Astral Postat Ianuarie 8, 2009 Partajează Postat Ianuarie 8, 2009 (editat) Am gasit pe youtube niste filmulete despre un device care se monteaza la motorul masinii si care prin extragerea hidrogenului din apa, furnizeaza energie si scade consumul de combustibil al motorului. Ce stiti despre asta? A incercat cineva? Editat Ianuarie 12, 2011 de Astral REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
asfalttango Postat Ianuarie 8, 2009 Partajează Postat Ianuarie 8, 2009 Re: Apa chioara-combustibil pentru masini? Nu stiu daca a incercat cineva dar am vazut pe DISCOVERY ca treaba este mult mai complicata,costisitoare si implica si niste riscuri...poate viitorul tehnologiei va rezolva problema dar atunci va fi si mai acuta criza apei... Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marcel Postat Ianuarie 8, 2009 Partajează Postat Ianuarie 8, 2009 Re: Apa chioara-combustibil pentru masini? Dream on ... trepadusii aia nu spun si ca stau cite o ora inainte sa dea drumul la camera ca sa obtina un pic de hidrogen ... In alta ordine de idei, hidrogenul este extrem de instabil si de exploziv. Ce vezi pe youtube sunt teribilisme de adolescenti. Nume mari din industria auto cauta metode pt. a folosi gazul asta in conditii de siguranta, si se pare ca le-au gasit. Problema e ca extragerea hidrogenului din apa implica consumuri energetice mult mai mari decit beneficiile pe care le aduce. Cu alte cuvinte, este mai economic sa incarci de la priza o masina electrica decit sa consumi acelasi curent pt. obtinerea hidrogenului prin electroliza, hidrogen cu care, daca alinentezi o masina parcurgi 30% din distanta pe care poti sa o parcurgi cu cea electrica. Lucrurile nu sunt intodeauna ceea ce par ... I Have No Idea What You Are Talking About Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
paulbratu Postat Ianuarie 8, 2009 Partajează Postat Ianuarie 8, 2009 Re: Apa chioara-combustibil pentru masini? Mai era unul care vindea un sistemul asta pe okazii dar nu avea nici o masina echipata cu care sa demonstreze functionalitatea sistemului. In schimb cerea vreo 450 de euro pe sistem. Nu cred ca a vandut vreunul si nici nu am mai urmarit licitatia. Consider ca e greu de realizat si de implementat functional. Sunt multi care viseaza sa faca masinile sa mearga cu apa sau alti carburanti ieftini. Sunt sigur ca la unu moment dat se va reusi... BAFTA! It`s not that WHERE you go....it`s WHICH way you get there! Auto: TOYOTA 4Runner Moto: BMW K 100 RS, BMW K 1100 RS NU FURA!.....GUVERNUL URASTE COMPETITIA! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
atar Postat Ianuarie 8, 2009 Partajează Postat Ianuarie 8, 2009 Re: Apa chioara-combustibil pentru masini? Mai erau unii pe vremea lu' Impuscatu' care vindeau pastile de facut benzina din apa la mare la Mamaia. :ha: :ha: :ha: Mai tineti minte? "Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Ianuarie 8, 2009 Partajează Postat Ianuarie 8, 2009 Re: Apa chioara-combustibil pentru masini? stati asa credeti ca face hirogen din apa in borcane de dulceata???? chiar credeti asta? mae e un tembel in arad care a aparut la tv ca a facut un sisem de injecteaza apa in piston (peste benzina) si care ar arde ca se sescompune de fapt poti sa face ceva de acest gen... dar strici rapid motorul... cu cat e mai mic cu atat mai repede ca nu faci decat sa bagi apa (cativa stropi) care vor creste compresia si care vor termina motorul deci e mult mai rau decat sa dai cu 0,01 %mai mult pe carburant... dar fiecare e liber sa viseze si sa strice ce are, dar nu uitati...zgarcitul plateste de 2 ori forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator koala Postat Ianuarie 8, 2009 Partajează Postat Ianuarie 8, 2009 Re: Apa chioara-combustibil pentru masini? Discuta altii, pe zeci de pagini, si tot nu s-au lamurit inca ... http://forum.softpedia.com/index.php?showtopic=367655 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
air_wolf Postat Ianuarie 8, 2009 Partajează Postat Ianuarie 8, 2009 Re: Apa chioara-combustibil pentru masini? eu cred asa: daca apa putea fi folosita pe post de combustibil, cred ca inaintea masinilor ar fi fost vapoarele, centralele electrice... daca poti face un motor care sa mearga cu apa, te pisi pe gazele rusilor si pe petrolul arabilor... The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Ianuarie 8, 2009 Autor Partajează Postat Ianuarie 8, 2009 Re: Apa chioara-combustibil pentru masini? eu cred asa: daca apa putea fi folosita pe post de combustibil, cred ca inaintea masinilor ar fi fost vapoarele, centralele electrice... daca poti face un motor care sa mearga cu apa, te pisi pe gazele rusilor si pe petrolul arabilor... Un astfel de motor exista si functioneaza deja, dar evident costurile sunt prea mari pt a fi produs si comercializat in serie, avand la baza tocmai hidrogenul din apa. Parerea este ca nu exista nici un interes pt lansarea unui astfel de motor pt ca in secunda 2 toata industria de motoare clasice ar cadea, plus industriile de colaterale(piese de schimb, etc)! E cumva ca si in cazul leacului pt cancer, care si asta cred ca exista, dar din aceleasi ratiuni nu este lansat. Revenind pe topic am gasit chiar si schita device-ului : http://www.armonianaturii.ro/Motorul-cu ... 28-articol Si chiar un debut al productiei de serie: http://www.bizwords.ro/stiri/tendinte/9 ... rogen.html REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marcel Postat Ianuarie 8, 2009 Partajează Postat Ianuarie 8, 2009 Re: Apa chioara-combustibil pentru masini? Si chiar un debut al productiei de serie: http://www.bizwords.ro/stiri/tendinte/9 ... rogen.html Asta e cu totul altceva. Da motoare care functioneaza cu hidrogen exista deja. Hidrogen se obtine pe cale industriala, nu neaparat prin electroliza apei, ci prin metode mai ieftine. Revenind pe topic am gasit chiar si schita device-ului : http://www.armonianaturii.ro/Motorul-cu ... 28-articol Asta in schimb, e putin deplasata. Din linkurile de jos, primul vrea ceva maruntis, iar celelalte nu merg. Iar despre pasajul boldit, ce sa mai zic. Odata zice ca e simplitatea simplitatii sa-ti faci instalatia, odata iti atrage atentia ca ei nu isi asuma nici o raspundere si ca in caz de ceva evenimente ... esti pe cont propriu. In ce priveste teoria conspiratiilor mondiale, asta e alta poveste. In speta data, sunt ferm convins, ca daca descopereau americanii tehnologia necesara sa scape de dependenta petrolului de la arabi o faceau demult ... I Have No Idea What You Are Talking About Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sese Postat Ianuarie 8, 2009 Partajează Postat Ianuarie 8, 2009 Re: Apa chioara-combustibil pentru masini? tot in tema ,dar nu chiar. :p exista sute de proiecte despre motoare ecologige, nepoluante si unele chiar functioneaza . problema cred ca apare la vanzarea produsului, dar mai important ...cine il vinde. va inchipuiti ce se va intampla daca maine apare sa zicem toyota (aleatoriu) cu un 4x4 ce are combustibil apa si se va vinde la 30.000 de euro? chiar daca il au si merge cu apa aia cu baticu' si aia cu stelute ii pusca pe loc. motociclete pe hidrogen : http://thekneeslider.com/archives/2005/ ... d-picture/ http://www.gizmag.com/go/8243/ eu cred ca viitorul combustibil bio sau ecologic sau nepoluant sau cum vreti sa ii spuneti va fi asta : http://car-reviews.automobile.com/Saab/ ... eview/691/ si aici http://www.gizmag.com/go/3531/ cei de la saab au testat motorul cu ethanol in comparatie cu unul pe benzina, iar rezultatul a fost in favoarea ethanolului. costul de productie al ethanolului este net inferior benzinei( se extrage din cereale..), conversia unui motor cu benzina la un motor cu ethanol este simpla si nu implica reconstructia totala a lui . sa nu uitam ca dragsterele americane capabile de viteze de peste 400 la ora in 400 de metri merg pe ...ethanol. scuze de offtopic i have a pajero , don't be jealous :) Samurai '88 >Suzi Quatro. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
air_wolf Postat Ianuarie 9, 2009 Partajează Postat Ianuarie 9, 2009 Re: Apa chioara-combustibil pentru masini? @astral: pai hotaraste-e, una e apa, altul e hidrogenul. topicul e "apa chioara - etc...". nu cred ca exista si nu cred ca "costa prea mult" pentru a fi produs in serie, daca asta inseamna ruperea de petrol. cu mtoarele pe hidrogen e altceva. aia chiar devine interesanta alternativa, cu toate ca eu n-as vrea o masina cu hidrogen, eventual lichefiat, care sa mai faca si poc din cauza unei garnituri de cauciuc... pe de alta parte, motoarele 2H si 12H-T de la toyota merg lejer cu uleiul de la gogoserie, si presupun ca si altele. la koala, care are preincalzitor de motorina, 100% merge uleiul vegetal. si daca nu merg cu ulei vegetal, se poate realiza sau cumpara instalatia necesara. asta poate fi o alternativa pentru unii. The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Ianuarie 9, 2009 Partajează Postat Ianuarie 9, 2009 Re: Apa chioara-combustibil pentru masini? faptul ca etanolul se extarge din cereala genereaza (deja) o problema mult mai mare, cresterea preturilor la cereale si alimente in general este acelasi lucru cu uleiul pt diesel, care a scumpit cu 50% deja pretul al alimente, pt ca se cultiva plante pentru combustibil nu pentru alimentatie.... iar terenul arabil este tot atat, nu se dubleaza, fermierii sunt tot aia... eu cred ca nici o fabrica de masin i nu ar pierde nici un sfant in momentul in care se trece pe o energie alternativa, ba din contra o masina, dincolo de motor...mai are multe... care toate trebuie fabricate oricum... deci producatorul de masini si componente nu are de suferit motorul respectiv, INDIFERENT PE CE E... trebuie produs, si nu cred ca o sa-l produca brutarii si nici artistii plastici, tot o fabrica de componente va fi instare sa-l produca... la fel si asamblarea din contra, la momentul actual ar avea de castigat, pt ca la cate masini cu motorina si benzina trebuie inlocuite..... problema este uniformizarea sistemului, si de aceea nu se apuca nimeni sa faca masini pe hidrogen pana nu au siguranta ca vor fi pompe de alimentare si producatori de hidrogen, nu fac masini electrice pana nu au siguranta ca vor fi asigurate puncte de alimentare.... pt ca altfel nu cumpara nimeni automobilul ala forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tudordodo Postat Ianuarie 9, 2009 Partajează Postat Ianuarie 9, 2009 Re: Apa chioara-combustibil pentru masini? Salut! Pai etanolul este alcool etilic...Daca e facut si din prune si e mai ieftin decat benzina ... :ypu :x :x Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tudordodo Postat Ianuarie 9, 2009 Partajează Postat Ianuarie 9, 2009 Re: Apa chioara-combustibil pentru masini? @soimu`: faptul ca etanolul se extarge din cereala genereaza (deja) o problema mult mai mare, cresterea preturilor la cereale si alimente in general este acelasi lucru cu uleiul pt diesel, care a scumpit cu 50% deja pretul al alimente, pt ca se cultiva plante pentru combustibil nu pentru alimentatie.... iar terenul arabil este tot atat, nu se dubleaza, fermierii sunt tot aia... In Romania sunt milioane de ha de teren necultivate pe cand in Elvetia 90%din suprafata agricola se cultiva iar restul de 10 % este pastrata ca rezerva pentru rotatia culturilor si regenerarea solului.De ce n-am fi noi primii care sa cultivam la scara industriala pentru combustibili?In zonele unde nu au productivitate cerealele se poate cultiva rapita ca o alternativa la diesel,din ce am inteles e si o cultura profitabila. Am vandut la straini resursele naturale subterane,ne vom vinde si terenurile si vom fi slugi in tara noastra.Scuze de offtopic! :p Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Niva Postat Aprilie 26, 2009 Partajează Postat Aprilie 26, 2009 Re: Apa chioara-combustibil pentru masini? Ma joc de trei ani cu astfel de jucarii. Nu pot vorbii de un combustibil , ci de un accelerator de explozie , care scade timpul de explozie a carburantului , si creste randamentul motorului. Cresterea de randament este cu atit mai mare cu cit motorul este mai clasic . Cresterea de randament la un euro 5 este de 3% , nesemnificativ in comparatie cu investitia. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bratu romeo Postat Ianuarie 13, 2011 Partajează Postat Ianuarie 13, 2011 Re: Apa chioara-combustibil pentru masini? Salut, Mesajul lui Niva e singurul care este apropape de adevar. cred ca la momentul respectiv subiectul a fost expediat cu superficialitate. Este un dispozitiv pentru imbunatatit arderea prin imbogartirea cu oxigen a aerului aspirat. http://www.hho-plus.com/product.php?id_product=11 Pe youtube au aprut intre timp si alte filmulete mai edificatoare . Propun o reluare a discutiei . Dati o cautare dupa hho pe youtube Land ROver Freelander 2002 Td4 2,0 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mirciulica Postat Martie 14, 2011 Partajează Postat Martie 14, 2011 Re: Apa chioara-combustibil pentru masini? Imi permit sa-l completez si eu pe Astal legat de motoarele cu apa. Exista si exista inca demult, este adevarat ca nu sunt chiar perfectionate dar sunt. In cazul acceptarii pe piata a acestui tip de motor, industria petroliera cade instant. Sunt natiuni intregi care traiesc de pe urma petrolului si vor face tot posibilul sa fie oprita producerea a astfel de motoare sau scoaterea lor pe piata. la prima cautare am gasit asta: http://energienaturala.wordpress.com/2008/04/28/motorul-cu-apa-inventie-romaneasca-update/ Urmariti primul comentariu al acestui articol. Respecte tuturor :h5 Vrabia malai viseaza.....cum visez eu la un HDJ80... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Optimus Postat Martie 14, 2011 Partajează Postat Martie 14, 2011 Re: Apa chioara-combustibil pentru masini? "motorul cu apa" a fost inventat de mult timp, dar din ratiuni politice nu este permisa exploatarea lui. chiar si Diesel a realizat un astfel de motor, insa a disparut in timp ce mergea cu motorul la omologare. practic, data disparitiei sale este considerata ca si data a mortii sale... stiati acest lucru? :) subiectul este foarte ocultat, din pacate. nu veti gasi astfel de informatii pe wikipedia, de exemplu... si nici in presa corporatista. cine controleaza sursele de energie, detine o mare putere politica. este mai usor sa controlezi cateva campuri petroliere, decat... apa care se gaseste pretutindeni. de aceea nu reuseste nimeni sa lanseze oficial un motor care sa functioneze cu apa, nici macar cu un sistem imbunatatit de ardere a carburantilor clasici. aici stiu un caz din SUA care dupa ce s-a incapatanat sa omologheze un adaptor de carburator care ducea la un consum de 5-10% din consumul standard a ajuns la puscarie, pe motive de "neplata taxelor", si alte gaselnite. e aproape imposibil sa lupti cu sistemul. daca vrei sa faci o modificare la motor, te rupe RAR-ul ca nu e "omologat", etc... nu este nimeni interesat de investitii in acest sens, dimpotriva, s etaie craca urgent. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
baghy Postat Martie 14, 2011 Partajează Postat Martie 14, 2011 Re: Apa chioara-combustibil pentru masini? Lasand la o parte motoarele vreau sa zic ca in Romania si apa e scumpa fata de alte tari si slava Domnului apa avem destula. Ma refer la apa din magazine. Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Range MDM Postat Decembrie 23, 2012 Partajează Postat Decembrie 23, 2012 (editat) Consum cu 50% mai mic! A incercat cineva tehnologia HHO? Se pare ca salveaza 50% din consum si este destinata chiar si motoarelor cu cc mare! Am gasit cautand aiurea un detector performant de metale, unde dai si unde crapa. Pe e-Bay este la: http://www.ebay.de/itm/HHO-SAVE-UP-TO-50-ON-FUEL-KIT-FOR-petrol-diesel-ENGINE-2800cm3-4200cm3-/170959782502?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item27cdff4266#ht_3291wt_1186 [ATTACH=CONFIG]161542[/ATTACH] Ce parere aveti? Se va omologa in Romania? :wink: Uite un link si pe Youtube: http://www.youtube.com/watch?v=cgU9ez9ben4 Editat Decembrie 23, 2012 de Range MDM Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Decembrie 23, 2012 Partajează Postat Decembrie 23, 2012 Re: Consum cu 50% mai mic! A incercat cineva tehnologia HHO? Eu stiu ca e vremea lui Mos Craciun dar astea nu inseamna ca trebuie sa credeti in asa ceva. E o mare teapa ca multe altele. Alimentezi cu apa si merge motorul? Pe naiba. Daca era atat de simplu, se face de multa vreme... Si in fimul de pe yutube nu se vede absolut nimic decat un furtun care duce catre motor. Absolut nimic demosntrativ asa cum trebuie... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Decembrie 23, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 23, 2012 Re: Apa chioara-combustibil pentru masini? @RangeMDM : Despre chestia asta mai sunt deschise cateva topicuri pe acest forum, dar nu l-am gasit decat pe cel de fata si in consecinta topicul tau deschis si aiurea in sectiunea "Club 4x4 in Romania" a fost unit cu cel vechi ! Ai primit avertisment pentru postare aiurea ! REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vas_adam2000 Postat Decembrie 23, 2012 Partajează Postat Decembrie 23, 2012 (editat) Re: Apa chioara-combustibil pentru masini? Cei care sunt buni la fizica sa faca un calcul: consumul utilajului (12V, in medie 20A) ar fi 240W. Daca imi economiseste la o masina 50% din consumul de 10 litri/100km ar insemna o economie de 5 litri. Adica jumatate din caii putere realizati. La pajeroul meu ar fi cam 40 de cai adica in mare 29 kwati. Are oare gazul obtinut prin instalatia minune puterea calorica suficienta sa-mi transforme 240 W in cei 29.000 necesari? Sper sa intelegeti ce am descris mai sus. O alta nedumerire: gazul obtinut se introduce in admisia de aer. La masinile cu ecu de unde va sti saracul computer de comanda sa dea cu 50% mai putin combustibil masinii?Cantitatea de gaz obtinut nu ar fi contorizat niciunde, calculatorul nu stie de ea, in concluzie cum apare scaderea de consum? Editat Decembrie 23, 2012 de Astral 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Decembrie 23, 2012 Partajează Postat Decembrie 23, 2012 Re: Apa chioara-combustibil pentru masini? Impreuna cu Sclipici si instalatia lui inoxidabila si multele lui sperante copilaresti am incercat electroliza apei ( simpla sau in diverse amestecuri ) , si rezultate vizibile am obtinut doar cu inverterul de sudura ca si sursa de curent .A fost interesant ... multumesc forever lu' Sclipici pentru momentelle memorabile . Cel mai important e ca am facut o caterinca indescriptibila in cuvinte sau imagini , si am concluzionat ( noi , geniile astea care suntem noi ...nu dau nume ca ne rapesc arabii ...) ca nu merge cu se tot vantura vorbele pe net pentru a prosti lumea , doar daca ai hidrogenul gratis ... deci mai bine instalez in masina cateva perechi de pedale de bicicla. Daca se perfectioneaza sistemul poate merge ( desi daca as avea curentul necesar mai bine merg electric - e mult mai simplu ...) , pana atunci e doar folclor urban . Ideea mea geniala a fost una referitoare la captarea hidrogenului deasupra solutiei de electroliza . Am folosit o solutie de detergent de vase , care face baloane de sapun , pline de gazele degajate . Cum gazele astea sunt doar O si H , cel mai palpitant e momentul aprinderii lor cu o festila ( atat am urmarit , aici se termina interesul meu in electroliza apei ) . Inca o data , multumesc Sclipici , am ras ca un dement intre explozii ... Nu stiu si nici nu ma intereseaza ce au crezut vecinii . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate