Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

anvelope de iarna versus AT-uri

akita

Postări Recomandate

Este clar ca fiecare tip de anvelopa in parte a fost creat pentru anumite conditii de rulare. O anvelopa universala, buna pt. orice conditii de teren nu exista. Cu toate acestea, daca aveti buna vointa, va rog sa ma lamuriti in ceea ce priveste urmatoarele aspecte:

1. Exista diferente majore de comportament intre o anvelopa de iarna si o anvelopa de tip AT in CONDITII DE IARNA?

2. Exista diferente majore de comportament intre o anvelopa de iarna si o anvelopa de tip AT in CONDITII DE OFF ROAD (eventual noroi)? slp

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: anvelope de iarna vs AT-uri

eu de curand cu mt uri pe o zapada batatorita si pe care nu stateam bine nici in picioare,m-am simtit in masina ca la patinoar!

nu stiu cum ar fi fost cu gume de iarna dar cred sincer ca mult mai bine.

idea e ca pe zapada ,gheata suprafata de contact inseamna mai multa frecare iar mt-urile ..au crampoanele cam rare..

parerea mea..

-
Link spre comentariu

Acum vreo 5 ani am vazut un film, facut de cei de la Dunlop parca, pe un platou montan cu Audi All Road in conditii de zapada batatorita, afanata si gheata cu anvelope de vara, All Season si Iarna. Il tot caut dar nu l-am gasit. Acolo se vedeau diferenele. Din comentarii se spunea ca cea mai importanta este compozitia cauciucului de iarna fata de all season sau vara, datorita careia se comporta diferit la temperaturi scazute si ii creste aderenta odata cu scaderea tempraturii fata de cele de vara carora le scade aderenta cand se racesc.

Doar asta am gasit: [youtube:18geeixw]

[/youtube:18geeixw]

Poate ne ajuta mai mult un dealer de anvelope.

"Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford
Link spre comentariu

Asta iarna cu General Grabber AT2 cind frinam , fundul o lua in lateral; pe noroi era binisor dar cind se incarcau era nasol,trebuia sa turez ca sa se curete.Acum am un set de iarna(Yokohama Geolandar) si la primavara iau si un set de Kumho KL 71 pentru noroi;General Grabber le pastrez pentru chestii usoare, asfalt,etc.

Land Rover Discovery td5 1999

Jaguar XJ8 2002

Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017

Link spre comentariu

exact combinatia asta o am eu pe masina acum...pe fata am BFG de zapada si pe spate am General Grabber AT2....pe zapada se simte clar cum spatele se balbaie si fata trage bine ...iar in noroi....exact invers....daca noroiul este putin mai serios...deja puntea spate se duce unde-o taie capul...urmata de puntea fata.....o solutie ciudata dar care a dat rezultate bune pe zapada amestecata cu noroi....asa cum este la debutul iernii :grin:

Link spre comentariu

Vizitator spatar ovidiu

Eu am de putina vreme un set de 4 anvelope M+S (mud&snow)Inca nu am apucat sa le testez am rulat cu ele doar pe asfalt.Stiti cumva cum se comporta acest tip de anvelope?

Link spre comentariu

Am gasit undeva pe forum o discutie despre MS-uri, dar nu dau de ea acuma.

Eu mi-am incaltat Niva cu gumele ei usest pt zapada. Dar, pe gheata, sunt ca Bambi. Nu sta delor. Pe zapada mai mare sau afanata, meg foarte bne. Dar atat. Nu le place gheata. tr sa caut altele mai adecvate. Nu mai sunt curios sa merg ca si cu ouale, pe micsi cu satelitii blogati ca sa pot cobora de la ski.

Link spre comentariu

:) va multumesc pt. raspunsurile de pana acum. Am inteles ca parerea generala este ca anvelopele de iarna nu au rival atunci cand e vorba de gheata, zapada sau temperaturi scazute. Totusi nu m-am lamurit f clar daca o guma de iarna se apropie de performantele unui AT in conditii de vara pe off road. :grin: Cu alte cuvite, in afara de faptul ca se va uza mult mai repede, o guma de iarna poate inlocui cu succes un AT pe timp de vara/off road?

Link spre comentariu

Niciodata....vezi la iesirea de la 15 noiembrie parca....Super Toyota aia mare avea gume de iarna dedicate si a ramas in tot ceea ce a insemnat noroi......cu toate ca trebuia sa ne bata la popou rau de tot......handicap major din gume..... :h5

Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată.

Dream It, Do It, Live It....

Link spre comentariu

Mie MT-urile nu mi se par mai dezstruoase pe gheata decat alte cauciucuri. Si pe o gheata pura nu te mai ajuta nici chiar cele de iarna. Cu MT-uri si blocante mergi lejer prin zapada afanata de peste jumate de metru. Unde nu mai merge, trebuie lanturi...

Link spre comentariu

in zapada de 500mm nu cred ca mai merge vreo masina eu cred ca se suspenda pe burta

-eu cel putin in zapada de 40 cm nu am mai putut inainta -probabil doar daca imi luam demaraj 50 -60 la ora

-iesirile in Natura cu cei dragi sunt cele care imi incarca bateriile

Link spre comentariu

eu am BGF AT pe Nissan si am fost foarte placut surprins de comportamentul lor la zapada. Le-am pus anul trecut in toamna cu gandul sa le incerc la prima zapada si daca nu isi fac treaba sa iau un set de cauciucuri de iarna. Nu a fost cazul - isi fac treaba f bine. Sa nu uitam ca totusi avem 4x4 :grin:

Pentru cineva care faca multi KM pe sosea le recomand cu caldura. La off road nu ajuta decat daca e uscat uscat.

Link spre comentariu

Eu am copia lui BFG AT, adica SCOP A/T marime 31/10.5/15. Am fost pe Calimani luna trecuta(vezi pozele de la iesiri, thread-ul"21-23@Calimani) si inaintam foarte bine pe zapada afanata mai mare decat diametrul gumelor. Presiunea in pneuri era de 1.5 atm. Pe zapada batucita se comportau bine, insa nu am avut parte de gheata ca sa-mi dau cu parerea. Pentru iarna A/T-urile se comporta destul de bine cu singura conditie sa fie presiunea cat mai joasa pentru a avea aderenta destula.

OMU'e inainte de toate!
Link spre comentariu

Pe 2 ian . anul trecut , la ora 18,30 am intrat in buc(cu litere mici). venind de la munte , de la revelion . In fata Casei Republicii , sticla pe jos , toti faceau cerculete , era chiar amuzant sa vezi

atatea masini nereusind sa inainteze un metru. Vreau sa va spun ca incaltat cu AT , am trecut ca si cu tancul , ff incet , e drept , dar am trecut.

A doua zi , dimineata la ora 6,30 , zapada de 30-40 cm pe strada , am iesit din parcare , dai in fata , dai in spate , iar in fata , iar in spate(nu m-am repezit in ea ca taurasul , ca am eu 4x4) :ha: si tot asa , am facut poteca pe strada pt. vecini.

Si am fost singurul din colegi mei care a ajuns la servici(mi-au facut statuie pt. asta :P ).

E drept ca mai erau cateva masini pe strada : marca ? 4x4.

:h5

Isuzu Trooper 97, 3200cc , 180cp.
Link spre comentariu

O mica corectie, deobicei M+S inseamna Moist + Snow adica ud si zapada. Nu vad cum ar fi bune cauciucurile de iarna in noroi, acolo este important spatiul dintre rizuri sa fie cat mai mare pentru a musca din noroi.

:cl

Link spre comentariu

In concluzie... pentru strada = cauciucuri de strada, pentru zapada = cauciucuri de iarna, pentru noroi = cauciucuri de noroi s.a.m.d. fiecare anvelopa a fost fabricata si testata pentru anumite conditii atmosferice si tipuri de carosabil cat si pentru anumite tipuri de masini. Nu cred sa existe anvelope care sa indeplineasca toate conditiile deodata. Nu le poti avea pe toate:... si frumoase aratoase si devreme acas'. :h5

Navara sau Rubicon? Asta e intrebarea?
Link spre comentariu

Vizitator wolff

Hop si eu in discutie, daca nu deranjez. Am luat anul trecut niste Bridgestone M+S si bine am facut. La prima zapada ghici cine iesea de pe strada fara jene prea mari? :twisted: Mentionez ca masina era la vremea respectiva cam 4x2 :sr . Inainte si inapoi si aia a fost. Pe o strada vecina le-am tras santuri sa poata sa iasi si ei mititei cu mini masini. Pe tot ce este ud sau cu zapada merg brici. Apar niste mici probleme la gheata dar cu atentie si rabdare se trece si peste asta.

Link spre comentariu

de cand a nins in arad si sunt temperaturi mici, patrolul meu merge aproximativ....

nimic nu mai e exact, curbele sunt luate cu viteza mica si cu toatea astea, o banda e f stramta, accelerarile sunt aproximative, franarile ... idem

am BFG MT

ce sa zic, 4x4 nu pot pune pt ca 90% din drum e uscat si curat, cei 10 %, cum era de banuit, sunt exact acei metrii in care a apucat sa se batuceasca zapada cazuta prima data.... inainte si in intersectii, pe strazile mai putin circulate unde era umbra in prima zi dupa ce a nins

nu stiu ce sa zic, cred ca at ar fi o crestere semnificativa, dar clar imi doresc acum sa am anvelope de iarna

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

O mica corectie, deobicei M+S inseamna Moist + Snow adica ud si zapada. Nu vad cum ar fi bune cauciucurile de iarna in noroi, acolo este important spatiul dintre rizuri sa fie cat mai mare pentru a musca din noroi.

nu moist ci MUD

zambeste...maine poate va fi mai rau

Link spre comentariu

Vizitator spatar ovidiu

Acum am niste anvelope Marangoni M+S si nu pot sa spun altceva decat ca sunt foarte multumit de ele.Ieri am venit de la Baisoara si am facut cateva ture prin imprejurimi.Au o foaret buna aderenta si se comporta excelent.Mi-au dat o siguranta foarte mare si daca aveai putin demaraj urcau peste tot.Nici nu simteam ca sunt pe zapda cand eram pe plat.Am intalnit si zone cu strat de zapada pana la 50 cm.Masina e un Discovery1 fara nici o modificare.Ca o concluzie gumele au facut 90% din treaba si nu cred ca exista alta solutie mai buna pt zapada.Pot fi anumite compromisuri cred cu AT sau alte tipuri dar nu se compara.Daca suneti interesati o sa pun si ceva poze dupa ce le voi descarca.

Link spre comentariu

In concluzie... pentru strada = cauciucuri de strada, pentru zapada = cauciucuri de iarna, pentru noroi = cauciucuri de noroi s.a.m.d. fiecare anvelopa a fost fabricata si testata pentru anumite conditii atmosferice si tipuri de carosabil cat si pentru anumite tipuri de masini. Nu cred sa existe anvelope care sa indeplineasca toate conditiile deodata. Nu le poti avea pe toate:... si frumoase aratoase si devreme acas'. :h5

e cel mai bun raspuns....dar poti folosi si at-uri pe zapada ,sau pe ploaie dar nu au aceleasi performante ca cele facute special pentru zapada folosite pe un drum cu zapada sau ca cele de ploaie pe u strada uda...

zambeste...maine poate va fi mai rau

Link spre comentariu

Parerea mea este ca cu aceste gume poti merge fara frica pe oriunde vrei tu fara sa-ti mai faci griji, sunt cam scumpe si mai greu de gasit , dar parca a mai fost un topic pe forum despre asa ceva si cineva spunea ca ar putea sa aduca.Atasez nishte foto.

Link spre comentariu

Merg puse si lanturi? :ha:

Eu am pe fata Michelin M+S Shyncro si pe spate Michelin M+S XPC. Pot sa spu ca XPC-ul e net superior Shyncro-nului si pe noroi si pe zapada. XPC-ul nu se mai fabrica (se mai gaseste pe la americani), dar sunt foarte scumpe (mai scumpe decat modelul care le-au inlocuit).

4x4MANIA is where we are !!!
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare