Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Roti infranate spate Discovery 2

gallly

Postări Recomandate

Buna ziua, azi dimineta am vrut sa plec cu masina la un test dupa bypasul SVS, dar am intampinat o alta problema ....Mi-se aprinde TC- ul dupa ce depasesc 7km/h si imi infraneaza rotile pe spate. Recent am schimbat rulmentii pe fata + discurile si placutele pe fata si spate., dar masina a mers normal pana sa fac acel bypass( posibil si din cauza ca nu lucra TC-ul).Rulmentii folositi au fost comandati de la noi...nu sunt originali...dar nah am zis ca rulmentii noi aftermarket sunt mai buni ca aia vechi ( macar pentru o perioada)...sunt noi doar.....( https://autopiesa.ro/piesa-auto/bta-...oata-h2i001bta )- astia sunt rulmentii montati.

Oare trebuie sa pun si pe spate acelasi tip de rulment?

Am scos releul de la R10 sa dezactivez TC-ul si se pare ca masina merge normal.

Orice ajutor este binevenit. O zi buna.

Rotile se infraneaza pe SPATE...am gresti in titlu'.

Editat de gallly
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• vstef_is a schimbat titlul în Roti infranate spate Discovery 2

Salut,  da, in cazul asta ar trebui sa pui exact acelas model de rulmenti si pe spate ca sunt variante aftermarket ieftine care au 55 de dinti pe inelul reluctor in loc de 60 ca aia originali sau facut de firme mai serioase si din aceasta cauza inputurile din mers la aceasi viteza difera intre punti si in cazul asta ECU activeaza TC sa egalizeze viteza de rotatie a rotilor, e destul de comuna treaba

• Like 1

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu

Buna ziua, mai am si eu o nelamurire sa zic asa...cand am schimbat rulmentii pe fata, au venit cu senzori ABS noi, pe care iam legat in mufa de pe masina. Problema este ca firele de la  senzorii ABS vechi nu erau conectati la mufa aceea, ci veneau de undeva din interiorul masinii. Acum eu am lasat senzorii aia in aer....si ma gandesc ca nu cumva sa ii mai citeasca si pe aia scosi din uz. Ce sa fac cu ei? Ore are ceva daca le tai firul direct? Orice  ajutor este binevenit! Multumesc.

Editat de gallly
Link spre comentariu

Salut, editarea nu am observat-o trebuia sa faci postare noua, daca senzorii vechi erau cu fir direct atunci doar aia sunt legati aia noi bagati in mufa cred ca merg in gol, nu stiu cum au facut modificari fostii proprietari, sunt si modele care vin cu senzori legati pe direct din fabrica dar atunci nu mai erau mufe goale, nu cred ca sunt legati in paralel ca atunci ar declansa 3 amigos nu TC sa franeze rotile. Deci cred ca de aia franeaza spatele ca acum senzorii fata aia vechi nu trimit semnal de rotatie si ECU crede ca rotile din spate derapeaza, trebuie sa tai firele de la senzorii vechi in asa el sa poti sa le legi de mufa unde sunt infipti senzorii noi sau sa iei de la dezmembrari mufe tata cum sunt pe masina si sa montezi pe firele vechi sa poti conecta senzorii noi, sau sa sapi sa gasesti pe langa ECU firele de la mufele de pe masina si sa schimbi acolo cu firele de la senzorii vechi, asta ca sa nu tai mufele la senzorii noi... ideea e ca semnalul de la senzorii noi sa ajunga in ECU ceea ce acum nu cred ca se intampla.... sper ca ai inteles

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Link spre comentariu

Multumesc ptr raspuns sierrafery O sa tai firele de la mufe si le cuplez intre ele...cred ca e cea mai simpla rezolvare. Sper sa fie pe culori...daca nu va trebui sa le potrivesc cumva 🙂. Am  banuit eu ca ceva nu e in regula ca are si mufa si fir direct. Revin cu detalii dupa ce o rezolv. O zi buna. 

Link spre comentariu

Senzorii nu sunt polarizati, nu conteaza cum se leaga firele

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare