Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

exercitiu de solidaritate...

yo2bt

Postări Recomandate

Am primit si eu pe mail acest text

Asa cum poate ati observat in ultima saptamana, trei producatori internationali au decis sa isi inchida fabricile din Romania : Kraft Foods (producatorul ciocolatei Poiana), Coca-Cola (fabricile din Ploiesti , Oradea si Iasi ) si Colgate-Palmolive(fabrica de la Brasov ).

Intru-cat aceste trei companii au considerat oportuna mutarea lor in Bulgaria/Republica Moldova si Polonia, va invit ca, in spirit de solidaritate cu romanii ce vor ramane fara loc de munca de Sarbatori, sa renuntati macar pentru o zi la a mai consuma produsele acestor companii.

Va multumesc

73 de adi - yo2bt ...altfel spus - TOATE CELE BUNE :hi

ORCA - Off Road Club Arad

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: exercitiu de solidaritate...

Putem renunta si mai mult de o zi (degeaba oricum, ei n-or sa simta la punga iar somerii n-or sa fie mai fericiti...), adevarata intrebare este DE CE se duc pe alte meleguri... Si ajungem la "luminatii" din fruntea tarii...

:uameni , si noi i-am ales... vai de noi...

JEEP GRAND CHEROKEE 2,7 TD '03

Link spre comentariu

da' cand erau nemtii din bochum plin de spume pe nokia, nu-i asa ca aveam un mic sentiment de mandrie nationala ca i-am dat-o neamtului sub coada???

acu, suntem la capatul alalalt al pulii, asadar, cred ca un sfat pertinent ar fi macar sa ne tinem gura.

Link spre comentariu

da' cand erau nemtii din bochum plin de spume pe nokia, nu-i asa ca aveam un mic sentiment de mandrie nationala ca i-am dat-o neamtului sub coada???

acu, suntem la capatul alalalt al pulii, asadar, cred ca un sfat pertinent ar fi macar sa ne tinem gura.

Subscriu!!!

Link spre comentariu

Am devenit scumpi pe piata muncii ,plus multe taxe si impozite si isi muta sandramalele in zone ....mai prietenoase(cum era Romania in 1991-98).Bulgaria va fi aceasta piata pentru urmatorii 5-10 ani sau fostele state URSS.

Putem face un boicot...doar pentru spiritul nostru patriotic.

Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori.
Link spre comentariu

Si probabil vor urma si altele ... Crescuse prea tare nivelul de trai si puliticienii s-au gandit sa-l mierleasca nitel! :uameni

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Vizitator stress

Oricum nu folosesc produsele lor!

De vina sunt si Guvernantii, care "ajuta" mediul de afaceri sa nu se poata face un plan de afaceri in tara asta pt ca modifica ei legile dupa cum le tuna sau viseaza urat, dar nici cu sindicatele nu mi-e rusine!

Cei de la Dacia Pitesti sunt necajiti ca e fabrica inchisa? Da asta primavara cand au facut greva mai bine de o luna ca voiau ei salarii de directori nu erau constienti de ce fac? (Am dat doar exemplu, nu am nimic personal cu ei, dar din pacate e vorba de toate domeniile)

Link spre comentariu

Mergand pe principiul ce nu a distrus capitalismul o sa distrugem noi, aceeasi puliticieni sunt mai degraba interesati de ordonante care sa le netezeasca drumul unor borfasi (gen ...) decat sa traiasca putin mai bine "pleava" care i-a ales! Prin retragerea acestor companii PIB in mod cert are de suferit!

De asemenea daca "piata de munca din Ro este scumpa" atunci ne putem bucura ca si nivelul de trai e mai sus! Din pacate insa, in ultimul timp, suntem 80% consumatori si 20% fabricanti, asta insemnand mai multe importuri!

Prin intrarea RO in CE (lucru anormal zic eu si fara vreun motiv de bucurie ptr populatie) vesticii (aia care de fapt trag foloasele CE) au legalizat "titlul si functia" de "tara membru tomberon" alaturi de celelalte state bagate cu japca si neconditionat in CE!

Dar intr-o alta ordine de idei este interesant si benefic ptr natura ceea ce se intampla cu Coca-cola, Kraft si Colgate Palmolive!

Eu unul as interzice comecializarea de bauturi cu aspartan (un element foarte nociv ptr organism) si as rationaliza consumul de ciocolata si produse pline de E-uri! De asemenea Colgate-Palmolive e unul din "top 10 fabrici" care polueaza mediul inconjurator prin multitudinea de agenti toxici folositi la procesul de fabricatie si deversati in mod intentionat "sub pres" la canalul de "sub masa"! Pe de alta parte, in gaura de bani dupa plecarea "vacilor de lapte nobil" statul roman va taxa aceasta miscare a mutarilor celor 3 companii prin iminenta introducere a unor taxe de import intracomunitar a respectivelor produse, conform unor siruri de legi si ordonante care vor aparea probabil in urmatoarele 3 luni de la "disparitia" societatilor din RO. Asta ar fi mutarea inteligenta! Dar daca nu vor (gasi) urma calea asta atunci guvernantii vor mari birurile pe care trebuie sa le plateasca populatia ptr a astupa acele "gauri"! Ramane de vazut ce se va intampla ...

Link spre comentariu

pentru nationalisti, sa va explic de ce a inchis kraft fabrica ... Businessul a crescut an de an si fabrica a ajuns la capacitate maxima. De cativa ani, Kraftu cere de la primarie sa la concesioneze niste pamant ca sa extinda fabrica. Numai ca fabrica e in centru si sunt interese mari pe terenurile de acolo. Politicienii nostri si jmenarii nu se incurca de problemele unei multinationale. In Bulgaria fabrica e in camp, langa Sofia - cand s-a pus problema de extindere, bulgarii le-au dat imediat teren. Si in loc sa o tina si pe asta si sa aduca si din BG, e muuuult mai eficient sa o inchida pe asta. Cei care aveti sau administrati un business sigur intelegeti.

Faza cea mai tare e ca dupa ce s-a anuntat inchiderea fabricii, autoritatile din BV, intr-o iesire populista au zis ca le dau teren. Too late! :P

Link spre comentariu

Cred ca pe langa teren bulgaroii au sarit la cap si cu ceva "facilitati fiscale" ; si in general daca urmaresti evolutia marilor investitori (companii multinationale) din RO - dupa terminarea perioadei de gratie fiscala au cam spalat putina mutandu-si sandramaua in alta tara!

Pe de alta parte cred ca "galceava" cu primaria Brasov a fost pe tema extinderii timpului de concesie a terenului deja folosit! Aici mafiotii au zis pas ...Din cate stiu a fost chiar in discutie mutarea fabricii in zona Zarnesti prin achizitia definitiva de terenuri de la aceeasi mafioti... din zona existenta "plina de interes"!

Link spre comentariu

Cu toata compasiunea pt cei care vor fi concediati la Bv, nu pot sa nu remarc cateva aspecte : oricum am da-o, suntem intr-o economie de piata (de rahat - e adevarat!) in care fabricile se mai si inchid nu doar prospera, iar in cazul in speta cu concursul alor nostri, apoi dk ar fi sa boicotam ceva, cum ar fi fost inchiderea, oprirea productiei fabricii unde se fabricau ARO, IMS de care suntem mandri, ar fi insemnat ca trebuia sa nu ne cumparam masini straine !

Oare nu era mai bine ca sindicatul de acolo sa faca presiuni si sa le dea alora terenul solicitat atunci cand l-au vrut si nu cand a fost prea tarziu? Vorba aia : "Da Doamne romanului mintea de pe urma...!"

Dk e sa fim solidari, hai sa fim cu toti producatorii romani, in sensul ca sunt multe produse din import care au echivalente romanesti si poate si mai bune. Dau cateva exemple, la intamplare :

muraturi, vin, sosete, hartie igienica, naiba mai stie ce, dar putem fi mai atenti atunci cand alegem !

Logica e simpla, aplicata cu obstinatie in vest : cumpar autohtone, stopez somajul, ajut producatorul sa se dezvolte si in final sa-si imbunatateasca produsul ! Ca tot ne plangem de cate ori avem ocazia ce lucruri de kkt producem...

Programul ala "Made in Romania" trebuia continuat, incurajat !!!

Link spre comentariu

Programul ala "Made in Romania" trebuia continuat, incurajat !!!

Ce te faci in cazul in care produsele "Made in Romania" sunt fabricate (mai nou) de turci, arabi, chinezi sau alte spurcaciuni de genul, care nu respecta retetele/procesul tehnologic de fabricatie, aduc materie prima de import de foarte proasta calitate (practic "reclileaza" pe pamant romanesc gunoaiele lor) si "finitele" ies de pe banda ca ptr lumea a treia? Iar tu consumatorul final te-ai cam saturat de "gogosile anterioare" si acum cauti intai calitate si dupa aia te uiti la eticheta cu pretul ...

Link spre comentariu

Ce te faci in cazul in care produsele "Made in Romania" sunt fabricate (mai nou) de turci, arabi, chinezi sau alte spurcaciuni de genul, care nu respecta retetele/procesul tehnologic de fabricatie, aduc materie prima de import de foarte proasta calitate (practic "reclileaza" pe pamant romanesc gunoaiele lor) si "finitele" ies de pe banda ca ptr lumea a treia? Iar tu consumatorul final te-ai cam saturat de "gogosile anterioare" si acum cauti intai calitate si dupa aia te uiti la eticheta cu pretul ...

Corect! Am ajuns sa fim o natie de consumatori, nu mai stim sa producem... Pana luna trecuta aveam in oras unicul producator de celuloza de lemn din Romania, acu' mintile luminate (a se citi patron & administrator) au inchis sectia de celuloza

(= 450 someri :P ) motivand ca e mai ieftin sa aduca celuloza din alte tari...

Deci, hartia produsa va fi pe masura materiei prime... de rahat (la asta o sa se preteze,la facut hartie igienica!)

JEEP GRAND CHEROKEE 2,7 TD '03

Link spre comentariu

prieteni,

traim in capitalism si asta e una din realitatile crude - business-urile sunt private si sunt conduse astfel incat sa aduca profit maxim.

Cam asta am spus si eu anterior, iar acum vin cu o completare la cele spuse de tine :

la noi e un capitalism de clan, de mafioti, cu puliticienii la pupitrul de control si comanda, iar formarea acestui nou guvern arata acest lucru : ministra turismului are ca sot pe unul care detine 30(!) de hoteluri, la sanatate e unul care e importatorul Ferrari in Romania(asta e chiar bizar!) si evident multe altele nu le vom sti niciodata....

P.S. -Iar dupa faza cu repetitie facuta de Stolo, ma felicit ca nu am votat!!!

P.S.2 - Scuze, cred ca deja sunt in off-topic, dar nenorocirea acelor oameni e strict legata de mafia politicianista

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare