mozo Postat Ianuarie 3, 2009 Partajează Postat Ianuarie 3, 2009 Motor 1.6 100% stock In curand va urma o actionare mecanica la 4x4 , deoarece cea electrica este jalnica...; masina este destul de capabila pt offroadul obisnuit , te duce unde ai nevoie ... , nu prea am idee ce modificari as putea sa ii fac , as vrea sa o inalt , dar nu stiu cum. Astept idei de modificare acestei masini... va pot pune la dispozitie poze cu masina din orice zona a ei in caz ca aveti nelamuriri in a da sfaturi... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mozo Postat Ianuarie 3, 2009 Autor Partajează Postat Ianuarie 3, 2009 Re: Dacia Papuc 4x4 si inca ceva , ce cauciucuri imi recomandati... ? , jantele sunt pe 14'' cred o sa ma uit maine si va zic :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat Ianuarie 3, 2009 Partajează Postat Ianuarie 3, 2009 Re: Dacia Papuc 4x4 Stiu de la cineva ca a facut treaba cu actionarea mecanica si a fost foarte multumit. Apropo, omul a facut 250 miii km cu papucul si inca merge multumitor :) Nu credeam ca se poate asa ceva cu o Dacie. Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gnok Postat Ianuarie 3, 2009 Partajează Postat Ianuarie 3, 2009 Re: Dacia Papuc 4x4 primul pas ar fi sa treci pe jante r15,si niste AT-uri sa incapa sub aripi si sa nu frece pe interior,sau ceva mai late + flanse distantiere...bafta Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mcclaude Postat Ianuarie 3, 2009 Partajează Postat Ianuarie 3, 2009 Re: Dacia Papuc 4x4 Am si eu o Dacie 1307 4x4 pe care as vrea sa o modific pentru ai creste performantele in teren. Daca ai detalii despre actionarea mecanica te rog sa postezi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mozo Postat Ianuarie 3, 2009 Autor Partajează Postat Ianuarie 3, 2009 Re: Dacia Papuc 4x4 primul pas ar fi sa treci pe jante r15,si niste AT-uri sa incapa sub aripi si sa nu frece pe interior,sau ceva mai late + flanse distantiere...bafta trebuie decupat din aripile din fata , daca poate cineva sa imi recomande un tinichigiu in Craiova... , "inginerii" de la dacia cand au proiectat masina au pastrat arcurile de pe dacia berlina cu mot de 1.3 sau 1.4 si au pus motor de 1.6 acesta fiind mai greu... , dupa o anumita perioada de timp 15.000 km masina se lasa de bot , iar la viraj maxim atinge in aripa nu mult , dar cat sa ti-o indoaie putin si sa sara vopseaua. Dupa ce sau desteptat au scos un teu care se pune la roata ridicand masina , acum numai atinge , dar oricum e la limita... Intrebarea mea e pe motorul de 1.9d sunt alte arcuri? sau acceiasi prostie si daca da se potrivesc? Puteti posta orice idee de modificare sau orice piesa care se potriveste , orice sfat va fi luat in considerare:) , flansele distantiere le am... jantele sunt in cautare(masina are 3 prezoane si nu prea gasesc). Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mozo Postat Ianuarie 3, 2009 Autor Partajează Postat Ianuarie 3, 2009 Re: Dacia Papuc 4x4 Am si eu o Dacie 1307 4x4 pe care as vrea sa o modific pentru ai creste performantele in teren. Daca ai detalii despre actionarea mecanica te rog sa postezi. "Se poate face un sistem foarte simplu de cupare si decuplare mecanica a 4x4.E nevoie de cablul de la decompresorul de la pompa de injectie de la Aro la care trebuie sa fie legat si un intrrupator pt a sti cand e cuplat 4x4.Eu de curand mi-am reparat cuplarea 4x4 pt ca nu mai mergea." Au existat si cu cuplare manuala... "Pick-Up 4X4 de prin 98, 99.Sunt rare dar din cat imi aduc eu aminte acele modele au cuplarea la 4X4 mecanica printr-o maneta in podea." LE: Pe cat sunt jantele din poze ? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gnok Postat Ianuarie 3, 2009 Partajează Postat Ianuarie 3, 2009 Re: Dacia Papuc 4x4 jantele sunt in cautare(masina are 3 prezoane si nu prea gasesc).,nu merg schimbati tamburii?...cu unii de aro 10 in 5 prezoane?... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
icXu Postat Ianuarie 3, 2009 Partajează Postat Ianuarie 3, 2009 Re: Dacia Papuc 4x4 Aro 10 are 6 prezoane iar jantele se potrivesc pe dacia ta.Sunt jante de aro 10 cu 3 gauri pt prezoane si cu 6 gauri si ambele se potrivesc pe dacia cu 3 prezoane;la cele cu 6 raman 3 gauri libere. My Build: ARO Spartana Offroad Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mozo Postat Ianuarie 3, 2009 Autor Partajează Postat Ianuarie 3, 2009 Re: Dacia Papuc 4x4 Aro 10 are 6 prezoane iar jantele se potrivesc pe dacia ta.Sunt jante de aro 10 cu 3 gauri pt prezoane si cu 6 gauri si ambele se potrivesc pe dacia cu 3 prezoane;la cele cu 6 raman 3 gauri libere. Ms , am cautat putin si am obs ca majoritatea sunt pe 14 , pe 15 nu am gasit... daca stii ceva dami de veste. LE: dupa ceva cautari mai adanci am gasit 3 tipuri de jante: - 14 inch / 3 gauri - iese din discutie ca nu fac nici o trb.... - 15 inch / 6 gauri offset normal - varianta pe care o vreau - 15 inch / 6 gauri offset pozitiv (sunt modelul acela "intoarse spre interior") nu stiu cat e et , dar cred ca ar fi nevoie de flanse deci nu prea mi-ar convenii... daca stiti pe cineva care are de vanzare va rog sa imi ziceti si mie:). Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Ianuarie 3, 2009 Partajează Postat Ianuarie 3, 2009 Re: Dacia Papuc 4x4 am pentru tine 4 flanse distantiere de 40 mm pt butuc cu 3 prezoane si jante de 15 din aliaj daca te intereseaza da-mi un pm si eventual un email pe care sa-ti trimit poze cu marfa am avut un aro 10 pe care l-am incaltat cu jante de 15 si flanse... forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mozo Postat Ianuarie 4, 2009 Autor Partajează Postat Ianuarie 4, 2009 Re: Dacia Papuc 4x4 Din curiozitate stie careva daca la papucurile diesel sunt altfel de arcuri pe fata... nu prea am obs sa fie lasata am impresia ca sunt mai tari... Ce cauciucuri merg in combinatie cu jantele pe 15'' de aro 10 , cam care ar fi dimensiunea maxima pe care as putea sa o pun , masina din fabrica are 175 R 14 PR 8 si jante 5 J 14. Care e treaba cu decupatul aripilor , ce necesita si cum as putea face asa ceva. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
icXu Postat Ianuarie 4, 2009 Partajează Postat Ianuarie 4, 2009 Re: Dacia Papuc 4x4 Din curiozitate stie careva daca la papucurile diesel sunt altfel de arcuri pe fata... nu prea am obs sa fie lasata am impresia ca sunt mai tari... Ce cauciucuri merg in combinatie cu jantele pe 15'' de aro 10 , cam care ar fi dimensiunea maxima pe care as putea sa o pun , masina din fabrica are 175 R 14 PR 8 si jante 5 J 14. Care e treaba cu decupatul aripilor , ce necesita si cum as putea face asa ceva. Ar trebui sa cauti pe forulmul pt dacia ca aici nu stiu daca te poate ajuta cineva cu sfaturi mai aprofundate legate de dacie. My Build: ARO Spartana Offroad Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Nicu N Postat Februarie 24, 2009 Partajează Postat Februarie 24, 2009 Re: Dacia Papuc 4x4 Nu e greu sa-i pui jante pe 15", cea mai ieftina varianta este sa gasesti jante de A10 cu 6 prezoane,din care poti folosi 3.Distantiere (inaltatoare)intre axa spate si arcul lamelar+ bride;prelungitoare T-amortizoare fata, dar scazi la capitolul fiabilitate, papucul are grupuri 9/41,ceva slabut pentru jante de 15', planetarele nu te ajuta prea mult, cutia nu dispune de un reductor si nu in ultimul rind,rulmentii in butuci la roti..si directia care e clasica pe cremaliera,fara servo si fabricata tot de Scornicesti! parca vad ca o sa-ti faci stocuri de discuri de ambreiaj,planetare ,butuci spate numai ca sa iesi in noroi cu papucul.E mai bine cu jante pe 14" daca cauciucuri bune ce imi place la dacia 4x4 ....4x4 inseamna cuplare sateliti diferential fata :wink: Cind poti spune ca le sti pe toate......te trezesti, ca te-ai dus de mult..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sakur_2007 Postat Februarie 25, 2009 Partajează Postat Februarie 25, 2009 Re: Dacia Papuc 4x4 Va salut dragi prieteni. Scuze ca ma bag si eu aici dar vreau sa laud putin aceasta dacie 4x4 Am un papuc drop-side 1,9 d, de 3 ani, si sunt foarte multumit de ea. Nu credeam ca un jaf poate asa ceva. Inca nu am avut probleme cu nimic grav doar mici stricaciuni ca doar e dacie... Vreau sa spun ca masina e carosata, o folosesc la firma, si in timpul liber la pescuit. Am iesit cu acest 4x4 rudimentar din situatii destul de grele. Se poate incarca multe in spate si greutate de peste 1t. Precizez ca masina am cumparat-o noua si are 35 000 Km cu toate reviziile facute. Am patit o chestie interesanta... la 2 luni dupa ce am cumparat-o am plecat cu ea incarcata la Tg Lapus, pe drum motorul a inceput sa scoata un sunet ciudat, dar nu foarte rau auzului. Am continuat drumul si a 2 a zi am mers la servis, ca dupa aceea sa aud ca a sarit cureaua de distributie cu un dinte. Au pus-o la loc si pana in ziua de azi nu am avut alte probleme. Di fabrica are jante de otel pe 15 cu 5 prezoane. Am pus gume M+S Sava si sunt multumit de ele. Sa nu uitam ca totusi e Dacia si ca problemele pot aparea oricand. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
manu-2lgp Postat Februarie 25, 2009 Partajează Postat Februarie 25, 2009 Re: Dacia Papuc 4x4 Dacia asta nu are rotile cu 5 prezoane? Cel putin ce am vazut eu 4x4, asa aveau. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mozo Postat Februarie 25, 2009 Autor Partajează Postat Februarie 25, 2009 Re: Dacia Papuc 4x4 Sunt 2 variante, unele cu 3 prezoane si unele cu 5, iar in legatura cu jantele pe 15'' am renuntat la idee deoarece masina este f firava in ceva mai greu(testat pe propria piele). Mai bine mai stau 1 an pe bara si imi iau un acaret vechi da bun. :grin: le: cand zic firava ma refer la 2 seturi de ambreaj pana acum, o planetara, 2 tampoane motor, 1 cutie, iar mai nou dupa ceva noroiala sanatoasa la plecari mai bruste cardanul atinge in jug si scoate un sunet naspa :P . Oricum nu ma deranjeaza cine stie ce, cand am timp ma uit pe sub ea desi mie frica sa nu ma lase cand am mai mare nevoie de ea.Aaa si inca ceva de vreo 3 ori am lasat bara din spate pe jos :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
kermit Postat Februarie 25, 2009 Partajează Postat Februarie 25, 2009 Re: Dacia Papuc 4x4 vezi cum te lipesti de un samurai... la cat au scazut preturile acum cu 2500-3000 euro iti iei masina buna. Vis-a-vis de Selgros e de vreo 2 luni o vitara neagra de vanzare (in fata caselor acolo unde sunt masini de vanzare), o tot vad dimineata cand trec la servici, baga un oichi si la ea. TOYOTA Hilux 2.4, D4D 4x4 SUZUKI Samurai 1.6, 8v 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Nicu N Postat Februarie 26, 2009 Partajează Postat Februarie 26, 2009 Re: Dacia Papuc 4x4 @ sakur 2007 Din fabricatie putea sa vina numai cu jante pe 14".De tinut la sarcina tine dar nu-ti forta norocul fiindca nu ai sasiu de rezistenta pe el,puntea spate e din tabla(ma rog vreau sa zic ca nu e rigida ca una de A10) se poate deforma usor. grija si la motorina pompele de injectie sunt sensibile si costa destul de mult. :hi Cind poti spune ca le sti pe toate......te trezesti, ca te-ai dus de mult..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sakur_2007 Postat Februarie 27, 2009 Partajează Postat Februarie 27, 2009 Re: Dacia Papuc 4x4 Da este adevarata treaba cu sasiul, si caroseria se doformeaza ca la orice dacie. Motorina e ca la noi la romani dar, schimbi mai des filtrul. Eu vroiam doar sa laud putin aceasta masina, chiar sunt multumit de ea. Oricum nu fac off-road cu ea. Visez la un pajero 2 clasic, sper sa vina pana la toamna. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sakur_2007 Postat Februarie 27, 2009 Partajează Postat Februarie 27, 2009 Re: Dacia Papuc 4x4 La chestia cu jantele iti spun sigur ca e din fabrica cu jante pe 15... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mozo Postat Februarie 27, 2009 Autor Partajează Postat Februarie 27, 2009 Re: Dacia Papuc 4x4 La chestia cu jantele iti spun sigur ca e din fabrica cu jante pe 15... am un papuc personal, plus cateva la firma, la toate sunt jante pe 14... nu stiu unde ai vazut u pe 15, dar credema ca nu tine mult cu jante pe 15 :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gusteru Postat Februarie 27, 2009 Partajează Postat Februarie 27, 2009 Re: Dacia Papuc 4x4 prin 87-88 in pitesti a fost o expozitie in actuala piata milea unde printre altele a fost expusa o dacie papuc cu cabina dubla dar cu geamuri in spate, nu cu usi, era pe sasiu, cu un motor de 1600 care avea un carburator dublu si delcoul orizontal inspre bordul masinii si avea roti pe 15. la vreo saptamina dupa expozitie batrinul meu a cumparat acaretul respectiv (sau altul ca el, cica au fost 6 modelul asta plus alte tipuri de caroserie cu aceeasi transmisie si motorizare) tot ce imi mai aduc aminte e ca huruia ingrozitor si halea benzina in prostie.citeva luni mai tirziu a fost vinduta la alt fraier. probabil rotile pe 15 si sasiul veneau de la aro 10 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Nicu N Postat Februarie 27, 2009 Partajează Postat Februarie 27, 2009 Re: Dacia Papuc 4x4 Daca era pe sasiu,avea jante pe 15", presupun ca erau 6 prezoane la roata.Daca avea 6 prezoane, pariu ca acele roti erau de A10 @ sakur 2007... pune o poza cu jantele tale! :P Daca sunt pe 15" nu ramine alceva decit sa dau :x Daca nu....vezi ca imi place REDS-ul :banana Cind poti spune ca le sti pe toate......te trezesti, ca te-ai dus de mult..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gusteru Postat Februarie 27, 2009 Partajează Postat Februarie 27, 2009 Re: Dacia Papuc 4x4 nu stiu cite prezoane avea dar cauciucurile erau de aro 24 de tipul care pe vremea aia se numeau JR . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate