Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Sfaturi achizitie 4x4

sosta

Postări Recomandate

Salutare!

Am descoperit de ceva vreme forumul vostru. Felicitari moderatorilor si multe noroaie (sa va zbenguiti) posesorilor de acareturi. Trebuie sa recunosc ca m-a prins imediat forumul, si da ... salivez cand vad acareturile voastre modificate sau in curs de modificare. Felicitari!

Sa revin la problema mea: locuiesc in Galati pe o strada nemodernizata, iar pana la asfalt am de parcurs cam 1 Km. Cand ploua trebuie sa fac un pic de off-road din cauza namoalelor. Cum Dacia din doatre o sa-si dea duhul in curand, ma gandesc sa achizitionez o tinichea 4x4. M-am gandit la ceva mic (dupa posibilitati - pentru ca visul din adolescenta este un Patrol GR 2.8 TD) initial un Aro 10 dar dupa ce am cautat pe net sa vad cam ce se mai vinde m-am razgandit. Cele care sunt mai noi sunt foarte scumpe pentru ce ofera. De aceea mi-am indreptat atentia spre Suzuki Samurai sau Vitara ceva din '94 in coace.

Mentionez ca in prima faza nu voi putea sa modific nimic la ea, ci doar o sa o dotez cu anvelope care sa ma ajute pe namol. Masina ar trebui sa aiba posibilitatea de rulat 4x2 (consum mai mic), plus sa se preteze ulterior la mici modificari.

Dupa ce voi mai termina pe la casa o sa vreau sa-i fac urmatoarele: inaltat caroseria cu 5 cm, modificat barele, schimbat anvelope/roti cu unele mai mari, un troliu, lumini in plus (demontabile/pliabile) si eventual diferentiale blocabile fata spate (daca nu o sa ma rezum doar la ture usoare de off-road). Masina va rula mai mult timp pe asfat decat off fiind folosita ca masina de zi cu zi.

Avand in vedere cele de mai sus, ce ma sfatuiti sa cumpar? Eventual daca mai stiti si alte marci (am vazut un Daihatsu dar inca nu stiu mai nimic de el) de masini de genul asta va rog sa-mi spuneti. Dupa modificari se mai poate circula legal cu masina sau trebuie sa omologhez tot la rar?

Va multumesc si astept cu nerabdare sfaturile voastre!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Sfaturi achizitie 4x4

vitara e o optiune f buna la ce vrei sa faci...

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

Subscriu si eu la cele spuse mai sus.Am avut aceleasi planuri si intentii ca si tine pana m-am decis sa iau Vitara si acum nu-mi pare rau.Masina se preteaza unei folosiri cotidiene on road si ocazional in off road foarte bine.Daca vrei mai mult, se poate lucra la ea pt. ca are potential iar transformarile nu sint foarte complexe si mai important nu foarte scumpe.Samurai este superior in teren dar sufera de lipsa confortului iar ceilalti colegi de pe forum pot confirma,si-apoi este si ceva mai mic insa desigur optinea iti apartine.Despre Daihatsu Feroza confirm ca sint masini bune insa ceva mai putine ca nr. fata de Suzuki si cu piese mai scumpe.Poti vedea de altfel si nr. redus din comunitatea 4x4.Eu as merge pe Suzuki dar nu vreau sa fiu acuzat de subiectivism fiind posesor de Vitara.Am incercat doar sa-mi exprim un punct de vedere impartasit se pare si de alti membrii ai forumului.Bafta in alegere oricum ! :hi

OFF ROAD: Suzuki Grand Vitara 1.9 DDIS, 2007 :fh :cort

ON ROAD: Renault Megane 1,5 dCi 2007 :j

Link spre comentariu

Te salut.

Si eu sunt de parere ca Vitara ar fi cea mai buna alegere si chiar sunt cateva prin Galati de vanzare. Era si un Daihatsu albastru prin port si e destul de potenta masina in off road, nu stiu si cat de buna tehnic.

Totusi de ce buget discuti?

"Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford
Link spre comentariu

As vrea sa ma incadrez intre 3000 si 5000 EUR dar in banii astia sa iau si un set de gume.

La Vitara ma gandeam si eu ... in special modelul cu 5 usi ... ca are si ceva portbagaj (in caz ca o sa ies si cu familia pe undeva) insa e cam scumpa pentru bugetul meu.

M-am uitat si la Daihatsu Feroza ... pare ok, pretul se incadreaza in buget, insa cred ca piesele sunt mai rare si ceva mai scumpe.

Ce ma incanta la Samurai este pretul de achizitie si faptul ca are axe rigide si pe fata si pe spate. Stiu ca in teren e mai bine asa insa se pierde ceva din confort pe sosea. Ma intreb daca e mai bine sau mai usor de modificat un samurai decat o Vitara. Apropo, la Vitara se pot monta diferentiale blocabile si pe fata si pe spate? Ce fel e transmisia pe fata? Are grupul fata in cutia de viteze sau separat?

Link spre comentariu

La ce iti trebuie blocante ? La ce ai zis ca vrei sa faci tu cu masina, una bucata masina + 4 bucati gume MT = satisfacerea tuturor dorintelor afisate aici! :h5

Daca vrei o masina care "sa arate mai bine", sa aiba atza la public, putin mai spatioasa iei o Vitara! Daca nu conteaza mai putin aspectul exterior, adica designul, si vrei o masina putin mai tapana, iei Samurai ...si la 3-5.000 poti opta ptr unul/una 1997+. Stima!

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare