Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Familia Aro M 461

colonelu

Postări Recomandate

Achizitie in "participatiune"

Saptamana trecuta am achizitionat 1/2 ,cu un prieten o scula de teren care va fi operationala dupa 1 septembrie.

Este un UNIMOG 1300 L diesel varianta militara de la armata germana cu toate acareturile de campanie pe el.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Achizitie in "participatiune"

Saptamana trecuta am achizitionat 1/2 ,cu un prieten o scula de teren care va fi operationala dupa 1 septembrie.

Este un UNIMOG 1300 L diesel varianta militara de la armata germana cu toate acareturile de campanie pe el.

Asta da achizitie!!! Jos palaria!!! Poti sa dai detalii tehnice?

:ce :3 :ce

"Să faci 13 ani de temniţă pentru un popor de idioţi... D-asta numai eu am fost în stare..." - Petre Ţuţea

Link spre comentariu

Daimler Benz UNIMOG 1300 L

Face parte din autovehiculele multifunctionale - purtatoare de echipamente de lucru, care se mai numesc UNIMOG (Universal Motor Gerat - purtator de dispozitive cu motor) in traducere aproximativa.

Constructiv, pentru a raspunde unor solicitari deosebite de autovehiculele obisnuite - acest autoutilitar are o serie de solutii tehnice speciale, cum ar fi:

- motor Diesel supraalimentat cu racire intermediara Euro III, cu 6 cilindri în linie; cilindree de 6500 cmc, cu putere de 280 kW la 2200 rpm, si cuplu de 1160 Nm la o turatie de 1600 rpm.

- cutie de viteze mecanica, cu 16 trepte, - care permit o viteza de deplasare între 80 -90 km/h.

- transmisie la cele 4 roti în mantale de protectie presurizate cu posibilitatea blocarii diferentialelor din mers; puntile fata si spate tip portal si suspensie pe arcuri elicoidale.

- instalatie de frânare hidraulica cu dublu circuit, asistata pneumatic; cu discuri la cele 4 roti.

- sasiu elastic care permite decalarea cu pana la 30 grade între axe, la trecerea unor obstacole dificile.

- priza de putere la 1000 rpm, dispusa posterior

Discurile de frana sunt mari şi au sistem propriu de curatire si placutele de frană nu conţin azbest. Un echipament special pentru off-road este sistemul ABS cu 4 senzori (cate unul pentru fiecare roata) care poate fi dezactivat.

Suspensia axei, care se face prin intermediul arcurilor elicoidale şi teava de reactie fac posibil ca rotile să fie în contact permanent cu solul pe teren accidentat.

Rotile din spate rulează pe urma rotilor din fata, beneficiând astfel de o rezistenta mai mica la inaintare si o tractiune mai buna. Cu ajutorul sistemului tirecontrol (dotare militara) poti să reglezi presiunea din pneuri în timp ce conduci. Scazand presiunea din anvelope se previne scufundarea Unimog-ului pe teren mlastinos si marind aderenta si evitand să ramai blocat.

Blocarea diferentialelor poate fi activata pneumatic în timpul mersului. Aceasta garantand că pot fi depăşite cele mai dificile situatii atat timp cat una din roti are aderenta suficienta si poate face faţa unei rampe cu o înclinare de 45°.

Link spre comentariu

Re: Achizitie in "participatiune"

s-al stapinesti sanatos :B

Link spre comentariu

• 1 an mai târziu...

Re: Familia Aro M 461

dom' colonel,masinile sint extraordinare..cel putin M-urile sint luate ca exemplu de foarte multi M-isti! (stiu eu ce stiu) :) sa le folosesti cu bine si dupa trecerea in rezerva! :h5

...asta nu-i masina...e IMS!!!...
Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Re: Familia Aro M 461

:tr :W U

:1

Super M-urile, cum si eu sunt bolnav de ceva vreme :grin: sa-mi iau unu vezi topic viewtopic.php?f=4&t=5799&start=30 , trebuie sa recunosc ca M-urile tale sunt o adevarata inspiratie! :bravo

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...
  • Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare