Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Ceasuri indicatoare

Vizitator spatar ovidiu

Postări Recomandate

Re: Ceasuri indicatoare

Ce parare aveti de ceasurile de Dacie care indica presiunea de ulei si temperatura apei?Sunt de vreo treaba?

Sunt utile, nu neaparat au precizie de afisare extraordinara, dar sunt bune (decat nimic). Problema e ca din cate stiu, tre' instalate cu senzorii originali (eventual altii compatibili).

Nissan Terrano II SGX - 2.4i - 1994- SWB - Strajerul

NISSAN DRIVER

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator spatar ovidiu

Am inteles.Eram curios avand in vedere pretul lor foarte mic comparativ cu altele.Am gasit la 80 de lei 2 bucati unul de ulei si unul de apa de Dacie cu tot cu suport.

Link spre comentariu

Vizitator fender

Mai intai intreaba acolo unde ai gasit ceasurile. Sau vezi sa nu cumva sa vina si cu senzori.

Daca e vorba de ceasurile care se puneau la Dacia 1310, nu se mai fabrica asa ceva. Numai de ocazie si ar trebui sa le iei impreuna.

Cel de presiune ulei nu-i problema dar unde si cum vrei sa-l montezi pe cel de temperatura apa si in ce scop?

Link spre comentariu

Vizitator spatar ovidiu

Asa e kit-ul sa-i zic asa.Cu 2 ceasuri unu pt ulei si unul pt apa.Ma gandesc ca ar fi mai sigure informatile oferite de ele decat cele din bordul masinii.

Link spre comentariu

Vizitator spatar ovidiu

Sincer nu ma pricep deloc la treaba asta.Nu stiu in ce masura e posibil.Iau legatura cu un electrician auto si o sa vad care e situatia.Daca ai putea sa imi dai vreun sfat avand in vedere ca masina e un Discovery 1 m-as bucura foarte mult.

Link spre comentariu

Vizitator fender

Electricianul ti le instaleaza dpdv electric si poate sa-ti dea o gaura in bord sau sa-ti recomande un alt mijloc ca sa fixezi ceasul.

Dar cand o sa-i pui senzorul in mana o sa te intrebe "bun, si eu unde insurubez senzorul asta, ca nu-i nicio gaura filetata libera in chiulasa?". Tu ce-i raspunzi? Ia nene bormasina si da-i o gaura?!

Apoi ce vrei sa obtii?

Nu cred ca vrei sa pui ceasul asta numai ca sa te zgaiesti, pardon de expresie, trei zile la el, sa faci comparatii cu indicatorul din bord alte doua zile dupa care sa uiti de el. Ca la altceva nu e bun. Cel mult sa te mai uiti la el cand ai o suspiciune ca e ceva in neregula.

Mai bine pune un termometru digital cu alarma si cu senzor rezistiv pentru care nu trebuie sa dai gaura in chiulasa. Setezi alarma la o valoare de siguranta si stai linistit.

Daca tii neaparat sa pui ceasul de Dacie cu senzorul lui, fa o poza chiulasei s-o vad si eu. 200tdi a avut 2 feluri de chiulasa si sa vad de care e. Trebuie sa faci poza de sus a.i. sa se vada toate suruburile de strangere a chiulasei dinpre admisia de aer (din partea stanga a chiulasei, sau partea dreapta a ta cum te uiti la motor din fata)

Si mai trebuie sa afli ce filet are senzorul. Eu am uitat. Gaura in chiulasa, daca este, are M12 x 1,5.

Senzorul cred ca arata ca cel din poza, nu sunt sigur. Daca poza corespunde, pare sa aiba filet conic si nu e in regula.

senzori.jpg[/attachment:39sntzmk]

Or fi ceasurile astea ieftine dar parerea mea e nu merita (cel mult cel de presiune ulei pe care-l poti folosi si separat).

Link spre comentariu

Vizitator spatar ovidiu

Iti multumesc pt informatii.Nu imi imaginam sa fie chiar atat de complicat dar cand am vazut ca ma intrebi atat de serios nu ca ai face-o altfel in alte cazuri a inceput sa imi dea de gandit.De cumparat o sa le cumpar ca sunt ieftine si cred ca ma limitez doar la cel pt ulei.Multumesc inca o data super explicatia cum deja ne-ai obisnuit.Daca o sa avem norocul sa te avem cata mai mult timp prin preajma multi dintre noi o sa invatam foarte multe lucruri si foarte utile de la tine.Sanatate si respect!!!

Link spre comentariu

Vizitator fender

Pentru senzorul de ulei vei avea nevoie de o ramificatie (ca un fel de splitter, unii ii spun "T"-eu) pe care s-o insurubezi in locul manocontactului si care sa aibe doua gauri - una ca sa pui manocontactul la loc in circuit si una sa pui senzorul de presiune. Senzorul de presiune e o tulumba (un cilndru) de vreo 4-5 cm diametru si vreo 3 cm inaltime. Ramificatia se gaseste de cumparat sau se poate face la strung/freza. Mai exista si un adaptor care monteaza intre filtrul de ulei si suportul lui dar nu-ti recomand.

Link spre comentariu

Vizitator spatar ovidiu

Avem aici in oras o reprezentanta Citroen e prima din Ardeal de prin 92-93 si au un electrician foarte bun ,mecanici nu ca doar inlocuiesc nu repara si cred ca se descurca.Daca e ceva mai altfel la Discovery si nu o rezolva iti mai cer si alte sfaturi daca e cazul.Mersi mult!

Link spre comentariu

Vizitator fender

Nu e nicio scofala si e la fel ca la orice masina.

Aproximativ asa arata acum la tine (poza e la de la 300tdi):

IM000048.JPG.1f27346b542994f04533856f1f5dcc1f.JPGmanocontact.JPG[/attachment:2stt1396]

si cam asa arata cu senzorul de presiune (poza e de la un motor 200 Tdi 11L de pe Defender):

senz_pres.JPG[/attachment:2stt1396]

Adaptorul (din doua bucati, sagetile albastre) cred ca e home made dar isi face treaba si are avantajul ca poti plasa tulumba (senzorul de presiune, sageata verde) in ce pozitie te aranjeaza. Sageata rosie indica manocontactul iar cea galbena locul/suprafata pe care vine manocontactul in versiunea originala.

Filetul manocontactului e M10 x 1 cilindric. Ramane sa afli care e filetul senzorului de pres ulei.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare