Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

CB vs Xenon - interferente, bruiaj.....

Klez

Postări Recomandate

Vreau sa stiu daca mai are cineva problema asta sau sunt singurul...

Mi-am luat un tti 770 cu antena ml 145 pe magnet pe care am montat-o de forma pe masina de la servici. Am probat-o cam o saptamana, batea frumos la 10-20 km, chiar si 30 intr-o seara. In seara asta am montat-o pe Pajero care este(era) echipat si cu xenoane. Fac o proba, totul super frumos, cam 8 km in oras se auzea foarte clar... super. Aprind xenoanele... nici 100 de metri. SQ era la minim si imi fasaia in continuu. Ma duc la peco, iau 2 halogene, le schimb si... surpriza din nou 10-15 km... si inca mai clar decat pe masina de servici... probabil din cauza inaltimii.

Statia am montat-o ca la carte, cu alimentare direct de la borna + a bateriei, iar cablul de masa are cam 20 cm, prins cu surub de caroserie.

Innainte de tti-ul acesta am mai avut un Intek si un Midland(portabil) alimentat de la bricheta masinii. La amandoua am avut aceleasi probleme. Nu am mai facut calibrare la statia asta deoarece se aude foarte clar si bine. Sigur problema era datorita becurilor(xenoane).

Asadar... acum am halogene, xenoanele-s in cutia (ambalajul) statiei si ma pregatesc sa le fac vant. Mai sunt si alti patiti ca mine? Sau am masina cu personalitate? :ha:

OMU'e inainte de toate!
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: CB VS Xenon

Mai sunt...vezi ca mai erau niste posturi cu acceasi problema si cu o teorie de rezolvare......nu stiu daca a si incercat cineva .... eu am renuntat la xenon...dupa ce am citit asta acolo :grin: de mos ii daruiesc altceva zinei........

Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată.

Dream It, Do It, Live It....

Link spre comentariu

Zgomotul are o explicatie logica

Xenoanele sant alimentate de un ridicator de tensiune de careeste de fabt un oscilator , orice oscilatie are asazise armonici care sant multipli ai frecventei de oscilatie ,in mod aceste armonici provoaca zgomotul de fond din statii.

A doua sursa de zgomot este arcul electric din bec ,si acesta provoaca unde electromagnetice.

Solutia care am propus-o si din lipsa de timp nu am incercat-o este urmatoare :

Legarea "balastului" la masa masinii cu un fir cat mai scurt ,dupa logica mea ar trebuii sa ecraneze o parte a radiatiei emise de acesta .Nu este o solutie de tip GURU dar merita incercat .

Filtrele de deparazitare puse pe alimentarea statiei nu au dat rezultate (asta am incercat eu )

Poate i-si face cineva timp si incearca si solutia asta .

La buna reauzire

Link spre comentariu

Mi-au propus cei de la radio club suceava o alternativa. Numai ca n-au timp ei... in Ianuarie o sa incerc pe pielea mea si sper sa mearga bine... ca mii cam greu sa renunt la bunatate de xenoane... prea ziua fac in fata :grin:

OMU'e inainte de toate!
Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Ce instalatii de xenon aveti voi de va bruiaza?

Unde aveti voi montate antenele statiilor?

Va intreb fiindca eu de 4 ani import, vand si montez astfel de instalatii, aduc detoate, de la ieftine la originale, am vandut + montat printre altele si la cateva firme pe camioane si nu am intampinat astfel de probleme.

De obicei, la dube si camioane nu am pus instalatii ieftine, am folosit numai originale Hella, datorita functionarii in mediu greu, ore multe in continuu de functionare atat ziua cat si noaptea si rezistentei mari in timp, acum, vrand sa-mi utilez Pajero-ul MK2 o statie de emisie-receptie (inca neachizitionata), stau si ma intreb:

-oare aveau ei statii mai performante si de aceea nu interferau?

-oare Hella nu interfereaza?

-oare nu existau interferente datorita pozitionarii antenei pe cabina?

Astept raspunsurile voastre, eventual daca este cineva din Bucuresti sau imprejurimi cu statie pe masina, dispus sa testam diferite tipuri de instalatii pe masina lui, pt. a putea face o clasificare il astept, nu-l costa nimic, doar cateva ore pierdute si eventual 4-5 litrii de carburant.

Link spre comentariu

Exista interferente intre xenoane si CB, lucru semnalat de mai multi colegi de aici de pe forum si nu numai...Cum as proceda eu: as muta instalatia de xenoane pe niste proiectoare pe care le-as folosi limitat! Instalatia de iluminat a masinii as face-o pe halogene ...

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Nu toate instalatiile xenon produc bruiaje, ci numai unele low-cost care nu au bine ecranat balastu. Se rezolva prin schimbarea balansului de la instalatia Xenon.

Pana acum nu am rezolvat altfel, nici cu filtre pe alimentarea statiei.

Am mai intrebat mai demult si pe alt topic si nimeni nu a gasit ina nici o alta rezolvare.

Sunt discutii vechi pe aceasta tema si pe alte forumuri si la toate s-a ajuns cam la aceeasi concluzie. Calitatea slaba a instalatiilor xenon creeaza bruiajul.

"Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford
Link spre comentariu

• 2 ani mai târziu...

interferentze xenon / statie alan 248

buna sa va fie inima. ve rog sa ma ajutati / lamuriti daca se poate. mi am instalat un alan 248 pe ciuruki al meu. am niste xenoane si am constatat ca in momentul in care aprind luminile incepe sa fasaie squelch - ul (nu stiu daca am scris bine - scuze). cert este ca invartind de butonul acela pana se face liniste din nou am sesizat ca nu prea mai prind pe nimeni in noua pozitie. e normal? sa interfere asa? se poate face ceva? trebuie sa renuntz la xenoane? statia am legat o la baterie cu ambele cabluri... undeva am citit ca firul de masa trebuie legat undeva cat mai aproape de statie la masa, e adevarat? multumesc anticipat pentru milostivenie. mcbun2

mcbun2

jeep cherokee xj 1994 de tarla

nissan pathfinder 2007 de orash

Link spre comentariu

Re: interferentze xenon / statie alan 248

Salut,

In majoritatea cazurilor exista interferente intre statia CB si xenoane. Ca solutii stiu ca s-au gasit din cate cunosc eu asa:

-ori renunti la una din ele

-ori pui un "filtru de paraziti" un dispozitiv pe care il gasesti in magazinele de profil.

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

buna sa va fie inima. ve rog sa ma ajutati / lamuriti daca se poate. mi am instalat un alan 248 pe ciuruki al meu. am niste xenoane si am constatat ca in momentul in care aprind luminile incepe sa fasaie squelch - ul (nu stiu daca am scris bine - scuze). cert este ca invartind de butonul acela pana se face liniste din nou am sesizat ca nu prea mai prind pe nimeni in noua pozitie. e normal? sa interfere asa? se poate face ceva? trebuie sa renuntz la xenoane? statia am legat o la baterie cu ambele cabluri... undeva am citit ca firul de masa trebuie legat undeva cat mai aproape de statie la masa, e adevarat? multumesc anticipat pentru milostivenie. mcbun2

suna-ma si iti spun ce trebuie sa faci.

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

service si tunning NISSAN

Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE

Link spre comentariu

Am patit si eu treaba asta. S-a rezolvat cu schimbarea unui balast care facea "zgomot". Asta dupa ce am tras alimentare direct de la baterie, schimbat cablu de la antena, verificat toate masele, etc.

Editat de Marse

Scump si prost am tot vazut. Ieftin si bun NU EXISTA! :grin:

Prahova 4x4

Link spre comentariu

Mie imi apare asta cand cuplez GPS-ul la bricheta...

Numai cand cuplezi GPS-ul sau si alte echipamente la bricheta?

Link spre comentariu

Zi-ne si noua secretul Luigi.

Am gasit un set Xenon care m-a chinuit rau. Am invelit invertoarele in staniol, tot bruiau, am dat masa la staniolul ala, tot bruiau. Am pus filtru de ferita la statie, degeaba. Pana nu am schimbat balasturile nu am facut nimic.

Ce m-a enervat, ca la altele, faza cu staniolul legat la masa a dat rezultat. Dar culmea nu la CB. Mai exact, pe masina mea, xenoanele nu bruiaza statia CB deloc, dar cand aprindeam farurile nu prindeam nici un post la radioul masinii. Am invelit in staniol invertoarele (balasturile) si s-a rezolvat.

PS. Am unit cele doua posturi pentru ca dezbat aceeasi problema.

Pe viitor va rog sa folositi functia "search" pentru a nu deschide mai multe topicuri pe aceeasi tema.

Editat de atar
Link spre comentariu

Re: CB vs Xenon

multumesc tuturor pentru raspuns si in particular lui nissan4x4. am urmat sfatul, am invelit bine balasturile in folie de aluminiu alimentara (in vreo 8 straturi pana la urma, din aproape in aproape). si bingo, a mers!!!!! am pus folia de asemenea maniera incat sa ajunga si sub surubul de masa al fiecarui balast. acum interferentze zeeeero!!!!!!!!!!!! inca o data multzamiri respectoase tuturor.

mcbun2

jeep cherokee xj 1994 de tarla

nissan pathfinder 2007 de orash

Link spre comentariu

• 1 an mai târziu...

Re: Xenon corect - lupe

am inteles ca este un fel de cutiuta din aluminu de 2 mm grosime care se pun peste balast si joaca rol de ecranare plus ca se zicea ca in interior e un fel de bobina ca la cartelele de interfon care contracareaza efectele de la balast si deci interferentele cu statia...e reala treaba sau e iara poveste urbana? :)

Editat de atar
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare