Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Omologare motor nou la RAR

Cherokee XJ

Postări Recomandate

Salutare. Sunt curios daca a facut cineva swap la Jeep cu un alt tip de motor, cu alta cilindree, alta putere decat in talon si daca au încercat si au reusit sa faca omologarea la RAR. Eu urmeaza sa fac swap cu un M57 si ma intrebam cat de complicat este sau daca merita incercata "intrarea in legalitate". Sincer, as prefera sa dorm linistit si sa fiu in regula cu toate, dar si domnii de la RAR ar trebui sa fie cooperanti, in sensul de a nu-ti pune bete-n roate doar pentru ca pot.
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• 2 luni mai târziu...
Înainte de a face schimbul de motor ar fi bine să mergi la RAR și să ceri informații. Eu am întrebat în urmă cu 10ani și nu se putea dacă motorul nu fusese montat vreodată pe modelul respectiv de mașină.

Am vorbit la RAR. Se poate omologa, intra la omologari artizanale, ca si cum iti faci masina din bucati. Se fac niste teste specifice, pe langa cel de stabilire a normei de poluare. Teste dinamice, ideea e ca masina trebuie sa respecte "normele tehnice in vigoare", dar nu mi s-a specificat care sunt alea. Costa destul de mult, functie de teste, incepand de la 3000 ron in sus, dar teoretic se poate. Si daca se gaseste un curajos norocos care sa faca treaba asta, pentru următorii va fi mai simplu, pentru ca masina va figura deja in evidentele RAR. Ar fi interesant de stiut daca a incercat cineva. Eu unul o sa incerc, dupa ce termin sa o pun la punct.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare