Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Schimburi ulei Cherokee xj

cristi 1

Postări Recomandate

Am rezolvat problema cu radiatorul drept pentru care ii multumesc foarte mult lui Marius C. alias Turagmes .

Acum daca tot este la un service sa-i pun radiatorul cel nou si fulia m-am gandit sa-i schimb uleiul la toata partea de transmisie si motor. Asadar , nu stiu daca la cutia de viteze sau cea de transfer pot sa-i pun alt ulei similar in afara de cel original recomandat, respectiv Mopar. Multi actuali sau fosti posesori de Jeep mi-au spus ca cel mai bine este sa folosesc Mopar intrucat cutia de viteze cat si cea de transfer sunt foarte pretentioase si cu alt ulei echivalent pot strica cutia.

Ce imi recomandati ? De unde pot lua si filtrul de ulei pt cutia de viteze ? Este vre-o firma specializata care comercializeza si are in stoc permanent consumabile pt Jeep? Cei de la Tiriac Auto mi le-ar aduce cam in 10 zile si pretul mi s-a parut usor piperat.

In concluzie:

- e mai bine sa folosesc ulei mopar sau pot folosi linistit si un echivalent

- Cati litri de ulei intra in : motor, cutie viteze, cutie transfer, grup fata, grup spate

Masina este jeep cherokee, an 1992, motor 4,0 HO, cutie viteze automata

Multumesc anticipat .

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Schimburi ulei Cherokee xj

Salut

Poti baga linistit Valvoline deoarece masia ta se gaseste in catalogul Valvoline si este un ulei de calitate!

Iata capacitatile:

Motor -5.7 l, Filtru ulei -500 ml tip ulei: MaxLife 10W-40 sau SynPower 5W-30

Cutia de transfer -1.4 l tip ulei: SynPower ATF sau ATF Dexron III/Mercon

Cutie automata -8 l tip ulei: SynPower ATF sau ATF Dexron III/Mercon

Diferential spate -1.4 l tip ulei: SynPower TDL 75W-90 sau DuraBlend GL-5 75W-90

Diferential spate -1.4 l tip ulei: SynPower TDL 75W-90 sau DuraBlend GL-5 75W-90

Am rezolvat problema cu radiatorul drept pentru care ii multumesc foarte mult lui Marius C. alias Turagmes .

Acum daca tot este la un service sa-i pun radiatorul cel nou si fulia m-am gandit sa-i schimb uleiul la toata partea de transmisie si motor. Asadar , nu stiu daca la cutia de viteze sau cea de transfer pot sa-i pun alt ulei similar in afara de cel original recomandat, respectiv Mopar. Multi actuali sau fosti posesori de Jeep mi-au spus ca cel mai bine este sa folosesc Mopar intrucat cutia de viteze cat si cea de transfer sunt foarte pretentioase si cu alt ulei echivalent pot strica cutia.

Ce imi recomandati ? De unde pot lua si filtrul de ulei pt cutia de viteze ? Este vre-o firma specializata care comercializeza si are in stoc permanent consumabile pt Jeep? Cei de la Tiriac Auto mi le-ar aduce cam in 10 zile si pretul mi s-a parut usor piperat.

In concluzie:

- Cati litri de ulei intra in : motor, cutie viteze, cutie transfer, grup fata, grup spate

Multumesc anticipat .

Cu stima,

Ionut S.

Link spre comentariu

• 4 ani mai târziu...

buna ziua

dupa cum am spus sunt nou membru si habar nu am cat de ajutatori sunt membrii intre ei

uite care este nelamurirea mea legata de topikul asta

la un cherokee xj din 1990 21 td ce imi trebuie pentru a face complet scimburile de ulei? motor cutie diferentiale si cutie transfer

si daca ati fi draguti sa mi spuneti si cantitatile si niste poze cu busoanele si locurile la filtre ar fi super.

masina mea cred ca a suferit un transplant candva inainte dar nu stiu sa va spun exact ce si cum...ideea e ca o am de cca o luna si vreau sa l pun incet incet la punct.

va multumesc

Link spre comentariu

Aci un manual de service cu raspunsuri pentru motoarele benzinare de 4.0L, 4,2L si 5,9L:

http://www.greatlakesxj.com/tech/90fsm.pdf

sau aci online:

http://jeep-manual.ru/index.php?page=XJ

Spor!

Editat de ipampu

2009 JKU, 2.8 CRD, NSG370, Rapoarte 3:73, Blocant Spate, Fox 2.0 & JKS 2.5", ARB Deluxe, Warn M8000, ASFIR 4x4, 9X17 MickeyThomson II, GY Duractrac

http://www.jeepromania.ro

Link spre comentariu

In concluzie:

Multumesc anticipat .

Eu folosesc uleiuri Yacco si conform programului lor ai nevoie de :

-motor si filtru 6,2L VX 300 10w-40 , schimb la 12000km

-cutie 8L ATF X / III/ D , schimb la 48000km ( ordinea este data de program, tu poti optimiza in functie de pret )

-diferentiale 1,4L x 2 BVX 1000 75w-90 sau BVX 600 75w-90 , schimb la 48000km. Daca sunt cu LSD adaugi 100ml de aditiv la fiecare.

-cutie de transfer 1,4L ATF X / III / D schimb la 48000km.

Preturi si comanda : http://www.yacco-lub.ro

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare