Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Costuri intretinere Discovery 1/2

Vizitator Frozenminds

Postări Recomandate

Vizitator Frozenminds

Buna ziua!

Am ajuns pe acest forum cautand informatii despre LR Discovery.

Ma cam bate gandul sa-mi cumpar un 4x4. Nu vreau sa fac off-road extrem cum fac cei mai multi probabil dintre voi, dar totusi imi trebuie o masina care sa duca pe drumuri mai putin accesibile pe la munte si sa fie si confortabila la drumurile lungi pe sosea. Mai apelez la parinti cateodata dar am ramas de multe ori impotmolit cu masina mica, si cu trenul nu e totdeauna cea mai buna optiune.

Initial am pus ochii pe Lada Niva, modelele mai vechi nu par foarte confortabile, multi chiar se plang dupa drumuri lungi. M-am uitat si la cea noua dar e cam scumpa. Daca as mai avea o masina de oras sau drumuri lungi pe sosea ar fi ideala o Niva doar pt mers la munte. Dar nu imi permit sa cumpar doua si nu am nici loc unde sa le tin.

Imi place foarte mult LR Discovery, din cate am vazut e chiar bun pe off-road, are si multe alte chestii in plus fata de Niva (ABS, AC, servo) si e mult mai spatioasa. Incap lejer 3-4 biciclete cand merg cu prietenii in afara Clujului sa ne dam cu bitza pe dealuri, vara cand e cald prinde bine AC-ul, se comporta mai bine la drum cand as avea de mers cateva ore. Niva in schimb lasa aici de dorit. Cred ca un efort financiar pt un Disco merita mai mult decat sa renunt la atatea lucruri.

Inca nu am toti banii, dar sper ca in cateva luni sa-i strang. Din alt topic, aici, am inteles ca in Anglia (poate si pe altundeva) ar fi cam apropiate preturile dintre Disco 1 si Disco 2. Chiar e asa? Din cate am vazut eu in anunturi, e totusi o diferenta intre ele. Un Disco din 1999/2000 e cu cel putin 3000 de Euro mai scump decat Disco 1.

Ce ma intereseaza cel mai mult:

• Care e consumul in oras si in afara?[/*:m:2bdqi9s5]
  • Aproximativ, cat costa intretinerea pe an? Nu stiu ce sa mai inteleg, unii se plang de LR ca se strica rpd si costa mult, altii jura ca nu au treaba ca si alte masini.[/*:m:2bdqi9s5]
  • Voi ce imi recomandati? Disco 1 sau 2? Ma gandeam la unul din 1999/2000 TD5 daca pot strange atatia $$ :)[/*:m:2bdqi9s5]
  • Ce altceva trebuie sa mai iau in calcul pt o astfel de masina?[/*:m:2bdqi9s5]

Va multumesc anticipat!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Costuri intretinere Discovery 1/2

Eu am un Disco1 din1993 si sunt foarte multumit ,l-am luat dupa ce am avut un Daihatsu rocky 2,8 tdi si 4 Lada niva .Consuma 10,11 l/100km mult mai spatioasa si confortabila.De costuri de intretinere depinde de unde cumperi piese iar calcululil faci dupa cati bani ai

:cl
Link spre comentariu

Salut, cred ca nu iti pui bine problema.

Pasul 1

In primul rand trebuie sa iti stabilesti foarte bine bugetul pe care vrei sa il aloci achizitiei unei masini. Apoi acestui buget trebuie sa ii aloci un buget de cheltuieli neprevazute de cel putin 10% din valoarea lui (asta deoarece o masina la mana a doua e o mare loterie). Asa o sa ai o idee foarte clara de cati bani ai putea dispune pentru masina.

Din acest buget trebuie sa scazi cheltuielile de inmatriculare (taxe, asigurari, etc.), de deplasare pentru achizitie, etc. Scazand aceste cheltuieli din bugetul initial vei avea o imagine mai clara asupra sumei disponibile pentru achizitie.

P.S. In momentul de fata nu cred ca poti sa fii realist in ceea ce priveste achizitia unei masini din import deoarece taxa de prima inmatriculare este neclara.

Pasul 2

Dupa ce ai stabilit suma de achizitie e momentul sa incepi cu adevarat munca de cercetare, pentru ca nimeni nu o sa iti poata da toate detaliile pe care vrei tu sa le afli (din lipsa de timp sau chef :) ). Trebuie sa te bazezi pe cunostintele de engleza, germana si pe marele google, care le stie pe toate, totul e sa ai rabdare. Trrebuie sa iti directionezi cautarile dupa criterii personale (ce marca, model preferi, ce asteptari ai de la o masina, etc.).

Pasul 3

Apoi te intorci la acest site: citesti foarte mult, folosesti "search" si apoi incepi sa pui intrebari daca ai nelamuriri.

Pasul 4

Iti cumperi ce iti doresti.

Pasul 5

Accesorizezi, modifici, repari, cheltui o groaza de bani :P

P.S.

Daca ai fi citit regulile acestui forum, ai fi vazut ca primul post este de prezentare :rules . No offence.

Nissan Patrol Y60 2.8, 1989

Suzuki Samurai 1.3i, 1994

Link spre comentariu

Eu am Discovery şi sunt totalmente îndrăgostit de acest tip de maşină. Întreţinerea nu mi se pare cu nimic mai scumpă ca la alte maşini de genul ăsta, chiar dacă-s mai puţin evoluate(înainte am avut un Nissan Patrol GR şi nu a fost cu nimic mai ieftin). Un singur lucru te avertizez cu toată seriozitatea(văzând că eşti din Cluj): în ţara asta, în afară de Bucureşti nu vei găsi niciunde adevăraţi meseriaşi care să se priceapă realmente la un Discovery. Eu am căutat disperat în toată jumătatea de vest a ţării şi n-am găsit. Vezi în alt topic al unui consort cum la Cluj nu i-au dat de capăt cu tester cu tot. Interesează-te dacă la vre-un service au tester Omnitec T4 testbook sau Autologic configurat pe L.R., eventual DEC Superscan ll(ăstai o clonă a Testbook-ului funcţională). Alte testere multimarcă îs varză pentru L.R. Asta-i avertizarea mea, vizavi de specialişti, că piese poţi comanda din multe locuri la preţuri asemănătoare altor maşini de teren, în rest Discovery că-i 1 sau 2 sunt nişte maşini de toată isprava. Baftă.

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu

Referitor la Anglia, cred ca ai neglijat un mic aspect, anume ca masinile de acolo sint cu volan pe dreapta, si inscrierea lor aici(ca si folosirea) e cam greoaie; cred ca poate nu ai fundatie ca cel ce a lansat topicul respectiv, si la un Disco 1 taxele te vor rupe.

Sfatul meu:vezi ce bani ai, asteapta sa vezi ce iese cu taxa p..lii intr-o luna, dar intre timp butoneaza pe mobile.de si vezi ce gasesti pe acolo, si fii atent la tepari(masini din 2004 la 5000 euro,etc).Daca ai noroc de o masina buna, care a fost intretinuta corect, in afara de filtre, ulei si placute, nu prea e scumpa la exploatare moderata.Poti incerca si piata din Romania dar loteria e alta aici...

Land Rover Discovery td5 1999

Jaguar XJ8 2002

Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017

Link spre comentariu

Salut,

Si eu imi caut o masina cu care sa ma dau prin paduri si munti, asa ca balaiez in continuu internetul. Am gasit pe http://www.mobile.de (sau mai nou chiar http://www.mobile.ro) urmatoarele oferte de la aceeasi firma din Islanda:

http://home.mobile.de/home/showDetails. ... Type=false

si

http://home.mobile.de/home/showDetails. ... Type=false

Ma intreb daca ofertele sunt adevarate sau ascund alte complicatii. Stiam ca islandezii au probleme financiare, dar nu credeam ca pot ajunde pana la asemenea preturi.

Link spre comentariu

Ofertele nu sint chiar extraordinare, avind in vedere ca e vorba de motoare pe benzina.Daca te gindesti ca Islanda asta e undeva pe linga Cercul Polar, cred ca realizezi ce inseamna sa trimiti banii acolo si sa astepti apoi masina...daca pui si ca nu sint in UE, s-ar putea sa ai de lucru si cu alte hirtii la importul masinii in Ro(daca o vei primi vreodata!).Cred ca tot Germania e de baza pentru noi.

Land Rover Discovery td5 1999

Jaguar XJ8 2002

Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017

Link spre comentariu

Vizitator Frozenminds

Va multumesc frumos pt raspunsuri :tk

Tot mai mult tind spre Discovery 2, unul din 1999/2000 TD5. Dar mai dureaza pana atunci, sa vedem intai ce se rezolva cu taxa de prima inmatriculare.

Chiar mi-ar placea sa stiu asa o suma medie pe care o investiti intr-un an pe un Discovery 2. Nu ma intereseaza cat ati cheltuit pe diferite accesorii, doar costuri de intretinere si reparatii. Din raspunsurile de genul "nu costa mai mult decat alta de genul asta" nu prea inteleg multe pt ca pana acuma am contribuit doar la masina parintilor in ultimii doi ani, aceasta fiind un Peugeot 307 aproape nou la care nu am avut probleme. Chiar nu imi dau seama ce calcule sa-mi fac.

As vrea sa stiu si cat de fiabile sunt din punctul vostru de vedere. De ceva vreme am cautat f mult pe net si parerile sunt impartite. Unii jura ca nu mai cumpara niciodata LR, altii sunt foarte multumiti. Ma batea gandul si la un Land Cruiser, numai ca e mai scump, dar toata lumea il lauda ca fiind foarte fiabil si mai usor de intretinut.

Multumesc inca o data!

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare