HARY Postat Ianuarie 12, 2009 Partajează Postat Ianuarie 12, 2009 Astazi am sesizat o chestie. Cand sunt in decelerare in orice viteza se aude un harait .Am consultat mai multi mecanici si parerile sunt impartite,unii spun ca este cutia altii dif. central .Astept parerile dunmeavoasta, masina fiind un LR Discovery 200tdi :cl Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator fender Postat Ianuarie 12, 2009 Partajează Postat Ianuarie 12, 2009 Re: cutia de viteze sau diferentialul Incearca sa gasesti pe cineva cu experienta in LR, nu orice mecanic. Ar putea fi de la articulatiile cardanice sau de la unul din diferentialele puntilor. Mai putin probabil de la una din cutii dar nu imposibil. Trebuie facute teste la diferite viteze, vazut diferentele cand uleiurile sunt calde/reci, analizat in diferite trepte de viteza (inclusiv reductor), vazut ce alte influente exista asupra zgomotului, scos cardanele pe rand, schimbat ulei in cutii etc etc etc. Diagnosticarea ar putea dura 5 minute sau 5 zile pline. Din pacate nu se poate diagnostica prin telefon sau pe forum. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
HARY Postat Ianuarie 12, 2009 Autor Partajează Postat Ianuarie 12, 2009 Re: cutia de viteze sau diferentialul @Fender am uitat sa mentionez ca dimineata cand plec nu face decat caind se incalzeste :cl Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator fender Postat Ianuarie 12, 2009 Partajează Postat Ianuarie 12, 2009 Re: cutia de viteze sau diferentialul Stiam asta :) Scoate, pe rand, cele doua cardane, blocheaza dif central si mergi cate o zi fara unul din ele si vezi daca nu cumva scapi de zgomot intr-unul din cazuri. Verifici sa nu fie jocuri in cardane cu ocazia asta (preferabil cand vii acasa, cu masina calda). Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
HARY Postat Ianuarie 13, 2009 Autor Partajează Postat Ianuarie 13, 2009 Re: cutia de viteze sau diferentialul SEFU ai avut dreptate era cardanul pe fata .MERCI :cl Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator fender Postat Ianuarie 14, 2009 Partajează Postat Ianuarie 14, 2009 Re: cutia de viteze sau diferentialul Pai spune si ce anume exact si cum ai descoperit, Sefu'! Nu atat pentru mine cat pentru altii cu probleme similare ce vor mai citi p-aici. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
HARY Postat Ianuarie 14, 2009 Autor Partajează Postat Ianuarie 14, 2009 Re: cutia de viteze sau diferentialul au urcat masina pe elevator ca sa-i dea cardanul fata jos si crucea de la CT era sparta si de-a colo venea zgomotul :cl Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator fender Postat Ianuarie 14, 2009 Partajează Postat Ianuarie 14, 2009 Re: cutia de viteze sau diferentialul Asa mai merge :) Bine ca te-ai dus sa rezolvi altfel poate te trezeai c-o gaura in podea si cu alta suplimentara in poponeata. Nu-i de joaca cu crucile. Trebuie gresate la timp (adica la km), ocazie cu care te zbântui de cardane ca maimuta cand scutura copacii ca sa verifici daca n-au aparut jocuri. In momentul in care incepi sa auzi zgomote deja esti demult in pericol sa iei o bataita la fund. In plus am vazut poze cu cutii de viteze sparte de la cruci busite si cardane transformate in buzdugan. Sfatul meu e sa schimbi ambele cruci cardanice, mai ales daca nu stii cand a fost schimbata cea care a ramas intreaga. Tot ai cardanul jos si sculele (sau mecanicii) la indemana. Cea dinspre cutia de transfer se duce prima, mai ales daca ai inaltare. In cazul in care mecanicul separa cele doua jumatati ale cardanului (poate accidental) reasamblarea trebuie facuta in aceeasi pozitie altfel o sa capeti o vibratie si la accelerare si la decelerare. Au ele un semn din fabrica dar probabil ca nu se mai vede. Primul lucru e sa-i dai semne inainte sa dai cardanul jos. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
HARY Postat Ianuarie 14, 2009 Autor Partajează Postat Ianuarie 14, 2009 Re: cutia de viteze sau diferentialul Da le-am schimbat pe ambele si au si dat semne inainte . :cl Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate