Berti Postat Ianuarie 21, 2009 Partajează Postat Ianuarie 21, 2009 Abia a trecut o saptamana de cand sunt mandru posesor de utilaj si a-nceput distractia :ang3 Mergeam drept pe o strada in mod 2H, la un moment dat un carait puternic, parca din stanga spate (usile fata inchizandu-se bine, cam orice zgomot din exterior se aude din spate, ca inca n-am reusit sa reglez usa, sa se inchida bine). N-aveam ce face, am mai mers cam 800-1000m asa pana acasa. Rog pe cineva sa asculte de unde vine zgomotu... cica dreapta fata. Ridic masina, suspend puntea spate si roata dreapta fata, dau jos roata si cuplez 4H: - bag a I-a, si accelerez usor, nimic suspect - bag R, accelerez usor si observ ca pentru un timp foarte scurt, sub 1 secunda discu ramane in urma planetarei, operatie insotita de un zgomot asemanator unei pietricele intrate la discu de frana. - bag a I-a, accelerez usor... fenomenu se repeta! practic la fiecare schimbare de sens apare delay-ul si zgomotul. Fiind incepator si nestiind de existanta si functia MRL-ului, m-am documentat putin si am inteles ce face butucu de cuplare. Feroza asta al meu are butuci automati (Automatic locking hub), deci am presupus ca zgomotul acela (dupa parerea mea, nu prea sanatos) vine de la cuplarea MRL-ului. Buun... am coborat masina, sa vad daca caraitu mai exista... acum alt interlocutor mi-a spus ca zgomotu se aude pe fata stanga. Zgomtul se aude doar in 2H, in 4H totul e in regula. S-a facut tarziu si frig asa ca am abandonat lucrarea, continui astazi. Dupa ce aseara m-am documentat putin, banuiesc ca piesa care cupleaza planetara la disc nu-si face toata cursa si nu decupleaza complet. Urmeaza sa dau jos butuci si sa-i desfac, sa vad care-i spilu acolo. V-ati mai lovit de aceasta problema? Aveti vreo recomandare privind demontarea, curatarea, montarea, etc... Multam pentru rabdare! Daihatsu Feroza Blueprint Project Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RZV Postat Ianuarie 21, 2009 Partajează Postat Ianuarie 21, 2009 Re: Carait la MRL-u din stanga la Daihatsu Feroza Eu am patit-o cu mrl automat in genul asta......numai ca eram in teren cu baietii la Bran si cind am incercat sa urc o panta ciriiau ca toti dracii si tragea numai spatele......automatele sunt pacatoase.....probabil ca nu mai ai ce face cu ele,dar poate merita sa incerci sa le desfci,eu cind am facut-o m-am trezit cu niste arculete saritoare si un pumn de chestii diverse care s-au revarsat din ele :ha: :ha: :ha: :ha: asa ca am trecut la AVM manual si sunt super multumit.......am scapat si de tacanitul ala chinuitor din mers :P ........ Vezi Avm la Gepetto si la Traco in Bucuresti,sau poate te ajuta cineva din zona.....verifica la Avm pe site ce se potriveste ,mai exact cite caneluri are planetara si vezi daca se potrivesc de la alt 4x4.... Si ca bonus,o pereche de AVM noi nu ar trebui sa fie mai mult de 200E..... Bafta ,sper ca am fost de folos... Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată. Dream It, Do It, Live It.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Berti Postat Ianuarie 21, 2009 Autor Partajează Postat Ianuarie 21, 2009 Re: Carait la MRL-u din stanga la Daihatsu Feroza Am dat jos mrl-urile, unu era liber, alalatu era blocat... http://www.berti.ro/poze/car/mrl/200/IMG_0038.JPG L-am desfacut pe cel blocat si am gasit o spira a arcului care impingea roata dintata, trecuta peste saiba cu umar, respectiv peste indexorul care tine camasa elastica. Practic spira arcului bloca miscarea libera a rotii dintate. Am desfactut tot ansamblul, saiba cu umar era intacta, arcu la fel, asa ca l-am pus frumos la locul lui, acum roata dintata se poate misca. Abia maine le voi monta pe masina, si voi vedea daca chiar am redediat problema. Din pacate n-am apucat sa fac poze cu arcu sarit ca era prea murdar, dar v-am desenat cu galben pozitia initiala a arcului. http://www.berti.ro/poze/car/mrl/200/IMG_0043_1.JPG Inca cateva poze: http://www.berti.ro/poze/car/mrl/200/IMG_0046.JPG http://www.berti.ro/poze/car/mrl/200/IMG_0048.JPG http://www.berti.ro/poze/car/mrl/200/IMG_0050.JPG Inca ceva, am observat ca etansarea era facuta cu un fel de silicon, imi recomandati ceva special (totusi usor de gasit), sau pot sa folosesc orice silicon? Daihatsu Feroza Blueprint Project Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RZV Postat Ianuarie 22, 2009 Partajează Postat Ianuarie 22, 2009 Re: Carait la MRL-u din stanga la Daihatsu Feroza Tare...totusi ramin la parerea mea cu manuale Za best! Vezi ca am vazut la Max de vinzare si Aisin originale,cele mai tari........si pret super..... Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată. Dream It, Do It, Live It.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Berti Postat Ianuarie 22, 2009 Autor Partajează Postat Ianuarie 22, 2009 Re: Carait la MRL-u din stanga la Daihatsu Feroza Le-am montat, dar in mod paradoxal, cel pe care l-am desfacut, curatat si uns merge brici, iar cel pe care doar l-am dat jos, nu mai merge bine. Nu cupleaza complet si nu decupleaza complet... l-am desfacut si pe asta, l-am uns si tot asa, da parca totusi odata merge si odata nu. Deocamdata l-am decuplat manual si am sa evit sa cuplez fata, pana nu rezolv problema. Nu vad intreb ce poate fi problema, fiindca imi dau seama ca majoritatea le preferati pe cele manuale. Dar am o intrebare referitor la MRL-urile manuale. Cand demontez MRL-u automat, pe fuzeta mai ramane un inel cu un fel de arc pe interior. Daca montez unele manuale, ce se intampla cu piesele de pe fuzeta? Trebuiesc demontate? Inlocuite cu altele... care vin odata cu MRL-urile manuale? Ce cote trebuie sa stiu cand cumpar MRL-uri? Daihatsu Feroza Blueprint Project Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vbog Postat Noiembrie 27, 2012 Partajează Postat Noiembrie 27, 2012 Re: Carait la MRL-u din stanga la Daihatsu Feroza Le-am montat, dar in mod paradoxal, cel pe care l-am desfacut, curatat si uns merge brici, iar cel pe care doar l-am dat jos, nu mai merge bine. Nu cupleaza complet si nu decupleaza complet... l-am desfacut si pe asta, l-am uns si tot asa, da parca totusi odata merge si odata nu. Deocamdata l-am decuplat manual si am sa evit sa cuplez fata, pana nu rezolv problema. Nu vad intreb ce poate fi problema, fiindca imi dau seama ca majoritatea le preferati pe cele manuale. Dar am o intrebare referitor la MRL-urile manuale. Cand demontez MRL-u automat, pe fuzeta mai ramane un inel cu un fel de arc pe interior. Daca montez unele manuale, ce se intampla cu piesele de pe fuzeta? Trebuiesc demontate? Inlocuite cu altele... care vin odata cu MRL-urile manuale? Ce cote trebuie sa stiu cand cumpar MRL-uri? daca mai ai nevoie de 1 bucata mrl am eu de vinzare.originala. in stare perfecta!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Ignis Postat Decembrie 10, 2012 Partajează Postat Decembrie 10, 2012 Re: Carait la MRL-u din stanga la Daihatsu Feroza Tare...totusi ramin la parerea mea cu manuale Za best! Vezi ca am vazut la Max de vinzare si Aisin originale,cele mai tari........si pret super..... Cele mai fiabile sunt flansele cu suruburi care tin in permanenta cuplate axele planetare :) alea functioneaza oricum si nu trebuie sa te dai jos in noroaie sa invarti de rotite :) :cl Ignis 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdan.sb Postat Mai 25, 2013 Partajează Postat Mai 25, 2013 Re: Carait la MRL-u din stanga la Daihatsu Feroza Si eu am probleme cu MRL-urile automate la Feroza. La-am dat jos, vreu sa le curat si sa le ung dar nu prea trag sperante ... Berti, cum ai rezolvat ? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate