Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Performante off road Samurai

Vizitator spectrus

Postări Recomandate

Vizitator spectrus

Salutare!

Am tot citit topicurile legate de Samurai si Vitara si nu am gasit mai in detaliu ce anume il face pe Samurai asa bun la off road:

Motorul? Atunci de ce se practica up-grade-uri cu alte motoare (inclusiv de Vitara 1,6l)

Puntile? Atunci de ce se folosesc si de la alte masini (Toyota)

Cutia de transfer?

Mentionez ca sunt posesorul/constructorul unui buggy cu tractiune doar pe spate cu motor de Kawasaki KLR 650 (vezi video)

dar as dori sa costruiesc si un 4x4 si as prefera sa folosesc platforma de Samurai/Vitara.

Multumesc anticipat!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Performante off road Samurai

greutatea f redusa si fiabilitatea relativ mare a pieselor

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

Eu zic (fara sa fie o parerere f avizata fiind proaspat proprietar de Samurai): greutate, rezitenta destul de ridicata a pieselor standard, motoare usoare de turatie mare.

Se pot schimba destul pe multe piese...dar baza ramane aceeasi.

Legat de motoarele cele mai potrivite pt samurai parerile sunt impartite...eu raman pe Swift 1.3 GTI twin cam, f. usor extrem de performat....tot ce e greu il va incurca...

Bogdan,

Facebook: Suzuki Restore

Link spre comentariu

Cel mai bine ar fi sa scoti unul la o plimbare si sa vezi cu ochii tai. Asa din citit pe forum nu prea ai cum sa-ti dai seama ca ce s-a spus mai sus e corect. As adauga faptul ca e ingust ca fiind un mare avantaj cand se rupe soseaua :grin:

Suzuki Samurai '90 "Stuka"
Link spre comentariu

apropo oare nu ar fi o solutie mult mai eftina sa nu se mai inlocuiasca motoarele si sa se puna un cip atasabil si eventual o turbina la motorul standar de 1.3

singurul dezavantaj cred eu este suspensia care este rigida in rest o masina buna pt coclauri avantaj performanta pret este ok

suzuki samurai 92

golf plus cross 08

Link spre comentariu

pe Samurai il face bun in teren greutatea redusa....transmisia ....suspensia...gabaritul....asta in varianta stock.....daca se incepe cu schimbat de punti....motoare....deja nu mai este Samurai

acest lucru este valabil ptr orice tip de masina :grin:

Link spre comentariu

greutate redusa, dimensiuni reduse si fiabilitate, raport excelent calitate/pretz

pentru constructia unui 4x4 e o baza foarte buna

modificari cu schimbari de motoare si punti se fac la toata masinile de teren de fiecare data cu scopul de a obtine o masina cat mai puternica, mai usoara si mai rezistenta

la Samurai puntile stock tzin fara probleme pana la 31-uri in conditii de concurs . De acolo in sus se mai rup planetare.... sau punti :grin:

La fel cu motoarele, Sunt foarte fiabile sil ucreaza bine in turatii, dar nu ar stica ceva mai multa putere niciodata:)

Vitara este penalizata in teren de lipsa unei punti rigide in fatza, dar se poate monta o una( sau alte punti) .

Principala calitate a Samuraiului este, in final, cat te distrezi cand te dai cu unu. zic....

Link spre comentariu

Vizitator spectrus

Multam' pentru lamuriri...Intradevar , dintre toate pare cea mai buna platforma...ramane de vazut daca am norocul sa si gasesc ceva mai bun...findca dupa aprox. 20 ani de forje...oricat ar fi de fiabil cred ca sunt destule foarte obosite.

Bine, ca mai gasesti pe net la vanzare Samurai cu de'alde 35000km dar nu se specifica si orele de hard la care au luat parte...! :ha: :ha: :ha:

Cam ce ar trebui urmarit (ca puncte slabe) la achizitionarea unui Samurai?

Link spre comentariu

pe Samurai il face bun in teren greutatea redusa....transmisia ....suspensia...gabaritul....asta in varianta stock.....daca se incepe cu schimbat de punti....motoare....deja nu mai este Samurai

acest lucru este valabil ptr orice tip de masina :grin:

Asa este ca al meu are motor de bmw de 1600 si se simte foarete bine in teren cu el dar 'prieteni' ii spun URSULET :uameni ....dar eu stiu ca in sufletul lui e un saaaaaamuuuuurrrrrrrraaaaaaaiiiiiii

:cl

Samurai metis Pajero 2.8 scurt KQ Spider CAN_AM Discovery 3
Link spre comentariu

poi trebuie urmarit in primul rind rugina care este inevitabil pe urma sa nu scoata fum albastru si sa functioneze cuplarea 4x4 si sa mai pui ceva banuti deoparte dupa achizitie ca orice masina veche trebuiesc inlocuite unele componente gen bucsi telescoape per ansamblu poate gasesti unul cu ceva bani mai multi dar pus la punc bafta la achizitie

suzuki samurai 92

golf plus cross 08

Link spre comentariu

Sa ai grija mare la plafon sa nu fie gaurit/mancat/rupt, rugina (pe peste tot), motorul sa urce in turatii, sa-ti stea temperatura la jumate si dupa o ora de mers, huburile manuale sa cupleze usor si sa functioneze (evident :grin: ). In rest e cam la bulan :grin:

Suzuki Samurai '90 "Stuka"
Link spre comentariu

zic si eu....sasiul sa nu fie ruginit sau lovit...motorul si transmisia sa fie in mintile lor....daca are rugina caroseria asta e destul de nesemnificativ ptr ca se repara usor si ieftin....mult mai ieftin ca partea mecanica :ha:

Link spre comentariu

sunt multe care sunt intr-adevar ca noi,dar sunt mai rare si ceva mai scumpe.dar eu zic ca merita sa dai cateva sute in plus pe unul care e ca nou,a dormit de cand l-a facut ma-sa mai tot timpul prin garaj,sunt mai rare,ce-i drept.dar e preferabil sa-l scpti tu prima data prin ploaie!!!!sau prin noroi decat sa fie rupt si mai ieftinut!!!ca bagii de la cateva sute la cateva mii pe urma in el si tot nu-i masina,eu am unul acum la vanzare,daca-l pui in vitrina la magazin,zici ca-i nou!!!are 90.000 si nu stie cum arata un strop de ploaie sau un fulg de zapada.super ingrijit.am avut peste 100 de samuraie,dar nu am vazut asa unul nici din 202-203!deci,exista!!!ce vezi pe net cu 35.000 km,astia sunt km peste 100 sau peste 200.000!ca la 100.000 se da kilometrajul de la O!!!unii totusi sustin ca atatia km.are masina!o masina care are pana la 100.000 se vede si dupa cum arata,si dupa cum merge,dar mai ales cand ii ridici capota!daca vrei lemuriri mai multe sau sa incerci vreun Samurai,daca ai drum prin Medias,suan la 0744230460.adam

Link spre comentariu

Da mai mult cand il achizitionezi, dupa va trebui sa investesti mai mult in reconditionarea masinii.

Acum mai conteaza si la ce vrei sa folosesti masina...daca vei face offroad...in doi ani masina va fi la fel.

Bogdan,

Facebook: Suzuki Restore

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare