Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Atentie la bancomate

marcel

Postări Recomandate

• 3 săptămâni mai târziu...
Vizitator nr. 150

Re: Atentie la bancomate

Mulţumesc pt învăţătură. De ceva vreme am observat la bancomat cum mă sfătuieşte să fiu atent la el şi să observ dacă prezintă ceva dubios înainte de a continua tranzacţia. Mă întrebam ce. Acuma am aflat un lucru.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cel mai util este blocarea cardului / suma ... sa zicem vrei sa scoti cash sau sa faci tranzactii ...limita sa fie equiv a 1000 euro /24h ...In cazul in care vrei sa faci o tranzactie mai mare ceri cod de autorizare de la banca! In cazul unei fraude asa se limiteaza proportiile unui dezastru! :h5

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Recomandari:

La extragerea de bani de la ATM

- vizualitati bancomatul. Urmele de praf si vechimea materialelor trebuie sa fie uniforma;

- daca aveti suspiciuni, verificati diferitele componente prin tragere. BANCOMATUL ESTE DINTR-O SINGURA BUCATA. Nu trebuie sa se miste nimic pe el;

- verifcati vizual in celasi mod locul in care se introduce cardul. Pot exista dispozitive de copiere a informatiilor de pe banda magnetica. Tot acolo se afla si microcamera directionata spre tastatura. Daca aveti suspiciuni, trageti de dispozitiv;

- vizualizati partea superioara a bancomatului. Exista posibilitatea ca un telefon mobil, setat pe inregistrare sa fie mascat dupa un dispozitiv din plastic lipit cu banda dubla adeziva;

Atentie!

In masura in care descoperiti un dispozitiv montat pe bancomat, NU INTERVENITI, NU IL LUATI, NU DATI IMPRESIA CA ATI SESIZAT ACEST LUCRU.

Dispozitivele sunt in general foarte scumpe motiv pentru care sunt supravegheate in permanenta de infractori (100% sunt cel putin 2). Nu are rost sa riscati inutil, nefiind platiti pentru asta. Sunati de indata la 112, si eventual retrageti-va continuand sa priviti ATM-ul. In masura in care puteti, retineti cat mai multe detalii (masini, persoane etc care sunt posibil suspecte)

La plata prin POS

montate in magazine, benzinarii etc.

- NU PIERDETI NICI MACAR 2 SECUNDE CARDUL DIN RAZA VIZUALA.

- Cereti comerciantului sa aduca POS-ul pe tejghea in fata voastra. Este de altfel o obligatie impusa de banca propietara a POS-ului.

- Cardul poate fi foarte usor copiat, daca ii oferiti posibilitatea infractorului.

- asigurati-va ca nimeni nu vede combinatia de cifre a codului PIN

- Nu dati cardul ospatarului la restaurant (decat daca va enerveaza cati bani aveti =)) )Miscati-va fundul si faceti plata personal.

- Orice tranzactie nereusita este insotita de un bon tiparit de POS. Daca comerciantul nu vi-l ofera poate fi ceva in neregula, posibil frauda.

Plati facute prin internet

IN NICIO SITUATIE NU ESTE CERUT CODUL PIN. PUNCT. Va pot fi trimise clone ale paginilor oficiale deci mare atentie. Metoda este denumita "phishing".

Succes va doresc

Mmmmm... NISSAN!

"Nu este nicio rusine sa te nasti prost. Rusine e sa mori prost." Marin Sorescu

- Off Road Club Sibiu -

Link spre comentariu

Cine stie, stie... :grin:

Multumim Ionut. :h5

Sunt convins ca infractiunile de genul acesta se vor inmulti, asa ca sunt foarte utile toate informatiile astea.

Link spre comentariu

Alte recomadari in completare fata de cele foarte utile prezentate de zippo:

-solicitati bancii serviciul "confirmare tranzacatie prin sms" Adica de cate ori se face o tranzactie pe cardul dvs veti primi un sms pe un nr de telefon mobil cu suma, atm-ul sau tranzactia prin pos in maxim 5 minute de la efectuarea ei care va avertizeaza ca daca nu recunosteti operatie sa sunati de urgenta la un nr de telefon. Aceste serviciu este gratuit ptr posesorii de card bussines dar cred ca se poate opta ptr el si in alte situatii

-intotdeauna faceti orice tranzactie numai cu chitanta fie ca e plata sau retragere numerar si indosariati-le intrun biblioraf pe toate

-pastrati un istoric al contului dvs pe care corespunde cardul emis

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Eu am doar doua recomandari

1. Pentru card chiar debit si credit folositi un subcont in care transferati sume mai mic care devin disponibile prin acesta pe card (de obicei eu imi transfer pentru 2-3 sapt. cat imi trebuie)

2. Folositi cash cat aveti nu apelati la card

0747967945

kiss.zoltan@offroadmania.ro

Nebun de masini , off-road, natura, noroi, putere, aer proaspat

Link spre comentariu

Voi ati mai vazut bancomate care sa-ti dea 4000 de dolari? Un 3000 de RON poate...

Sau eventual sa cumperi de pe net, sau prin POS-uri...

Filmul este facut in alta tara. ATM-urile de obicei sunt setate sa scoata pe dispenser 40 de bancnote la o operatiune. Sunt si modele care pot sa dea pina la 100, dar tocmai din motive de securitate sunt setate sa elibereze doar 40. Daca oamenii rai, au facut o tranzactie maxima, si omul a avut bani in cont, au putut.

I Have No Idea What You Are Talking About

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare