Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Intrebari legate de achizitionarea unui Discovery 2

Vizitator moonshade

Postări Recomandate

Vizitator moonshade

Salut prieteni,

Ma intereseaza sa imi iau un Discovery 2 TD5, eventual Euro3. Eu tre sa il conduc si pe strazile de la nemti si fara euro 3 ma rupe impozitul. Avand in vedere acest scop am studiat posturile legate de acest model pe forum dar mai am inca vreo cateva intrebari, si anume:

Daca masina are cutie de transfer (adica manetuta micuta aflata in fata schimbatorului de viteze) inseamna cu siguranta ca are si diferential central blocabil? In afara de abtipildul(abziehbild) specific de unde pot sa imi dau seama daca este blocabil sau nu?

Ce ar trebui sa verific la un Discovery 2 inainte de a-l lua, in afara de zgomote suspecte in cutie si urme de ulei sau lichid hidraulic?

Unde ar trebui sa a verific existenta ruginei ?

Daca masina are carte de service, uleiul la ce interval ar fi trebuit sa fie schimbat? 15-20.000km

Va multumesc mult

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Intrebari legate de achizitionarea unui Discovery 2

Salut,

Din exigentele tale cred ca ar fi indicat sa cauti un Discovery 2 din 2003-2004(Euro3 +Difflock).

Poti lua si unul mai vechi si sa-i faci "kat-nachrustueng" adica sa-i montezi katalizator si sa-l treci automat in categoria Euro 3.

Manetuta aia mica e prezenta la toate LR si e de la reductor , facind trecerea low-high(pentru off-road si pentru sosea).La cele cu Difflock ea se poate manevra si stinga-dreapta pentru a bloca diferentialul central.Chiar daca are manetuta asta, trebuie sa te bagi sub masina sa vezi seria cutiei de transfer, sau sa vezi(pipaind) daca are axul de blocare pe cutie, tu urmind sa montezi doar cablul si pirghia.Probabil ca un service LR din Germaniai-ti poate spune si dupa seria sasiului daca are sau nu blocantul pe cutie.

Rugina nu prea apare decit pe sasiu,(a mea e luata din NV Germaniei) si nu e prea puternica dupa 10 ani.

Uleiul se schimba la cca. 10.000 ,mai des la cei ce o omoara in off-road.

Referitor la pierderile de ulei, daca gasesti unul fara, ar trebui sa-i dai in judecata pe cei de la LR.(se spune ca daca nu pierde ulei nu-i LR).

Pentru orice piese mai importante la ea recomand sa consulti piata din UK(cele din D sint de 2-3 ori mai ridicate in unele cazuri).

Succes in alegere!

Land Rover Discovery td5 1999

Jaguar XJ8 2002

Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017

Link spre comentariu

Vizitator fender

Nu-i nevoie sa te bagi pe dedesubt ca s-o cauti de diff lock (dar ar fi indicat s-o faci ca sa vezi cum se prezinta - rugina, lovituri etc).

Cel mai usor ar fi sa testezi daca functioneaza:

- tragi de maneta mica la stanga - daca are diff lock atunci maneta se poate misca cca 8-10 cm

- pui masina in miscare numai in linie dreapta (rotile fata cat mai drepte) cca 3-5 metri

- daca nu s-a aprins de la inceput, dupa cei cativa metri ar trebui sa se aprinda becul de Diff lock de la bord, vezi poza

- duci maneta mica la loc in partea dreapta

- parcurgi alti 3-5 metri in linie dreapta

- becul ar trebui sa se stinga

Ar mai fi cazul in care masina are diff lock dar maneta e intepenita de rugina pt. ca n-a folosit-o nimeni.

CDL_light.jpg[/attachment:jknpuo53]

Link spre comentariu

"trebuie sa te bagi sub masina sa vezi seria cutiei de transfer, sau sa vezi(pipaind) daca are axul de blocare pe cutie"

Daca nu exista cablul dintre maneta si CDL sau daca ea,constructiv se deplaseaza doar inainte-inapoi (cazul meu de ex.) asa poti vedea daca in cutia de transfer exista piesele necesare blocarii (ax,ceva rotite) si pentru a avea blocant ai de cheltuit 250(doar pe maneta si cablu) sau 500(+piesele aferente) de sterline.

Mai multe detalii aici http://www.ashcroft-transmissions.co.uk ... 7.html#pa2

Oricum sint sigur ca dintre cei ce au Discovery din seria fara actionare a CDL(cum sint si eu) 80% nu au facut adaptarea pentru blocare, masina fiind destul de capabila si asa.

Daca vrei sa inoti prin noroaie de juma de metru e o necesitate(i-mi vine in minte inregistrarea cu Mugur la Agnita parca...),dar daca vrei sa te plimbi si sa te mai joci prin glod citeodata, atunci merge si fara;gindeste-te ca totusi masina asta a trecut un "CTC" si niste drive-testuri inainte sa fie lansata pe piata,mai ales pe cea din D.

Jaguar XJ8 2002

Link spre comentariu

Vizitator moonshade

Va multumesc la mult pentru sfaturi. O sa casc ochii ca sa nu casc punga :D

Link spre comentariu

Vizitator moonshade

Imi cer scuze de gresala din postul anterior.

Vroiam sa spun ca va multumesc mult la toti pentru sfaturi, si ca o sa am grija la ce aleg.

Link spre comentariu

Nu-i nevoie sa te bagi pe dedesubt ca s-o cauti de diff lock (dar ar fi indicat s-o faci ca sa vezi cum se prezinta - rugina, lovituri etc).

Cel mai usor ar fi sa testezi daca functioneaza:

- tragi de maneta mica la stanga - daca are diff lock atunci maneta se poate misca cca 8-10 cm

- pui masina in miscare numai in linie dreapta (rotile fata cat mai drepte) cca 3-5 metri

- daca nu s-a aprins de la inceput, dupa cei cativa metri ar trebui sa se aprinda becul de Diff lock de la bord, vezi poza

- duci maneta mica la loc in partea dreapta

- parcurgi alti 3-5 metri in linie dreapta

- becul ar trebui sa se stinga

Ar mai fi cazul in care masina are diff lock dar maneta e intepenita de rugina pt. ca n-a folosit-o nimeni.

CDL_light.jpg[/attachment:3lp5rbvq]

În ignoranţa mea habar n-am avut de chestia asta, :p am masina de doi ani si nu stiam. Ca prim control, martorul ăla de la bord(dacă masina-i dotată cu CDL) nu ar trebui să se aprindă atunci când pun contactul şi apoi să se stingă? Eu cum n-am ştiut s-ar putea să fie înţepenită maneta că nu prea se mişcă transversal( ce-i drept n-am tras de ea ca ghiolbanu, numai aşa finuţ).

SALLTGM98YA244941 -- din seria de şasiu nu se poate afla dacă are CDL sau nu?

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu

Vizitator fender

Se poate afla dupa VIN daca ai norocul ca seria respectiva sa fi fost trecuta in baza de date. Inca n-am reusit sa aflu care a fost criteriul dupa care s-au introdus seriile in baza de date sau care ar fi motivul pentru care baza de data nu e completa.

Tu ai avut noroc, ai cutie de transfer cu serie ce incepe cu 41D - care are componentele de blocare a diferentialului in ea.

Mai ramane sa te bagi pe dedesubt si sa vezi daca exista si parghiile de comanda. Sansele cele mai mari sunt sa nu le gasesti.

Becul de CDL de la bord nu face parte din circuitul de test initial si nu se aprinde cand pui contactul.

Link spre comentariu

Daca masina e din 2000, atunci ai cutia de transfer OK,care are piesele necesare inauntru,iar ceea ce-ti mai trebuie e maneta,ce se misca si lateral,cablul si pirghia ce se prinde pe axul ce iese din cutie.Totul e intr-un kit ce costa nou 250 lire, pe linkul de mai sus.

Editat de flay

Jaguar XJ8 2002

Link spre comentariu

Hai sa ma bag si eu discutie (cu toate ca un blocant nu stiu inca cu ce m-ar ajuta in plus- pe mine).

Masina mea este full, adica are TCS, ABS, reductor high/low (1,14:1/3,38:1), SLS, HDC, model 99.

Posibil sa pot pune si eu blocant. O sa caut dupa VIN.

Nu ar intra in conflict cu toate celelalte sisteme (mai ales TCS si ABS)?

Land Rover Discovery 2 V8 Automatic -Thor

Land Rover Discovery 2 Td5 Manual - Phoenix

www.lroc.ro

Link spre comentariu

Ca sa nu intre in conflict cu celelalte sisteme trebuie sa tai un fir dintre cele ce intra in modulul SLABS.Daca citesti instructiunile de montaj din link-ul catre Ashcroft vei vedea care este si de ce trebuie taiat,mai ales daca zici ca"masina este full..."

Jaguar XJ8 2002

Link spre comentariu

Vizitator fender

Nu, blocarea dif central nu intra in conflict cu celelalte sisteme electronice.

Firul ce vine de la contactul CDL la pinul C0506-9 se taie la modelele pre-facelift tocmai pentru ca nu exista niciun conflict si in mod eronat SLABS ecu dezactiveaza ABS (implicit si TC) cand pui contactul si dif central e blocat. Eroarea a fost dreasa din soft la modelele facelift. Mie mi se pare ca scrie destul de clar pe situl Ashcroft.

Pe de alta parte, cunoscatorii isi pun un buton de dezactivare/inhibare a functiei ABS (implicit si TC) pt. ca sunt situatii in care sistemele astea mai mult te incurca decat sa te ajute (indiferent daca ai CDL sau nu).

Marius, sa zicem ca tu nu iesi dincolo de asfalt cu masina. Dar tu nu mergi cu masina cand asfaltul e complet acoperit de zapada sau de gheata?

Sistemele electronice intervin abia dupa ce ai pierdut aderenta (fie la franare fie la accelerare) pe cand un dif central blocat te fereste sau te impedica (pana la un anumit nivel) sa ajungi in situatia de pierdere a aderentei. E o mica MARE diferenta. Nu-i vorba de ramas cu masina intr-o groapa cu noroi cat e vorba de pastrarea stabilitatii si traiectoriei alese in conditii de aderenta scazuta, chestie de 1000 de ori mai importanta decat faptul ca ai ramas impotmolit sau nu intr-o groapa (pt. ca parcursul sau timpul petrecute impotmolit, in franare sau accelerare sunt de multe ordine de marime mai mici decat aceleasi marimi petrecute in mers in conditii de aderenta scazuta - teoretic, evident).

Bine, sunt de acord ca poate tie nu-ti trebuie. In fond, se poate merge pe acelasi drum si cu un 4x2, doar ca mai incet sau cu o marja mai mica de siguranta.

Nu-i obligatoriu sa ai CDL. Dar iti spun ca dupa ce vei avea ocazia sa-l folosesti acolo unde trebuie nu vei mai accepta sa detii vreun 4x4 fara posibilitate de blocare a dif central (indiferent daca e mecanic sau in alt fel). Trust me!

Link spre comentariu

• 2 ani mai târziu...

Redeschid acest subiect intrucat ma apuc sa caut alta masina (iau in considerare si un Disco 2 Td5)

Din nefericire, o sa cumpar masina doar "din poze" ( Anglia) din ratiuni de costuri.

Din experienta acumulata la cumpararea masinii anterioare, vanzatorul (firma) mi-a raspuns dupa 3 zile de la solicitare, ceva de genul "la ce iti trebuie VIN? vrei sa o cumperi direct de la proprietar?". So...e cam greu sa aflu ce e cu diferentialul.

In schimb primesc cca 10-12 fotografii, din care 2-3 din interior.

Intrebari:

1. - pot sa imi dau seama dupa eticheta de la maneta (poza) daca are dif. blocabil ?

2. - in ce ani de fabricatie a fost pus "standard" sau de care ani sa ma feresc?

incerc sa exemplific mai jos cu o fotografie1486336251_schimbator2.jpg.412cacd5112d03a7e9442edf4a21f276.jpg

You don't even think to call me "Godfather"
Link spre comentariu

diferential central blocabil a ajuns pe disco 2 prin 2003 ep modelele cu facelift

Land Rover Discovery 2 TD5 '99

Land Rover Discovery 2 V8 2002 - In curs de dezmembrare

Range Rover p38 2,5 - 1995 - Nume de cod: Game Over

Link spre comentariu

diferential central blocabil a ajuns pe disco 2 prin 2003 ep modelele cu facelift

Adica nici un Disco 2 pana in 2003 nu are blocabil ?

Poate cineva sa isi dea seama din poza de mai sus daca masina are diferential central blocabil? E un Disco 2 sin 2000 model TD5 ES.

You don't even think to call me "Godfather"
Link spre comentariu

Modelele 1999-2000 au posibilitate de blocare a diferentialului central dar nu au maneta necesara (se poate modifica ulterior)Ex: masina mea http://forum.club4x4.ro/showthread.php?58481-Proiect-Thor&highlight=thor. Modelele dupa 2003 au si maneta aferenta.

Restul nu.

www.lroc.ro

Link spre comentariu

• 10 luni mai târziu...

Se poate afla dupa VIN daca ai norocul ca seria respectiva sa fi fost trecuta in baza de date. Inca n-am reusit sa aflu care a fost criteriul dupa care s-au introdus seriile in baza de date sau care ar fi motivul pentru care baza de data nu e completa.

Tu ai avut noroc, ai cutie de transfer cu serie ce incepe cu 41D - care are componentele de blocare a diferentialului in ea.

Mai ramane sa te bagi pe dedesubt si sa vezi daca exista si parghiile de comanda. Sansele cele mai mari sunt sa nu le gasesti.

Becul de CDL de la bord nu face parte din circuitul de test initial si nu se aprinde cand pui contactul.

Fender zice ceva de o baza de date. Unde si cum se poate accesa aceasta baza de date pentru a vedea daca un anumit VIN are ce ii trebuie in cutie?

Suzuki Vitara '92 1.6 8V metaltop putin gadilata,

Aprilia Pegaso '97 plus inca ceva utilaje de sosea

Jeep Cherokee 2001 4.0 automatic + GPL sevential putin gadilata

Link spre comentariu

O baza de date nu stiu daca exista,dar cutiile de transfer la care merge adaptarea cablului pentru blocarea diferentialului central, au seria 41 D sau 42 D.

Oricum,prea mult zgomot pentru aceasta cutie de transfer...

Jaguar XJ8 2002

Link spre comentariu

si unde se gaseste aceasta serie?

Suzuki Vitara '92 1.6 8V metaltop putin gadilata,

Aprilia Pegaso '97 plus inca ceva utilaje de sosea

Jeep Cherokee 2001 4.0 automatic + GPL sevential putin gadilata

Link spre comentariu

Lucian, decat sa te bagi sub masina sa cauti seria cutiei, mai bine te bagi sub masina si pui mana deasupra cutiei sa vezi daca are spigotul acela de prindere a tijei. Daca nu are , atunci cutia nu are blocant central.

www.lroc.ro

Link spre comentariu

Lucian, decat sa te bagi sub masina sa cauti seria cutiei, mai bine te bagi sub masina si pui mana deasupra cutiei sa vezi daca are spigotul acela de prindere a tijei. Daca nu are , atunci cutia nu are blocant central.

Exact asta e si recomandarea mea; pe cutia de transfer, in zona flansei pentru cardanul fata, este un ax filetat cam de 6-8 mm diametru, si cu inaltime de 2-3 cm.

Seria cutiei este stantata lateral pe cutie, oricum e mai multa munca sa cureti locul si sa cauti seria decat sa cauti axul.

In poza de mai jos se vede cum arata o cutie fara axul respectiv; in mijlocul cercului de acolo este axul.

[ATTACH=CONFIG]142071[/ATTACH]

569273525_cutiefaraCDL.jpg.40d43c50341f948592fa88fe82305877.jpg

Jaguar XJ8 2002

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare