Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Perro de Presa Canario

Yamabushi

Postări Recomandate

Re: Perro de Presa Canario

foarte frumosi catzeii,,,sa iti traiasca .

Parere personala:desi arata mai agresivi cu urechile cupate cred totusi ca ar trebui lasatzi asa cum i-a lasatmama natura. Mie personal imi place aspectul lor de catzei prostovani,pe care il capata cu urechile netaiate! Repet a fost doar o parere personala pe care am vrut sa mi-o exprim la randu-mi avand si eu un amstaff care nu are urechile taiate si care e un prostovan de 47 de kg,la inaltimea standard!

exact, sunt mult mai misto asa! si dobermann-ul la fel.

Aloha,

Nu-i vorba in primul rand de estetica, desi majoritatea barbatilor au fantezii cu siliconate, nerecunoscand acest lucru :)). Este vorba in primul rand de faptul ca fiind o rasa cu exemplare dominante care au "draci in fund" si iubesc scandalul, urechile sunt primele care cad prada altercatiilor; si cum vascularizarea acestora este puternica, de aici si o hemoragie frumusica. La fel de importanta este si ventilatia urechii, care se face mult mai bine in cazul urechilor cupate. Cam acestea ar fi considerentele cuparii. Proprietarii ce au un singur caine pot mai usor sa evite conflictele intre acesta si alti patrupezi,.... eu, care am destul de multi si ii scot in gasca la alergat, la inot, etc.,... in momentul in care se iau la harjoana intre ei dupa un boschet, nu pot interveni chiar imediat si este suficienta o secunda pentru a face ulterior croitorie pe urechile dumnealor; unde mai pui si faptul ca joaca lor uzuala este destul de brutala privita din afara. De fiecare data cand ii las laolalta toti sunt plini de zgarieturi, insa asa e joaca lor si nu am ce sa le fac. Nu sunt ipocrit si recunosc faptul ca ma incanta silicoanele,.... drept urmare si aspectul patrupezilor cupati :).

Go hard, or go home!!!
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Adorabili ... ce rasa sunt ?? Aceeasi intrebare si pt Yamabushi .. Iubesc animalele in schimb cu rasele stau un pic mai prost :P Eu am un ciobanesc [nu cred ca e pur] care "o" tin la tara la bunici si isi face treaba excelent [paza si papica cat cuprinde :grin: ] Sa va traiasca patrupedele si tot ce mai aveti prin ograda ... merita :h5

Treaba complicata asta cu "rasa" ........... in catastifele FCI sunt trecuti drept Dogo Canario insa mie imi place sa folosesc denumirea initiala a rasei si anume Perro de Presa Canario. Sunt un pic diferite conceptele :). La originile sale, Presa Canario se dorea a fi un caine de lucru, un caine care era in stare sa pazeasca turmele si gospodaria stapanilor, care era in stare sa omoare cainii hoinari ce amenintau turmele de capre si care erau chiar in stare sa participe la vanatori fara arme de foc imobilizand prada pana ce stapanul ajungea si o injunghia. Acestea erau obiectivele ce au stat la baza selectiei exemplarelor ce se doreau a fi promovate. Din acest punct, plecand de la cainii autohtoni din insulele Canare, prin infuzie de Pitt, Buldogi vechi, molosi un pic mai crizati precum Mastino, etc s-a ajuns in decursul anilor la un septel ai caror indivizi aveau capacitate de efort remarcabila si un temperament deosebit. Toate bune pana aici ..... insa au aparut competitiile si banii ce se invart din vanzarea puilor si uite asa unii au inceput sa infuzeze caini masivi din alte rase si sa faca selectie pe grosime si greutate in detrimentul capacitatii de efort si a temperamentului. Rezultatul,.... o alta rasa in opinia mea, ... Dogo Canario, cu exemplare greoaie in marea lor majoritate, cu probleme de mecanica, displazice, lipsa de temperament, etc. Eu vreau sa promovez exemplare functionale, temperamentale asa cum au fost ele gandite de catre creatorii rasei. Drept urmare, am batut mai toata Europa pentru a vedea rudele patrupezilor mei (bunici, strabunici, unchi, etc), am efectuat un import si chiar am montat o femela in strainatate. Sunt pasi mici, poate,... insa i-am facut deoarece am un anume crez. Cam asta ar fi pe scurt traba cu aceasta rasa :)

Go hard, or go home!!!
Link spre comentariu

sunt adorabili.sa-ti traiasac!!! dar nu le-ai mai cupat urechile?

si cat e un puiutz?

Multam pentru aprecieri. Cupajul, va cadea in responsabilitatea viitorilor proprietari, daca vor dori sa faca acest lucru,... cat despre preturi, este discutie complicata. Daca vrei sa iti iei un caine dintr-o anume linie de afara, te duce in jur de 1500-2000 eur la varsta de 6 saptamani. Pretul creste odata cu varsta puiului. La noi, nu poti pretinde atatia bani pe un pui, desi poate ai produsi cel putin egali ca si valoare cu cei de afara. In plus, pentru mine este foarte important sa fie pe placul meu viitorul proprietar, pentru ca daca nu este, atunci banii lui nu sunt buni! Pretul poate fi diferit pentru un cumparator ce isi doreste un catel numai pentru el fata de cel ce isi doreste a da o mana de ajutor in promovarea acestei linii si va paticipa la show-uri si diverse alte evenimente in cadrul carora se pot arata calitatile cainelui catre publicul larg. Deasemeni, pretul este altul si pentru un viitor proprietar ce admite monte recomandate de mine si nu amesteca sangele exemplarelor stricand munca de selectie facuta pe parcursul atator generatii. Este posibil chiar sa iti placa un viitor proprietar ft mult insa acesta sa nu aiba bani si atunci, poate ii dai in coproprietate un catel. Insa pentru a nu lasa impresia ca ocolesc raspunsul, iti spun ca am vandut catei intre 600 si 1000 eur, in functie de valoarea puilor, descendenta, costurile montelor (una este sa montezi la tine in canisa si alta sa pleci de nebun cu cateaua in traista mii de km departare) si elementele prezentate anterior. La prima vedere pare un pret destul de mare insa nimeni in afara de crescator nu stie cu adevarat care sunt costurile din spatele unei monte, mai ales cand esti dus cu capul si poate exagerezi cu grija ce o porti patrupezilor.

Go hard, or go home!!!
Link spre comentariu

Foarte frumoasa conformatie au! Sa-ti traiasca! :h5

Multam,

Si unde mai pui ca au si temperament, pt ca degeaba o muiere e frumoasa, daca "latra" cand deschide gura, asa si la rasa asta, degeaba sunt frumosi si cu o anatomie corecta si armonioasa daca iti sar in brate cand latra un maidanez la ei sau cand un golan le trage un sut in dos pe strada :ha:

Go hard, or go home!!!
Link spre comentariu

Vizitator nanuk

sunt adorabili.sa-ti traiasac!!! dar nu le-ai mai cupat urechile?

si cat e un puiutz?

Multam pentru aprecieri. Cupajul, va cadea in responsabilitatea viitorilor proprietari, daca vor dori sa faca acest lucru,... cat despre preturi, este discutie complicata. Daca vrei sa iti iei un caine dintr-o anume linie de afara, te duce in jur de 1500-2000 eur la varsta de 6 saptamani. Pretul creste odata cu varsta puiului. La noi, nu poti pretinde atatia bani pe un pui, desi poate ai produsi cel putin egali ca si valoare cu cei de afara. In plus, pentru mine este foarte important sa fie pe placul meu viitorul proprietar, pentru ca daca nu este, atunci banii lui nu sunt buni! Pretul poate fi diferit pentru un cumparator ce isi doreste un catel numai pentru el fata de cel ce isi doreste a da o mana de ajutor in promovarea acestei linii si va paticipa la show-uri si diverse alte evenimente in cadrul carora se pot arata calitatile cainelui catre publicul larg. Deasemeni, pretul este altul si pentru un viitor proprietar ce admite monte recomandate de mine si nu amesteca sangele exemplarelor stricand munca de selectie facuta pe parcursul atator generatii. Este posibil chiar sa iti placa un viitor proprietar ft mult insa acesta sa nu aiba bani si atunci, poate ii dai in coproprietate un catel. Insa pentru a nu lasa impresia ca ocolesc raspunsul, iti spun ca am vandut catei intre 600 si 1000 eur, in functie de valoarea puilor, descendenta, costurile montelor (una este sa montezi la tine in canisa si alta sa pleci de nebun cu cateaua in traista mii de km departare) si elementele prezentate anterior. La prima vedere pare un pret destul de mare insa nimeni in afara de crescator nu stie cu adevarat care sunt costurile din spatele unei monte, mai ales cand esti dus cu capul si poate exagerezi cu grija ce o porti patrupezilor.

mie nu imi pare un pretz mare pentru un caine de rasa.asa se duce dracul calitatea, cu monte aiurea si preturi mic.

am intrebat de urechi deoarece impresia mea era ca nu se pot cupa decat pana la o anumita varsta.da-mi te rog si mie in pm un pret pt el (sau ea) bej.merci frumos.ramane bej?

Link spre comentariu

E intodeauna o placere sa vad un om pasioat de caini si de calitatea lor.

Flicitari si sa ai parte de ei si sa iti bucure inima.

Trebuie insa spus ca nu sunt penru oricine trebuie sa ai mare experienta cu cainii inainte de a achizitiona un astfel de exemplar. Daca nu ai mai avut caine inainte sau daca ai avut ceva de talie mica nu ai nici o sansa si credema ce spun am avut doi rotty.

Oricum multe succese si in special cu autoritatile si presa care nu prea stie multe despre caini da vorbeste foarte mult.

You can wake up a man who is asleep, but you cannot wake up a man who pretends to be asleep.

Mitsubishi Pajero 3.5 V6 - de open. Club T44

Link spre comentariu

@rotty ... cred ca voiai sa spui asumarea unei mai mari responsabilitati ... Nu iti trebuie mare experienta sa cresti un astfel de catel! Trebuie insa sa ai simtul raspunderii si timpul aferent! Respecte, :h5

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

randu-mi avand si eu un amstaff care nu are urechile taiate si care e un prostovan de 47 de kg,la inaltimea standard!

Ia baga o poza cu stafful ala de 47 kg.....eu cred ca nu e in standard ceea ce -l face aventual metis staff...sau pitbull

Apropos daca zici ca e staff....as vrea si eu sa vad un pedigree...asta daca nu e cu suparare.Sa vad si eu in spate ce caini are Nu o lua ca pe un afront ci pur si simplu doresc obtinera unui exemplar de ceva genul americanbully si chiar ma intereseaza....

I'm a rolling thunder ,pouring rain,i'm commin on like a hurricane
Link spre comentariu

Trebuie insa spus ca nu sunt penru oricine trebuie sa ai mare experienta cu cainii inainte de a achizitiona un astfel de exemplar. Daca nu ai mai avut caine inainte sau daca ai avut ceva de talie mica nu ai nici o sansa si credema ce spun am avut doi rotty.

Oricum multe succese si in special cu autoritatile si presa care nu prea stie multe despre caini da vorbeste foarte mult.

Aloha,

Ideea este urmatoarea: trebuie in primul rand sa constientizezi ce potential au acesti catelusi si apoi sa incerci sa le intelegi psihicul si comportamentul. Daca te culci pe o ureche, o dai in bara cu ei. Si nu este vorba de stapan sau membrii familiei acestuia, pt ca never-ever nu se vor indrepta impotriva sa, ci de straini sau alte oratanii. Instinctele lor de paza cat si drive-ul de fight, poate crea probleme daca nu sunt atent calauzite prin educatie, socializare, etc. Acesata munca iti ofera insa multe avantaje: vii de job si iti petreci timpul alaturi de patruped incercand sa il inveti lucruri noi, incercand sa intelegi ce motivatie trebuie folosita pt a-l determina sa faca ceea ce doresti tu,... te sui in limuzina 4x4 si il duci pe camp la alergat si uite asa uiti si de problemele zilnice, petreci timp cu animalutul si te mai dai si o turta pe coclauri. Vara, sincer sa fiu, de cel putin 3 ori pe saptamana la Calugareni la inot la gropile de balastiere unde apa din panza freatica este belea de curata; si uite asa mai bagam si eu cateva "bazine " alaturi de patrupezi.

Cat despre autoritati si public teribilist si neinstruit,.... acesta este unul dintre motivele pt care nu doresc sa fie facuta o mare publicitate acestei rase. Pt ca asemeni Pitt-ului se gasesc niste copilasi dobitoci care sa isi cumpere Presa, le stimuleaza agresivitatea si apoi nu-i mai controleaza si rup capul unui om nevinovat. Si uite asa se interzice rasa si pe saracii patrupezii te obliga sa ii scurtezi de oua :). Cainele saracul, nu are nici o vina, face ce a fost instruit sa faca; problema este ca acele drive-uri de vanatoare, de fight, defensiv, etc pot fi folosite in alte scopuri si poti obtine caini utilitari din ei. So: stapanul nu trebuie neaparat sa aiba mare experienta cu dulaii, ci mai degraba sa dovedeasca responsabilitate si sa doreasca sa intelega cat mai bine ce oratanie tine pe batatura!

Go hard, or go home!!!
Link spre comentariu

Nu cred ca s-a nascut golanul ala care sa le dea un sut in fund! :ha:

Ai sa razi dar yamabushi are perfecta dreptate Daca ai sa vezi o prezentare de moda ca asa imi place mie sa-i zic adicatelea un show expo vei avea surprinderea sa vezi caini de show care nu mai sunt ceea ce erau ca rasa Doar frumosi si atat...Fara pic de temperament.Sunt posesor de amstaff cu ceva titluri si am vazut si stiu despre ce-i vorba.Yamabushi trebuie sa-l stie pe Cristi Ciolpan. Baimarenii de asemenea Ei ala e un om care face selectie adevarata dupa caracter Si printre altele e un cunoscut crescator de caini din grupa a 2-a.Ma bucura sa aud ca nu e singurul care pune ceva pret si pe caracter nu numa pe prezenta... Yamabushi sa ai bafta ... BH SCH ceva ai facut cu ei?

I'm a rolling thunder ,pouring rain,i'm commin on like a hurricane
Link spre comentariu

Fac apel, off-topic, la voi..cei care colindati expozitiile...poate cunoasteti ceva crescatori de ciobanesc belgian(malinois).Imi doresc un pui...dar sa fie din linie de lucru!

Multumesc si scuze pt aceasta abordare!

Link spre comentariu

Aloha,

Ideea este urmatoarea: trebuie in primul rand sa constientizezi ce potential au acesti catelusi si apoi sa incerci sa le intelegi psihicul si comportamentul. Daca te culci pe o ureche, o dai in bara cu ei. Si nu este vorba de stapan sau membrii familiei acestuia, pt ca never-ever nu se vor indrepta impotriva sa, ci de straini sau alte oratanii. Instinctele lor de paza cat si drive-ul de fight, poate crea probleme daca nu sunt atent calauzite prin educatie, socializare, etc. Acesata munca iti ofera insa multe avantaje: vii de job si iti petreci timpul alaturi de patruped incercand sa il inveti lucruri noi, incercand sa intelegi ce motivatie trebuie folosita pt a-l determina sa faca ceea ce doresti tu,... te sui in limuzina 4x4 si il duci pe camp la alergat si uite asa uiti si de problemele zilnice, petreci timp cu animalutul si te mai dai si o turta pe coclauri. Vara, sincer sa fiu, de cel putin 3 ori pe saptamana la Calugareni la inot la gropile de balastiere unde apa din panza freatica este belea de curata; si uite asa mai bagam si eu cateva "bazine " alaturi de patrupezi.

Cat despre autoritati si public teribilist si neinstruit,.... acesta este unul dintre motivele pt care nu doresc sa fie facuta o mare publicitate acestei rase. Pt ca asemeni Pitt-ului se gasesc niste copilasi dobitoci care sa isi cumpere Presa, le stimuleaza agresivitatea si apoi nu-i mai controleaza si rup capul unui om nevinovat. Si uite asa se interzice rasa si pe saracii patrupezii te obliga sa ii scurtezi de oua :). Cainele saracul, nu are nici o vina, face ce a fost instruit sa faca; problema este ca acele drive-uri de vanatoare, de fight, defensiv, etc pot fi folosite in alte scopuri si poti obtine caini utilitari din ei. So: stapanul nu trebuie neaparat sa aiba mare experienta cu dulaii, ci mai degraba sa dovedeasca responsabilitate si sa doreasca sa intelega cat mai bine ce oratanie tine pe batatura!

De acord cu tine ai perfecta dreptate. Responsabilitatea este numero 1 insa experianta nu trebuie lasta de o parte. Problema este ca sunt oameni responsabili care nu au mai avut caine si se gandesc ce sa isi ia hops si vad ce frumosi sunt impozanti etc. se apuca citesc studiaza satu de vorbora cu altii si toate cee si zic hai ca pot si eu. Si multi rusesc daca fac asta, insa sunt uni care nu reusesc dar cei mai multi nu fac nici macar jumate din ce am scris eu. Pe de alta parte o imensa responsabilitate este pe umerii crescatorilor sau cel putin ar trebui sa fie. Am vazut astfel de oameni, foarte multi in afara tarii dar si cativa in tara. Oameni care explica ce este cu rasa, comportament, necesitati viitoare (dresaj, timp alocat, etc.) insa alti se uita numai la profit. Oricum respectele mele caci dint tot ce am citit aici vad ca tu esti in prima categorie.

Mi se rupe inima ca nu mai am cainii (au plecat in raiul cainilor). :cr insa ma bucur :ypu cand vad ca exista iubitori de caini.

You can wake up a man who is asleep, but you cannot wake up a man who pretends to be asleep.

Mitsubishi Pajero 3.5 V6 - de open. Club T44

Link spre comentariu

Pt cei interesati...http://www.politiaromana.ro/Ordine_publ ... 0_2003.htm

http://www.politiaromana.ro/Ordine_publ ... 5_2002.htm

..Acestea unt informatiile legale pt detinerea unui astfel de caine!

Cat depre..ce poti scoate din el..tine doar de MULTA experienta!

Ce bine ca analfabetii de guvernanti si consilierii lor in probleme de chinologie habar nu aveau de rasa pe care o promovez eu :),.... uite asa nu au incadrat-o nici macar la grupa a 2-a.

In opinia mea poti avea experienta cu carul,.... daca nu esti un pic destupat la minte si nu incerci sa intelegi ce inseamna un factor motivational pt caine si nu descoperi pt fiecare individ in parte ce scala de "valori motivationale" are, vei fi doar un posesor de caine. Aceasta teorie cred ca este valabila pt orice rasa canina.

Go hard, or go home!!!
Link spre comentariu

Fac apel, off-topic, la voi..cei care colindati expozitiile...poate cunoasteti ceva crescatori de ciobanesc belgian(malinois).Imi doresc un pui...dar sa fie din linie de lucru!

Multumesc si scuze pt aceasta abordare!

Aloha,

Iti vand un pont :) daca vrei Malin din linii de lucru si iti permiti sa platesti un pret destul de piperat, contacteaza-l pe cel ce are acest site: http://www.hans-schlegel.ch/we_dts/ . In periplurile mele dupa dulai prin Yoolopa :) am vazut caini din linia sa, erau belea. Trebuie insa sa iti spun un alt secret aflat de la un posesor de Malin care este si dresor, si nu la noi in tara, faptul ca dintr-un cuib, maxim doi pui sunt ceea ce ar trebui sa fie. In acest caz, eu consider ca intr-adevar iti trebuie experienta sa stii a-l alege, .... asta daca iti arata crescatorul tot cuibul. Nu ma intelege gresit, in opinia mea orice caine, daca folosesti parghiile potrivite poate face aproape orice, cei extraoridinari sunt cei care prind ft repede ce au de facut si nu iti toci nervii cu ei. Eu asa gandesc.

Go hard, or go home!!!
Link spre comentariu

De acord cu tine ai perfecta dreptate. Responsabilitatea este numero 1 insa experianta nu trebuie lasta de o parte. Problema este ca sunt oameni responsabili care nu au mai avut caine si se gandesc ce sa isi ia hops si vad ce frumosi sunt impozanti etc. se apuca citesc studiaza satu de vorbora cu altii si toate cee si zic hai ca pot si eu. Si multi rusesc daca fac asta, insa sunt uni care nu reusesc dar cei mai multi nu fac nici macar jumate din ce am scris eu. Pe de alta parte o imensa responsabilitate este pe umerii crescatorilor sau cel putin ar trebui sa fie. Am vazut astfel de oameni, foarte multi in afara tarii dar si cativa in tara. Oameni care explica ce este cu rasa, comportament, necesitati viitoare (dresaj, timp alocat, etc.) insa alti se uita numai la profit. Oricum respectele mele caci dint tot ce am citit aici vad ca tu esti in prima categorie.

Mi se rupe inima ca nu mai am cainii (au plecat in raiul cainilor). :cr insa ma bucur :ypu cand vad ca exista iubitori de caini.

Sincer sa fiu, 90% din responsabilitate in momentul achizitionarii unui pui cade pe umerii crescatorului, in opinia mea. El trebuie sa isi trieze clientii si sa nu dea pui unuia care este descreiarat sau unuia ce nu i se potriveste rasa. Din aceasta activitate scoti profit numai daca tragi pe caini de le vine rau si vinzi pui in Obor cu cateva sute de epuroi. Daca vrei sa faci selectie, niciodata nu vei face profit, montele sunt ft scumpe si cainii buni, foarte rari. La noi, mai ales au ajuns si au fost montate toate cirucurile si toti bandogii au acte cumparate de la unguri. Faza e ca si consumatorul e prost, prefera sa dea mai putin pe un catel decat sa il ia mai scump de la un crescator. Si dupa o perioada de timp se trezeste ca este displazic sau dezechilibrat si da vina pe rasa ca nu e buna si ca sunt periculosi; insa vina producerii incidentului el o poarta, in opinia mea. Rahatul ala de pedigree, daca este real iti confera cel putin teoretic o siguranta vis-a-vis de faptul ca stramosii cainelui au fost ok, au avut drept de reproducere si astfel, din punct de vedere genetic, numai daca este un accident, se poate intampla ca dulaul sa aibe probleme. Aici intervine si celalalt procent de 10% de responsabilitate din partea cumparatorului.

Go hard, or go home!!!
Link spre comentariu

Nu cred ca s-a nascut golanul ala care sa le dea un sut in fund! :ha:

Ai sa razi dar yamabushi are perfecta dreptate Daca ai sa vezi o prezentare de moda ca asa imi place mie sa-i zic adicatelea un show expo vei avea surprinderea sa vezi caini de show care nu mai sunt ceea ce erau ca rasa Doar frumosi si atat...Fara pic de temperament.Sunt posesor de amstaff cu ceva titluri si am vazut si stiu despre ce-i vorba.Yamabushi trebuie sa-l stie pe Cristi Ciolpan. Baimarenii de asemenea Ei ala e un om care face selectie adevarata dupa caracter Si printre altele e un cunoscut crescator de caini din grupa a 2-a.Ma bucura sa aud ca nu e singurul care pune ceva pret si pe caracter nu numa pe prezenta... Yamabushi sa ai bafta ... BH SCH ceva ai facut cu ei?

Daca ar fi numai lipsiti de temperament ar fi OK, insa la cum merg treburile in ziua de azi, mai sunt si cat vaca si daca alearga o tura de ring cad lati de oboseala,... deci capacitate de efort: ZERO.

Si daca tot veni vorba de lucru, io-te cum se prezenta masculul meu la varsta de 5 luni, cand a vazut pt prima data maneca. Intrebarea este cine joaca rolul infractorului??? :grin:

[youtube:1n01wee1]http://www.youtube.com/watch?v=Fvjq6uxj-pk[/youtube:1n01wee1]

Go hard, or go home!!!
Link spre comentariu

Si acum micutul negru la varsta de 5 luni cu si ...... fara urechi :))

http://i141.photobucket.com/albums/r79/yamabushi9/Monta%20Uma-Arico%202008/09022009/IMG_0504.jpg

http://i141.photobucket.com/albums/r79/yamabushi9/Monta%20Uma-Arico%202008/09022009/IMG_0507.jpg

si o blondina sora a sa :)

http://i141.photobucket.com/albums/r79/yamabushi9/Monta%20Uma-Arico%202008/09022009/IMG_0542.jpg

http://i141.photobucket.com/albums/r79/yamabushi9/Monta%20Uma-Arico%202008/09022009/IMG_0551.jpg

Go hard, or go home!!!
Link spre comentariu

• 1 an mai târziu...
  • 2 ani mai târziu...

1. nu se permit mesaje cu caracter comercial in afara bazarului;

2. poti contacta omul prin PM, daca vrei asa de tare, dar e probabil ca nu a mai intrat de o vreme pe forum;

3. ultima postare e de acum 2 ani;

Samurai incepator
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare