gallly Postat Februarie 17, 2024 Partajează Postat Februarie 17, 2024 Buna seara, de cateva zile imi apar cele 2 erori pe tester, si binenteles cei 3 amigos sunt aprinsi....Am schimbat senzorul si am sters erorile, dar erorile persista.. Tin sa precizez ca la masina mea cablul de la senzor vine direct din bord de undeva si am inadit firele de la senzor. Pana acum tot asa au fost firele inadite si nu am avut probleme. Oare sa fi fost senzorul defect din fabrica?. Orice ajutor este bine venit. Multumesc si seara buna. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Februarie 17, 2024 Partajează Postat Februarie 17, 2024 Salut, depinde ce tester ai dar daca are meniu de "inputs" vezi valorile live cu masina pe loc de la toti senzorii, trebuie sa fie intre 2 - 2,3V, daca pe acel senzor stg fata nu ai aceasta tensiune e ori senzorul ori ceva pe circuit sau chiar in ECU, daca valorile live sunt toate bune trebuie sa schimbi rulmentul cu totul ...fa rost de mufe tata de la dezmembrari si monteaza-le pe fire pe contraaripa acolo unde sunt la modelele cu mufele din fabrica pentru ca rulmentii vin cu senzor cu tot si doar se mufeaza nu mai innadesti tot timpul fire... daca la valorile live iti da tensiune 0 pe alt senzor atunci la ala e de fapt problema si codul e eronat, se mai intampla sa fie cod pt alt senzor decat cel defect mai ales cu nanocom. Bafta NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gallly Postat Februarie 17, 2024 Autor Partajează Postat Februarie 17, 2024 Multumesc pentru raspuns SierraFery. Din pacate nu am un tester bun...am un iCarsofr 2.0 LR...care imi arata doar codurile de eroare....Am schimbat rulmentii acum 2 ani si intradevar au venit cu tot cu senzori dar cand iam mufat in mufele alea de pe contraaripa nu functionau...A trbuit sa ii leg direct la firele din bord sa fie ok. O sa verific si senzorul din dreapta...poate cine stie e cod eronat... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Februarie 17, 2024 Partajează Postat Februarie 17, 2024 Mai cauta in meniu ca din cate stiu iCarsoft poate citi si inputuri, poate apare ca "live data" sau "circuit tests" NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gallly Postat Februarie 17, 2024 Autor Partajează Postat Februarie 17, 2024 (editat) O sa ma mai uit prin meniu dar nu am gasit...Cred ca o sa comand un Nanocom .. Este necesar :). Editat Februarie 17, 2024 de gallly Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dell_ser Postat Februarie 17, 2024 Partajează Postat Februarie 17, 2024 iti pot verifica senzorii cu osciloscopul. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Februarie 18, 2024 Partajează Postat Februarie 18, 2024 Acum 10 ore, dell_ser a spus: iti pot verifica senzorii cu osciloscopul. La D2 e greu accesul la mufa acelui ECU unde sunt conectati senzorii si dupa cum a fost relevat in acest caz sunt senzori cu fir lung legati direct de acea mufa deci chiar daca e posibila varianta cu osciloscop e prea complicata NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gallly Postat Februarie 18, 2024 Autor Partajează Postat Februarie 18, 2024 (editat) Azi am fost un pic cu masina pe offroad si sa intamplat ceva bizar zic eu...Deci cat timp am fost in offroad, noroi, zapada etc, masina nu a mai dat nici o eroare si au functionat toate optiunile.. Cum am iesit dupa macadam si am rulat 2-3 km a inceput sa imi apara TC si sa imi infraneze roata pe stanga si dupa 1 min sau aprins si cei 2 ( abs si descendent hill) = 3 amigos... Intrebarea mea este de ce in offroad a functionat cum trebuie si pe asfalt da erorile din titlu? Aveti idee? A mai patit cineva asa? Multumesc. Editat Februarie 18, 2024 de gallly Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Februarie 19, 2024 Partajează Postat Februarie 19, 2024 Nu e ceva bizar ca se intampla destul de des, se pare ca exista joc in inelul reluctor care poate se manifesta doar la anumita viteza sau pozitie a rotii conditii care nu au fost atinse in off-road doar pe drum....trebuie sa schimbi rulmentul cu senzor cu tot ca sunt multe branduri si fiecare e calibrat cu propriul senzor, se poate sa nu lucreze bine cu alta marca si asigura-te ca rulmentul are inel cu 60 de dinti ca se vand si aftermarketuri ieftine cu 50 si apoi o sa lucreze TC cand nu trebuie NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gallly Postat Februarie 19, 2024 Autor Partajează Postat Februarie 19, 2024 Am inteles...O sa schimb rulmentii si pe stanga si pe dreapta sa fie ok. Multumesc SierraFery. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
insider Postat Februarie 21, 2024 Partajează Postat Februarie 21, 2024 schimbat eu ambii rulmenti pe spate in 2022 (ceva ieftinake, la vreo 400 ron bucata), ca nu am bani de aia originali (Timken), care erau vreo 20 de betze (2000 ron bucata). Doar ca nu i-am luat la fel, unu Optimal , unu BTA. Ideea este ca unul dintre ei are o 'problemuta'. Fix cum pateste gallly: pe asfalt, daca iau vreo 'imperfectiune' cu roata, ma trezesc ca mi-l franeaza brusc/subit. Noroc ca m-am obisnuit, deoarece este foarte eronata faza asta (o sa-l si schimb candva anul asta, cred) @gallly: mi se pare ciudat ca nu-ti mergeau senzorii noi, cand i-ai pus cu mufe corect, si ca au mers ulterior, dupa ce ai facut splicing la fire... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate