, fiabila, reductor, cuplaj la maneta - GV generatia 2 - diferential central cu blocant, reductor, cuplaj la buton (Unele au alt sistem de transmisie, fara reductor). In aria tehnica gasesti informatii despre toate tipurile de transmisie si destula informatie ca sa intelegi ce tip de transmisie ti se potriveste cel mai bine pentru nevoile tale. In plus, pe youtube poti gasi cam ce poate o masina ce te intereseaza. Si nu uita de anvelope! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
virusz Postat Septembrie 28, 2021 Autor Partajează Postat Septembrie 28, 2021 mulțumesc pentru sfat, nu știu ce să zic dar tot patrol am luat, a fost "dragoste" la prima vedere, acu să văd ce și cum rezolv cu el că bag sama că mai trebuie șurubărit. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
rdk84 Postat Septembrie 28, 2021 Partajează Postat Septembrie 28, 2021 Spor la surubarit si multi km fara probleme! Sa-ti aduca cat mai multe satisfactii. Reductorul o sa te ajute enorm, iti trebuie anvelope bune si spor la invatat masina. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
virusz Postat Septembrie 28, 2021 Autor Partajează Postat Septembrie 28, 2021 mulţumesc, apreciez că m-ai băgat în seamă, am să încerc cum voi reuşi să pun şi eu o mână la acest forum, dacă tot e un cuib de Patrolişti şi alte 4x4 :), şi bine-înţeles că voi mai pune întrebări, numa' bine! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate