so_lucky Postat Decembrie 8, 2008 Partajează Postat Decembrie 8, 2008 Am ramas suspendata ( lada niva 2003 ) cu doua roti ( dreapta fata si standa spate ) , am scos din viteza , am cuplat diferentialul si .... surpriza : nu am reusit sa plec- adica nu se invarteau rotile care erau pe pamant (am plecat in alt mod ...- cu o parghie dintr-un trunchi de copac si un bolovan sub o roata ) ; mecanicul imi explica ca e normal ... ca la Lada Niva nu e ca la alte 4x4 ... si ca trebuiesc 3 roti pe pamant ; Am o problema cu masina , cu mecanicul sau cu ambele ? Sau cu notiunile mele de intelegere a functionarii diferentialului ? O zi frumoasa va doresc ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sop Postat Decembrie 8, 2008 Partajează Postat Decembrie 8, 2008 Re: diferentialul ... Din cate stiu eu la Niva stock se poate bloca doar diferentialul central. Cred ca daca ai fi avut si pe spate blocabil puteai iesi. Dar sunt alti useri care stiu mai bine ce-i cu Niva si-i las pe ei sa-ti explice. Cat despre functionarea diferentialului citeste postul lui MagnuM de aici: viewtopic.php?f=17&t=5116 Este deosebit de clara, simpla si concisa. Absolut fantastica! Numai bine. Sorin PS. Tot MagnuM (cred) a pus undeva si niste filmulete despre functionarea diferitelor tipuri de diferentiale....da' nu mai stiu exact unde. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator fender Postat Decembrie 8, 2008 Partajează Postat Decembrie 8, 2008 Re: diferentialul ... .... am cuplat diferentialul .... Mai corect ar fi fost spui: ... am blocat diferentialul (central) .... Diferentialul e cuplat tot timpul. Afirmativ la ultima intrebare. Iti mai ofer si eu o explicatie. Ca sa te fi miscat din loc ar fi trebuit sa ai pe pamant (mai bine zis, sa ai aderenta suficienta) atatea roti cate rezulta din diferenta <4 - x> unde x este nr. de diferentiale blocate la momentul respectiv (in ipoteza ca ai un dif central si cate unul pe fiecare punte). Cand blochezi un diferentialul central, obligi transmiterea miscarii catre ambele punti, le invarti fortat in mod egal, nu le mai permiti sa se mai invarta diferentiat (una mai repede si una mai incet sau una sa se invarta si una nu, ce face o punte trebuie sa faca si cealalta). Dupa care vine randul diferentialului de pe punte (spate sau fata, e la fel). Daca nu-l poti bloca, vei avea cazul in care diferentialul isi face treaba pentru care a fost proiectat (vezi topicul "Principiul de functionare al unui diferential ..... " din sectiunea asta). Adica va permite unei roti sa se invarta si ceilalalte roti de pe aceeasi punte sa stea pe loc. Cazul tau a fost asa: - ai obligat transmiterea miscarii de la cutia de viteze catre cele doua punti in mod nediferentiat (egal). - neavand posibilitatea sa blochezi niciunul din diferentialele de pe cele doua punti, toata miscarea s-a 'pierdut' catre rotile care se invarteau in gol (diferentialul de tip open de pe punte permitand acest lucru). - daca ai fi avut unul dintre diferentialele de pe punte cu posibilitate de blocare si l-ai fi blocat, ai fi obligat rotile de pe aceeasi punte sa se invarta la fel => te-ai fi pus in miscare. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
so_lucky Postat Decembrie 9, 2008 Autor Partajează Postat Decembrie 9, 2008 Re: diferentialul ... am inteles - ; si cum functioneaza diferentialul central , si ca ar trebui sa invat sa ma exprim :) scuze pt exprimarea gresita din punct de vedere tehnic ( si eu - in domeniul meu aud exprimari de genul " as vrea un gratar de porc " cu toate ca gratarele sunt confectionate din altceva , iar exprimarea corecta ar fi : "o ceafa prajita la gratar ", "un cotlet de porc prajit la gratar " etc. ) :) O zi frumoasa va doresc ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator mohaoliver Postat Decembrie 9, 2008 Partajează Postat Decembrie 9, 2008 Re: diferentialul ... are dreptate omul. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate